ΑΓΟΡΑ 42" ΟΚΤ 2010

επομενως να το παρω το κοριτσι ,να κανω τη δουλεια μου με 450 ευρω και τα ρεστα να τα φαω φουντουνια?

(και να μην με απασχολει το hd ready του θεματος..?)

να ζήσετε.

να το πάρεις.. το PJ
είναι και ψυχολογικό.. με το PJ είσαι εντός budget, και θα χαίρεσαι κάθε ευρώ εικόνας που θα παίρνεις.
με U20 και άλλα κόλπα, θα είσαι over-budget και θα σου κακοφαίνεται κάθε τι στραβό
καθώς και αυτές κάθε άλλο παρα τέλειες είναι
(καλά, εδω VT20 των 2000+ και έχουν ανεπίτρεπρα προβλήματα για τα λεφτά τους!)

Η 450 που μου προτεινεις φιλε μου,ειναι στα 50 και οχι στα 200hz..
οπως ανεφερα προηγουμενως, την πηρε πριν λιγες μερες ενας φιλος ,ειχα την ευκαιρια να την δω απο κοντα κ περα απο το μεγεθος(δεν ειχα ποτε πανω απο 29' TV) στα υπολοιπα με αφησε αδιαφορο...σαν ξεπλημενα χρωματα και ειδικα οταν ειδα αγωνα basket ,ειπα τελος θα παρω πλασμα ή μια καλη lcd 100Hz..δυστυχως οι καλες ξεφευγουν σε τιμη,οπότε πλασμα!

εκτος αν αναφερεις την σειρα 550,αλλα τα 650 + ειναι αρκετα...αν μπορουσα να εδινα τοσα θα πηγαινα σε pany s20..
ευχαριστω παντως

Το λινκ είναι για την 450 (50hz ναι) που είναι στα λεφτά που ψάχνεις με τα 150 παραπάνω εννοώ την 750 (660 περίπου κάνει) που την έχω δεί και είναι πάρα πολυ καλή ακόμα και σε τηλεοπτικό σήμα...και τα 200hz κάνουν καλή δουλειά(κακό είναι ότι δεν παίζει dts και δεν κάνει crop όταν παίζεις από το usb)...και γενικά οι Lg έχουν πολλα settings που άμα παιξεις λίγο βγάζεις καλά αποτελέσματα σε ποιότητα εικόνας...
σε απόσταση πάνως 2,5m πρίπου βλέπω τη διαφορά στο full hd (όταν και το υλικό που βλέπεις είναι 1080π φυσικά και όχι όταν βλέπεις sdtv)

κανωντας μια βολτα Πατρα στα γνωστα μαγαζια δεν την βρηκα πουθενα να την δω απο κοντα..
σε οποιο μαγαζι ρωτουσα για την συγκεκριμενη εβγαζαν ολοι σπυρακια και μονο στο ακουσμα της..χαλια χρωματα,αχρωμη,καμια ζωντανια,σε αυτα τα λεφτα ακομα και 50Hz LCD ειναι καλυτερες,καλυτερα παρε 32' lcd, αλλα να ευχαριστηθεις εικονα κτλ...
και τι δεν ακουσα!!

και ομως φιλε μου,επεμενε οτι καλυτερη αγορα θα ειναι μια lcd 32' στα ιδια λεφτα με ζωηρα χρωματα,παρα η 'φτηνη' LG plasma με τα ξεθωριασμενα χρωματα και το μικρο contrast...
για να πω την αληθεια,οσες πλασμα εχω δει σε καταστηματα ολες δειχνουν χειροτερες στα χρωματα απο τις lcd...απλα καλυτερες σε κινηση...πιστευω τους εκατονταδες κατοχους εδω μεσα ομως που λενε οτι φταιει ο φωτισμος και οτι σπιτι θα δειξει τα δοντια της ακομα και η φτηνη lg...

Πιο μικρο contrast? H αντιθεση ειναι λογος λευκο/μαυρο και οι πλασμα ισα ισα επειδη εχουν πολυ καλο μαυρο σε σχεση με τις LCD εχουν πολυ μεγαλυτερη αντιθεση.

Στο λεω εγω που εχω Panasonic 50U10 σπιτι μου (μοντελο 2009) και Sony 46W4000 (μοντελο 2008) οτι σε εικονα απλα δεν υπαρχει συγκριση και ειδικα σε τηλεοπτικο σημα που τα χρωματα των LCD ειναι εντελως ψευτικα.

το πηρα αποφαση...θα το παρω το PJ!

μενει να δω απο που..ο κοτσοβολος λεει 470,αλλα κατοπιν παραγγελιας..
ο μουλτιραμας 499 κ παραδοση σε 3 μερες..
θα παω και κανενα μακρο,πρακτικερ,καρφουρ εδω Πατρα μπας και βρω καμια προσφορα...

σημερα βρηκα μια ολοφρεσκια 42pj350(ιδια χαρακτηριστικα με την 550,σωστα;) την εβγαλε ο ανθρωπος απο ζελατινες και την εβαλε διπλα σε μια LG 42LD550 100Hz και επαιζαν το ιδιο demo 1080p..
απογοητευση τα χρωματα..η lcd ηταν μακραν καλυτερη..εντελως ξεθωριασμενη η πλασμα,σκοτεινη και χλωμη..η lcd ηταν ζωντανη,τοσο πολυ που αγγιζε το πολυ ζωντανο εως και ψευτικο..αν μη τι αλλο εντυπωσιαστικα εγω ο ασχετος..
επαιξα με τις ρυθμισεις της πλασμα,δεν καταφερα τπτ ..
το μαγαζι δεν ηταν πολυ φωτεινο και εξω ειχε ελαφρα συννεφια..οπερ σημαινει,οχι πολυ δυνατο φως..

και αναρωτιεμαι,ποσο καλυτερα θα δειχνει στο σπιτι μου η πλασμα?ολοι λετε για τα χρωματα των πλασμα ,αλλα τα ματια μου ειδαν ενα ψοφιο χρωμα,που απλα εμοιαζε λιγο πιο αληθινο σε σχεση με την lcd...οχι εντυπωσιακα ζωντανο,αλλά απλα πιο κοντα στο αληθινο..

επισης παρατηρησα οτι οπου ειχε το demo καποιο logo,γραμματα-trailer η πλασμα το εδειχνε λιγο πιξελιασμενο..οχι στρογγυλο και smooth.αυτο σχετιζεται με την χαμηλη αναλυση (hdready vs fullHD της lcd)???

μπηκα σε σκεψεις...με εντυπωσιασε το χρωμα ολων των lcd που επαιζαν διπλα,κανωντας την πλασμα να δειχνει ϴφτωχος συγγενηςϴ...

Προφανώς αυτό εννοούν όσοι θεωρούν καλύτερα τα χρώματα των plasma. Ότι δηλαδή είναι πιο κοντά στο αληθινό, πιο γήινα τέλος πάντων και όχι απαραίτητα πιο ζωντανά. Γι'αυτό έχουν και βαθύτερο μαύρο. Είναι και θέμα γούστου. Αν προτιμάς τα ζωντανά της συγκεκριμένης LCD πάρε αυτή.

θα κανω και μια αποπειρα να παω βραδυ στο καταστημα να δω πως θα φαινεται...

με εχετε μπριζωσει με τα χρωματα των πλασμα σε οσα θεματα εχω διαβασει και προσπαθω να καταλαβω τι το καλυτερο εχει...εκτος αν εχετε ολοι επηρεαστει απο τις πλασμα των 700-800 ευρω(g20-s20) και απλα η lg pj550 ειναι κατωτερη και με διαφορα...

Ωραια ειναι τα video σε ΗD αλλα παρε την αλλη φορα μαζι σου μια ταινια σε DivX.

H ποιοτητα λογω συμπιεσης προσεγγιζει αυτο που θα βλεπεις στην τηλεοραση σου απο τα Ελληνικα καναλια.

Εκει θα δεις την διαφορα.

Βεβαια αν νομιζεις οτι η LCD οντως δειχνει καλυτερα δεν ειναι αναγκη να σου επιβαλουμε την αποψη μας. Δικα σου ειναι τα λεφτα εσυ αποφασιζεις.

Μια και μιλαμε για συγκριση LCD-plasma ας δουμε τι λεει καποιος που εχει και απο τις δυο...

GoldenEye said:
Eκανα το λαθος και αγορασα σημερα την LG 37LH5000 κυριως για ψυχολογικους λογους φοβουμενος την πολυωρη χρηση της U10 για PS3 (αν και παρολο το ξεσκισμα που εχει φαει δεν φαινεται να εχει ιχνος IR ή BI), για τα 200Ηz, το χαμηλοτερο βαρος, και την σχετικα καλη τιμη της (649, Public).
Σε σχεση με αλλες LCD εχει παρα πολυ καλη εικονα (πολυ καλο μαυρο, αληθοφανη χρωματα, λιγα artifact) εχει και τα 200Ηz ειναι οτι πρεπει για αθλητικα και γρηγορες σκηνες.
Ομως σε ολα υστερει σε σχεση με την Panasonic. Η εικονα μοιαζει λιγο ψευτικη σε αμεση συγκριση η κινηση ειναι ψευτικη με αρκετο θολωμα στην lg και μαλλον κουραστικη μετα απο μερικη ωρα. ευτυχως δεν εχει input lag για το PS3 και παιζει καλα τα HD απο blue ray και απο pc. Αλλα η Panasonic αν και κοστιζει λιγοτερο ειναι μακραν καλυτερη. εχει καλυτερο upscaler σε ολα (dvd, sd video, τηλεοπτικο σημα), μακραν καλυτερη αντιθεση, μαυρο πραγματικο, αληθινα χρωματα και φυσικοτατη κινηση χωρις artifact.

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1106431&postcount=1948

με εχετε μπριζωσει με τα χρωματα των πλασμα σε οσα θεματα εχω διαβασει και προσπαθω να καταλαβω τι το καλυτερο εχει...εκτος αν εχετε ολοι επηρεαστει απο τις πλασμα των 700-800 ευρω(g20-s20) και απλα η lg pj550 ειναι κατωτερη και με διαφορα...

Φίλε εγώ δεν έχω καν plasma. Μια LCD Samsung έχω και επειδή έχω δεί τη PJ550 μου φαίνεται μεγάλη η διαφορά στα χρώματα. Σίγουρα είναι κατώτερη των Panasonic αλλά όχι με διαφορά!

Tο χρώμα των CRT, πώς θα το χαρακτήριζες, φίλε sofix; Ψόφιο ή ζωντανό;

Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ 42" ΟΚΤ 2010

Φίλε sofix,
Mπορείς να διαβάσεις τα αντίστοιχα νήματα των PJ350 και PJ550
στην κατηγορία plasma tv.Εκεί θα δεις γνώμες,εντυπώσεις,κριτικές
μελών που θα σε βοηθήσουν(μεταξύ άλλων και η δική μου στα
Νο 22-34-38 post στο νήμα της 550) Η 550 ήταν αισθητά καλύτερη.
Τώρα,σχετικά με την απόδοση χρωμάτων των τηλεοράσεων,
εδώ ανοίγεις μεγάλο θέμα,και οι γνώμες διχάζονται.Θα σου πω,όμως
την δικιά μου,χρησιμοποιώντας ένα παράδειγμα.
Όταν βγώ για μιά βόλτα στη θάλασσα,μια συννεφιασμένη μέρα,το μουντό
και γκρι χρώμα της,αν και δεν με ενθουσιάζει (το ήθελα γαλάζιο)
εντούτοις το δέχομαι για ένα λόγο.Επειδή είναι το φυσικό της-άλλωστε
βλέπω την πραγματική,αληθινή θάλασσα.
Ας "μεταφέρουμε" τώρα την παραπάνω εικόνα στο σαλόνι μας,
βλέποντάς την στην tv μας.Εκεί,λοιπόν,η μουντή,γκρι κι όχι
φωτεινή λόγω συννεφιάς) εικόνα-που οι plasma "φυσικά" δείχνουν,
δεν με ενθουσιάζει.Εν ολίγοις,στο σαλόνι μου,που δεν βλέπω την αληθινή θάλασσα,αλλά την προσομείωσή της από ένα panel,δεν θέλω την φυσική
εικόνα-που όντως οι plasma αναπαράγουν-αλλά την "βελτιωμένη"
φωτεινή και γαλάζια,που συνήθως οι ακριβές LCD,αναπαράγουν.
Kαλή επιλογή.

Re: Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ 42" ΟΚΤ 2010

Ας "μεταφέρουμε" τώρα την παραπάνω εικόνα στο σαλόνι μας,
βλέποντάς την στην tv μας.Εκεί,λοιπόν,η μουντή,γκρι κι όχι
φωτεινή λόγω συννεφιάς) εικόνα-που οι plasma "φυσικά" δείχνουν,
δεν με ενθουσιάζει.

Συγγνώμη, αλλά αν ένα μέσο απεικόνισης αποδίδει την ηλιόλουστη θάλασσα ως συννεφιασμένη, μόνο ως φυσική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η εικόνα του... :p

Η lcd όντως έχουν πιο εντυπωσιακά χρώματα απο ότι οι plasma αλλά(εντυπωσιακά χρώματα = ψεύτικα χρώματα πολλες φορές).Οι plasma είναι πιο κοντά στο αληθινό πιο κοντά στην πραγματικότητα.Φυσικά εσένα τι σου αρέσει μετράει.Στην κίνηση και προσωπικά στην u10 τα γράμματα που περνάνε απο κάτω φαίνονται πεντακάθαρα με to frame ανοιχτό.Τώρα όσον αφορά την αντίθεση υπάρχουν δύο περιπτώσεις:το πρωί με το φως της ημέρας αν χτυπάει πολύ ο ήλιος υπάρχουν αρκετές αντανακλάσεις και η αντίθεση σε σχέση με μια lcd πέφτει δραματικά.Απο το απόγευμα και μετά όμως μόλις πέσει ο ήλιος το μαύρο-γκρί των lcd γίνεται πραγματικό γκρί και το μαύρο των plasma γίνεται πραγματικό μαύρο και η αντίθεση πηγαίνει στα ύψη.Σε τηλεοπτικό καμία lcd-lcd led δεν δείχνει καλύτερα απο plasma.Σε HD σε 42άρα 720p 6mb bitrate=1080p 13mb bitrate ακόμα και απο το 1 μέτρο δεν θα δείς διαφορά.Οπότε χτύπα την pj και θα μας θυμηθείς εκτός αν βλέπεις τηλεόραση με τον ήλιο απέναντι σου.Τώρα αν σε αφορά το design περισσότερο απο την εικόνα υπάρχουν αμέτρητες λύσεις πάνω απο το χιλιάρικο που δείχνουν χειρότερα τις φθηνές plasma των 500 ευρό...