ΑΓΟΡΑ 2 ΗΧΕΙΩΝ ΕΩΣ 400 Ε

Για τα mission m33, m33i & m3c2 που αναφερθηκαν πιο πανω και που τα εχω εγω σε εναν RX-V397aRDS ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
Τοσο σε μουσικη, οσο και σε ταινιες.

Αν και πιθανον να μην τα βρεις διαθεσιμα.

το ξερω φιλε μου, πολυ value for money περιπτωση, ειχα ενα φεγγαρι τα m33i και επαιζαν καλα ακομα κ με εναν 2χ35 ενισχυτη. Παντως αν κανει ο φιλος μια "γυρα" στα μαγαζια μαλλον θα βρει, θα υπαρχει στοκ γιαυτο κ οι πολυ χαμηλοτερη τιμη απο τα 370 ευρω που πουλιωντουσαν καποτε..

Οπως προειπα μαλλον πανε για τσιμπημα...Παρολα αυτα ενα φιλος,γνωστης του αθληματος μου προτεινε και αυτα αλλα με επιφυλαξη:http://www.odes.gr/index.php?page=s...facturer_id=74&option=com_virtuemart&Itemid=5
και για μπροστινα τα αντιστοιχα 300αρια.
Τι λετε?Εχετε ακουσει εντυπωσεις?

δεν ειναι 4Ω, αυτο to 4~8Ω στα specs σημαινει οτι η αντισταση κυμαινεται εκει μεσα.
A,oποτε συμφωνα με τα λεγομενα σας και τα specs του ενισχυτη ειμαι ενταξει και γι'αυτα τα ηχεια!

Απο αποψη ηχου και ποιοτητας ηχειου πως το κρινετε?
(Συγνωμη αν γινομαι εκνευριστικος αλλα λογω κρισης και low budget δεν θελω να κανω μια χαζη αγορα.Να παρω κατι αρκετα ποιοτητικο που να κρατησει)

Απο αποψη ηχου και ποιοτητας ηχειου πως το κρινετε?
(Συγνωμη αν γινομαι εκνευριστικος αλλα λογω κρισης και low budget δεν θελω να κανω μια χαζη αγορα.Να παρω κατι αρκετα ποιοτητικο που να κρατησει)

με τα ηχεια της Heco υπαρχουν συστηματα στημενα σε MMarkt , Saturn. κανε μια βολτα να παρεις ενα αυτι. Στα χρηματα τους δυσκολο να βρεις κατι καλυτερο, παιζουν πολυ καλα. Ο χαρακτηρας τους ειναι δυναμικος και ακουγονται "μεγαλυτερα"

Περνώντας απο MMαρκτ ρέντη τα είχα δεί. Δεν μου φάνηκαν και πολύ της προκοπής, χάρτινα γούφερ κλπ κλπ. Δείχνουν φθηνά και στο μάτι.
Έχεις σκευτεί την λύση Roister Emphasis 25 ή crystal audio THX-T2se?
Μια χαρά θα τα σηκώσει ο ενισχυτής σου.Τα έχω δεί τα δεύτερα με yamaha 663 και πάνε μια χαρά.
Τώρα το θέμα 8 ή 4Ω ας μην το θίξουμε, γιατί πήρε ένας φίλος κάτι jbl (es80) που υποτίθετε οτι είναι 8Ω αλλά πεύτουν μέχρι 2,8!!!!
Και για του λόγου το αθηλές:
http://www.soundandvisionmag.com/content/jbl-es-series-home-theater-speaker-system-0

Last edited:
Για να είσαι σίγουρος λοιπόν για ότι ηχείο αγοράσεις, αρχικά βρές κάτι που αρέσει στο αυτί σου και μετά ψάξε να βρείς καμπύλη φάσης και αντίστασης στο internet για να διαπιστώσεις εσύ, πιο είναι εύκολο και πιό δύσκολο. Θα διαπιστώσεις οτι πολλά που γράφονται στις ετικέτες είναι ... μιας και ορισμένοι κατασκευαστές στις προδιαγραφές βάζουν ότι βολεύει και όχι οτι πραγματικά ισχύει.

woofer απο πεπιεσμενο χαρτι εχουν κ τα martin logan motion 10,12 αλλα παιζουν.. Αν δεν ακουσεις δεν χρειαζεται να στοιχειωθετεις ακουστικη εμπειρια κρινοντας με το ματι και την εντυπωση. Παντως απο τα emphasis μια και το φερε η κουβεντα, victa ακουγονται καλυτερα, πιο ισορροπημενα ειδικα τα μοντελα βασης και ακομα ειδικοτερα στις χαμηλες. Το emphasis 25 δεν νομιζω να "χωραει" στο χωρο του φιλου οποτε το ενδεχομενο ειναι 4 emphasis 5, το αντιστοιχο κεντρικο και sub.

Παιδες καλημερα!!!Θα ηθελα να σας ευχαριστησω παρα πολυ ολους για την βοηθεια σας και τις γνωμες σας!!!Σε κανα 15μερο που θα πεσουν τα "φραγκα"(χεχεχε)παω γιά ακροαση των παραπανω ηχειων και αγορα!!!
Τα ξαναλεμε λοιπον τοτε για να σας πω εντυπωσεις!

Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ 2 ΗΧΕΙΩΝ ΕΩΣ 400 Ε

εγω εχω τα συγκεκριμενα και ειμαι πολυ ευχαριστημενος σε χωρο 14 τ.μ. αν ειχα και sub για να τα αποφορτισω απο τις χαμηλες συχνοτητες πιστευω θα παιζανε ακομα καλυτερα..

http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=43&prID=1889

:stoned:

σε 5.1 setup ή μονα τους

τα ειχα παρει μονα τους μαζι τοτε με τον ενισχυτη yamaha 659 αργοτερα πηρα απο τον αδερφο μου τα ηχεια pacific ci-20 της ιδιας εταιρειας και τα εβαλα πισω...δεν εχω δεν εχω sub αλλα το δηλωσα στον ενισχυτη και χαμηλωσε το μπουμπουνιτο απο τα μπροστινα ηχεια και ειναι καλυτερα ετσι

Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ 2 ΗΧΕΙΩΝ ΕΩΣ 400 Ε

τα ειχα παρει μονα τους μαζι τοτε με τον ενισχυτη yamaha 659 αργοτερα πηρα απο τον αδερφο μου τα ηχεια pacific ci-20 της ιδιας εταιρειας και τα εβαλα πισω...δεν εχω δεν εχω sub αλλα το δηλωσα στον ενισχυτη και χαμηλωσε το μπουμπουνιτο απο τα μπροστινα ηχεια και ειναι καλυτερα ετσι

το λεω γιατι τα 9.5 ειναι τεραστια για το χωρο αυτο. Τα εχω ακουσει σε 25τμ μονα τους με στερεοφωνικο ενισχυτη κ τον γεμιζαν μια χαρα

Χαιρεται και παλι(μετα απο καιρο)...Τελικως ολοκληρωσα το Ηοme Cinema και αγορασα.....τα crystal audio TX-T1 για μπροστινα THX-CE για κεντρικο TX-B1 για πισω και yamaha sw-030 για sub!Τους οδηγει ο yamaha rx-x 467 και συντομα θα ακολουθησουν φωτογραφιες!!Ειμαι αρκετα ευχαριστημενος αλλα στις χαμηλες οχι και τοσο!Περιμενα κατι καλυτερο διαβαζοντας τις συχνοτητες!Και το παραξενο ολων ειναι οτι οταν ειμαι κοντα στο sub(το οποιο βρισκεται κατω απο το επιπλο)γινεται πανικος.Οταν παω στην μεση ακουω μουσικη σαν να μην υπαρχει το sub και οταν παω κοντα στα rear παλι πανικος!!!:stupido2: Τι μπορει να φταει??

Δοκιμασε να αλλαξεις φαση στο subwoofer και μετα δοκιμασε να του αλλαξεις θεση.
Φυσικα τα κυριως ηχεια (ολα βασικα) να τα δηλωσεις μικρα ή τουλαχιστον να εχεις δηλωσει οτι το μπασο θα βγαινει μονο απο το subwoofer.

Χαιρεται και παλι(μετα απο καιρο)...Τελικως ολοκληρωσα το Ηοme Cinema και αγορασα.....τα crystal audio TX-T1 για μπροστινα THX-CE για κεντρικο TX-B1 για πισω και yamaha sw-030 για sub!Τους οδηγει ο yamaha rx-x 467 και συντομα θα ακολουθησουν φωτογραφιες!!Ειμαι αρκετα ευχαριστημενος αλλα στις χαμηλες οχι και τοσο!Περιμενα κατι καλυτερο διαβαζοντας τις συχνοτητες!Και το παραξενο ολων ειναι οτι οταν ειμαι κοντα στο sub(το οποιο βρισκεται κατω απο το επιπλο)γινεται πανικος.Οταν παω στην μεση ακουω μουσικη σαν να μην υπαρχει το sub και οταν παω κοντα στα rear παλι πανικος!!!:stupido2: Τι μπορει να φταει??

Καλησπέρα dimi45! :smile:

Αρχικά δήλωσε το crossover στα 80Hz για όλα τα ηχεία (αυτομάτως όλα small δηλαδή), εφόσον έχεις εξασφαλίσει πως όλα παίζουν στην ίδια στάθμη και έχουν τεθεί σωστά και οι αποστάσεις τους στο μενού του ενισχυτή. :a0210:

Επίσης, έλεγξε και το θέμα της φάσης που αναφέρει και ο συνφορουμίτης audiov και τέλος, δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το όποιο σύστημα αυτόματης ηχητικής βελτιστοποίησης ενδεχομένως διαθέτει ο ενισχυτής σου (π.χ. Yamaha ΥΡΑΟ). Τα συστήματα του είδους συνήθως κάνουν καλή δουλειά, αλλά κάποιες φορές τα κάνουν και χειρότερα από ότι ήταν χωρίς αυτά! :D

Καλές ακροάσεις! -bye-

Καλησπέρα dimi45! :smile:

Αρχικά δήλωσε το crossover στα 80Hz για όλα τα ηχεία (αυτομάτως όλα small δηλαδή), εφόσον έχεις εξασφαλίσει πως όλα παίζουν στην ίδια στάθμη και έχουν τεθεί σωστά και οι αποστάσεις τους στο μενού του ενισχυτή. :a0210:

Επίσης, έλεγξε και το θέμα της φάσης που αναφέρει και ο συνφορουμίτης audiov και τέλος, δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το όποιο σύστημα αυτόματης ηχητικής βελτιστοποίησης ενδεχομένως διαθέτει ο ενισχυτής σου (π.χ. Yamaha ΥΡΑΟ). Τα συστήματα του είδους συνήθως κάνουν καλή δουλειά, αλλά κάποιες φορές τα κάνουν και χειρότερα από ότι ήταν χωρίς αυτά! :D

Καλές ακροάσεις! -bye-

Καλησπέρα Βασίλη. Εμένα με το full auto mcacc o ενισχυτής τα έχει θέσει όλα LARGE και το x.over στα 80Hz. Αυτό είναι λάθος? Είχα την εντύπωση οτι για κολώνες που μπορούν να κατέβουν πολύ χαμηλά (όπως επίσης και για το κεντρικό) αυτό είναι σωστό. Τα surround ίσως πρέπει να τα αλλάξω σε small. Τι πιστεύεις? Το φάσμα συχνοτήτων που μπορούν να αναπαράγουν είναι το εξής: L-R 38Hz-35kHz, C 45Hz-35kHz και SL-SR 60Hz-35kHz.

Επίσης ακόμα μια ερώτηση. Το sub το έχω ρυθμίσει στο 30% της έντασής του (απο το κουμπί που έχει πάνω του) ώστε με την αυτόματη ισοστάθμιση τα υπόλοιπα ηχεία να παίζουν κοντά στα 0db. Όμως έτσι δεν πάει χαμένη η υπόλοιπη ισχύς του sub? Είναι σωστό να το βάλω πχ στο 80% της έντασής του και με την αυτόματη ισοστάθμιση να παίξουν +10/+12db?

Τέλος, τα πίσω ηχεία (δίπολα) τα έχω σε ύψος περίπου 70cm απο τα αυτιά στην θέση ακρόασης (το κέντρο τους), αλλά ο καναπές είναι κολλητά πίσω στον τοίχο. Τα ηχεία απέχουν 40cm απο τον τοίχο (το κέντρο τους) ούτως ώστε όταν κάθομαι να είναι στην ευθεία, ίσως και λίγο πίσω απο το κεφάλι. Α. Μήπως είναι ψηλά? Β. Σαν δίπολα είναι σωστά τοποθετημένα (λόγω του πολύ κοντινού πίσω τοίχου)? Έχουν διακόπτη που τους επιτρέπει να παίξουν και σαν κατευθυντικά, μήπως αυτή η ρύθμιση θα ήταν καλύτερη λόγω του χώρου?

Συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα και τις πολλές ερωτήσεις. Αν έχει και κάποιος άλλος άποψη ευχαρίστως να την ακούσω.