Αγορά 40''-42'' samsung - LG

δεν θα ήθελα να παω σε κάτι με χειρότερη εικόνα για να πάρω μερικές ίντσες.γιατι έχω σκοπό να βλέπω 1080p ταινιες...εκτος και αν κάνω λάθος σκέψη.
Κάτι τελευταίο. το THX Mode που έχει μόνο η v10 (σε σχέση με τις g10, g15, s10) είναι κάτι που αξίζει τα παραπάνω λεφτά ? (μαζι με ότι άλλο μπορεί να έχει η v10)

δεν θα ήθελα να παω σε κάτι με χειρότερη εικόνα για να πάρω μερικές ίντσες.γιατι έχω σκοπό να βλέπω 1080p ταινιες...εκτος και αν κάνω λάθος σκέψη.

Ισα ισα για να βλεπεις ταινιες 1080p χρειαζεσαι μεγεθος...η S10 δεν εχει μεγαλη διαφορα στην εικονα ουτε απο την G10 ουτε απο την V10...

Χανεις ελαχιστα σε εικονα και κερδιζεις πολλα σε μεγεθος...

Η 42G10 ξεκίνησε την "καριέρα" της από τα 1350 περίπου. Γιατί να μην υποθέσουμε ότι και η G25 θα ξεκινάει από κει;

Γιατι καθε χρονο οι τιμες στις τηλεορασεις πεφτουν γυρω στο 20%....

Το 2009 μπορει μια καλη 42αρα να ηταν λογικο να ειχε 1300 ευρω , για τα δεδομενα του 2010 και τα 1000 ευρω πολλα ειναι για το συγκεκριμενο μεγεθος...

Άρα λοιπόν, με 1000 , περιμένει κανείς την 42G25 ή παίρνει τώρα την 46G10;

Αν και, με δεδομένα αυτά που έγραψες τα προηγούμενα για 46S10 vs. 42G10, νομίζω ξέρω την απάντηση... Ή η διαφορά στην εικόνα θα είναι τόσο δραματική;

Αν βαλεις σε 42" να δεις Bluray απο τα 2.5 μετρα και μετα απο 1 λεπτο βαλεις DVD με δυσκολια θα ξεχωρισεις το ενα απο το αλλο...

Το ΗD ειναι για μεγαλες οθονες , τουλαχιστον 46" και πανω για να μην πω 50" και πανω , εκτος και αν καποιος θελει να βλεπει HD στις 40-42" και να καθεται στο 1.5 μετρο...

ΟΚ, το έπιασα το υπονοούμενο... :a0210:

Όσο για την ερώτηση που έκανα λίγα ποστ νωρίτερα, περί HDMI εξόδου στο desktop μου, τι λες Υπερίωνα;

Ακόμη (και σόρυ για το off-topic): η κάρτα γραφικών του desktop μου έχει HDMI έξοδο. Αυτό σημαίνει ότι μπορώ να το χρησιμοποιώ σαν media player με μια G10

Ολες οι Panasonic δεχονται 1920x1080 μεσω HDMI αρα μπορεις εφοσον η καρτα γραφικων υποστηριζει την αναλυση αυτη...

Η αλλη λυση ειναι αγορα media player με 100-150 ευρω η BR με ενσωματωμενες λειτουργιες οπως το LG BD390 (αν και υστερει λιγο σε εικονα το συγκεκριμενο)...

Κάτι τελευταίο. το THX Mode που έχει μόνο η v10 (σε σχέση με τις g10, g15, s10) είναι κάτι που αξίζει τα παραπάνω λεφτά ? (μαζι με ότι άλλο μπορεί να έχει η v10)
τι λετε για αυτό ?
Και γιατι τότε να αγοράζουμε την G ή V αφού η διαφορά με την S είναι τόσο μικρή και στα χρήματα αρκετά μεγάλη???

τι λετε για αυτό ?

Γιατι η πρωτη φορα ειναι?

Συγκρινε Samsung B6000 με Β7000 , σε εικονα ιδιες , σε τιμη αρκετα παραπανω η 7000...η LG LH5000 ειναι ιδια σε εικονα με την LH7000 , η 50PS3000 με την PS6000 κτλ.

Ειναι καποιος εξτρα εξοπλισμος και πολλες φορες ειναι απλα θεμα design η διαφορα στην τιμη...

το THX Mode που έχει μόνο η v10 (σε σχέση με τις g10, g15, s10) είναι κάτι που αξίζει τα παραπάνω λεφτά ?

Τι επιτελους είναι αυτό το thx που το έχουν στα ακριβότερα μοντέλα?είναι τοσο καλο ή απλά τρικ ?

THX ειναι ενα σετ ρυθμισεων...φαντασου οτι αλλαζουν λιγο τα χρωματα και το gamma..
τιποτα το ιδιαίτερο δλδ που να δικαιολογεί τα λεφτά...κάπως ψαγμένο μου ακούγεται

panasonic-display.jpg

THX Certified Plasmas, LCD TVs

In the studio, every shadow, color and detail is carefully adjusted to deliver the right mood and impact. Only THX Certified plasmas, LCDs and projectors, featuring THX Movie Mode, let you recreate this experience at home with the push of a button.

What does it mean to be THX Certified?

It means each TV and projector has gone through a rigorous design and laboratory testing process, which includes more than 400 data points to ensure exceptional image quality and signal processing performance in your home theater.

What are the Key Benefits of THX Certification?

• Exclusive THX Movie Mode: Comes as close as possible to reproducing the HD Color Standard used by filmmakers in the studio with THX Movie Mode.
  • Smooth motion for every type of content: THX certification improves de-interlacing and scaling performance, ensuring smooth motion for action-oriented content.
  • Optimized video scaling: Presents all content in the best resolution possible, including standard definition video.
Color, Black Levels and Beyond in Your Home Theater

Sports fans and home theater junkies often complain of jaggy lines and image softening when a TVʼs motion becomes too intense. THX works closely with manufacturers to minimize these types of distracting artifacts, letting you experience clean, smooth motion and vivid colors with every frame.

http://www.thx.com/consumer/home-entertainment/video/thx-certified-plasmas-lcd-tvs-projectors/

Κάτι τελευταίο (ελπίζω). ϊσως έχει απαντηθεί αλλού.αν ναι σορυ.
Γιατι όταν παιζω 480p το παίζει σε όλη την οθόνη ενώ στα 720p, 1080p αφήνει μαύρες μπάρες πάνω και κάτω? Ποιος ο λόγος τότε να πάρεις wide tv αν βλέπεις στην μισή ουσιαστικά επιφάνεια? (την τηλεόραση την έχω στην επιλογή "ευρεία" που είναι κ το αυτόματο)

Oι μαυρες μπαρες ειναι μερος του υλικου (φιλμ) που βλεπεις...
Μα γιατι εμφανίζονται στα 720 και 1080p? Ή είναι απλά τυχαίο?
όταν βάζω το zoom υποτίτλων η εικόνα παραμορφώνει ή όχι?
απλα μου την δινει να εχω 42'' και να νοιωθω οτι βλεπω σε 37''...
μηπως μπορω να προσέχω κάτι όταν κατεβάζω μια ταινία για να ξέρω εκ των προτέρων πως φαίνεται?

Δεν καταλαβες καλα , οι περισσοτερες ταινιες γυριζονται σε 2,35:1 , αρα πανω κατω υπαρχουν μπαρες...

Οταν λεμε να αγοραζει ο κοσμος μεγαλυτερα μεγεθη νομιζεις τυχαιο ειναι?

Δεν καταλαβες καλα , οι περισσοτερες ταινιες γυριζονται σε 2,35:1 , αρα πανω κατω υπαρχουν μπαρες...

Οταν λεμε να αγοραζει ο κοσμος μεγαλυτερα μεγεθη νομιζεις τυχαιο ειναι?
ειχα μια εσφαλμενη εντυπωση ότι αυτές οι τηλεοράσεις βγήκαν για να υποστηριζουν καλυτερα το φορματ των ταινιων...
δηλαδη ο,τι ειναι 2,35:1 θα φαινεται ετσι..αυτο ειναι στανταρ απο την παραγωγη της ταινιας ή καποιος που την ανεβαζει σε τορεντ μπορει να αλλάξει αυτή την αναλογια..φανταζομαι πως ειναι στανταρ, απλα ρωταω να σιγουρευτω...

Οι μπαρες ειναι "ενσωματωμενες" στο υλικο , ισως πρεπει να ξανασκεφτεις το μεγεθος και να πας σε 46"....

Πχ. υπαρχει η πολυ καλη προσφορα του πλαισιου στα 750 και 12 ατοκες...

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...asonic-Viera-TX-P46S10E-Plasma-TV-46-inch.htm
το ειδα αλλα σκέφτομαι ότι δεν εχει NeoPDP και ειναι με Moving Picture Resolution 900 lines, 400 Hz Sub Field Drive...αυτα θα μου πεις είναι ψιλα γραμματα σε σχεση με την τιμή της?το ερωτημα ειναι αν βρω την 42g10 με 800 ποια να προτιμησω?
θα ειναι μέρα με την νύχτα σε σχέση με την philips pfl7962 που τώρα έχω?
σε σχέση με την LG 42LH9000 pου την ειδα σε ενα φίλο μου?