Αγορα 55''-60''αρας για gaming και ταινιες αποκλειστικα...Budget στα 1300-1400

optimus prime

AVClub Enthusiast
11 November 2010
717
Saving Cybertron....
Κυριοι θελω λιγο την βοηθεια σας για να προσανατολιστω λιγο και να αρχιζω να καταληγω καπου.Τα κριτηρια μου ειναι απλα..Την θελω κυριως για gaming και για να βλεπω ματροσκες και δεν ενδιαφερομαι τοσο για τελειο τηλεοπτικο σημα.Αντε και για κανενα ποδοσφαιρικο αγωνα που και που..Θα μπει πανω της ενα Ps4 και ο υπολογιστης μου,ολα με HDMI.Θελω ζωντανα χρωματα,καλο μαυρο και να μην εχει πολυ μεγαλο input lag.Αποσταση θεασης 3 μετρα περιπου,θα μπει σε υπνοδωματιο με οχι πολυ μεγαλο φωτισμο και το budget φτανει μεχρι τα 1300-1400 ευρω..

Thanks για την προταση σου ngxx,αλλα θα ηθελα να ρωτησω κατι σχετικα με τις πλασμα.
Εχω διαβασει σε διαφορα νηματα οτι πολλοι δεν τις προτιμουν για πολυωρο gaming γιατι υπαρχει κινδυνος να επηρεαστει σρνητικα απο τις στατικες εικονες..
Ισχυει αυτο τελικα,δηλαδη υπαρχει καποιο προβλημα εαν π.χ παιζω για πανω απο 5 ωρες σερι?

Ότι θέλουν κάποια προσοχή ειδικά στην αρχή μέχρι να στρώσει ο φώσφορος θέλουν αλλά μετά αν είσαι λίγο προσεχτικός δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα! Και εννοώντας φυσικά λίγο εναλλαγή στην εικόνα όταν παίζεις πολύ ώρα και να αποφεύγεις τις στατικές εικόνες!!

Σε Plasma δεν υπάρχει κάτι καλύτερο για φέτος και ούτε θα υπάρξει όπως δείχνουν τα πράγματα!! Αν βάλεις κάτι παραπάνω μπορείς να δεις και την 65αρα!!! Μετά πας σε Led Lcd και μπορεις να κοιτάξεις στη σειρά f6500 της Samsung στις 55!

Πιστευω στις 55''-60'' ειμαι καλα για υπνοδωματιο στα 3 μετρα απο το κρεβατι.
Θα ψαξω και την σειρα της Samsung ομως που εβαλες στο παιχνιδι..
Ευχαριστω και παλι για την καθοδηγηση..

Στα λεφτά που δίνεις μπορείς να δεις την Sony w805 σε 55', έχει χαμηλότερο input lag στο gaming σε σχέση με τις υπόλοιπες led που κυκλοφορούν αλλά η τηλεόραση έχει ένα θέμα με το μαύρο σε σκοτεινούς χώρους. Με κάποιες ρυθμίσεις που κυκλοφορούν και στο forum μπορείς να το φέρεις λιγάκι αλλά και πάλι δεν συγκρίνεται με "μαύρο" άλλων led τηλεοράσεων. Φυσικά καμιά led δεν συγκρίνεται με το μαύρο της plasma. Για να μην παρεξηγηθώ μιλάμε μόνο για απόλυτο σκοτάδι στο δωμάτιο, άν έχεις έστω και ένα μικρό φως αυτό το γκριζάρισμα χάνεται δια μαγείας. Το λέω εκ πείρας γιατί την είχα την τηλεόραση για 1 βδομάδα περίπου για δοκιμές. Στα παιχνίδια δε θα σε πειράξει αλλά ίσως σε πειράξει στα mkv που για μένα είναι καθαρά θέμα συνήθειας. Η τηλεόραση κάτα τα άλλα είναι κορυφαία έχει ίσως την καλύτερη ποιότητα εικόνας με ζωντανά και όχι υπερκορεσμένα χρώματα μετά την w905. Αν πάλι μπορείς να κάνεις την υπέρβαση και να πας κάπου στα 1800-1900 (φίλος την πήρε απο κωτσοβολο στα 1700) μπορείς να πάς στην w905, έχει το μικρότερο input lag της αγοράς εφόσον σε απασχολεί το gaming και τα χρώματα της θα σε ανταμείψουν όπως και το μαύρο της. Δεν ψηφίστηκε τυχαία η καλύτερη τηλεόραση της χρονιάς. Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτά τα 500-600 ευρώ διαφορά κάνουν τη διαφορά στο μαύρο, στην επεξεργασία εικόνας και στο εύρος χρωματικών αποδόσεων. Βεβαίως το καλύτερο value for money το έχει η Samsung 55f6500 που είναι κορυφαία στα λεφτά της για αυτά που προσφέρει, βεβαίως το lag της είναι περίπου 3πλασίο σε σχέση με τη sony (κάπου στα 16ms είναι της sony και 45 περίπου της Samy αν θυμάμαι καλά) μπορείς να το δείς σίγουρα σε κάποιο forum. Προσπάθησε πάντως να τις δείς όλες απο κοντά, να έχεις ένα στικάκι μαζί σου με ενα mkv για να κρίνεις και μόνος. Ελπίζω να σε βοήθησα :-)

Thanks για την προταση σου ngxx,αλλα θα ηθελα να ρωτησω κατι σχετικα με τις πλασμα.
Εχω διαβασει σε διαφορα νηματα οτι πολλοι δεν τις προτιμουν για πολυωρο gaming γιατι υπαρχει κινδυνος να επηρεαστει σρνητικα απο τις στατικες εικονες..
Ισχυει αυτο τελικα,δηλαδη υπαρχει καποιο προβλημα εαν π.χ παιζω για πανω απο 5 ωρες σερι?

δεν νομιζω οτι μια πλασμα σου κανει για gaming...οταν ειχα πλασμα (panasonic gt30)μετα απο 45 λεπτα παιχνιδιου ηθελα στα πιο πολλα ξεπλυμα να φυγει ελαφρο ir..εννοειτε οτι μετα απο 200 ωρες αρχισα να παιζω..η εικονα τους ειναι πολυ καλη στις πλασμα αλλα πολυ φροντιδα ...

Στα λεφτά που δίνεις μπορείς να δεις την Sony w805 σε 55', έχει χαμηλότερο input lag στο gaming σε σχέση με τις υπόλοιπες led που κυκλοφορούν αλλά η τηλεόραση έχει ένα θέμα με το μαύρο σε σκοτεινούς χώρους. Με κάποιες ρυθμίσεις που κυκλοφορούν και στο forum μπορείς να το φέρεις λιγάκι αλλά και πάλι δεν συγκρίνεται με "μαύρο" άλλων led τηλεοράσεων. Φυσικά καμιά led δεν συγκρίνεται με το μαύρο της plasma. Για να μην παρεξηγηθώ μιλάμε μόνο για απόλυτο σκοτάδι στο δωμάτιο, άν έχεις έστω και ένα μικρό φως αυτό το γκριζάρισμα χάνεται δια μαγείας. Το λέω εκ πείρας γιατί την είχα την τηλεόραση για 1 βδομάδα περίπου για δοκιμές. Στα παιχνίδια δε θα σε πειράξει αλλά ίσως σε πειράξει στα mkv που για μένα είναι καθαρά θέμα συνήθειας. Η τηλεόραση κάτα τα άλλα είναι κορυφαία έχει ίσως την καλύτερη ποιότητα εικόνας με ζωντανά και όχι υπερκορεσμένα χρώματα μετά την w905. Αν πάλι μπορείς να κάνεις την υπέρβαση και να πας κάπου στα 1800-1900 (φίλος την πήρε απο κωτσοβολο στα 1700) μπορείς να πάς στην w905, έχει το μικρότερο input lag της αγοράς εφόσον σε απασχολεί το gaming και τα χρώματα της θα σε ανταμείψουν όπως και το μαύρο της. Δεν ψηφίστηκε τυχαία η καλύτερη τηλεόραση της χρονιάς. Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτά τα 500-600 ευρώ διαφορά κάνουν τη διαφορά στο μαύρο, στην επεξεργασία εικόνας και στο εύρος χρωματικών αποδόσεων. Βεβαίως το καλύτερο value for money το έχει η Samsung 55f6500 που είναι κορυφαία στα λεφτά της για αυτά που προσφέρει, βεβαίως το lag της είναι περίπου 3πλασίο σε σχέση με τη sony (κάπου στα 16ms είναι της sony και 45 περίπου της Samy αν θυμάμαι καλά) μπορείς να το δείς σίγουρα σε κάποιο forum. Προσπάθησε πάντως να τις δείς όλες απο κοντά, να έχεις ένα στικάκι μαζί σου με ενα mkv για να κρίνεις και μόνος. Ελπίζω να σε βοήθησα :-)

+1

Για καλό μαύρο πας σε τηλεόραση με πάνελ VA όπως η F6500 αλλά το lag είναι ~43 ms (επαρκεί για νορμάλ χρήση) , για το ελάχιστο lag (πχ. θέλεις να παίζεις Call of Duty online) πας στην W805 αλλά υστερεί σε μαύρο λόγω IPS.

Αν ανέβεις στα λεφτά κοιτάς την 55W905 (αφού θα συνδέσεις PC προφανώς δεν σε ενδιαφέρει το ότι υστερεί σε media player και smart tv).

Η ST60 έχει lag 75 ms , δεν κάνει για gaming ανεξάρτητα από τα θέματα με το image retention.

Δες εδώ...

http://www.hdtvtest.co.uk/news/input-lag
http://www.displaylag.com/display-database/
http://reviews.cnet.com/8301-33199_7-57587317-221/game-mode-on-cnet-tests-tvs-for-input-lag/

Last edited:
Οι προτασεις σας ειναι πολυ καλες και δελεαστικες..
Την επομενη εβδομαδα που θα γυρισω Ελλαδα θα κοιταξω μηπως μπορεσω και τις δω καπου απο κοντα για να δω πια μου ταιριαζει καλυτερα στο ματι.
Δηλαδη Plasma και gaming ειναι δυο πραγματα που δεν ταιριαζουν απ'οτι καταλαβα..

Οι προτασεις σας ειναι πολυ καλες και δελεαστικες..
Την επομενη εβδομαδα που θα γυρισω Ελλαδα θα κοιταξω μηπως μπορεσω και τις δω καπου απο κοντα για να δω πια μου ταιριαζει καλυτερα στο ματι.
Δηλαδη Plasma και gaming ειναι δυο πραγματα που δεν ταιριαζουν απ'οτι καταλαβα..

Θέλει μια προσοχή στην αρχή με τις πλάσμα, εγώ έχω μια 63αρα στα 2,5 - 3 μετρα και δεν είχα ποτέ πρόβλημα βέβαια δεν παίζω πότε πάνω από 2ωρες το ίδιο παιχνίδι, βαριέμαι και τα αλλάζω και επίσης δεν μου αρέσουν πλέον games στυλ battlefield που έχουν χάρτες και γενικά πολλές στατικές εικόνες .

Εγω Kyrliot εαν κατσω να παιξω ενα παιχνιδι που να μου αρεσει ενα 5ωρο το τρωω χαλαρα...
Εαν υπαρχει σοβαρο προβλημα για τοσες ωρες σε μια Plasma τοτε καλυτερα να την αποφυγω..
Αλλα εαν παλι οχι τοτε θεωρω οτι οπτικα θα με ανταμειψει καλυτερα απο μια LCD.

Sorry για το διπλο ποστ αλλα θα ηθελα να ρωτησω εαν τα 2 μοντελα της Sony που αναφερατε ( w805,w905 ) εχουν περιστρεφομενη βαση.
Εαν γυρναει δηλαδη η tv δεξια/αριστερα καποιες μοιρες..

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

0:39 του video.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

0:40 σε αυτό.

W6 η w9 και αυτο γιατι το μαυρο των ips ( w8 ) ειναι τραγικο ακομη και σε φωτεινο περιβαλλον. Και οι τρεις παντως πολυ χαμηλο lag και μπραβο στην sony για αυτο!