Αγορα 40-42 ιντσες

Ektorakos

New member
7 October 2011
82
Γεια σας παιδια! Ελπιζω να με βοηθησετε και μενα αν ειναι δυνατον

Θελω να αγορασω μια τηλεοραση 40-42 ιντσες.

To budget ειναι 700-750 μαξιμουμ
Το 3d δεν με ενδιαφερει
Με ενδιαφερει να εχω καλη εικονα για τηλ καναλια και ταινιες blu ray
Επισης ομως εχω και ενα PS3 το οποιο θα ψιλοχρησιμοποιω και δεν θελω να κολλαει

Ημουν ετοιμος να παρω μια LG 42LV5500 αλλα αφενος το εταιρο ημισι δεν πολυ θελει αυτες τις 2 ιντσες παραπανω απο μια 40αρα λογω αποστασης.
Εχουμε 3 μετρα αποσταση περιπου.
Απο οτι βλεπω και 2,5 μετρα ειναι οκ για 42αρα αλλα ξερετε τωρα τα γυναικεια ματια ειναι λιγο πιο ευαισθητα.

Αρα απο τη μια θελω να της κανω και τη χαρη και απο την αλλη αυτες οι samsung δειχνουν πιο ζωντανες βρε παιδι μου.

Θα ηθελα να μου πειτε μια γνωμη για την LV5500 και αν υπαρχει καποια samsung στα μετρα μου. Ξερω ολα δεν μπορεις να τα εχεις αλλα στο περιπου.

Ευχαριστω παιδια!

Καλώς ήρθες καταρχήν. Λοιπόν έχουμε και λέμε.
Το θέμα είναι να πιάνουν τόπο τα χρήματα.
Αν είσαι ταινιάκιας οι 42 ίντσες θα σου φανούν λίγες μετά από μια εβδομάδα, το ίδιο και στο έτερον ήμισυ.
Δε ξέρω από που συμπέρανες πως είναι OK η απόσταση για 40-42.
Μη ξεχνάς και τις μπάρες πάνω κάτω σε πολλές ταινίες που μικραίνουν ακόμη περισσότερο την εικόνα.
Αν ωστόσο επιμένεις, κοίτα την LG 42LV4500 που είναι επίσης LCD LED όπως και η 5500 και δεν έχει ουσιαστική διαφορά.
Α ναι έχει, είναι 200 Ευρώ φθηνότερη!
Αντίστοιχη φετινή Samsung με επίσης 100Hz δηλαδή, θα βρείς στην 40D6000 που όμως είναι κατά πολύ ακριβότερη απ'την LG.
Προσωπικά πιστέυω πως δε πρέπει με τίποτα να δώσεις 700 Ευρώ για 40άρα, όποια κι αν είναι αυτή. Το μέγεθος πάνω απ'όλα!
Βέβαια δικό σου είναι το πορτοφόλι.

ευχαριστω πολυ για τη συμβουλη σου . ειναι πολυ χρησιμη.

Η σαμσουνγκ που λες ειναι και 3d. κανει στο σκρουτζ 799 με 2 ζευγαρια γυαλια και 4 ταινιες. Πολλα λευτα.

Αυτο που λες με την αποσταση θεασης πως παει ακριβως?
Δηλαδη απο τι αποσταση μπορεις να βλεπεις μια 42αρα και μια 46αρα?
σκεψου οτι δεν θα βλεπουμε μονο ταινιες (εχεις απολυτο δικιο για το μικρυμα της οθονης στις ταινιες ) αλλα και καναλια. Δεν πονουν τα ματια?

Γιατι να πονεσουν τα ματια σου? Μην συγκρινεις με CRT που μπορει να υπαρχει κοπωση λογω flicker (ειδικα στα 50 Hz).

Στα 2.5 μετρα μπορεις να βλεπεις αν προκειται για HD ανετα και σε 60αρα.

To να μιλαμε για 4 cm διαφορα στην διαγωνιο (106 cm για 42" εναντι 102 cm για 40") απο τα 2.5 μετρα δεν ειναι δα και καμια σημαντικη διαφορα.

Αν βλέπεις αρκετό τηλεοπτικό με μια 46άρα πιστεύω είσαι εντάξει.
Σε HD ταινίες δεν υπάρχει όριο αφού τις βλέπεις πάντα στο σωστό aspect(16:9).
Το 4:3 κάποιων καναλιών είναι που κουράζει.
Πάρε παράδειγμα το Star, πως ήταν πριν και πως τώρα σε σειρές και ταινίες στα 16:9.
Το θέμα είναι πως στο budget σου δε θα βρείς κάποια αξιόλογη φετινή τέλος πάντων 46άρα, εκτός κι αν βγεί κάποια προσφορά.
Υπάρχει αυτή:
http://www.skroutz.gr/s/326919/Sony-KDL-46CX520.html

που όμως είναι 50Ηz, αν δε βλέπεις αθλητικές μεταδόσεις δε θα σε πειράξει νομίζω.

σας ευχαριστω ολους παιδια
η 46 αρα δεν θα δειξει τοσο ωραια στο σαλονι μας. πηραμε την 42lv5500 και λιγο ps3 που δοκιμασα σε παιχνιδι με ραλυ μου φανηκε καλο. καναλια ακομα δεν επιασα
θα γραψω εντυπωσεις οταν τη δω καλα