Αγορά 2 τηλεοράσεων - Σαλόνι & Κρεβατοκάμαρα

Fpap

New member
8 January 2013
10
Καλησπέρα στην υπόλοιπη παρέα και χρόνια πολλά!!!Ενδιαφέρομαι για αγορά 2 τηλεοράσεων (Σαλόνι 40'' και κρεβατοκάμαρα 32'').Καταρχήν να διευκρινήσω ότι δεν είμαι γνώστης του αντικειμένου, ωστόσο ψάχνω κάτι καλό, αξιόπιστο και όσο το δυνατόν οικονομικό. Διάβασα αρκετές από τις παρόμοιες συζητήσεις αλλά άκρη δεν έβγαλα για συνδυασμό 2 τηλεοράσεων, γι' αυτό αποφάσισα να ρωτήσω στο νέο post.Οι απαιτήσεις που θα ήθελα να καλύπτουν είναι για το σαλόνι: ταινίες (τηλεόραση, στικάκι, blue ray, ποδόσφαιρο,3d ταινίες), ps3 (κυρίως pro, fifa και κανένα άλλο αν προκύψει), για το αν είναι smart tv ή όχι δεν έχω ιδιαίτερη άποψη καθώς δεν έχω δει τις δυνατότητες που σου δίνει κάθε εταιρεία, ξέρω μόνο ότι γίνονται αναβαθμίσεις κάτι που θεωρώ καλό και το εκτιμώ και θα το ήθελα.
κρεβατοκάμαρα:ταινίες κυρίως από τηλεόραση άντε και κανένα στικάκι - δεν καίγομαι ούτε για 3d ούτε για smart tv εφόσον θεωρώ ότι θα μου τα προσφέρει η 40'' στο σαλόνι.
Τα λεφτά ελπίζω να είναι γύρω στα 1200. Τι λέτε;Υπάρχουν προτάσεις;Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Yperion, ευχαριστώ για την άμεση απόκριση αλλά οι 46'', δεν με παίρνουν στο χώρο δυστυχώς :(
Από τα αντίστοιχα σε 40'' είναι τα εξής (εκτός από panasonic):
http://www.skroutz.gr/s/448757/Sony-KDL-40HX750.html
http://www.skroutz.gr/s/449489/Samsung-UE40ES6100.html
http://www.skroutz.gr/s/1751196/Samsung-UE40ES6340.html
+
http://www.skroutz.gr/s/449184/Samsung-UE40ES7000.html (μου την πρότειναν σε κατάστημα με το επιχείρημα ότι έχει διπύρηνο επεξεργαστή ο οποίος μέσω αναβαθμίσεων θα γίνει τετραπύρηνος και εξελίσσεται συνεχώς).

Ποια προτείνεις;
Η Samsung ES7000 ανεβαίνει πολύ αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει τα λεφτά της;
Από τις 32'' απ' ότι είδα "καλύτερη" είναι η Samsung UE32EH5000W.
Ευχαριστώ

Δεν αξίζει να δώσεις πολλά χρήματα για 40" ειδικά αν έχεις απόσταση μεγαλύτερη από δύο μέτρα. Είσαι σίγουρος πως δε χωράει 46", 47" (πλάτος λιγότερο από 110 εκ.) ?

Η απόσταση θέασης είναι 2m, για να βάλω 46'', 47'' πρέπει να αλλάξω τη θέση των επίπλων (κρεμαστά στους τοίχους, που δεν το ψήνω να κλείνω τρύπες και να ανοίγω άλλες).
Σαφώς, θα έχει διαφορά 40'' με 46'' αλλά πιστεύω ότι δεν θα είναι ιδιαίτετα αισθητή στο άπειρο μάτι μου γι' αυτό προτιμάω 40''.Εσύ τι προτείνεις;
Το πρόβλημα είναι ότι σε κάθε κατάστημα που έχω πάει ο κάθε υπάλληλος προτείνει άλλη tv. Διαβάζοντας στο forum διάφορα είδα κι εγώ ότι κάποια στοιχεία που λένε είναι μούφες και όχι πραγματικά.
Γι' αυτό ρωτάω τι αξίζει, δεδομένου ότι δεν έχω σκοπό να παίρνω tv κάθε χρόνο ή να λέω σε 6 μήνες βλακεία έκανα και την πήρα.

Με τη χρήση που αναφέρεις, θέαση HD περιεχομένου κυρίως, θα πρότεινα να κοιτάξεις καλύτερα για 46", 47".

Γι' αυτό ρωτάω τι αξίζει, δεδομένου ότι δεν έχω σκοπό να παίρνω tv κάθε χρόνο ή να λέω σε 6 μήνες βλακεία έκανα και την πήρα.

Επειδή δεν θα πάρεις του χρόνου πάλι τηλεόραση πάρε 46-47". Αν πάντως επιμένεις σε 40" υπάρχουν τα ίδια μοντέλα και σε μικρότερο μέγεθος....

Last edited:
Απ' ότι ξαναείδα τις διαστάσεις 40'' - 46'' δεν έχουν μεγάλη διαφορά οπότε ίσως τις βάλω στο παιχνίδι αγοράς...
Yperion: να υποθέσω ότι η σειρά που τις έχεις γράψει είναι και η σειρά που τις προτείνεις για αγορά;

Την Sony 46HX750 προτιμώ σαν εικόνα 2D , την Panasonic σαν 3D. H Samsung είναι κάπου ανάμεσα.

Μπορείς να κάνεις δίδυμο σε Sony με αυτήν...

http://www.skroutz.gr/s/447573/Sony-KDL-32EX650.html

Ή να πάρεις τις δύο Samsung 46ES6xxx + 32ΕΗ5000.

Απλά να ξέρεις ότι το ενσωματωμένο media player στις Sony είναι της πλάκας , στις Panasonic ετσι και έτσι και μόνο στις Samsung παλεύεται κάπως.

Κατόπιν επίσκεψης σε ηλεκτρονικό κατάστημα είδα τη sony kdl 40HX750 η οποία με εντυπωσίασε.Επίσης είδα και τη samsung 40ES6710 η οποία κινείται στα ίδια επίπεδα απ'ότι είδα (+ότι είναι λευκή και της χαρίζει κάτι παραπάνω). Ωστόσο ο πωλητής μου πρότεινε την sony kdl 40HX850 και την samsung 40ES7000 οι οποίες όμως ανεβάζουν κατά πολύ το budget και δεν του είπα για αγορά 2 tv μαζί.
Στο μέλλον σκοπεύω να πάρω εξωτερικό media player οπότε δεν θα εξαρτιέμαι πολύ από το ενσωματωμένο.

Καλύτερη επιλογή ανάμεσα στις 40HX750 και 40ES6710;
Αξίζει να δώσω παραπάνω για αυτές που μου πρότειναν sony kdl 40HX850 και samsung 40ES7000;
Πιστεύτε είναι καλύτερα να περιμένω τις εκπτώσεις για προσφορές και χαμηλότερες τιμές;
ΥΓ. Φίλος πήρε πέρσυ την 40HX750 700 ευρώ και τώρα είναι πιο ακριβή παρόλο που έχει βγει και πιο νέο μοντέλο έλεος!!!

Κατόπιν επίσκεψης σε ηλεκτρονικό κατάστημα είδα τη sony kdl 40HX750 η οποία με εντυπωσίασε.Επίσης είδα και τη samsung 40ES6710 η οποία κινείται στα ίδια επίπεδα απ'ότι είδα (+ότι είναι λευκή και της χαρίζει κάτι παραπάνω). Ωστόσο ο πωλητής μου πρότεινε την sony kdl 40HX850 και την samsung 40ES7000 οι οποίες όμως ανεβάζουν κατά πολύ το budget και δεν του είπα για αγορά 2 tv μαζί.
Στο μέλλον σκοπεύω να πάρω εξωτερικό media player οπότε δεν θα εξαρτιέμαι πολύ από το ενσωματωμένο.

Καλύτερη επιλογή ανάμεσα στις 40HX750 και 40ES6710;
Αξίζει να δώσω παραπάνω για αυτές που μου πρότειναν sony kdl 40HX850 και samsung 40ES7000;
Πιστεύτε είναι καλύτερα να περιμένω τις εκπτώσεις για προσφορές και χαμηλότερες τιμές;
ΥΓ. Φίλος πήρε πέρσυ την 40HX750 700 ευρώ και τώρα είναι πιο ακριβή παρόλο που έχει βγει και πιο νέο μοντέλο έλεος!!!

Η ΗΧ750 είναι μοντελο 2012 όπως και η ΗΧ850. Τα νέα μοντέλα του 2013 θα κυκλοφορήσουν στην αγορά σε 2-3 μήνες.

Κατα την γνώμη μου στις 40" χάνεται η όποια (μικρή έτσι και αλλιώς) διαφορά στην εικόνα μεταξύ ΗΧ750 και ΗΧ850.

Πιστέυεις δηλαδή ότι είναι καλύτερα να περιμένω τα νέα μοντέλα να δω δυνατότητες-τυχόν προσφορές προώθησης, μείωση τιμών στις υπάρχουσες;
Μάλλον για 32'' με έπεισες και παώ για τη sony kdl32ex650, ελπίζω μόνο να την προλάβω διαθέσιμη.

Ήδη η 40HX750 έχει σχεδόν εξαφανιστεί από τα καταστήματα. Απλά δεν θα μπορείς να την βρεις διαθέσιμη σε λίγο. Τα νέα μοντέλα θα ξεκινάνε 10-20% πάνω από τα υπάρχοντα.