αγορα 42'' ως 500 ευρω

kemmotar

Established Member
7 January 2010
155
καλημερα,

θα ηθελα τα φωτα σας. προκειται να αγορασω μια τηλεοραση για το εξοχικο των γονιων μου (τον μισο χρονο καθονται εκει). αποσταση 2-2,5 μετρα, περιορισμενος χωρος οποτε δεν θελουν να πανε σε μεγαλυτερη και λεφτα οπως λεει και ο τιτλος ταβανι το 500αρι.

δεν θεωρω οτι εχουν την γνωση και την καταρτιση να καταλαβουν την σημασια του στρωσιματος πλασμα κλπ... και δεν ειναι τοσο το θεμα των χαμηλων ρυθμισεων (αυτο τους το κανω εγω μια φορα οταν την στησω) αλλα το θεμα του ζοομ για το σημα των καναλιων και το burn-in. την μεγεθυνση θα την καταλαβουν σιγουρα λολ λολ και θα γκρινιαζουν...
επισης η επισκεψιμοτητα τους σε αυτο το σπιτι για να πιασουν τις 200 ωρες θα περασει 1 χρονος... :bigcry:

βεβαια εγω σαν γνησιος πλασμολαγνος (pany g20) εχω 1+1 προτασεις (Lcd+plasma). οποτες στο παρακειμενο....
εχω καταληξει σε 2 και απο μια μινι ερευνα αγορα... θα ηθελα τα σχολια σας και καποια αλλη προταση θα ηταν εκτιμητεα... :grinning-smiley-043

1) TXP42C3 στα 425,00 ευρω απο κωτσοβολο
2) PHILIPS 42 PFL 3605 500,00 ευρω

η δευτερη ειναι και full hd, αν και για την αποσταση και την χρηση που θα κανουν (digea) δεν νομιζω να εχει καμια σημαντικη διαφορα...

παρακαλω τα φωτα σας...

Last edited:
Το να βαζεις στην ιδια λιστα την C3 με την "ξεπλυμενη" 3605 αποτελει μεγαλη προσβολη για την Panasonic.

Εκτος της C3 κοιτα και την LG 42PT353.

Η δικια μου C3 παιζει XBOX αρκετες ωρες την ημερα χωρις κανενα στρωσιμο οποτε δεν νομιζω οτι χρειαζεται να αγχωνεσαι για αυτο.

Last edited:
Το να βαζεις στην ιδια λιστα την C3 με την "ξεπλυμενη" 3605 αποτελει μεγαλη προσβολη για την Panasonic.

Εκτος της C3 κοιτα και την LG 42PT353.

Η δικια μου C3 παιζει XBOX αρκετες ωρες την ημερα χωρις κανενα στρωσιμο οποτε δεν νομιζω οτι χρειαζεται να αγχωνεσαι για αυτο.

απο τι ειδα ειναι και παλιο μοντελο η εν λογω philips...

αναμεσα σε C3 και LG καλυτερη ποια θεωρεις?

LG για σχεδιασμο , μενου , ρυθμισεις.

Panasonic για αντοχη , αφου δεν εχει παθει ακομη Burn in η δικια μου με τοσο σκληρη χρηση καταλαβαινεις τι εννοω.

προσωπικά εγώ σε πλάσμα έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις πανυ. καλές χρυσές οι lg αλλά irιάζουν πολύ εύκολα. αντίθετα η φετινή σειρά της πανασονικ φαίνεται βελτιωμένη στον τομέα αυτό.

H C3 εχει λιγοτερο image retention απο την U10 που εχω.

Μονο στην αρχη οταν την ανοιγω παρατηρησα οτι αφηνει πιο ευκολα αποτυπωμα , οταν "ζεσταθει" δυσκολα βλεπεις κατι.

Σε καθε περιπτωση το IR εξαφανιζεται μετα απο μερικα λεπτα.

για να μην ανοιγω νεο θρεντ ισχυει το ιδιο ερωτημα...
καταρχας να ενημερωσω πως οντως πηρα την εν λογω τηλεοραση TXP42C3 τον 07/2011

ενδιαφερομαι για 42αρα προταση, κυριως τηλεοπτικο κατα 80%, ως 400 ευρω.... τι προτασεις εχουμε στην τωρινη αγορα???

ευχαριστω θερμα.

για να μην ανοιγω νεο θρεντ ισχυει το ιδιο ερωτημα...
καταρχας να ενημερωσω πως οντως πηρα την εν λογω τηλεοραση TXP42C3 τον 07/2011

ενδιαφερομαι για 42αρα προταση, κυριως τηλεοπτικο κατα 80%, ως 400 ευρω.... τι προτασεις εχουμε στην τωρινη αγορα???

ευχαριστω θερμα.

Και μόλις ήμουν έτοιμος να ανοίξω ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ...!!! :coool:

Καταρχήν, kemmotar, επειδή ψάχνω αρκετές ημέρες να βρω 42' γύρω στα 400 ευρω, νομίζω ότι για να βρεις κάτι αξιόλογο θα πρέπει να ανέβεις κανά 50αρι.

Εγώ λοιπόν κοιτάω τώρα γύρω στα 450 και έχω καταλήξει στις εξής επιλογές:

1. Panasonic TX-P42U30, 435 ευρω στο kosmas-hifi.gr
2. Philips 42PFL3606H, 435 ευρω στο avoutlet.gr (παρεπιπτόντως η Ηλεκτρονική είχε την συγκεκριμένη πριν μερικές ημέρες 399, και τώρα την έχει 469...!!!)
3. LG 42LV4500, 488 ευρώ στον Κωτσόβολο.

Απο τις παραπάνω, έχω δεί να παίζουν BR την 1 και την 3 και μπορώ να πω με καλύπτουν απόλυτα.

Να σημειώσω επίσης ότι είδα απο κοντα και την Samsung LE-40D503 (40' με 399 στην ηλεκτρονική) και την Sony 40BX420 (40' με 430 στο Πλαίσιο) και ήταν απογοητευτικές!

Το θέμα μου τώρα είναι το εξής: Την TV την θέλω για τους γονείς μου, οι οποίοι θα βλέπουν tv μέσω nova (παλιός αποκωδικοποιητής, σήμα μέσω Scart). Η Panny με ενθουσίασε, αλλά δεν παίζει καν να μπούμε σε διαδικασία να την στρώσουμε (απλά θα τους την πάω και θα την ρυθμίζω). H LED LG είναι πάρα πολύ ωραία, όμως απο αυτά που είδα και διάβασα στο forum (και κυρίως για το θέμα του backlight bleed), έχω προβληματιστεί για την ποιότητα της. Για Philips δεν έχω ιδέα, αλλά παίζει καθώς την βλέπω προς τα Χριστούγεννα να πουλιέται στα 399, όσο δηλαδή την έδινε η Ηλεκτρονική μερικές ημέρες πριν.

Οπότε.... HELP! Αξίζει η Panny για σήμα μέσω nova και χωρίς στρώσιμο; Το backlight bleed της LG πόσο έντονο είναι; Να κοιτάω για Philips (κυρίως λόγω τιμής) ή δεν συγκρίνεται με τις άλλες 2;

Thanks εκ των προτέρων για την βοήθεια σας.

Για εμενα πας για U30 , η LV4500 σχετικα καλη αλλα εχει προβληματα bleeding και banding. H Philips σειρα 5 ειναι απογοητευτικη σαν εικονα , η σειρα 3 προφανως θα ειναι κατευθειαν για τα σκουπιδια.

Δες και την Samsung D550 και την LG LK450.

Last edited:
για την πανασονικ δεν χρειάζεται τίποτα το ιδιαίτερο. αν θες να κάνεις στρώσιμο χαμήλωσε λίγο την αντίθεση σε όλα τα modes για 200 ώρες και άστους να βλέπουν κανονικά ότι θέλουν. στις 200 ώρες πηγαίνεις και ανεβάζεις ρυθμίσεις στις default τιμές τους.

Για εμενα πας για U30 , η LV4500 σχετικα καλη αλλα εχει προβληματα bleeding και banding. H Philips σειρα 5 ειναι απογοητευτικη σαν εικονα , η σειρα 3 προφανως θα ειναι κατευθειαν για τα σκουπιδια.

Δες και την Samsung D550 και την LG LK450.

Φίλε Yperion μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις τι σημαίνει "η LV4500 σχετικα καλη αλλα εχει προβληματα bleeding και banding" σε απλά ελληνικά;

Σ'ευχαριστώ

αν και είναι μια ακραία κατάσταση το συγκεκριμένο video (μαύρο και θέαση σε σκοτεινο χώρο) εν τουτοις δείχνει κάποια από τα προβλήματα της συγκεκριμένης σειράς. υπάρχουν και αναφορές χρηστών στο avforums και avsforum για το backlight bleeding στις 55άρες αλλά φαίνεται ότι το έχουν και οι μικρότερες διαστάσεις.

για το banding δες εδώ για να καταλάβεις περι τίνος πρόκειται.
http://www.google.gr/search?q=tv+ba...v&sa=X&ei=AH3CTqzVHunl4QS2_a2lDQ&ved=0CCoQsAQ

πολυ ωραια και κατατοπιστικα ολα τα ανωτερω...

προσωπικα σε σχεση με τις αναφορες ψηνομαι για πανυ περισσοτερο, εξαλλου τα τελευταια χρονια εχουν μπει 3 πανυ σπιτι μου (2 50G20 & 1 TXP42C3). οποτε λεω να τις κανω κουαρτετο... και γω φιλε w2vc για το σπιτι των γονιων μου την θελω, εξου και η χρηση τηλεοπτικου που αναφερα...

θα τσεκαρω αυτην και τα μοντελα του Υπεριωνα.

edit
απο τι βλεπω
LG LK450 404,00 euro
Pany TX-P42U30E 440,00 euro

http://www.skroutz.gr/products/show/7708613
αναμεσα σε αυτες τις 2 που καταληγουμε?

Last edited:
Απ'οτι βλέπω η lg lk450 είναι 60hz και όχι 100. Άν είναι για ρίξε και ένα μάτι για την lg lk530 - 100hz που σίγουρα θα είναι καλύτερη σε γρήγορες κινήσεις απο την 450.. και η lv4500 φαίνετε καλή περίπτωση απο άποψη τιμής , αλλά θέλω να την δοκιμάσω σε κατάστημα με ένα usb για να δώ πως παίζει το μαύρο της , γιατί και εγώ ήθελα να την πάρω αλλα βλέπω εδω στο φόρουμ τα βιντεάκια με banding και προβληματιζομαι.. Τώρα σε πλάσμα σίγουρα η u30 είναι η καλύτερη πρόταση και μάλλον και εγώ προς τα εκεί κλείνω..

H LG lk530 ανεβαίνει αρκετά στην τιμή οπότε απορρίπτεται.

Νομίζω ότι σιγά σιγά αρχίζουμε και καταλήγουμε. Όπως είπε και ο kemmotar παίζει και η lg LK450.

Οπότε το θέμα τώρα είναι το εξής: ΚΑΘΑΡΑ για τηλεοπτικό σήμα, που είναι καλύτερο να πάμε? Σε plasma (panny) ή σε 60hz lcd (lg)? Ρωτάω καθώς δεν είχα ποτέ μου plasma. Πάντως αν δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές στο θέμα του τηλεοπτικού σήματος, προσωπικά κλείνω ξεκάθαρα προς την panny. Πήγα και την είδα σήμερα στο Πλαίσιο. Την είχε δίπλα δίπλα με μια LG lcd (δεν κράτησα γαμώτο μοντέλο, αλλά ήταν κάποιο κάτω απο 500 ευρω). Δεν έδωσα μεγάλη σημασία στην εικόνα, καθώς παίζανε BR και θεωρώ πως δεν πρέπει να παρασυρθώ απο το πως παίζουν BR. Του ζήτησα όμως να ακούσω ηχο μεταξύ των 2. Με την panny ΕΠΑΘΑ ΠΛΑΚΑ. Ήταν λες και ακουγα ήχο απο home theater.