Ενα τέτοιο παράδειγμα είναι το "blood" (= αίμα) που προφέρεται "μπλαντ"...
Η αγγλική γλώσσα είναι η κατ'εξοχήν γλώσσα ανώμαλων ρημάτων, "ανώμαλων" προφορών και ιδιοματισμών... Παρά την άμεση σχέση της με την γερμανική γλώσσα (ετυμολογικά είναι αδελφές γλώσσες) δεν ακολουθεί το αυστηρά δομημένο συντακτικό της δεύτερης (αρχαίο ελληνικό συντακτικό ουσιαστικά), ούτε την δομή της.
Λογικο,αφου οι Σαξονες ηταν γερμανικο φυλο.
4.Ο κ.Μπαμπινιώτης υποστηρίζει πως αν κάτι έχει καθιερωθεί από τη γλώσσα κάποιου λαού, δεν είναι λάθος.Συμφωνώ.Θα με θεωρούσε αστείο κάποιος αν του έλεγα 'γιούρο'.Στην Αγγλία αν πείς "ευρώ" δεν θα γίνεις κατανοητός.Ποιό είναι το σωστό;Μα φυσικά και τα δύο!Έτσι έχουμε μάθει και το λέμε!!
Έχεις δίκιο για το κοινό νόμισμα.Το πως προφέρεται κάτι και γιατί, νομίζω το εξηγώ, άλλωστε υπάρχουν πολλοί παράγοντες που το επηρεάζουν αυτό.
φωτα ξενον
η xena δεν θα επρεπε να λεγεται ζηνα αλλα ξηνα
Όσο για το Ζήνα, δεν είναι καθόλου φιλοσοφία αλλά κανόνας.Αν πρέπει να ζητήσουμε να λένε οι Άγγλοι(αγνοόντας τους κανόνες) να λένε κάθε όνομα όπως προφέρεται από την προέλευσή του, τότε να λέμε και μεις τις ξένες (όχι μόνο τις Αγγλικές) λέξεις όπως προφέρονται απ'τη προέλευσή τους!!
Φίλε doros, Εννοείς ότι δεν προφέρονται με τίποτα έτσι ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.Στ'Αγγλικά η προφορά τους είναι ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι.Ποιές είναι οι κλιτές ξένες λέξεις στα Ελληνικά;Καλό θα ήταν να δώσεις ένα παράδειγμα.
Όσο για το Ζήνα, δεν είναι καθόλου φιλοσοφία αλλά κανόνας.Αν πρέπει να ζητήσουμε να λένε οι Άγγλοι(αγνοόντας τους κανόνες) να λένε κάθε όνομα όπως προφέρεται από την προέλευσή του, τότε να λέμε και μεις τις ξένες (όχι μόνο τις Αγγλικές) λέξεις όπως προφέρονται απ'τη προέλευσή τους!!
Η ετυμολογία της λέξης "φόρμουλα" μου είναι άγνωστη.Ο send φαίνεται να ξέρει περισσότερα για την ετυμολογία των λέξεων από εμένα.Θά ήθελα πολύ να δω πως σχηματίζεται στη γενική πληθυντικού...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.