Αγγελίες... η συνέχεια

επίσης δν υπάρχει αξιολόγηση στις αγγελίες,
αν υπηρχε θα ηταν διαφορετικα...

εννοώ κάποιο με θετικη αξιολόγηση, δεν θα χρειαζόταν όλη αυτή την διαδικασία.

Καλύτερα να μην μπερδεύουμε τα πράγματα. Οι αξιολογήσεις είναι για το Ebay, όχι για το φόρουμ μας.

Το τμήμα των Αγγελιών υπάρχει για εξυπηρέτησή μας, όχι για ταλαιπωρία μας.

Απλά, λειτουργεί βάσει συγκεκριμένων κανόνων που τίθενται από τον Ιδιοκτήτη του φόρουμ.

Να πω και εγώ πως βλέπω το όλο θέμα με τις αγγελίες?

Όπως αναφέρετε και εσείς, κανένα φόρουμ δεν έχει "κέρδος" από τις αγγελίες των μελών. Είναι μια δυνατότητα που δίνει το φόρουμ στα ενεργά μέλη του, να δώσουν κάποιες συσκευές τις οποίες τα μέλη του AVCLUB δεν χρησιμοποιούν πλέον. Είτε γιατί άλλαξαν χόμπι, άλλαξαν προτεραιότητες, δεν έχουν πλέον χρόνο, κλπ... κλπ... Το κάθε φόρουμ που έχει κατηγορία "Αγγελίες", είναι σαν να λέει στα μέλη του ένα "ευχαριστώ" για τον χρόνο τους που βοηθούν άλλα μέλη και που συμμετέχουν στις συζητήσεις.

Θεωρώ σωστό το να υπάρχει ο περιορισμό των 70 μηνυμάτων, αλλιώς θα γραφόταν κάποιος τώρα, θα έβαζε την αγγελία και θα την "έκανε" μέχρι την επόμενη αγγελία.

Επίσης βλέπω λογικό για τα 20 περίπου μηνύματα, να υπάρχει δυνατότητα για μία αγγελία. Με αυτόν τον τρόπο, όλοι αυτοί που είχαν συνηθήσει να γράφουν αβέρτα αγγελίες, πρέπει οπωσδήποτε να συμμετέχουν... αλλιώς άντε γεια! Έτσι γίνεται "αυτόματα" ένας καθαρισμός.

Που φαίνεται να υπάρχει "πρόβλημα"?
Στο ότι υπάρχουν κάποιοι που πραγματικά διαβάζουν συνεχώς το φόρουμ και δεν γράφουν.
Κάποιοι μπορεί να μην έχουν τις γνώσεις να κάτσουν να γράψουν.
Σε άλλους μπορεί να μην "τους βγαίνουν" τα γραπτά και κατά συνέπεια και αυτοί δεν γράφουν.
Με αυτούς κάτι πρέπει να γίνει, αν μπορέσει φυσικά να βρεθεί κάποιοα φόρμουλα.

Εγώ σαν μέλος του AVCLUB (και οποιουδήποτε φόρουμ) οφείλω να σέβομαι τους κανόνες του κάθε φόρουμ που με φιλοξενεί. Είναι πολύ απλό. Δεν μου αρέσει κάτι? Θα στείλω κάποιο ΠΜ σε κάποιον Συντονιστή ή θα γράψω σε κάποια κατηγορία όπως αυτή εδώ. Δεν μπορώ να επιβάλλω με την συμπεριφορά μου κάτι το οποίο εγώ μπορεί να θεωρώ σωστό και να είμαι απόλυτος, ενώ αυτό να μην είναι. Δεν μου αρέσει γενικά το χ-ψ φόρουμ? Ή δεν γράφομαι, ή αν είμαι γραμμένος αποχωρώ και τελειώνει το θέμα.

Δεν μας αναγκάζει κανείς να βρισκόμαστε κάπου που δεν θέλουμε! Βλέπω πως υπάρχει μια πολύ μεγάλη ανοχή στο AVCLUB που πραγματικά με έχει εκπλήξει! Αν το AVCLUB ήταν "άλλο φόρουμ", θα είχαν μπαναριστεί μέλη που με το "έτσι θέλω" κατηγορούν και μιλάνε με ειρωνία για άλλα μέλη και για τους Συντονιστές, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος! Αυτό και μόνο δείχνει κάτι, που ορισμένοι για δικούς τους λόγους δεν θέλουν να καταλάβουν.

Επίσης, δεν βλέπω αυτό που συζητιόταν στην αρχή για σειριακούς να μπορεί να ισχύσει, όπως και οι αξιολογήσεις μελών στις αγγελίες δεν μπορούν να υπάρχουν σε ένα φόρουμ.

Στην τελική... προτιμώ να βάζω αγγελία κάποιο προϊόν τεχνολογίας σε φόρουμ για να το πάρει κάποιος (πολύ πιθανόν) επίσης χομπίστας, παρά να το βάλω σε κάποιο Ελληνικό site που η αποκλειστική του χρήση είναι για αγγελίες. Σε αυτά τα site έτσι όπως έχουν γίνει, βρίσκεις λίγους που πουλάνε κάτι δικό τους. Οι περισσότεροι είναι "επαγγελματίες πωλητές".

Όλα τα παραπάνω είναι η προσωπική μου γνώμη, όπως βλέπω εγώ που είμαι από τους "απ' έξω".

Φιλικά... Σάκης! -bye-

Last edited:
Re: Απάντηση: Αγγελίες... η συνέχεια

Στο ότι υπάρχουν κάποιοι που πραγματικά διαβάζουν συνεχώς το φόρουμ και δεν γράφουν.
Κάποιοι μπορεί να μην έχουν τις γνώσεις να κάτσουν να γράψουν.
Σε άλλους μπορεί να μην "τους βγαίνουν" τα γραπτά και κατά συνέπεια και αυτοί δεν γράφουν.
Με αυτούς κάτι πρέπει να γίνει, αν μπορέσει φυσικά να βρεθεί κάποιοα φόρμουλα.

Σακη μας απασχολει και εμας η συμμετοχη στις αγγελιες ανθρωπων που συνηθως δεν γραφουν.

Απλα επειδη ελαχιστοι το ειχαν παρακανει με τις αγγελιες και χρησιμοποιουσαν το φορουμ σαν επαγγελματικο οχημα ο ιδιοκτητης του φορουμ -δηλαδη το Σωματειο -προενεβη σε αυτους τους αυστηρους κανονες. (αλλα αδικους για την μεριδα που περιγραφεις.)

Ειναι κατι που μας απασχολει και ισως σε ενα ευλογο μικρο χρονικο διαστημα εχουμε νεα .

Σε ευχαριστουμε πολυ παντως για τις σκεψεις σου και την θετικη σου συμμετοχη.

Καλημέρα. Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές θα επανέλθω για μία τελευταία φορά στο θέμα των αγγελιών και της λειτουργίας του φόρουμ γενικότερα. Αν και πιστεύω ότι ότι και να πω δεν έχει νόημα ειδικά μετά την απάντηση ότι σπίτι μας είναι ότι θέλουμε κάνουμε και αν δεν σας αρέσει πηγαίνετε αλλού. Αυτό κύριοι να το πείτε σε έναν νέο χρήστη, όχι σε ανθρώπους που είναι από την αρχή της ίδρυσης του αλλά δυστυχώς σε αντίθεση με τις πεποιθήσεις σας δεν ποστάρουν αρκετά. Τελικά το όλο θέμα εκεί καταλήγει. Το πρόβλημα δεν είναι η προστασία από τον κακό πωλητή που θέλει να μας κοροϊδέψει. Είναι ότι αυτό που είναι διαφορετικό από τα πιστεύω μας είναι απορριπτέο (κανένας σεβασμός για την διαφορετικότητα). Δεν είναι τυχαίο που όσοι είναι μέλη του συλλόγου έχουν μερικά χιλιάδες ποστ. Ενεργό μέλος κύριοι είναι και αυτός που διαβάζει όχι μόνο αυτός που ποστάρει. Αυτοί που κάνουν το φόρουμ ζωντανό είναι οι ενεργοί χρήστες (1000 άτομα περίπου). Αν νομίζετε ότι 50 άτομα είναι αρκετά να συνεχίσετε με την ίδια λογική γιατί εκεί μπορεί να καταλήξετε. Αλήθεια πόσοι από εσάς που είστε χρόνια στο φόρουμ έχετε εξαπατηθεί από συμφορουμίτη; Εγώ προσωπικά καμία. Φυσικά ασχολιόμουν με αγγελίες ανθρώπων που είναι χρόνια στο φόρουμ. Και φυσικά έχω την κρίση ως ενήλικος όταν μιλάω στο τηλέφωνο τελικά με κάποιον να καταλάβω αν είναι σοβαρός ή όχι. Μπορώ να πω ότι η εμπειρία από τους ανθρώπους εδώ μέσα είναι απολύτως θετική. Πολλά από τα κομμάτια του συστήματος μου προέρχονται από συφορουμίτες και τους ευχαριστώ για αυτό. Το άσχημο είναι ότι όπως αγόρασα από κάποιους ανθρώπους καλά και προσεγμένα κομμάτια μου αφαιρείτε το δικαίωμα να προσφέρω και εγώ τα δικά μου (όποτε προκύψει). Που να το ήξερα τόσα χρόνια να κάνω τον οικοδεσπότη και να χαιρετώ κάθε νέα εγγραφή στο φόρουμ, θα είχα μερικά χιλιάδες ποστ. Η πρόταση που κάνω είναι ότι ο αλγόριθμος που βρήκατε καταναλώνοντας πολύ φαιά ουσία όπως αναφέρετε να ισχύσει για άτομα με ενεργή χρήση του φόρουμ κάτω από ένα έτος. Νομίζω ότι έτσι οι ευκαιριακοί αποκλείονται. Πιστεύω πάντως στα σπίτια σας να μην λειτουργείτε έτσι και να σέβεστε τους καλεσμένους σας και να μην έχετε την απαίτηση να χοροπηδάνε στο ένα πόδι επειδή τους το ζητήσατε. Καλή φώτιση!!!

Κουρουκλίδης Νικόλαος
Ηλεκτρονικός Μηχανικός Τ.Ε., M.Sc. , MBA
:grinning-smiley-043

Χωρίς να θέλω να αντιδικήσω πιστεύω ότι αυτό που κάνει ζωντανό ένα φόρουμ είναι η διάθεση να βοηθήσει το κάθε μέλος τα άλλα μέλη, κι όχι να υπάρχουν χιλιάδες άτομα που διαβάζουν τα κείμενα μερικών δεκάδων.

Ισχυρίζεσαι, και δεν έχω κανένα λόγο να το αμφισβητήσω, ότι διαβάζεις καθημερινά το φόρουμ, αλλά δεν γράφεις. Αυτό για μένα σημαίνει ότι έχεις διάθεση να πάρεις από το φόρουμ, αλλά όχι και να προσφέρεις αυτό που μπορείς προς τα άλλα μέλη. Το δεν γράφω δείχνει και μια αδιαφορία, καθώς τώρα που θέλησες να αγοράσεις κάτι κι είδες ότι οι επιλογές είναι πιο περιορισμένες ή θέλεις να πουλήσεις και δεν μπορείς, τώρα δραστηριοποιήθηκες, διότι σε αφορά προσωπικά. Άρα αν θέλεις να προσφέρεις, μπορείς να γράφεις. Απλώς μέχρι τώρα αδιαφορείς.

Για τις αγγελίες τώρα. Κανείς δεν έχει διάθεση να μπει εθελοντής και να κοιτάζει νυχθημερόν τις αγγελίες των μελών και να τα ακούει κιόλας. Για να αλλάξει ο κανονισμός προς το αυστηρότερο σημαίνει ότι υπήρχε λόγος να γίνει αυτό και μάλιστα σοβαρός. Κανείς δεν θέλει να κάνει τη δική του ζωή και των φίλων του πιο δύσκολη χωρίς να υπάρχει λόγος.

Τώρα αν αυτό δημιουργεί προβλήματα σε όσους ασχολούνται με το ευγενές άθλημα της τράμπας, ας δείξουν λίγη κατανόηση.

Χωρίς να θέλω να αντιδικήσω πιστεύω ότι αυτό που κάνει ζωντανό ένα φόρουμ είναι η διάθεση να βοηθήσει το κάθε μέλος τα άλλα μέλη, κι όχι να υπάρχουν χιλιάδες άτομα που διαβάζουν τα κείμενα μερικών δεκάδων.

Ισχυρίζεσαι, και δεν έχω κανένα λόγο να το αμφισβητήσω, ότι διαβάζεις καθημερινά το φόρουμ, αλλά δεν γράφεις. Αυτό για μένα σημαίνει ότι έχεις διάθεση να πάρεις από το φόρουμ, αλλά όχι και να προσφέρεις αυτό που μπορείς προς τα άλλα μέλη. Το δεν γράφω δείχνει και μια αδιαφορία, καθώς τώρα που θέλησες να αγοράσεις κάτι κι είδες ότι οι επιλογές είναι πιο περιορισμένες ή θέλεις να πουλήσεις και δεν μπορείς, τώρα δραστηριοποιήθηκες, διότι σε αφορά προσωπικά. Άρα αν θέλεις να προσφέρεις, μπορείς να γράφεις. Απλώς μέχρι τώρα αδιαφορείς.

Για τις αγγελίες τώρα. Κανείς δεν έχει διάθεση να μπει εθελοντής και να κοιτάζει νυχθημερόν τις αγγελίες των μελών και να τα ακούει κιόλας. Για να αλλάξει ο κανονισμός προς το αυστηρότερο σημαίνει ότι υπήρχε λόγος να γίνει αυτό και μάλιστα σοβαρός. Κανείς δεν θέλει να κάνει τη δική του ζωή και των φίλων του πιο δύσκολη χωρίς να υπάρχει λόγος.

Τώρα αν αυτό δημιουργεί προβλήματα σε όσους ασχολούνται με το ευγενές άθλημα της τράμπας, ας δείξουν λίγη κατανόηση.

Ελπίζω φυσικά να καταλαβαίνουμε όλοι ότι αυτό δεν ισχύει. Το ότι κάποιος διαβάζει το φόρουμ καθημερινά φυσικά και δεν σημαίνει ότι ο σκοπός του είναι να πάρει μόνο. Εγώ πχ διαβάζω το φόρουμ σχεδόν καθημερινά αλλά καλώς ή κακώς δεν έχω τον χρόνο να γυρνάω και να ακούω τα άπειρα πχ ηχεία και ούτε φυσικά έχω ακούσει και τα πάντα. Αυτό σημαίνει ότι επειδή διαβάζω δεν έχω τη διάθεση να προσφέρω? Μάλλον τις γνώσεις και την εμπειρία δεν έχω και όχι τη διάθεση. Μπαίνω για να μάθω αλλά πως θα εκφέρω άποψη για ηχεία πχ που δεν έχω ακούσει? Πως θα προτείνω κάτι τη στιγμή που δεν έχω την εμπειρία και το αυτί για να είμαι σίγουρος ότι αυτό που λέω δεν θα οδηγήσει τον οποιοδήποτε χομπίστα σαν και μένα σε λάθος επιλογή. Ή μήπως αυτό που πρέπει να κάνω για να δείξω κατά την άποψή σας ότι ενδιαφέρομαι και θέλω να δώσω είναι να λέω ότι τα ταδε ηχεία είναι καλά επειδή το άκουσα από κάποιον άλλον?
Σίγουρα και υπάρχει η διάθεση να βοηθήσω αλλά από τη στιγμή που οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες δεν είναι λογικό να είναι περιορισμένα και τα ποστ μου? Όταν μπορώ φυσικά και θα το κάνω αλλά αυτό δεν συμβαίνει και πολύ συχνά για τους λόγους που εξήγησα παραπάνω.
Και για να μην παρεξηγηθώ στο διάστημα που είμαι στο avclub δεν έχω βάλει ούτε μία αγγελία παρά μόνο 2-3 φορές αγόρασα κάτι, πράγμα για το οποίο δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός.
Θεωρώ λοιπόν τα συμπερασματά σας λίγο βεβιασμένα και χωρίς αίσθηση της πραγματικότητας. Δεν είμαστε όλοι ειδήμονες, ούτε κάποιος μπορεί να γίνει εξπέρ επειδή διάβασε ένα φόρουμ, χωρίς να έχει πραγματική και προσωπική εμπειρία αυτών των μηχανημάτων, ούτως ώστε να μπορεί να έχει τη δική του άποψη και να προτείνει άφοβα.

Και για να μην παρεξηγηθώ στο διάστημα που είμαι στο avclub δεν έχω βάλει ούτε μία αγγελία παρά μόνο 2-3 φορές αγόρασα κάτι, πράγμα για το οποίο δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός.

Κι εγω το ιδιο φιλε μου δεν εχω βαλει ποτε αγγελια εδω μεσα για να πουλησω παρα μονο για να χαρισω.

Αντιθετα εχω πουλησει πραγματα και στο Ebay και στην Χρυση ευκαιρια.

Ομως οπως ειπα και παραπανω για να γινουν τοσο αυστηροι οι κανονες καποιος λογος υπηρξε, δεν μας την καρφωσε ενα πρωινο πως θα κανουμε την ζωη των μελων μας δυσαρεστη και πιο δυσκολη.

Αν καποιος καιγεται να πουλησει και προς το παρον αποκλειεται απο τον κανονισμο υπαρχουν οι οδοι που ανεφερα.

Αργοτερα θα δουμε.

Ούτε έχω βάλει αγγελία αλλά ούτε έτυχε να αγοράσω κάτι απο αγγελία του Forum , δεν έχω πολλά μηνύματα στο ενεργητικό μου αλλά δεν σημαίνει οτι δεν έχω και άποψη ή οτι δεν μπορώ να γράψω δυο αράδες ,και συμφωνώ 100% με τον φίλτατο Βλασίδη στα όσα ανέφερε παραπάνω , αλλά αυτό που δεν μπορώ να "χωνέψω" με τίποτα είναι κάτι το οποίο επίσης αναφέρθηκε πιο πάνω απο άλλο μέλος και έχει να κάνει με το γεγονός οτι κάποιοι Δεν μπορούν να σεβαστούν με τίποτα τους κανόνες καλής λειτουργίας που θεσπίζουν αυτοί που έχουν και διαχειρίζονται το forum , στο οποίο στο κάτω κάτω μόνοι μας επιλέξαμε να μπούμε και δεν πληρώνουμε και τίποτα στο τέλος τέλος.Και ναι επειδή τυγχάνει να έχω δει περιπτώσεις κατάχρησις των αγγελιών ομολογώ οτι σε μένα τουλάχιστον χτύπησε άσχημα.

Δεν ενεργοποιήθηκα τώρα κύριε Βλασίδη. Μπαίνω σε πολύ συγκεκριμένα threads και όποτε έχω δει ερώτηση σε τεχνικά θέματα που γνωρίζω σχεδόν πάντα απαντάω. Και νομίζω ότι έιναι λογικό να μπαίνω σε thread που ψάχνω για πληροφορίες όχι σε αυτά που γνωρίζω. Οπότε λόγο τεχνικού backgroung είναι πολύ περιορισμένα. Επίσης επειδή δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να αλλάζω το σύστημα μου κάθε χρόνο προφανώς δεν έχω εικόνα μεγάλου εύρους μηχανημάτων για να δίνω τις συμβουλές μου προς υποψήφιους αγοραστές. Εκτός και αν προκύψει ανάγκη οπότε το market research είναι πολύ thorough. Οι ερωτήσεις και απαντήσεις μου στο forum είναι τεχνικές γι'αυτό και λίγες . Δεν χρησιμοποιώ το forum για socializing. Όπως ανάφερα το κομμάτι των αγγελιών στα χρόνια που είμαι εδώ είναι σημαντικό γιατί έχω βρει πολύ καλές ευκαρίες ως αγοραστής. Πρώτα θα κοιτάξω εδώ και μετά στην χρυσή ευκαιρία λόγω εμπιστοσύνης. Είναι κατανοητό αυτό; Για αυτούς που έχουν την οικονομική άνεση να μην ασχολούνται με μεταχειρισμένα καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να το κατανοήσουν. Κάνω την εκτίμηση ότι ο πυρήνας του σωματείου είναι τέτοιος. Τι να κάνουμε κύριοι οι μισθωτοί στην Ελλάδα έχουμε πρόβλημα ειδικά αν μας αρέσουν τα ακριβά! Δέχομαι πάντως ότι αν έμπαινα τυχαία σε theads θα μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο.