Αγνωστη Λάμπα 12AX7 made in USA.

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,263
DSC00244.jpgΞέρει κανείς περί τίνος πρόκειται;Επάνω γράφει 12ΑΧ7 made in USA .
Ποιάς εταιρείας είναι;

Απάντηση: Αγνωστη 12AX7 NOS- made in USA.

Δική μου είναι σήμερα τις πήρα(6)...
Στην τύχη χωρίς να ξέρω τι είναι.
Είναι εντελώς αχρησιμοποίητες.

Re: Αγνωστη 12AX7 made in USA.

texas instruments χωρις αμφιβολια

(πρωτη φορα την βλεπω και εγω, δεν ηξερα οτι η ΤΙ ειχε βγαλει λαμπες. υποψιαζομαι οτι η παραγωγη θα ειχε γινει απο καποια αλλη εταιρια και η ΤΙ εβαλε το ονομα της επανω)

Last edited:

Texas Instruments; Πολύ ενδιαφέρον.

Αναμένουμε εντυπώσεις! Πόσο στοίχισαν αν επιτρέπεται;

Απάντηση: Αγνωστη 12AX7 made in USA.

Tις πήρα απο ένα γεροντάκι(παλιός ηλεκτρολόγος) που δούλευε παλιά στις βάσεις,σε δημόσιους οργανισμούς...Εφτιαχνε και πομπούς κι έχει -μεταξύ άλλων πολλών-ικανό απόθεμα αμεταχείριστων περίεργων τύπων λυχνιών made in usa αλλά συνήθως χωρίς κουτιά.

Γι' αυτό ρωτάω...Τις πήρα χωρίς πολλά-πολλά,αλλά δεν ήξερα τι να του δώσω...Απλήρωτες είναι.
Είχαμε μια συζήτηση και του εξήγησα τι παίζει σήμερα με λάμπες.
Λόγω κρίσης έχει ανάγκη και βγάζει στο σφυρί ότι έχει.
Δεν θέλω να τον δουλέψω,με εμπιστεύτηκε...

Last edited:

View attachment 92287Ξέρει κανείς περί τίνος πρόκειται;Επάνω γράφει 12ΑΧ7 made in USA .
Ποιάς εταιρείας είναι;
Τί άλλο γράφει; Οι αριθμοί; Τα πλέγματα μάλλον είναι παράλληλα επίπεδα. Αν είναι μαύρου χρώματος θα ήταν καλύτερα, αλλά από την φωτο φαίνονται γκρίζα. Δοκίμασε τες κάποιες ώρες και δες πώς παίζουν. Το αν είναι φασόν δεν σημαίνει και τίποτε το αρνητικό. Λ.Σ.

Γράφει 3226334-3* κάτω απο το MADE IN USA και USA 3 κάτω απο το 12AX7.

Γκρίζο είναι το χρώμα.

*Το ψηφίο 4 στην αριθμοσειρά μπορεί να είναι κι 6 ή 0.

απο την φωτο βλεπω standard ribbed plates, standard halo getter, double mica. ολα δλδ ειναι τυπικου σχεδιασμου 12αχ7. πιθανολογωντας θα ελεγα ισως RCA, με περισοτερη φαντασια (πιο δυσκολα) GE.

Γιατρέ μου οφείλω να ομολογήσω,ότι με εντυπωσιάσατε...:worshippy:

απο την φωτο βλεπω standard ribbed plates, standard halo getter, double mica. ολα δλδ ειναι τυπικου σχεδιασμου 12αχ7. πιθανολογωντας θα ελεγα ισως RCA, με περισοτερη φαντασια (πιο δυσκολα) GE.
Πιθανότερο GE. Λ.Σ.

ισως Λουκα, μοιαζουν και με GE αλλα κατι στα plates σε συνδιασμο με το Ο getter δεν μου καθεται. Μηπως εχουν μια κοκκινη πινελια (σαν βουλα) στην ψυξη ?

δεν ξερω αν ο Πανικος εχει αποψη

@Διονυση για 6 τετοιες, εφοσων δεν μικροφωνιζουν θα εδινα 50 ευρω και αν ηθελα να ειμαι large λιγο παραπανω. γενικα οι αμερικανικες λαμπες ειναι αρκετα κοινες και δεν χαιρουν της εκτιμησης των γερμανικων-αγγλικων κτλ

Απάντηση: Re: Αγνωστη 12AX7 made in USA.

ισως Λουκα, μοιαζουν και με GE αλλα κατι στα plates σε συνδιασμο με το Ο getter δεν μου καθεται. Μηπως εχουν μια κοκκινη πινελια (σαν βουλα) στην ψυξη ?

δεν ξερω αν ο Πανικος εχει αποψη

@Διονυση για 6 τετοιες, εφοσων δεν μικροφωνιζουν θα εδινα 50 ευρω και αν ηθελα να ειμαι large λιγο παραπανω. γενικα οι αμερικανικες λαμπες ειναι αρκετα κοινες και δεν χαιρουν της εκτιμησης των γερμανικων-αγγλικων κτλ

Θα πρότεινα να τις ακούσει και να κρίνει με γνώμονα τα ακουστικά αποτελέσματα...

+1

Όχι δεν έχουν κόκκινη πινελιά.

Πάντως έχει μια ιδιαίτερη αίσθηση,να βάζεις να ακούσεις να παίζουν για πρώτη φορά,λάμπες που φτιάχτηκαν πριν μισό αιώνα περίπου και δεν ξέρεις θετικά που και γιατί φτιάχτηκαν.
Φέρνει λίγο απο συγκίνηση...αρχαιολογικής ανακάλυψης.:Banane0:

Πρίν λίγο τις εβαλα επάνω κι ανάβουν κανονικά...Ειδωμεν...

Οι λυχνιες ειναι GE. H GE ειναι μια απο τις εταιρειες που εφτιαχνε λυχνιες κατα παραγγελια αλλων αμερικανικων εταιρειων. Μαλλον για υπολογιστες. Αν θυμαμαι καλα καπου ειχα διαβασει οτι ειχαν και προτιμησεις η texas instruments στην GE και η Hewllett Packard στην RCA. Προκειται για απλες 12AX7 χωρις ιδιαιτερη κατασκευαστικη απαιτηση. Οι μονες ιδιαιτερες κατασκευες για υπολογιστες ηταν οι 6681.
Οι grayplates GE ειναι αρκετα μουσικες λυχνιες. Η τιμη τους εξαρταται απο το αν ειναι χρησιμοποιημενες, τις μετρησεις τους και το life span τους. Νομιζω οτι τα 50 ευρω που ειπωθηκαν ειναι πολυ καλη τιμη... μαλιστα οταν μιλαμε για 6 ειναι πιθανον να βρεθουν και ματσαριμενες δυο η τρεις.

ΥΓ η κοκκινη πινελια στην μυτη ειναι εξαιρετικο δειγμα λυχνιων διαλεγμενες προσεκτικα για ιατρικα μηχανηματα. Κελεπουρι.

Οι λυχνιες ειναι GE. H GE ειναι μια απο τις εταιρειες που εφτιαχνε λυχνιες κατα παραγγελια αλλων αμερικανικων εταιρειων. Μαλλον για υπολογιστες. Αν θυμαμαι καλα καπου ειχα διαβασει οτι ειχαν και προτιμησεις η texas instruments στην GE και η Hewllett Packard στην RCA. Προκειται για απλες 12AX7 χωρις ιδιαιτερη κατασκευαστικη απαιτηση. Οι μονες ιδιαιτερες κατασκευες για υπολογιστες ηταν οι 6681.
Οι grayplates GE ειναι αρκετα μουσικες λυχνιες. Η τιμη τους εξαρταται απο το αν ειναι χρησιμοποιημενες, τις μετρησεις τους και το life span τους. Νομιζω οτι τα 50 ευρω που ειπωθηκαν ειναι πολυ καλη τιμη... μαλιστα οταν μιλαμε για 6 ειναι πιθανον να βρεθουν και ματσαριμενες δυο η τρεις.

ΥΓ η κοκκινη πινελια στην μυτη ειναι εξαιρετικο δειγμα λυχνιων διαλεγμενες προσεκτικα για ιατρικα μηχανηματα. Κελεπουρι.

Για να σιγουρευτεις οτι ειναι texas instruments αρα GE θα πρεπει να ανατρεξεις σε αρχεια να δεις εαν το logo της εταιρειας στα 60-70 ηταν ετσι οπως φαινεται πανω στη λυχνια.

Αν θες και σε ενδιαφέρει μου τις στέλνεις για μετρήσεις και ταίριασμα. Δωρεάν εξυπακούεται. Καλά είναι να πάρεις περισσότερες από όσες χρειάζεσαι. Δες πρώτα αν σου αρέσουν. Λ.Σ.