Αγορά 55" OLED, δεν ξέρω εαν υπάρξει θέμα με burn-in;

Στην premium εγγύηση νομίζω καλύπτουν και θράυση.
Οπότε είναι αστείο να συζητάμε αν θα καλύψουν μια φορά burn-in 😂😂
Ναι αλλα το εχουν καλυψει σε καποιον; Και τι ακριβως γινεται; Σου αλλαζουν το Panel ή αντικαθηστουν ολη την τηλεοραση; Επισης μετα η εγγυηση ακυρωνεται ή εξακολουθει να υπαρχει; Ποσο κοστιζει η Premium εγγυηση;

Σε e-mail που ειχε σταλει παντως στην Ευρωπαικη LG ειχαν απαντησει οτι δεν καλυπτουν το burn-in.

5ετη εγγυηση εχουν μονο τα μεγαλα καταστηματα ή και τα μικρα στο skroutz; Παντως δεν εμπιστευομαι να αγορασω τηλεοραση απο τις μεγαλες αλυσιδες, απο το ShopOn θα αγορασω, αν και Κομοτηνη, εχει τις καλυτερες αξιολογησεις και πιστευω θα με βοηθησει εαν χρειαστω την εγγυηση.

Η εγγυηση καλυπτει και το burn-in; Δλδ μπορει να μου δωσουν αλλη τηλεοραση πριν ληξει η εγγυηση; Εχει τυχει;

Αν περιμενω τις καινουριες τηλεορασεις, θα εχουν απαγορευτικη τιμη οταν θα βγουν, οποτε θα η αγορα θα γινει το επομενο φθινοπωρο.

Οπως και να εχει, η καλυτερη επιλογη ειναι να περιμενω να βγουν τα καινουρια μοντελα την ανοιξη και βλεπουμε μετα..
Οι περισσότεροι με oled., απο οσο διαβάζω εδω μεσα, γράφουν οτι τους κάλυψαν και για burn in. Απλά δεν θα είναι και σίγουρο.. Ένας φίλος μου που είχε αγοράσει απο κοτσοβολο έλεγε οτι στην 5ετη είχε κάλυψη και για burn in. Δεν τον πίστευα γιατι εμένα ριτα και κατηγορηματικα αρνήθηκαν τέτοιο όρο σε κάθε κατάστημα. Μου έφερε το συμβόλαιο ο φίλος μου και οντως είχε τέτοια κάλυψη, τσαμπα τον εβγαζα ψεύτη. Οπότε οτι θέλουν κάνουν. Υποθέτω οτι το κανανε παλαια. Πλεον δεν το γράφουν καθαρά για να μπορούν να κρίνουν ανα περίσταση. Στις lg απο οσο ξέρω, απο όπου και να πάρεις, μπορεις αργότερα να κάνεις επέκταση εγγύησης 5 χρόνια κατευθείαν στην lg, το οποίο και σου πρότεινω. Κράτα την κανα χρόνο, δε θα πάθει τίποτα μεχρι τότε, και καντο μετα. Φυσικά ρώτα το στην lg αν γίνεται σίγουρα αυτό.

Mediamarkt, public και Κωτσόβολος έχουν καλύψει burn in στο παρελθόν με 5ετής εγγυήσεις.

Το ανά περίπτωση που αναφέρει συμφορουμίτης πιο πάνω ισχύει με βάση τα έως τώρα δεδομένα.

Μπορούν να διαιρέσουν τις ώρες θέασης με τον αριθμό των Compensation Cycles που έχουν πραγματοποιηθεί και αν το αποτέλεσμα είναι περίπου 1 CC προς 8 ώρες θέασης συνήθως το καλύπτουν.

Το ιδανικό είναι 1 ανά 4 ώρες οπότε υπάρχει ανοχή στην τήρησή τους.

Έως τον Μάρτιο θα έχει πέσει η 55C1 κοντά στα 900€.

Υπομονή η μεγαλύτερη αρετή.

Last edited:
Οι περισσότεροι με oled., απο οσο διαβάζω εδω μεσα, γράφουν οτι τους κάλυψαν και για burn in. Απλά δεν θα είναι και σίγουρο.. Ένας φίλος μου που είχε αγοράσει απο κοτσοβολο έλεγε οτι στην 5ετη είχε κάλυψη και για burn in. Δεν τον πίστευα γιατι εμένα ριτα και κατηγορηματικα αρνήθηκαν τέτοιο όρο σε κάθε κατάστημα. Μου έφερε το συμβόλαιο ο φίλος μου και οντως είχε τέτοια κάλυψη, τσαμπα τον εβγαζα ψεύτη. Οπότε οτι θέλουν κάνουν. Υποθέτω οτι το κανανε παλαια. Πλεον δεν το γράφουν καθαρά για να μπορούν να κρίνουν ανα περίσταση. Στις lg απο οσο ξέρω, απο όπου και να πάρεις, μπορεις αργότερα να κάνεις επέκταση εγγύησης 5 χρόνια κατευθείαν στην lg, το οποίο και σου πρότεινω. Κράτα την κανα χρόνο, δε θα πάθει τίποτα μεχρι τότε, και καντο μετα. Φυσικά ρώτα το στην lg αν γίνεται σίγουρα αυτό.
Στο site της LG αναφερει για την Premium care οτι πρεπει να γινει μεχρι 14 ημερες απο την ημερομηνια αγορας της τηλεορασης.

Mediamarkt, public και Κωτσόβολος έχουν καλύψει burn in στο παρελθόν με 5ετής εγγυήσεις.

Το ανά περίπτωση που αναφέρει συμφορουμίτης πιο πάνω ισχύει με βάση τα έως τώρα δεδομένα.

Μπορούν να διαιρέσουν τις ώρες θέασης με τον αριθμό των Compensation Cycles που έχουν πραγματοποιηθεί και αν το αποτέλεσμα είναι περίπου 1 CC προς 8 ώρες θέασης συνήθως το καλύπτουν.

Το ιδανικό είναι 1 ανά 4 ώρες οπότε υπάρχει ανοχή στην τήρησή τους.

Έως τον Μάρτιο θα έχει πέσει η 55C1 κοντά στα 900€.

Υπομονή η μεγαλύτερη αρετή.
Μπορεις να μου εξηγησεις αυτο που λες 1 cc προς 8 ωρες θεασης; Τι ειναι το Compensation Cycles;

Το κακο με τα Ελληνικα καναλια ειναι οτι οχι μονο εχουν το λογοτυπο και το σημα καταλληλοτητας, πλεον εχουν και πανω δεξια και την ονομασια της καθε εκπομπης. Απο το κακο στο χειροτερο!!

Ισχυει οτι panel με μεγαλυτερη φωτεινοτητα εχουν λιγοτερες πιθανοτητες για burn-in; Ή ισχυει το αντιστροφο;

Η C1 εχει αθλιο calibration out-of-box και δεν θελω να στηριζω τετοια μοντελα.

Σχετικα με την A1, εχει καποιο ουσιασιστικα αρνητικο σημειο για τη θεαση ταινιων; Το οτι δεν εχει HDMI 2.1 , BFI, VRR, νομιζω δεν θα με απασχολησουν καπου, αφου με το gaming δεν ασχολουμαι, σωστα;

Εαν καποιος εχει ανοιχτη την τηλεοραση ολη την ημερα, αλλα τηρει κανονικα αυτο με το 3ωρο-4ωρο το θεωρουν κακη χρηση ή οχι; Γενικα εαν η τηλεοραση δειχνει τηλεοπτικο προγραμμα πανω απο 12 ωρες την ημερα, ξεχναω τις OLED; Οσο καλες τεχνολογιες και εαν εχουν; Οσο προσοχη και να δειχνω; Αν και με 2 παιδια και συνεχεια στο τρεξιμο, εαν δεν υπαρχει λειτουργια που να κλεινει η τηλεοραση αυτοματα ανα 3,4 ωρες, σιγουρα θα το ξεχναω καποιες φορες.

Εαν καποιος εχει ανοιχτη την τηλεοραση ολη την ημερα, αλλα τηρει κανονικα αυτο με το 3ωρο-4ωρο το θεωρουν κακη χρηση ή οχι; Γενικα εαν η τηλεοραση δειχνει τηλεοπτικο προγραμμα πανω απο 12 ωρες την ημερα, ξεχναω τις OLED; Οσο καλες τεχνολογιες και εαν εχουν; Οσο προσοχη και να δειχνω; Αν και με 2 παιδια και συνεχεια στο τρεξιμο, εαν δεν υπαρχει λειτουργια που να κλεινει η τηλεοραση αυτοματα ανα 3,4 ωρες, σιγουρα θα το ξεχναω καποιες φορες.
Θελει να την κλείνεις κανα 10λεπτο καθε 4 ωρες να "ξεκούραζεται" :) Κανει μια διαδικασία που βοηθά να μη πάθει burn in. Δεν είναι και τοσο δύσκολο αυτό. Ο φίλος παραπάνω λεει οτι ελενχουν αν την κλείνεις για λιγο εστω κάθε 8 ώρες αντί για 4, ειναι ποιο ελαστικοί δηλαδή. Τώρα αν παίζει 12ωρα, συνεχόμενα, δε γλυτώνει, να ξέρεις..
Επισης αυτό που ρωτάς, θεωρητικά αν έχει μεγαλύτερη φωτεινότητα, αντέχει περισσότερο δεδομένου ότι θα βλέπεις σε αρκετά χαμηλότερη φωτεινότητα συνήθως. Αν τη θες για εως 5ετια, βολεύεται η κατάσταση.

1500 ευρω για 5ετια δεν ειναι value. Καθως σκεφτομουν LG G1 ή Sony A80j. Τωρα αν πεσει η τιμη της LG A1 στα 700-800, ναι τα δινω για 5ετια.

Υπαρχει επιλογη για να κλεινει αυτοματα μετα απο 4 ωρες συνεχομενης χρησης; Αν και χλωμο το βλεπω..

Η αλλη extreme επιλογη ειναι να αγορασω τηλεοραση και να κρατησω και την παλια διπλα η μια στην αλλη.. Το αισθητικο δε με νοιαζει, αλλα δεν ξερω εαν υπαρχει προβλημα που θα συνδεονται στην ιδια πριζα..

View attachment 191032

Αυτο το πραγμα πως γινεται να μην υπαρχει στην δικη μου τηλεοραση που ειναι 8ετιας και υπαρχει στα καινουρια μοντελα; Εχω μια Samsung H7000. Δεν το καταλαβαινω. Με το που εμφανιζονται οι υποτιτλοι να ανοιγει ο ουρανος. Φανταζομαι επειδη η δικη μου δεν εχει Local dimming και σε αυτη παραπανω λογικα θα ειναι στο μεγιστο επιπεδο; Τυχεροι οσοι βλεπουν χωρις υποτιτλους.
Έχε υπόψη σου ότι οι reviewers, όταν θέλουν να παρουσιάσουν τα φαινόμενα blooming στις LCD τηλεοράσεις, συνήθως τροποποιούν την έκθεση της κάμεράς τους, ώστε το blooming να φαίνεται τρομερά πιο έντονο σε σχέση με την πραγματικότητα. Δεν το κάνουν για να παραπλανήσουν τον κόσμο και να τον αποτρέψουν από το να αγοράσει LCD Panels αλλά για να μπορούν να συγκρίνουν αυτά τα μοντέλα μεταξύ τους, καθώς αλλιώς οι διαφορές μεταξύ τους θα ήταν πολύ λιγότερο αισθητές.

Καλό είναι να πας σε εκθεσιακό χώρο με παρόμοιες συνθήκες φωτισμού με αυτές που θα έχεις ως επί το πλείστον στον δικό σου χώρο όταν παρακολουθείς και να δεις πως συμπεριφέρονται σε περιεχόμενο με υπότιτλους, οι LCD τηλεοράσεις που σε ενδιαφέρουν. Μπορεί να σε ικανοποιούν κάποιες, μπορεί και όχι αλλά μην βασίσεις την απόφαση της αγοράς σου μόνο σε φωτογραφίες.

Οι χάλια ρυθμίσεις out of the box για την C1 από που προκύπτουν; Νομίζω τα έχεις μπλέξει λιγάκι.

Τα EVO panel έχουν μικρότερη κατανάλωση με αποτέλεσμα να μπορούν να ανέβουν λίγο σε φωτεινότητα δίχως μεγάλο κίνδυνο για burn in.

Οι περισσότερες C1 με κατασκευή από τον Αύγουστο του '20 και μετά έχουν EVO panels αλλά με περιορισμό της φωτεινότητας μέσω firmware.

Οι χάλια ρυθμίσεις out of the box για την C1 από που προκύπτουν; Νομίζω τα έχεις μπλέξει λιγάκι.

Τα EVO panel έχουν μικρότερη κατανάλωση με αποτέλεσμα να μπορούν να ανέβουν λίγο σε φωτεινότητα δίχως μεγάλο κίνδυνο για burn in.

Οι περισσότερες C1 με κατασκευή από τον Αύγουστο του '20 και μετά έχουν EVO panels αλλά με περιορισμό της φωτεινότητας μέσω firmware.
Στο TvRatings το calibration score ειναι απο τα χειροτερα που εχω δει ρε review.

Παντως επιλογες πολλες δεν υπαρχουν και απ'οτι βλεπω ηδη σε αρκετα μοντελα το αποθεμα τελειωνει.

Ωραιες τηλεορασεις και οι Philips με το ambilight, αλλα δεν υπαρχουν Ελλαδα και δεν ξερω τι παιζει και με την εγγυηση.

Αν καταφερω με καποιο τροπο να χωρεσω δυο τηλεορασεις η μια διπλα στην αλλη, τοτε θα παρω μια καλη OLED. Αλλιως δεν παιρνω τιποτα. 90% τηλεοπτικο σημα βλεπω, δεν θα κερδισω κατι σε ποιοτητα, το nickelodeon σε 576i παιζει..

Οι διαθεσιμες επιλογες ειναι G1 και Α80j απο OLED.

Στο TvRatings το calibration score ειναι απο τα χειροτερα που εχω δει ρε review.

Παντως επιλογες πολλες δεν υπαρχουν και απ'οτι βλεπω ηδη σε αρκετα μοντελα το αποθεμα τελειωνει.

Ωραιες τηλεορασεις και οι Philips με το ambilight, αλλα δεν υπαρχουν Ελλαδα και δεν ξερω τι παιζει και με την εγγυηση.

Αν καταφερω με καποιο τροπο να χωρεσω δυο τηλεορασεις η μια διπλα στην αλλη, τοτε θα παρω μια καλη OLED. Αλλιως δεν παιρνω τιποτα. 90% τηλεοπτικο σημα βλεπω, δεν θα κερδισω κατι σε ποιοτητα, το nickelodeon σε 576i παιζει..

Οι διαθεσιμες επιλογες ειναι G1 και Α80j απο OLED.
Το filmmaker mode είναι πολύ καλά ρυθμισμένο πάντως.

Αν κοιτάξεις λίγο σε διπλανό φόρουμ, υπάρχει συζήτηση με συμμετοχή από τον Μανώλη Καστρούνη για την πολύ χαμηλή επίδοση της C1 out of the box.

Αν κοιτάξεις λίγο σε διπλανό φόρουμ, υπάρχει συζήτηση με συμμετοχή από τον Μανώλη Καστρούνη για την πολύ χαμηλή επίδοση της C1 out of the box.
Προσωπικά κάνω calibration με επαγγελματία. Δεν είδα όμως υποβάθμιση out of the box σε σχέση με τις 65E6,65E8 και 65GX που είχα στο παρελθόν.

Απο την εμπειρια σας, θα υπαρξει καποια καλη προσφορα για τις 55-65" ; Παρατηρω οτι η LG B1 ειναι σχεδον ιδια με την C1, απλα εχει χειροτερο stand, λιγο μικροτερη φωτεινοτητα και οχι VRR για το gaming, πραγματα που δε με απασχολουν. Και την βρισκω 300 ευρω πιο κατω. Αν παω στις 65" η τιμη ειναι αρκετα δελεαστικη, απλα δεν υπαρχει σε αρκετα καταστηματα. Γενικοτερα οι 65" δεν εχουν μεγαλο στοκ. Θα μου πεις πλησιαζουμε και στο τελος σεζον..

Επισης δεν καταλαβαινω πχ γιατι η συγκεκριμενη C1 ειναι τοσο φθηνη. Επειδη απλα ειναι λευκο-ασημι χρωμα; Αν και το καταστημα δεν φαινεται αξιοπιστο..

Η G1 επισης βλεπω δεν εχει διαθεσιμοτητα στα περισσοτερα καταστηματα.

Οποτε στην ουσια εχουμε τις εξης επιλογες :

LG B1 65"
LG G1 55"
Sony A80j 55"
LG C1 οχι, καθως θα χρειαστει καλιμπραρισμα και με 2 μωρα δεν υπαρχει χρονος διαθεσιμος, εκτος αν το καλιμπραρισμα γινει μετα τις 11 το βραδυ!

Πιστευω το VFM καθως η χρηση θα ειναι αποκλειστικα για ταινιες, ειναι η B1 65". Διαβασα οτι πηρε και προσφατο firmware update για να υποστηριζει Dolby Vision 4k στα 120Hz.

Ευχαριστω για τις πληροφοριες και συγνωμη αν γινομαι κουραστικος, απλα σε ο,τι ειναι να αγορασω ειμαι αρκετα προσεκτικος. Για την τηλεοραση που πηρα πριν χρονια, την Samsung H7000, το εψαχνα 2,3 μηνες!!

Απο την εμπειρια σας, θα υπαρξει καποια καλη προσφορα για τις 55-65" ; Παρατηρω οτι η LG B1 ειναι σχεδον ιδια με την C1, απλα εχει χειροτερο stand, λιγο μικροτερη φωτεινοτητα και οχι VRR για το gaming, πραγματα που δε με απασχολουν. Και την βρισκω 300 ευρω πιο κατω. Αν παω στις 65" η τιμη ειναι αρκετα δελεαστικη, απλα δεν υπαρχει σε αρκετα καταστηματα. Γενικοτερα οι 65" δεν εχουν μεγαλο στοκ. Θα μου πεις πλησιαζουμε και στο τελος σεζον..

Επισης δεν καταλαβαινω πχ γιατι η συγκεκριμενη C1 ειναι τοσο φθηνη. Επειδη απλα ειναι λευκο-ασημι χρωμα; Αν και το καταστημα δεν φαινεται αξιοπιστο..

Η G1 επισης βλεπω δεν εχει διαθεσιμοτητα στα περισσοτερα καταστηματα.

Οποτε στην ουσια εχουμε τις εξης επιλογες :

LG B1 65"
LG G1 55"
Sony A80j 55"
LG C1 οχι, καθως θα χρειαστει καλιμπραρισμα και με 2 μωρα δεν υπαρχει χρονος διαθεσιμος, εκτος αν το καλιμπραρισμα γινει μετα τις 11 το βραδυ!

Πιστευω το VFM καθως η χρηση θα ειναι αποκλειστικα για ταινιες, ειναι η B1 65". Διαβασα οτι πηρε και προσφατο firmware update για να υποστηριζει Dolby Vision 4k στα 120Hz.

Ευχαριστω για τις πληροφοριες και συγνωμη αν γινομαι κουραστικος, απλα σε ο,τι ειναι να αγορασω ειμαι αρκετα προσεκτικος. Για την τηλεοραση που πηρα πριν χρονια, την Samsung H7000, το εψαχνα 2,3 μηνες!!
Δεν συμφωνώ ότι η C1 χρειάζεται calibration ενώ οι B1 και G1 όχι. Μπες στο νήμα των κατόχων της C1 να διαβάσεις αξιολογήσεις.

Με 90% τηλεοπτικό, δεν υπάρχει λόγος να πας σε premium μοντέλο. Είναι κοινώς πεταμένα λεφτά. Το ίδιο ισχύει και για το calibration.

Με 90% τηλεοπτικό, δεν υπάρχει λόγος να πας σε premium μοντέλο. Είναι κοινώς πεταμένα λεφτά. Το ίδιο ισχύει και για το calibration.
Απλα σκεφτομαι οτι εαν παρω μια καλη OLED οπως G1, A80j, και την χρησιμοποιω για 1,2 ωρες την ημερα, θα βγαλει αρκετα χρονια. Απλα θα κρατησω και την Samsung που εχω τωρα. Διπλα η μια στην αλλη! Και παραδιπλα το pc monitor. Τσιρκο το σπιτι. :D

Επίσης σε τηλεοπτικο σημα, η διαφορά με μια καλη lcd va panel, local dimming, θα είναι μικρη συνήθως.

Απλα σκεφτομαι οτι εαν παρω μια καλη OLED οπως G1, A80j, και την χρησιμοποιω για 1,2 ωρες την ημερα, θα βγαλει αρκετα χρονια. Απλα θα κρατησω και την Samsung που εχω τωρα. Διπλα η μια στην αλλη! Και παραδιπλα το pc monitor. Τσιρκο το σπιτι. :D
H "καλή" Sony είναι η Α90J , όχι η A80J που είναι ίδια κατηγορία με την C1.

Εχω δει απειρα reviews, μικρες οι διαφορες. Η A90j ξεφευγει απο το budget.
Σε ποια reviews αναφέρεσαι; Στα sponsored που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο;

Τη διαφορά κάνει το heatsink, η A80J είναι πιο σκοτεινή και από την LG C1 να σε ενημερώσω.