Ως γκατζετάκιας κι εγώ αρέσκομαι στο να ανανεώνω συχνά-πυκνά τα παιχνίδια μου: κινητά, προβολείς, ενισχυτές κλπ. Τα προηγούμενα/μεταχειρισμένα καταλήγουν (1-2 φορές τον χρόνο) σε κάποια αγγελία την οποία καταχωρώ εδώ στο avclub.gr, και αν είναι κάποιο αγαθό ευρείας κατανάλωσης όπως πχ κινητό τηλέφωνο τη βάζω και στο xe.gr και insomnia.gr.
Οι τελευταίες μου αγγελίες αφορούσαν δύο κινητά τηλέφωνα. Και στις δύο τελευταίες περιπτώσεις βρέθηκα με πλαστά 50ευρα στα χέρια μου. Στην πρώτη περίπτωση με ένα και στη δεύτερη με δύο πλαστά.
Την πρώτη φορά το θεώρησα σύμπτωση και, αδυνατώντας να αποδείξω από ποιόν έχω πάρει το πλαστό, «εφαγα» εγώ το κόστος. Πλέον η δεύτερη φορά είναι για μένα απόδειξη ότι κάτι ύποπτο και συστηματικό κρύβεται από πίσω. Δύο πλαστά 50ευρα σε μια συναλλαγή 130 ευρώ δεν είναι τυχαίο γεγονός. Διευκρινίζω ότι όλα τα υπόλοιπα χρήματα που φέρω πάνω μου τα κάνω ανάληψη από ΑΤΜ εντός του κτιρίου που εργάζομαι συνεπώς δεν παίζει να έχω προμηθευτεί τα πλαστά από αλλού.
Σκεφτείτε λίγο τα εξής δεδομένα σε μια αγοραπωλησία μεταχειρισμένου κινητού:
Με άλλα λόγια, οι συνθηκες είναι ιδανικες για να «σπρωξει» κάποιος στην αγορά πλαστά χαρτονομίσματα.
Διευκρινίζω ότι όλα τα παραπάνω τα παραθέτω ως προβληματισμό κατόπιν δύο συνεχόμενων κρουσμάτων. Ειδικά το δεύτερο περιστατικό, δύο πλαστά μαζί, δείχνουν έντονα προσχεδιασμένο έγκλημα. Δεν μπορώ να αποδείξω τίποτα, η πρόθεσή μου είναι να «υποψιάσω» όποιον πουλά μεταχειρισμένα προς αποφυγή προβλημάτων.
Προσωπικά από εδώ και πέρα θα κάνω τα εξής:
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και ελπίζω να βοηθήσω κάποιον να αποφύγει κάποια δυσάρεστη εμπειρία στο μέλλον. Όσο για μένα, θα απευθυνθώ αύριο κιολας στις αρμόδιες αρχές αν και δεν αισιοδοξώ για την εξέλιξη της καταγγελίας μου.
UPDATE: πριν λίγο συζητούσα το θέμα σε μια παρέα και ένας από τους παρευρισκόμενους μόλις το άκουσε μου είπε ότι 2 μέρες πριν πούλησε ένα tablet 150 ευρω. Guess what, 3/3 50ευρα ήταν πλαστά! Διαστάσεις επιδημίας πλέον!
Οι τελευταίες μου αγγελίες αφορούσαν δύο κινητά τηλέφωνα. Και στις δύο τελευταίες περιπτώσεις βρέθηκα με πλαστά 50ευρα στα χέρια μου. Στην πρώτη περίπτωση με ένα και στη δεύτερη με δύο πλαστά.
Την πρώτη φορά το θεώρησα σύμπτωση και, αδυνατώντας να αποδείξω από ποιόν έχω πάρει το πλαστό, «εφαγα» εγώ το κόστος. Πλέον η δεύτερη φορά είναι για μένα απόδειξη ότι κάτι ύποπτο και συστηματικό κρύβεται από πίσω. Δύο πλαστά 50ευρα σε μια συναλλαγή 130 ευρώ δεν είναι τυχαίο γεγονός. Διευκρινίζω ότι όλα τα υπόλοιπα χρήματα που φέρω πάνω μου τα κάνω ανάληψη από ΑΤΜ εντός του κτιρίου που εργάζομαι συνεπώς δεν παίζει να έχω προμηθευτεί τα πλαστά από αλλού.
Σκεφτείτε λίγο τα εξής δεδομένα σε μια αγοραπωλησία μεταχειρισμένου κινητού:
- Συνηθως είναι συναλλαγη ανω των 100 ευρω αρα δικαιολογει να αλλάξουν χέρια μεγαλα χαρτονομισματα
- Ο εχων λαμβανει τα χρηματα είναι ιδιωτης αρα συνηθως δεν εχει μηχανημα να ελεγξει τα χαρτονομισματα
- Η συναλλαγη συνηθως γινεται σε καποιον εξωτερικο χωρο αρα μειωμενη δυνατοτητα ελεγχου των χρηματων
- Η συναλλαγη συνηθως γινεται σε μη εργασιμες ωρες, πιθανον βραδυ, οπου ο οπτικος ελεγχος των χαρτονομισματων είναι ελλειπης
- Συνήθως οι συναλασσομενοι ουτε ξαναβλεπονται ουτε ξανασυναντωνται, οπότε αντε να εντοπισεις τον απατεωνα
Με άλλα λόγια, οι συνθηκες είναι ιδανικες για να «σπρωξει» κάποιος στην αγορά πλαστά χαρτονομίσματα.
Διευκρινίζω ότι όλα τα παραπάνω τα παραθέτω ως προβληματισμό κατόπιν δύο συνεχόμενων κρουσμάτων. Ειδικά το δεύτερο περιστατικό, δύο πλαστά μαζί, δείχνουν έντονα προσχεδιασμένο έγκλημα. Δεν μπορώ να αποδείξω τίποτα, η πρόθεσή μου είναι να «υποψιάσω» όποιον πουλά μεταχειρισμένα προς αποφυγή προβλημάτων.
Προσωπικά από εδώ και πέρα θα κάνω τα εξής:
- Θα προμηθευτώ τον ειδικό μαρκαδόρο που δείχνει αν είναι πλαστό το χαρτονόμισμα
- Θα δημοσιεύω τις αγγελίες μου μόνο στο avclub όπου είναι ελεγχόμενο περιβάλλον που δεν συχνάζουν «περίεργοι τύποι» (όπως έχει δείξει η ιστορία)
- Θα διευκρινίζω στον αγοραστή πριν τη συνάντηση ότι δέχομαι μόνο 20ευρα
- Ιδανικά θα δίνω ραντεβού έξω από όποια τράπεζα θέλει ο αγοραστής ώστε να κάνει επιτόπου ανάληψη τα λεφτά
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και ελπίζω να βοηθήσω κάποιον να αποφύγει κάποια δυσάρεστη εμπειρία στο μέλλον. Όσο για μένα, θα απευθυνθώ αύριο κιολας στις αρμόδιες αρχές αν και δεν αισιοδοξώ για την εξέλιξη της καταγγελίας μου.
UPDATE: πριν λίγο συζητούσα το θέμα σε μια παρέα και ένας από τους παρευρισκόμενους μόλις το άκουσε μου είπε ότι 2 μέρες πριν πούλησε ένα tablet 150 ευρω. Guess what, 3/3 50ευρα ήταν πλαστά! Διαστάσεις επιδημίας πλέον!