Αγορά 42''-46''

Είναι τόσο χάλια η εικόνα σε τηλεοπτικό σε plasma tv???????????

Δεν είναι θέμα τεχνολογίας είναι θέμα επεξεργασίας.

Εάν αποφασίσεις να κινηθείς προς την τεχνολογία πλάσμα, υπάρχουνε και οι τηλεοράσεις της Samsung οι οποίες διαθέτουν καλύτερη επεξεργασία εικόνας σε σήματα χαμηλής ανάλυσης .

Δεν είναι θέμα τεχνολογίας είναι θέμα επεξεργασίας.

Εάν αποφασίσεις να κινηθείς προς την τεχνολογία πλάσμα, υπάρχουνε και οι τηλεοράσεις της Samsung οι οποίες διαθέτουν καλύτερη επεξεργασία εικόνας σε σήματα χαμηλής ανάλυσης .

Δηλαδή θα έχω καλύτερο τηλεοπτικό σήμα? Samsung plasma για τηλεοπτικό και Panasonic plasma για ταινίες αν κατάλαβα καλά?

Δηλαδή θα έχω καλύτερο τηλεοπτικό σήμα? Samsung plasma για τηλεοπτικό και Panasonic plasma για ταινίες αν κατάλαβα καλά?

Δύο τηλεοράσεις σε ένα συμβατικό σαλόνι για ξεχωριστή χρήση η κάθε μία δεν νομίζω να είναι εφικτή.

Βάλε λοιπόν κάτω της προτεραιότητές σου,πήγαινε δες τες από κοντά εάν έχεις την δυνατότητα και μετά αποφάσισε.

Υπάρχει περίπτωση να έχει καλύτερη εικόνα η Samsung? Είναι απλή η ερώτηση και προέρχεται από τα λεγόμενά σου για την επεξεργασία εικόνας, πάντως θα προσπαθήσω να βρω την 51D6900 της Samsung, την έχετε δει κάπου στημένη?

Υπάρχει περίπτωση να έχει καλύτερη εικόνα η Samsung? Είναι απλή η ερώτηση και προέρχεται από τα λεγόμενά σου για την επεξεργασία εικόνας, πάντως θα προσπαθήσω να βρω την 51D6900 της Samsung, την έχετε δει κάπου στημένη?

Μόνο με σύγκριση δίπλα-δίπλα μπορείς να βγάλεις απόλυτο συμπέρασμα.

Η αγορά τηλεόρασης, σημαίνει υποχωρήσεις αλλά και προτεραιότητες που για κάθε άνθρωπο είναι σίγουρα διαφορετικές.

Γιαυτό, άποψή μου είναι πως οποιοσδήποτε μπαίνει στο φόρουμ και ζητάει συμβουλή για αγορά τηλεόρασης, πάντα πρέπει να προσπαθεί να δει ζωντανά την τελική του επιλογή πριν προχωρήσει στην αγορά.

Είναι τόσο χάλια η εικόνα σε τηλεοπτικό σε plasma tv???????????

Σχετικά με την φωτογραφία....

Αν αναφέρεσαι στην φωτογραφία με τους ασιάτες, φταίει το ότι το κανάλι από το οποίο πάρθηκε η φωτό, πέταξε τα μισά πεδία του PAL, πιθανώς για να προσδώσει film look στην κίνηση ή επειδή έτσι αποφάσισε ο μοντέρ του υλικού, με αποτέλεσμα η κάθετη αναλυτικότητα να πέσει στις 288 από τις 576 γραμμές...

Κοίτα κι αυτό...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/81868-Panasonic-Plasma-ST30-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια?p=1056275286&viewfull=1#post1056275286

Να επανέλθουμε λίγο στην ερώτησή μου,αξίζουν τα 200-250 ευρώ διαφορά ανάμεσα στην G30 και GT30? Σε 2D θα δω διαφορά ανάμεσα στις 2 τηλεοράσεις?

Να προσθέσω ένα ακόμη μοντέλο στην σύγκριση, ανάμεσα σε GT30 και Samsung 51D6900, τι προτείνετε?

Την έχετε δει τη 51D6900? Στα review διαβάζω καλά σχόλια που μπορώ να την δω , είναι κάποιος που την έχει δει σε κάποιο κατάστημα ?

Λοιπόν έχω μπερδευτεί όσο ποτέ άλλοτε, δίλημμα ST30, GT30, G30 ή D6900? Έχω σκάσει ρε παιδιά,δεν αντέχω άλλο να βλέπω στη Nova ποδόσφαιρο στην 29 crt sony και να μου τρώει δεξιά και αριστερά την εικόνα. Μου αρέσει το σχέδιο της samsung αλλά φοβάμαι να παω σε samsung plasma , προτιμώ την panasonic , νομίζετε κάνω λάθος?
PLS τις γνώμες σας.....

καταρχήν θεωρώ ότι όποια από τις 4 και να πάρεις θα μείνεις πολυ ευχαριστημένος.
st30 vs 6900. η πρώτη έχει καλύτερο μαύρο και είναι πιο ανθεκτική σε ir (από την εμπειρία μου με την s30 η φετινή φαίνεται να είναι σκυλί σε ir) - η δεύτερη έχει πιο ανοικτό μενού για ρυθμίσεις - δορυφορικό δέκτη - καλό media player.
g30 (2d) και η 3d εκδοχή της (gt30). καλύτερη ανακλαστική επιφάνεια από την st30 / 5900 (μάλιστα φαίνεται η gt30 να έχει ένα κλικ καλύτερη από την g30) - ανοικτό μενού για ρυθμίσεις (όπως η 6900) - thx certification - και η gt30 έχει και δορυφορικό δέκτη.

αν σε παίρνει οικονομικά πήγαινε στην gt30 - αν δεν σε ενδιαφέρει το 3d στην g30 και μετά 6900 -st30.

Re: Απάντηση: Αγορά 42''-46''

Λοιπόν έχω μπερδευτεί όσο ποτέ άλλοτε, δίλημμα ST30, GT30, G30 ή D6900? Έχω σκάσει ρε παιδιά,δεν αντέχω άλλο να βλέπω στη Nova ποδόσφαιρο στην 29 crt sony και να μου τρώει δεξιά και αριστερά την εικόνα. Μου αρέσει το σχέδιο της samsung αλλά φοβάμαι να παω σε samsung plasma , προτιμώ την panasonic , νομίζετε κάνω λάθος?
PLS τις γνώμες σας.....

Τετράλημμα δηλαδή.
Γιατί έχεις μπερδευτεί, αφού λες κι ο ίδιος πως προτιμάς Panasonic.
Από εκεί και πέρα μένει να αποφασίσεις αν θεωρείς σημαντικό το 3D ή όχι.
Πολύ ξεκάθαρα τα πράγματα.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Να πω τις προτεραιότητές μου?
1) Καλή οθόνη για να βλέπω ποδόσφαιρο από Nova και 3-4 ώρες τηλεόραση η σύζυγος.
2) Μια στο τόσο τώρα που χειμώνιασε καμιά ταινία 2D περισσότερο.
3) 3D δεν με απασχολεί προς στιγμή, εξάλλου δεν υπάρχει και μεγάλη ποικιλία από ταινίες 3D, δεν με χαλάει όμως να υπάρχει για μελλοντική ίσως χρήση.

ανάμεσα σε gt30 και st30 οι μόνες διαφορές που διαβάζω είναι το THX και οι δυνατότητα για περισσότερες ρυθμίσεις, νομίζω πως έχουν τα ίδια φίλτρα, έχω δίκιο ρε παιδιά?
Ποια TV νομίζετε ταιριάζει στις απαιτήσεις μου?

έχει καλύτερο φίλτρο η gt30 - επίσης έχει δορυφορικό δέκτη - 1 ή 2 hdmi παραπάνω - pvr για εγγραφή.

απότι καταλαβαίνω σε ενδιαφέρει κυρίως η χρήση τηλεοπτικού. νομίζω ότι η st30 θα σε καλύψει σε αυτό που θέλεις χωρίς να χρειαστεί να δώσεις τα παραπάνω χρήματα της gt30.κοίτα μήπως την βρείς με δώρο το ζευγάρι γυαλιών. βγαίνουν συχνά πυκνά προσφορές για το συγκεκριμένο μοντέλο.

έχει καλύτερο φίλτρο η gt30 - επίσης έχει δορυφορικό δέκτη - 1 ή 2 hdmi παραπάνω - pvr για εγγραφή.

απότι καταλαβαίνω σε ενδιαφέρει κυρίως η χρήση τηλεοπτικού. νομίζω ότι η st30 θα σε καλύψει σε αυτό που θέλεις χωρίς να χρειαστεί να δώσεις τα παραπάνω χρήματα της gt30.κοίτα μήπως την βρείς με δώρο το ζευγάρι γυαλιών. βγαίνουν συχνά πυκνά προσφορές για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Κάτι άσχετο, Βασίλη η S30 τί απέγινε? Γιατί εξαφανίστηκε απ'την αγορά?
Τυχεροί όσοι τη βρήκαν στα 500 από Κωτσόβολο.

όντως η πιο value for money αγορά που έχω κάνει στην ζωή μου. πρακτικά μου στοίχησε 439 (blueray εφυγε) όταν η u30 (που τελικά είναι πολύ χειρότερη) είχε 540. δεν υπάρχει πλέον. ήρθε μια παρτίδα στην προσφορά και την πήραμε (παραεισαγωγή????) - έμεινε μετά για λίγο στα 699 απο τις αγγλικές αλυσίδες και εξαφανίστηκε. προφανώς τιμολογιακά δεν μπορεί να προχωρήσει γιατί στα 699 όταν η g30 ήταν στα 730 δεν έχει νόημα η αγορά της s30. μάλλον δεν την ξαναέφεραν γιατί βγήκε η ut30 που δεν είχε ανακοινωθεί αρχικά στο 2011 line up που έχει περίπου τα ίδια χρήματα και είναι και 3d. στα 430 υπάρχει η u30 μετά στα 600-800 έχεις ut30-g30-st30. γύρω στα 500 ίσως είχε νόημα να παραμείνει. γενικά απότι έχω δεί δεν έχει προχωρήσει πολύ σαν μοντέλο στην ευρώπη γιατί ήταν μόνο 42 ιντσες και σε τιμή κοντά στην g30.

Last edited:
Καλά πιο κατατοπιστική απάντηση δε μπορούσε να υπάρχει πάντως, να'σαι καλά.
Πάντως κλασική επιβεβαίωση για τη τότε προσφορά της S30 του ... στη βράση κολλάει το σίδερο.
Εμείς μέχρι να το αποφασίσουμε εξαφανίστηκε.

ας ελπίσουμε ότι του χρόνου πρώτα ο θεός αν αποφασίσει η πανασονικ να βγάλει 2d να φέρει στην ευρώπη μοντέλα 2d πάνω από 50 ίντσες και να μην κάνει το έγκλημα που έκανε φέτος. στην αμερική η s30 (είναι διαφορετική από την ευρωπαική μιας και δεν βγαίνει η g30 εκεί) είναι η 60 άρα του φτωχού. φαντάσου εδώ μια 60s30 σε μια τιμή γύρω στα 1200-1500 (τόσο έχει σε δολλάρια στην αμερική - λογική 1 δολάριο = 1 ευρώ) τί θραύση θα έκανε για κάποιους που έχουν αποστασεις πάνω από 3m και θέλουν κάτι τίμιο χωρίς 3d.

Ευχαριστώ Βασίλη, κάτι τελευταίο είναι προτιμότερο να έχεις την επιλογή THX ή να έχεις το φίλτρο Infinite Black Pro αντί του Infinite Black, αναφέρομαι στις ST30 (Infinite Black Pro) και G30 (ΤΗΧ) .

panasonic2011specs-2.jpg

από το παραπάνω βλέπω ότι έχουν το ίδιο πανελ (infinite black 2). προσωπικά αν και δεν είμαι fan του 3d αυτή την εποχή θα προτιμούσα την st30 έναντι της g30 (αν δεν κάνω λάθος είναι φτηνότερη η st30). η ρύθμιση εικόνας thx είναι κυρίως για ταινίες - σε τηλεοπτικό και αθλητικά δεν νομίζω ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην εικόνα. επίσης το ανοικτό μενού και οι δυνατότητες εισαγωγής ρυθμίσεων pro1 και 2 που έχει η g30 έχουν νόημα μόνο αν σκοπεύεις να κάνεις calibration με κάποιον εξειδικευμένο calibrator. απλή εισαγωγή ρυθμίσεων από σαιτς δεν νομίζω ότι έχει ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

σε μάλλον σκοτεινό χώρο του πλαισίου που έχω δει επανειλημένα g30 / st30 δίπλα δίπλα δεν έχω μπορέσει να διακρίνω σημαντικές διαφορές στην εικόνα τους.

το φλεβάρη όταν ανακοινώθηκε το line up της πανασονικ για το 2011 προέβλεψα ότι θα υπάρχει πληθώρα διλλημάτων από υποψήφιους αγοραστές για g30 vs st30. είναι κλασσικό θέμα 3d or not του 3d.