Άγγλος στο rack μου!

Re: Απάντηση: Άγγλος στο rack μου!

Περισσοτερη ενεργεια σωμα και ατακα στο χαμηλο μπορεις να παρεις απο τρανσιστορ αλλα οχι απο τον Naim. Aναμενομενο το οτι ακουσες πιο γεματα σε καποια σημεια με τον Luxman, οι ενισχυτες λυχνιας και ακομα περισσοτερο οι σωστες σχεδιασεις, διαχειριζονται και παρεχουν την ισχυ τους με διαφορετικο τροπο απο το τρανζιστορ.

Έχοντας τον ίδιο ενισχυτή κάποια στιγμή σπίτι μου κατέληξα στο ίδιο ακριβώς συμπέρασμα, όπως τα έχουμε ξαναπεί άλλωστε!

Δηλαδή την μεγάλη διαφορά την εντόπισες στις χαμηλές. Το υπόλοιπο συχνοτικό φάσμα είναι παρόμοιο?

Δηλαδή την μεγάλη διαφορά την εντόπισες στις χαμηλές. Το υπόλοιπο συχνοτικό φάσμα είναι παρόμοιο?

Όχι. Απλά εστίασα στις χαμηλές περισσότερο.

Δεν έκανα συγκριτικό!

Απλά άκουσα το μηχάνημα και έγραψα την άποψή μου. Δεν είμαι reviewer. Άλλωστε η σύγκριση ανάμεσα σε δύο τέτοια μηχανήματα είναι άσκοπη. Άλλη τοπολογία και σχολή ο ένας και άλλο ο άλλος.

Παδιά τα δύο μηχανήματα είναι τελείως διαφορετικές φιλοσοφίες στον ήχο μιλάμε για καμία σχέση το ένα με το άλλο.

Περισσοτερη ενεργεια σωμα και ατακα στο χαμηλο μπορεις να παρεις απο τρανσιστορ αλλα οχι απο τον Naim. Aναμενομενο το οτι ακουσες πιο γεματα σε καποια σημεια με τον Luxman, οι ενισχυτες λυχνιας και ακομα περισσοτερο οι σωστες σχεδιασεις, διαχειριζονται και παρεχουν την ισχυ τους με διαφορετικο τροπο απο το τρανζιστορ.

+1

Εμένα πάντως το χαμηλό του μου ακούστηκε μια χαρά και επαρκές! Οδήγησε τα Scorpio II άνετα και σε εντάσεις χωρίς κανένα πρόβλημα. Στον χώρο μου τουλάχιστον ήταν εξαιρετικός στο κομμάτι αυτό με ουδέτερο ήχο σε όλο το φάσμα. Αυτό που ανέφερα πιο πριν και μάλλον δεν έγινε κατανοητό ότι ο πολυκάναλος που είχα στο παρελθόν ήταν φουσκωμένος στην συγκεκριμένη περιοχή και μου διμιούργησε μια λάθος αντίληψη όλα αυτά τα χρόνια που τον είχα.

Το ΝΑΙΜ είναι πολύ δυνατό μηχανάκι και την ισχύ που λέει στα specs την δίνει χαλαρά και άνετα σε βαθμό που έρχεται σε αντίθεση με την εμφάνισή του σε μεγάλο βαθμό. Είναι ένα καθ' όλα αξιόλογο μηχάνημα που θα αποτελέσει ουσιαστική λύση για κάποιον που θέλει μία ποιοτική λύση σε αυτά τα χρήματα με πολύ καλό ήχο! Αν βέβαια αρέσκεται και στο πιο ουδέτερο άκουσμα. Υπάρχουν μηχανάκια που με πιο πολύ ισχύ δεν τα καταφέρνουν και τόσο καλά στην ίδια κατηγορία.

Μπορεί να μην έχει ευκολίες και κουμπάκια αλλά έχει ουσία στον ήχο! Παίζει μουσική χωρίς να προσθέτει ούτε όμως και να αφαιρεί.

Τέλος έχω να πω πως είναι πολύ στιβαρός σαν υλοποίηση.

Εμένα πάντως το χαμηλό του μου ακούστηκε μια χαρά και επαρκές! Οδήγησε.......

Στην ιδια κατηγορια ακριβως, αν επαιρνες απο τον Ορφεα κανα Primare, Pathos ή κανα ενισχυτικο τυπου Hegel H200 κλπ με στιβαροτερη τροφοδοσια και περισσοτερα ρευματα, θα ακουγες εντελως διαφορετικα τα ηχεια.

Στην ιδια κατηγορια ακριβως, αν επαιρνες απο τον Ορφεα κανα Primare, Pathos ή κανα ενισχυτικο τυπου Hegel H200 κλπ με στιβαροτερη τροφοδοσια και περισσοτερα ρευματα, θα ακουγες εντελως διαφορετικα τα ηχεια.

Primare έχω ακούσει. Τον I30. Εξαιρετικό μηχάνημα με άλλον χαρακτήρα σε σχέση με τον NAIM. Πιστεύω όμως πως από 'κει και πέρα είναι θέμα γούστου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Άγγλος στο rack μου!

Primare έχω ακούσει. Τον I30. Εξαιρετικό μηχάνημα με άλλον χαρακτήρα σε σχέση με τον NAIM. Πιστεύω όμως πως από 'κει και πέρα είναι θέμα γούστου.

Δεν αναφερθηκα στομ ηχητικο χαρακτηρα, αλλα στην οδηγηση των ηχειων σου.

Συμφωνω τα παραπανω γκαζια δεν βλαπτουν, καλο κανουν,ειδικα αν ανεβαζεις σταθμες.
Τα παντα εξαρτωνται απο το πως ακουει ο καθενας μας τις μουσικες του,αμα θες ρεαλιστικες σταθμες χωρις να αλλοιωνεται ο χαρακτηρας του ηχου εκει η φυσικη ειναι αμειλικτη.
Χωρις να αποκλειω και ενα μηχανακι με χαμηλη ισχυ να ειναι εξαιρεση στον κανονα και να διαθετει ρευματα.
Γενικα παντως οταν κατι ακουγετε ψιλοαναιμικο στα χαμηλα,(οταν το προγραμμα και η πηγη καρατσεκαρισμενα τα διαθετει)φταινε δυο πραματα ή τα ρευματα ή ο χωρος.

Συμφωνω τα παραπανω γκαζια δεν βλαπτουν, καλο κανουν,ειδικα αν ανεβαζεις σταθμες.
Τα παντα εξαρτωνται απο το πως ακουει ο καθενας μας τις μουσικες του,αμα θες ρεαλιστικες σταθμες χωρις να αλλοιωνεται ο χαρακτηρας του ηχου εκει η φυσικη ειναι αμειλικτη.
Χωρις να αποκλειω και ενα μηχανακι με χαμηλη ισχυ να ειναι εξαιρεση στον κανονα και να διαθετει ρευματα.
Γενικα παντως οταν κατι ακουγετε ψιλοαναιμικο στα χαμηλα,(οταν το προγραμμα και η πηγη καρατσεκαρισμενα τα διαθετει)φταινε δυο πραματα ή τα ρευματα ή ο χωρος.

+1

ίσως και το ίδιο το ηχείο να μην τα καταφέρνει (μικρό γούφερ σε μικρή καμπίνα?)

Θα συμφωνήσω. Ειδικά αν ακούει κάποιος και συγκεκριμένα είδη μουσικής τα οποία για να τα απολαύσεις οι υψηλές στάθμες είναι απαραίτητες. Η περίσσεια ισχύος και ρευμάτων δεν αναγκάζει και τον ενισχυτή να δουλεύει κοντά στα όριά του με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η σωστη οδηγηση ειναι απαραιτητη για την τονικη ισορροπια του ηχειου σε ολες τις σταθμες. Ακομα και ενα ηχειο με μικρη καμπινα κ μεγαφωνο δινει το 100% του οδηγουμενο σωστα. Υπαρχουν μικρα ηχεια που λοφω περιορισμων κ σχεδιασμου δεν εχουν στο φορτε τους το χαμηλο, αυτα τα ακους οτι στρεσαρονται οταν ανεβαινουν οι σταθμες. Υπαρχουν και σχεδιασεις ομως που θελουν το "φαι" τους απο πισω για να παιξουν αυτο που μπορουν, χαρ/κο παραδειγμα το μικρο Leema του οποιου το χαμηλο απογειωνεται οταν οδηγηθει.

Kαμιά φορά το 100% δε φτάνει Παντελή, τόσο λόγω ηχείου, όσο και λόγω περιβάλλοντος που θα παίξει. Αν και μάλλον το ίδιο λες.

Απάντηση: Re: Άγγλος στο rack μου!

Kαμιά φορά το 100% δε φτάνει Παντελή, τόσο λόγω ηχείου, όσο και λόγω περιβάλλοντος που θα παίξει. Αν και μάλλον το ίδιο λες.

Εχουμε επικεντρωθει στο θεμα της οδηγησης, αν το ηχειο δινει το 100% του τοτε ειναι θεμα χωρου τι θα ακουσεις και εγκειται κ στο αν το ηχειο ειναι καταλληλο για το χωρο και εκει ειναι αλλο κεφαλαιο που ανοιγει.

Last edited:
Πανο, ο λογος που σου ανεφερα τα τρια παραδειγματα ενισχυτων παραπανω, ειναι για να σου πω οτι πολλες φορες νομιζεις οτι οδηγουνται τα οποια ηχεια, μεχρι πραγματικα να τα ακουσεις να οδηγουνται..

Πάντως και με τα ηχεία μου αλλά και με τα Dueto τις Triangle που τον άκουσα οδηγούσε μια χαρά ο ΝΑΙΜ!

Όλα σχετικά είναι φίλε μου. Ο παράγοντας χώρος πρέπει να συνυπολογίζεται μαζί με την ισχύ του ενισχυτή για να έχεις σωστή κι επαρκη οδήγηση των ηχείων.
Δεν έχω ακούσει τα ηχεία σου, αλλά για τα Virgo V που έχω ακούσει, ο Symphonic RG-10 MKIV δεν τα οδήγησε επαρκώς κατά τα δικά μου κριτήρια.

Μαζί πάνε αυτά ρε συ, εννοείται.

To 100% οποιουδήποτε μικρού ηχείου θα αρχίσει να παραμορφώνει όταν θα κληθεί να παίξει πραγματικό μπάσο (ας πούμε κάτω απο τους 60). Σε οποιοδήποτε χώρο.

Δοκιμή επιβάλλεται ;-)