Αγγελίες... η συνέχεια

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγγελίες... η συνέχεια

Δε χρειάζεσαι εσύ βιογραφικό βρε...
Μόνο μια ερώτηση.
Απετάξομεν τη Βίσση???:Banane0::Banane0::Banane0:

Αμάν..
Αυτό το είχα ξεχάσει...
Και Διαχειριστής και Βανδικός !!!:BDBDG54: :ADFAD2:
Ρε που πάμε ωρε,που πάμε ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγγελίες... η συνέχεια

Αμάν..
Αυτό το είχα ξεχάσει...
Και Διαχειριστής και Βανδικός !!!:BDBDG54: :ADFAD2:
Ρε που πάμε ωρε,που πάμε ?

Βανδικος? Και εγω που νομιζα οτι ειναι Ρουβιτσος λογω Κερκυρας :Banane0:

Re: Απάντηση: Αγγελίες... η συνέχεια

Ευχαριστώ για την ειλικρινή απάντηση. Από περιέργεια ποιός είναι ο αριθμός των μελλών του σωματείου και των ενεργών μελλών του forum;

Ο ορισμός της αυτοεκπληρούμενης προφητείας.
Η περίπτωση του πατροκτόνου που ζητά την επιείκεια του δικαστηρίου επειδή είναι, λέει, ορφανός.

Λοιπόν να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα μια και καλή (παρά το ότι έχουν διευκρινιστεί ήδη πολλάκις).

Το avclub δεν διοικείται από την κοινότητα των μελών του, αλλά από τον ιδιοκτήτη του. Συνεπώς τα περί "δημοκρατίας" κλπ δεν είναι παρά άτοπες κορώνες.

Ο ιδιοκτήτης του διαμορφώνει και την πολιτική της σελίδας ως προς μία σειρά ζητημάτων, και ενσωματώνει τις κατευθύνσεις αυτές στον κανονισμό τον οποίο αποδέχονται αναγκαστικώς όσα μέλη θέλουν να συμμετέχουν στη σελίδα. Στο ζήτημα των αγγελιών, λόγω του ανεξάρτητου από εμπορικά συμφέροντα χαρακτήρα του και ενδεχομένως της προϊστορίας του χώρου (προσωπική εκτίμηση των λόγων, δεν μου έχουν ανακοινωθεί), έχει επιλέξει να εξυπηρετεί και να φιλοξενεί αγγελίας από τα μέλη που ούτως ή άλλως συμμετέχουν στη σελίδα και θα θελήσουν μια στο τόσο να πουλήσουν κάτι, καθώς και τους εμπόρους που ανοικτά και προς γνώση όλων δηλώνουν την ιδιότητά τους αυτή. Οι επιλογές αυτές, οι οποίες είναι του ιδιοκτήτη του φόρουμ και απλά δεν είναι συζητήσιμες (και ασφαλώς ως επιλογές του ιδιοκτήτη είναι εντελώς άτοπο να κρίνονται ως "δημοκρατικές" ή "φασιστικές"), έχουν διαμορφώσει δύο όρους του κανονισμού σχετικώς με τις αγγελίες: Αφενός μεν το όριο των 70 μηνυμάτων, με το οποίο γίνεται προσπάθεια να διασφαλιστεί πως αγγελία θα ανεβάζουν μόνο τακτικά μέλη της σελίδας με κάποια συμμετοχή και όχι "περαστικοί", αφετέρου δε ο όρος του ότι δεν θα γίνεται "αποκλειστική" ή έστω και "συστηματική" χρήση του χώρου των αγγελιών. Οι όροι αυτοί υπήρχαν από πέρισυ. Αυτό που "άλλαξε" τώρα δεν ήταν παρά ο καθορισμός του γενικότερου όρου "συστηματική χρήση" με αντικειμενικό κριτήριο. Με απλά λόγια στον κανονισμό διευκρινίστηκε ότι "συστηματική χρήση" θεωρείται το να υπερβαίνουν οι αγγελίες το 1/20 των μηνυμάτων στις λοιπές κατηγορίες.
Το φαινόμενο του μη αυτόματου ανεβάσματος των αγγελιών που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες είναι ένα καθαρά τεχνικό ζήτημα, έχει να κάνει με την ενσωμάτωση της ανωτέρω φόρμουλας στην πλατφόρμα ώστε να εφαρμόζεται αυτομάτως.

Αυτές είναι οι επιλογές του κανονισμού. Και εμένα, ως γενικό διαχειριστή, απλώς μου δόθηκαν, δεν τις διαμόρφωσα. Εάν θέλετε και την προσωπική μου άποψη, δεν συμφωνώ εντελώς με αυτές, μια και συν τοις άλλοις βάζουν πρόσθετο φόρτο στο έργο της διαχειριστικής ομάδας. Προσωπικώς δεν βλέπω πού θα ήταν το πρόβλημα να ήταν όλα εντελώς free. Εντούτοις μπορώ να πω ότι κατανοώ τις επιλογές αυτές, γιατί το avclub και το Σωματείο του έχουν μια ιδιαίτερη και δεδομένη φιλοσοφία (που παραπάνω ανέπτυξα εν συντομία πως αντιλαμβάνομαι αυτή). Όσον αφορά δε την εφαρμογή των επιλογών αυτών, τις σέβομαι απολύτως.

Ο ιδιοκτήτης του avclub είναι ένα Σωματείο με ευρεία βάση μελών, ανοικτών στις προτάσεις για βελτίωση της σελίδας. Το πράγμα όμως που γίνεται τόσο στο παρόν νήμα όσο και σε άλλα που έχουν προηγηθεί, δεν έχει καμία σχέση με απλές προτάσεις προς εξέταση. Δεν είναι παρά ευθεία κρίση επιλογών για τις οποίες ο μόνος λόγος πέφτει αποκλειστικώς στον ιδιοκτήτη του φόρουμ και όχι στα κατά καιρούς θιγόμενα μέλη.
Είναι σαν να μπαίνεις σπίτι μου και να μου ζητάς τον λόγο γιατί στο διάδρομο έχω βάλει λαμπτήρα πυρακτώσεως και όχι οικονομικό. Ε, όχι. Εγώ έχω πει στο Σωματείο πως κατά την ταπεινή μου άποψη θα ήταν καλύτερα να τον αντικαθιστούσε με οικονομικό. Όλοι μπορούμε να το κάνουμε αυτό, αλλά μέχρις εκεί.

Όποιος θέλει, είναι ελεύθερος να πάει σε δημοκρατικότερα (έτσι είναι, εφόσον το πιστεύει, εμένα δεν μου πέφτει κανένας λόγος) φόρα, όπου όχι απλώς θα εισακούονται οι προτάσεις του, αλλά και θα υιοθετούνται αυθωρί και παραχρήμα.

Τέλος, για τις διαγραφές μηνυμάτων, αυτές είναι ένα εργαλείο για την τήρηση μιας τάξης μέσα στο φόρουμ. Ως διαχειριστική ομάδα, οφείλουμε να παρέχουμε στα μέλη από έναν τόπο ήρεμων συζητήσεων. οι αντιπαραθέσεις δεν έχουν χώρο εδώ μέσα. Ειδικά όσες ξεκινούν από ανούσια και μερικές φορές, από όσα διαπιστώνω, και πικρόχολη κριτική πολιτικών επιλογών του ιδιοκτήτη του φόρουμ.
Η παρούσα κατηγορία τιτλοφορείται προτάσεις/ανακοινώσεις/ερωτήσεις. Είμαστε ελεύθεροι να συζητούμε ο,τιδήποτε εντός των πλαισίων αυτών.

Νικο,
θα εχεις τις απαντησεις σου συντομα απο τον υπευθυνο του σωματειου

Ευχαριστώ για την ειλικρινή απάντηση. Από περιέργεια ποιός είναι ο αριθμός των μελλών του σωματείου και των ενεργών μελλών του forum;

Αγαπητέ Νίκο
τα μέλη του σωματείου αυτή τη στιγμή είναι 45. Και είναι είναι όλα ενεργά με την ευρύτερη έννοια του όρου. (τουλάχιστον είναι ταμειακά ενημερωμένα από όσο γνωρίζω γιά προηγούμενη ή τρέχουσα χρονιά)

Τώρα που ξαναδιαβάζω το ερώτημα, μάλλον στο 2ο σκέλος αναφέρεσαι στα μέλη του φόρουμ.
Το φόρουμ έχει κάπου 17500 μέλη.
Τώρα ποιά είναι ενεργά είναι λίγο δύσκολο να το προσδιορίσει οποιοσδήποτε.
Θα μπορούσα να σου πω ότι 500 μέλη έχουν πχ περισσότερα από 250 posts αν και πάλι δεν είναι ασφαλές μέτρο.
Τα μέλη και αυτά που συμμετέχουν είναι κάτι που αλλάζει με το χρόνο και τα ενδιαφέροντά τους.
Μπορεί πχ τα νεώτερα 1000 μέλη, λόγω ενδιαφέροντος και επειδή τώρα γνώρισαν το φόρουμ να συμμετέχουν και να έχουν σε ένα μήνα πχ 100 posts, και άλλα μέλη με 10000 posts στον ίδιο μήνα να κάνουν μόνο 20...

Δεν ξέρω αν σε κάλυψα.

Μήτσο ο ερωτών για παράδειγμα ανήκει στα ενεργά μέλη;

Μήτσο ο ερωτών για παράδειγμα ανήκει στα ενεργά μέλη;

δεν γνωρίζω.
Μάλλον όχι.
Δεν μου αρέσει όμως να σηκώνεται σκόνη...

Ακριβώς.
Το post σου υπάρχει, απλά μπορεί να το δει αυτή τη στιγμή μόνο ο moderator των αγγελιών...
Αν σύμφωνα με τους κανόνες του AvClub έχεις το δικαίωμα να αναρτήσεις αγγελία τότε την κάνει ορατή προς τους άλλους χρήστες. -bye-

Απάντηση: Re: Αγγελίες... η συνέχεια

Ακριβώς.
Το post σου υπάρχει, απλά μπορεί να το δει αυτή τη στιγμή μόνο ο moderator των αγγελιών...
Αν σύμφωνα με τους κανόνες του AvClub έχεις το δικαίωμα να αναρτήσεις αγγελία τότε την κάνει ορατή προς τους άλλους χρήστες. -bye-

Αφου γίνεται ετσι καλο θα ηταν να εμφανιζόταν ένα μήνυμα που να με ενημέρωνε για αυτή την διαδικασία…
Πιθανολογώ ότι ισως να εμφανίζετε ένα κειμενο όταν κανω κλικ στο ποστ ( κατι πηρε το ματι μου ) αλλά πέρασε γρήγορα χωρις να προλαβω να το διαβάσω…

Ίσως πάρα πολύ καθυστερημένα, έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ με το φόρουμ λόγω φόρτου εργασίας αλλά έβαλα μια αγγελία και απο ότι είδα δεν δημοσιεύθηκε γιατί μα´λλον δεν πληρώ τώρα, τις προυποθέσεις, σε σχέση με απλιότερα...!! Δεν έχω ξαναδεί πιο αντισυνταγματική και αυθαίρετη απόφαση να υπάρχει τέτοιος περιορισμός στην δημοσιεύση αγγελιών...Εγώ διαβάζω τα ποστσ των άλλων σχεδόν από τότε που ξεκίνησε, δεν έχω ιδέα όμως από τα τεχνικά μέρη για να μπορώ να συμμετάσχω στις συζητήσεις, ούτε έχω την πείρα να συμβουλεύσω άλλους στον χώρο, απλά πειραματίζομαι μόνος μου και με τα μηχανήματά μου.....Να μην μπορώ όμως να δημοσιεύσω αγγελία γιατί απλά διαβάζω τα κείμενα και δεν γράφω, καθώς εάν γράψω θα είναι ανακριβή και μη τεκμηριωμένα, οπότε δεν θα βοηθήσει σε κανέναν από αυτούς που θα διαβάσουν αυτά που έγραψα, το κρίνω τελέιως παράλογο....και όπως είπα, αντισυγματικό! Αυτό το λέω με την δικηγορική μου ιδιότητα...

Προς απάντηση λοιπόν αυτών που αποφάσισαν να πράξουν έτσι, στερώντας μου εμένα το δικαίωμα να δημοσιεύσω μια αγγελία παρά το γεγονός ότι υποστηρίζω έστω και αθόρυβα το φόρουμ εδώ και χρόνια, θα κάνω το εξής...θα αρχίσω να στέλνω μονολεκτικά ποστς σε όλες τις κατηγορίες μόνο και μόνο για να συμπληρώσω το νούμερο που απαιτείται. Εάν νομίζετε ότι αυτό είναι καλύτερη λύση. Και αναπότρεπτη φυσικά από τους υπεύθυνους που συνδράμουν στην δήθεν διαφύλαξη των συμφερόντων μας από την άλογη χρήση των αγγελιών....
Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τους κυρίους που αποφασίσανε ένα τέτοιο κανονισμό καθώς πραγματικά δεν έχω διαβάσει πως κατέληξε να ληφθεί αυτή η απόφαση αλλά θέλω να εκφράσω την βαθύτατη αντίθεσή μου.

Τέλλιος Αθανάσιος

Απάντηση: Re: Αγγελίες... η συνέχεια

Προς απάντηση λοιπόν αυτών που αποφάσισαν να πράξουν έτσι, στερώντας μου εμένα το δικαίωμα να δημοσιεύσω μια αγγελία παρά το γεγονός ότι υποστηρίζω έστω και αθόρυβα το φόρουμ εδώ και χρόνια, θα κάνω το εξής...θα αρχίσω να στέλνω μονολεκτικά ποστς σε όλες τις κατηγορίες μόνο και μόνο για να συμπληρώσω το νούμερο που απαιτείται.
Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τους κυρίους που αποφασίσανε ένα τέτοιο κανονισμό καθώς πραγματικά δεν έχω διαβάσει πως κατέληξε να ληφθεί αυτή η απόφαση αλλά θέλω να εκφράσω την βαθύτατη αντίθεσή μου.

Τέλλιος Αθανάσιος

Σας ενημερώνω, αγαπητέ φίλε, ότι ούτε αυτό μπορείτε να κάνετε. Διότι:

2.5. Δομή, αισθητική και ευανάγνωστο των δημοσιεύσεων:

θ) Το περιεχόμενο των μηνυμάτων θα πρέπει να είναι σαφές και ουσιώδες, ώστε να μη δημιουργούνται απορίες ή να παραπλανούνται οι αναγνώστες. Άχρηστα ή ανούσια μηνύματα θα διαγράφονται, μόλις γίνουν αντιληπτά. Αποφύγετε τις μονολεκτικές ή προφανείς απαντήσεις.

Όσον αφορά για την αντισυνταγματικότητα της διάταξης, ουδέν σχόλιον....

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη, διότι υπήρχαν αρκετοί, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν το φόρουμ αποκλειστικά ως χώρο αγγελιών. Ως εκ τούτου, υπήρξε ανάγκη να διευθετηθεί το ζήτημα για να μην προσβάλλει τα μέλη που πραγματικά θέλουν και συμμετέχουν στο φόρουμ μας. Άλλωστε, δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα. Υπάρχουν δεκάδες άλλοι χώροι στο διαδίκτυο που μπορεί κάποιος να προωθήσει την αγγελία του.

Re: Απάντηση: Re: Αγγελίες... η συνέχεια

Σας ενημερώνω, αγαπητέ φίλε, ότι ούτε αυτό μπορείτε να κάνετε. Διότι:

2.5. Δομή, αισθητική και ευανάγνωστο των δημοσιεύσεων:

θ) Το περιεχόμενο των μηνυμάτων θα πρέπει να είναι σαφές και ουσιώδες, ώστε να μη δημιουργούνται απορίες ή να παραπλανούνται οι αναγνώστες. Άχρηστα ή ανούσια μηνύματα θα διαγράφονται, μόλις γίνουν αντιληπτά. Αποφύγετε τις μονολεκτικές ή προφανείς απαντήσεις.

Όσον αφορά για την αντισυνταγματικότητα της διάταξης, ουδέν σχόλιον....

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη, διότι υπήρχαν αρκετοί, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν το φόρουμ αποκλειστικά ως χώρο αγγελιών. Ως εκ τούτου, υπήρξε ανάγκη να διευθετηθεί το ζήτημα για να μην προσβάλλει τα μέλη που πραγματικά θέλουν και συμμετέχουν στο φόρουμ μας. Άλλωστε, δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα. Υπάρχουν δεκάδες άλλοι χώροι στο διαδίκτυο που μπορεί κάποιος να προωθήσει την αγγελία του.

ok δεν εχω διαβασει ολες τι σελιδες για να ξερω τι γραψατε πριν και μπορει να εχεις δικιο στο θεμα των αγγελιων αλλα δεν μπορει να τους βαζετε ολους στο ιδιο κουτι καποια φορμουλα μπορει να υπαρχει.και εγω δεν ξερω γρι απο δορυφορικα αλλα το διαβαζω χρονια το φορουμ και τα περισοτερα σχολια μου ηταν πανω σε κινητα.και εγω θελω σουπερ ντουπερ δορυφορικο συστημα και εχω ερωτησεις για καποια μηχανηματα αλλα ποιος ο λογος να ρωτησω αν δεν υπαρχει περιπτωση να κανω μια αγορα...

Αυτές τις φόρμουλες είναι που παιδεύουμε φίλε μου και όλο και κάποιος τις θεωρεί άδικες...
Ειδικά οι κανονισμοί στις αγγελίες έχουν αλλάξει τόσες φορές όσες δεν έχουν αλλάξει σε όλο το forum γενικά...
Δυστυχώς αυτή η γενίκευση δεν μπορεί να αποφευχθεί με αποτέλεσμα να έχουμε συνέχεια παράπονα.
Παράπονα γιατί ο τάδε χρήστης δεν μπορεί να σηκώσει αγγελία, παράπονα γιατί ο δείνα χρήστης χρησιμοποιεί το AvClub σαν τόπο ανάρτησης αγγελιών κλπ κλπ...
Ο χώρος των αγγελιών είναι καθαρά βοηθητικός. Δεν ανήκει στην ουσία του AvClub και όποιος το βλέπει έτσι κάνει λάθος.
Δεν προτρέπουμε κόσμο να αγοράσει καινούργια μηχανήματα, τον προτρέπουμε να λάβει το 100% από αυτά που έχει ήδη και σε αυτό προσπαθούμε να βοηθήσουμε.
Από εκεί και πέρα υπάρχουν sites που ασχολούνται καθαρά με αγγελίες.

Re: Απάντηση: Re: Αγγελίες... η συνέχεια

ok δεν εχω διαβασει ολες τι σελιδες για να ξερω τι γραψατε πριν και μπορει να εχεις δικιο στο θεμα των αγγελιων αλλα δεν μπορει να τους βαζετε ολους στο ιδιο κουτι καποια φορμουλα μπορει να υπαρχει.και εγω δεν ξερω γρι απο δορυφορικα αλλα το διαβαζω χρονια το φορουμ και τα περισοτερα σχολια μου ηταν πανω σε κινητα.και εγω θελω σουπερ ντουπερ δορυφορικο συστημα και εχω ερωτησεις για καποια μηχανηματα αλλα ποιος ο λογος να ρωτησω αν δεν υπαρχει περιπτωση να κανω μια αγορα...

Η αγορά μέσω φόρουμ γίνεται και με pm στον πωλητή, δεν είναι απαραίτητο να δημοσιεύονται ποστ;)
Όποιες απορίες για δορυφορικά συστήματα υπάρχουν ας ερωτηθούν στην αντίστοιχη κατηγορία.

δεν θα μπορούσε μόλις δημοσιευτεί μια αγγελία αυτή να κλειδώνει και όλη η
ανταλλαγή να γίνετε με ΡΜ ?
Με αυτό τον τρόπο θα υπήρχαν τα UP και οι αλλαγές
στην τιμή ( όλοι βάζουν μια υψηλή τιμή και στην συνέχεια την κατεβάζουν
σιγά σιγά με αποτέλεσμα να είναι η αγγελία στην επιφάνεια ) και η αγγελία
αν δεν ενδιέφερε κανένα θα χανόταν ...
δεν θα υπήρχαν ακόμα και οι διαξιφισμοί του τύπου " ρε φίλε ακριβά το έχεις" κ.λ.π

Κωστας

δεν θα μπορούσε μόλις δημοσιευτεί μια αγγελία αυτή να κλειδώνει και όλη η
ανταλλαγή να γίνετε με ΡΜ ?
Με αυτό τον τρόπο θα υπήρχαν τα UP και οι αλλαγές
στην τιμή ( όλοι βάζουν μια υψηλή τιμή και στην συνέχεια την κατεβάζουν
σιγά σιγά με αποτέλεσμα να είναι η αγγελία στην επιφάνεια ) και η αγγελία
αν δεν ενδιέφερε κανένα θα χανόταν ...
δεν θα υπήρχαν ακόμα και οι διαξιφισμοί του τύπου " ρε φίλε ακριβά το έχεις" κ.λ.π

Κωστας

Δεν γίνεται γιατί κάποιος μπορεί να θέλει να διαφοροποιήσει την αγγελία. Θα στείλει πμ σε όσους του έχουν στείλει? Η σε κάθε αλλαγή τιμής πάλι θα στέλνει σε όλους.
Καλύτερα να γίνεται δημόσια αυτό.

Όσο φυσικά για το τελευταίο, πλην ελαχίστων περιπτώσεων που ίσως δεν επιρρεάζουν, είναι κομένο πλέον.