Αγορά 42''-46''

Απάντηση: Re: Αγορά 42''-46''

panasonic2011specs-2.jpg

από το παραπάνω βλέπω ότι έχουν το ίδιο πανελ (infinite black 2). προσωπικά αν και δεν είμαι fan του 3d αυτή την εποχή θα προτιμούσα την st30 έναντι της g30 (αν δεν κάνω λάθος είναι φτηνότερη η st30). η ρύθμιση εικόνας thx είναι κυρίως για ταινίες - σε τηλεοπτικό και αθλητικά δεν νομίζω ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην εικόνα. επίσης το ανοικτό μενού και οι δυνατότητες εισαγωγής ρυθμίσεων pro1 και 2 που έχει η g30 έχουν νόημα μόνο αν σκοπεύεις να κάνεις calibration με κάποιον εξειδικευμένο calibrator. απλή εισαγωγή ρυθμίσεων από σαιτς δεν νομίζω ότι έχει ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

σε μάλλον σκοτεινό χώρο του πλαισίου που έχω δει επανειλημένα g30 / st30 δίπλα δίπλα δεν έχω μπορέσει να διακρίνω σημαντικές διαφορές στην εικόνα τους.

το φλεβάρη όταν ανακοινώθηκε το line up της πανασονικ για το 2011 προέβλεψα ότι θα υπάρχει πληθώρα διλλημάτων από υποψήφιους αγοραστές για g30 vs st30. είναι κλασσικό θέμα 3d or not του 3d.

Ευχαριστώ Βασίλη........!!!!!!!

Σήμερα πήγα στην Ηλεκτρονική και έβλεπα την ST30 , φανταστική!!!!!! Να ρωτήσω κάτι άλλο ρε παιδιά, η G3O μπορεί να έχει και καλύτερη εικόνα από την st30 χωρίς καλιμπραρίσματα και διάφορα άλλα κόλπα?

Ρυθμίζοντας σωστά το gamma από το σχετικό μενού της G30, αυτόματα η εικόνα της θα φανεί πιο κοντραστάτη και ανάγλυφη από της ST30 κι ας μετράνε το ίδιο μαύρο...

νομίζω ότι οι διαφορές στην εικόνα τους δεν είναι εύκολα αντιληπτές στο μάτι ενός μέσου χρήστη. άλλωστε από reviews έχουμε δει ότι μετράνε το ίδιο μαύρο. πρέπει να έχει λιγότερες αντανακλάσεις από την st30 που σε θέαση σε φωτεινό περιβάλον ίσως δώσουν ένα μικρό προβάδισμα στην g30. από την άλλη μεριά όμως η st30 έχει το 3d που γοητέυει σαν νέα τεχνολογία.

Τελικά πρέπει να αλλάξω και τον τίτλο του θέματος, από 42-46 ξεκίνησα , αλλά μετά από το σοκ που πάθαμε σήμερα που βλεπαμε την 50st, το θέμα πρέπει να ονομαστεί σίγουρα 50ΑΡΑ. Ακόμη προσπαθώ να απαντήσω της γυναίκα μου στην ερώτηση αφού δείχνει καλύτερα από άλλες γιατί είναι τόσο φθηνή σε σχέση με άλλες.....!!!!:BDGBDGB53:

Με λίγα λόγια όποια βρω ποιο φθηνή , αυτή να πάρω!!

στο 1.6μ η 50άρα από νόβα sd θα έχει μέτρια εικόνα (νερουλιάσματα) σε hd θα βλέπεις ok . στα 3m θα είναι απόλαυση σε σχέση με 42. τα ίδια προσπαθούσα να εξηγήσω και εγώ στη δική μου για την φτηνιάρα 42s30 (τι καρμοίρη με είπε τι τσιφούτη που δεν πήραμε την 50vt30) αλλά έχω κάτσει και βλέπω αθλήτικά σε 27άρα samsung γιατί η παννυ περνά 400 χρόνια σκλαβιάς. (έρωτας και τιμωρία - σουλτάν ο μεγαλοπρεπής - πειρασμός - μάθαμε να βάζουμε και το show tv στον turksat και ζω ένα δράμα). πάω για 2ο φτηνιάρικο προτζεκτορα για αθλητικά να βρώ την υγειά μου.

προχώρα σε 50άρα και δεν θα το μετανιωσεις.

50st30 με 950 ευρώ δεν είναι αγορά τηλεόρασης. είναι ληστεία παγκαριού εκκλησίας.

Last edited:

Ρυθμίζοντας σωστά το gamma από το σχετικό μενού της G30, αυτόματα η εικόνα της θα φανεί πιο κοντραστάτη και ανάγλυφη από της ST30 κι ας μετράνε το ίδιο μαύρο...
Επειδή τώρα μαθαίνω κοντραστάτη και ανάγλυφη = καλύτερη εικόνα?

Re: Απάντηση: Αγορά 42''-46''

Τελικά πρέπει να αλλάξω και τον τίτλο του θέματος, από 42-46 ξεκίνησα , αλλά μετά από το σοκ που πάθαμε σήμερα που βλεπαμε την 50st, το θέμα πρέπει να ονομαστεί σίγουρα 50ΑΡΑ. Ακόμη προσπαθώ να απαντήσω της γυναίκα μου στην ερώτηση αφού δείχνει καλύτερα από άλλες γιατί είναι τόσο φθηνή σε σχέση με άλλες.....!!!!:BDGBDGB53:

Πηγαίνοντας να αγοράσω σήμερα ξυραφάκια τα Gillette fusion proglide που είναι το τελευταίο μοντέλο και με τις καλύτερες λεπίδες είχε 3 ευρώ φτηνότερα από τα Gillette Mach 3 που κυκλοφορούν εδώ και πολλά χρονιά.

Με λίγα λόγια μην κοιτάς τιμές. Κοίτα τι σε καλύπτει σαν εικόνα. Κυκλοφορούν ένα κάρο υπερτιμολογημένα προϊόντα εκεί έξω.

Γνωρίζετε ποια καταστήματα είτε ιντερνικά είτε αλυσίδες καταστημάτων κάνουν άτοκες δόσεις?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά 42''-46''

To gamma ρυθμίζετε εύκολα, δηλαδή με λίγη προσπάθεια μπορώ να κάνω μια σωστή ρύθμιση και χωρίς επαγγελματία τεχνικό?

Re: Απάντηση: Αγορά 42''-46''

Γνωρίζετε ποια καταστήματα είτε ιντερνικά είτε αλυσίδες καταστημάτων κάνουν άτοκες δόσεις?

Αυτά αλλάζουν ανά πάσα στιγμή, τα παίρνεις με τη σειρά και αρχίζεις τα τηλέφωνα.
Δε νομίζω να υπάρχει άλλη λύση.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά 42''-46''

To gamma ρυθμίζετε εύκολα, δηλαδή με λίγη προσπάθεια μπορώ να κάνω μια σωστή ρύθμιση και χωρίς επαγγελματία τεχνικό?

Aπλά, θα επιλέξεις την πιο σωστή από τις προκαθορισμένες τιμές που έχει στο μενού της η τηλεόραση (για την G30 είναι η 2.6 που αντιστοιχεί σε πραγματικό ~2.3). Η διαφορά που θα δεις σε σχέση με το 1.9-2.0 της ST30 θα είναι άμεση και σημαντική.

Ο επαγγελματίας καλιμπρέιτορ, μεταξύ των άλλων, θα μπορέσει επιπλέον να κάνει το gamma tracking πιο ακριβές και ουδέτερο...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά 42''-46''

Aπλά, θα επιλέξεις την πιο σωστή από τις προκαθορισμένες τιμές που έχει στο μενού της η τηλεόραση (για την G30 είναι η 2.6 που αντιστοιχεί σε πραγματικό ~2.3). Η διαφορά που θα δεις σε σχέση με το 1.9-2.0 της ST30 θα είναι άμεση και σημαντική.

Ο επαγγελματίας καλιμπρέιτορ, μεταξύ των άλλων, θα μπορέσει επιπλέον να κάνει το gamma tracking πιο ακριβές και ουδέτερο...

Να υποθέσω στην st30 δεν υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης ε? Μακάρι να είχα την οικονομικη δυνατότητα για επαγγελματία, αλλά......:bigcry:

δεν υπάρχει για τους κοινούς θνητούς (μονο φωτεινοτητα και αντίθεση). βέβαια αν κάτσει ο JL_? μπροστά της θα μπεί στο service menu και θα την φέρει καλύτερα από g30.

Φίλε Δημήτρη ποια TV έχεις τώρα αν επιτρέπεται?
Νομίζεις πως με το σοκ(ευχάριστο) που θα πάθεις παίρνοντας την ST30 θα θέλεις και επαγγελματία calibrator μετά για ρύθμιση?
Χαλαρώστε παιδιά...:worshippy:

Φίλε Δημήτρη ποια TV έχεις τώρα αν επιτρέπεται?
Νομίζεις πως με το σοκ(ευχάριστο) που θα πάθεις παίρνοντας την ST30 θα θέλεις και επαγγελματία calibrator μετά για ρύθμιση?
Χαλαρώστε παιδιά...:worshippy:

Την Sony 29ls60 (CRT 11 χρόνων) έχω Κώστα. Δεν είναι θέμα καλιμπραρίσματος (δεν υπάρχουν και τα επιπλέον λεφτά), προσπαθώ να διαλέξω ανάμεσα από τα 2 μοντέλα g-st και ότι μαθαίνω νομίζω καλό κάνει και σε εμένα και σε όσους ψάχνουν για τα 2 αυτά μοντέλα.

Re: Απάντηση: Re: Αγορά 42''-46''

Ναι κατάλαβα, απλά δε νομίζω να χρειάζεται να δώσεις περισσότερα χρήματα, ακόμη και να τα διέθετες.
Τέτοια TV πριν μερικά χρόνια δεν έβρισκες ούτε για αστείο μ'αυτά τα χρήματα.
Ψηφίζω κι εγώ ST πάντως.

δεν υπάρχει για τους κοινούς θνητούς (μονο φωτεινοτητα και αντίθεση). βέβαια αν κάτσει ο JL_? μπροστά της θα μπεί στο service menu και θα την φέρει καλύτερα από g30.

Με έχεις μπερδέψει με τον Μανώλη, νομίζω... :p