Το "καλή" προσδιορίζεται από τις ανάγκες σου. Σύμφωνα με τις ανάγκες που αναφέρεις, μια γενικά premium τηλεόραση -όχι μόνο με οθόνη OLED- είναι αχρείαστη και θα καταλάβαινα την αγορά της μόνο εφόσον δε σε απασχολεί καθόλου το οικονομικό κομμάτι.Απλα σκεφτομαι οτι εαν παρω μια καλη OLED οπως G1, A80j, και την χρησιμοποιω για 1,2 ωρες την ημερα, θα βγαλει αρκετα χρονια. Απλα θα κρατησω και την Samsung που εχω τωρα. Διπλα η μια στην αλλη! Και παραδιπλα το pc monitor. Τσιρκο το σπιτι.![]()
Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση
Στο Filmmaker Mode, καθώς και στα δύο ISF presets, ίσως και στο Cinema, είναι σχετικά κοντά στα πρότυπα η εικόνα (για SDR υλικό, χωρίς "PC" label στην πηγή/είσοδο). Για τη βέλτιστη απόδοση χρειάζεται (άτομο με) εξοπλισμός και γνώσεις. Επίσης, αν η υφιστάμενη (LCD) τηλεόραση δεν είναι ρυθμισμένη σωστά (φωτεινότητα, θερμοκρασία λευκού και λοιπές παράμετροι), μπορεί να μην είναι αρεστή η εικόνα μιας καλιμπραρισμένης OLED ή έστω μιας με ρυθμίσεις που απαιτούν πολύ λίγο χρόνο.Η C1 εχει αθλιο calibration out-of-box και δεν θελω να στηριζω τετοια μοντελα.
Αν δεν υφίσταται χρησιμοποίηση του χειριστηρίου για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (τουλάχιστον δύο ώρες) η τηλεόραση απενεργοποιείται, εφόσον είναι ρυθμισμένη κατάλληλα. Επίσης, μπορεί να κλείνει μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας ή να χρησιμοποιείται ο γνωστός... χρονοδιακόπτης.Υπαρχει επιλογη για να κλεινει αυτοματα μετα απο 4 ωρες συνεχομενης χρησης; Αν και χλωμο το βλεπω..
Είναι πολύ νωρίς για να τελειώσει το απόθεμα από τα μοντέλα της προηγούμενης χρονιάς. Επιπλέον, ενδέχεται η παραγωγή τους να συνεχίζεται μέχρι την άνοιξη.Παντως επιλογες πολλες δεν υπαρχουν και απ'οτι βλεπω ηδη σε αρκετα μοντελα το αποθεμα τελειωνει.
Είναι εκτός λογικής ο αποκλεισμός της C1 και η αγορά φθηνότερης LG OLED τηλεόρασης, απλά για τις θεωρητικά καλύτερες ρυθμίσεις "out of the box".Οποτε στην ουσια εχουμε τις εξης επιλογες :
LG B1 65"
LG G1 55"
Sony A80j 55"
LG C1 οχι, καθως θα χρειαστει καλιμπραρισμα και με 2 μωρα δεν υπαρχει χρονος διαθεσιμος, εκτος αν το καλιμπραρισμα γινει μετα τις 11 το βραδυ!
Δηλαδή μια ταινία την ημέρα ή ελάχιστα επεισόδια από μια σειρά. Άμα είναι σαφής η αναβάθμιση στην εικόνα, θα αντέξεις να τη χρησιμοποιείς ελάχιστα; Περαιτέρω, δεν υπάρχει εγγύηση πως με πολύ λίγη χρήση θα παραμείνει λειτουργική για πολλά χρόνια.Απλα σκεφτομαι οτι εαν παρω μια καλη OLED οπως G1, A80j, και την χρησιμοποιω για 1,2 ωρες την ημερα, θα βγαλει αρκετα χρονια.
Σε σκοτεινό περιβάλλον, σκοτάδι θέλω, αυτές οι αηδιες με το HDR brightness με αφήνουν αδιάφορο, χαλάνε και τα μάτια.Σε ποια reviews αναφέρεσαι; Στα sponsored που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο;
Τη διαφορά κάνει το heatsink, η A80J είναι πιο σκοτεινή και από την LG C1 να σε ενημερώσω.
Το ίντερνετ πολλές φορές είναι πηγή παραπληροφόρησης. Πρέπει να φιλτράρουμε τι διαβάζουμε και από που.Σε σκοτεινό περιβάλλον, σκοτάδι θέλω, αυτές οι αηδιες με το HDR brightness με αφήνουν αδιάφορο, χαλάνε και τα μάτια.
Για ποιο λόγο να μην αγορασω OLED από τη στιγμή που θέλω να βλέπω ταινίες και έχω κόλλημα με την ποιότητα; Δλδ θα έπρεπε όλη την ημέρα να είμαι στον καναπέ και να βλέπω ταινίες; Δεν αρκούν 5 ταινίες την εβδομάδα; Η θα έπρεπε να έχω και ένα ps5; Στην κρεβατοκάμαρα υπάρχει μια μικρή 27αρα δεν είναι για παραπάνω και έχω να κοιμηθώ κάνα χρόνο εκεί, κοιμούνται τα μωρά.Το ίντερνετ πολλές φορές είναι πηγή παραπληροφόρησης. Πρέπει να φιλτράρουμε τι διαβάζουμε και από που.
Σου μιλάω μετά λόγου γνώσεως ότι σύμφωνα με τη χρήση που κάνεις δεν σου κάνουν οι oled. Μόνο αν τη βάλεις κρεββατοκάμαρα όπως έγραψε ένας φίλος νωρίτερα.
Το πως θα χαλάσεις τα χρήματα σου εννοείται ότι είναι δικός σου λογαριασμός.Για ποιο λόγο να μην αγορασω OLED από τη στιγμή που θέλω να βλέπω ταινίες και έχω κόλλημα με την ποιότητα; Δλδ θα έπρεπε όλη την ημέρα να είμαι στον καναπέ και να βλέπω ταινίες; Δεν αρκούν 5 ταινίες την εβδομάδα; Η θα έπρεπε να έχω και ένα ps5; Στην κρεβατοκάμαρα υπάρχει μια μικρή 27αρα δεν είναι για παραπάνω και έχω να κοιμηθώ κάνα χρόνο εκεί, κοιμούνται τα μωρά.
Η καλύτερη λύση είναι να έχω τις δύο τηλεοράσεις στο σαλόνι. Δεν μπορώ να φανταστώ τι ακριβώς κρεβατοκάμαρα έχετε όλοι και τι χρήση που κάνετε ώστε να έχετε 55αρα OLED εκεί. Για εμένα ειναι πέταμα χρηματων. Αλλά λογικά η κυρία σας τηλεόραση θα είναι στο σαλόνι, οπότε λεφτά υπάρχουν. Αν δεν τα φτύσει η h7000 46αρα που την ειχα πάρει 1200 ευρώ, δεν θα την αχρηστευσω. Θα παίζει μέχρι να λιώσει.
Αν δεν ειχα τηλεοραση και βιαζομουν να αγορασω, ναι θα πήγαινα σε qled, από τη στιγμή που έχω ήδη led όμως, δεν βρίσκω άλλη λύση. Περίεργη μεν, αλλά πιστεύω θα λειτουργήσει δε.
Εχω μια plasma (που υποτίθεται πάθαιναν burn in εύκολοτερα απο oled -διαφωνώ αλλα ειναι άλλη συζήτηση αυτη-), που έχει κλείσει 20 χρόνια + ισως, δε θυμάμαι καν ποτέ την πήρα πλεον, χωρίς burn in. Βασικός λόγος, παιζει καμια ωρα την ημέρα. Εχει και κατι τεράστιες ψύκτρες, δεν είναι λεπτή. Δε φτιάχνουν πλεον τέτοιες υλοποίησεις, το έχουν ρίξει στο ντιζάιν. Και εχω και αλλες 10 οθόνες κινητών, λαπτοπ, tv κλπ oled, σχεδόν ολα με μικρο ή μεγαλύτερο burn in, αλλά φυσικα έχουν μεγαλύτερη χρήση (πλην λαπτοπ που με ελάχιστη χρήση εχει και το μεγαλύτερο burn in λόγω θερμοκρασίας -η οθονη ζεματάει-).Περαιτέρω, δεν υπάρχει εγγύηση πως με πολύ λίγη χρήση θα παραμείνει λειτουργική για πολλά χρόνια.
Τα ρεβιου δεν είναι ευαγγελιο. Συχνά αλλάζουν τα στάνταρ που μετράνε και δεν είναι συγκρισιμα απόλυτα τα νούμερα διαφορετικων χρόνιων, ειδικά οσο περνάει ο καιρός. Ενω ρολο παιζει και το μάρκετινγκ, χωρίς να γράφουν ψέματα, συχνά υπερβάλουν. Τελικός κριτής είναι το μάτι και το προσωπικό γούστο σου που μπορεί να είναι διαφορετικό απο τον ρεβιουρερ. Δεν έχω προσωπική γνώμη ανάμεσα στις συγκεκριμένες oled, αλλά γενικά δεν υπάρχουν οι τεράστιες διάφορες ανάμεσα στα κορυφαία oled. Η lg c1 έχει γίνει best seller στις oled και μονο τυχαίο δεν είναι. Πρόκειται για εξαιρετικη τηλεόραση, δες την πρώτα αν δεν το έχεις κάνει και μετα αποφάσισε. Απόλυτο vfm ήταν η c1 65 στα 1250 αν θυμάμαι καλά στο eshop.gr. Ακόμα και ιδιαίτερα γούστα στο μάτι να έχεις, σε αυτή την τιμη και με επαγγελματικο καλιμπραρισμα φθηνότερη έβγαινε.Λοιπον ειμαι σχεδον ετοιμος να παραγγειλω την Sony A8 65". Μοντελο 2020 στα 1639 απο skroutz. Σχεδον ιδια με το φετινο μοντελο (A80J) και σε καποια πραγματα ισως καλυτερη. Νομιζω ειναι το απολυτο VFM. Δεν ξερω αν πρεπει να περιμενω λιγο ακομα, μηπως πεσει η τιμη.
Ακριβώς.. στα 1400€ είχε μπει για του λόγου το αληθέςΤα ρεβιου δεν είναι ευαγγελιο. Συχνά αλλάζουν τα στάνταρ που μετράνε και δεν είναι συγκρισιμα απόλυτα τα νούμερα διαφορετικων χρόνιων, ειδικά οσο περνάει ο καιρός. Ενω ρολο παιζει και το μάρκετινγκ, χωρίς να γράφουν ψέματα, συχνά υπερβάλουν. Τελικός κριτής είναι το μάτι και το προσωπικό γούστο σου που μπορεί να είναι διαφορετικό απο τον ρεβιουρερ. Δεν έχω προσωπική γνώμη ανάμεσα στις συγκεκριμένες oled, αλλά γενικά δεν υπάρχουν οι τεράστιες διάφορες ανάμεσα στα κορυφαία oled. Η lg c1 έχει γίνει best seller στις oled και μονο τυχαίο δεν είναι. Πρόκειται για εξαιρετικη τηλεόραση, δες την πρώτα αν δεν το έχεις κάνει και μετα αποφάσισε. Απόλυτο vfm ήταν η c1 65 στα 1250 αν θυμάμαι καλά στο eshop.gr. Ακόμα και ιδιαίτερα γούστα στο μάτι να έχεις, σε αυτή την τιμη και με επαγγελματικο καλιμπραρισμα φθηνότερη έβγαινε.
H c1 ειναι best seller επειδη εχει καλη τιμη και απευθυνεται και σε gamers. Οι περισσοτερες Sony δεν εχουν τις top gaming δυνατοτητες. Επισης η LG μαλλον εχει πιο ελαστικη εγγυηση.Τα ρεβιου δεν είναι ευαγγελιο. Συχνά αλλάζουν τα στάνταρ που μετράνε και δεν είναι συγκρισιμα απόλυτα τα νούμερα διαφορετικων χρόνιων, ειδικά οσο περνάει ο καιρός. Ενω ρολο παιζει και το μάρκετινγκ, χωρίς να γράφουν ψέματα, συχνά υπερβάλουν. Τελικός κριτής είναι το μάτι και το προσωπικό γούστο σου που μπορεί να είναι διαφορετικό απο τον ρεβιουρερ. Δεν έχω προσωπική γνώμη ανάμεσα στις συγκεκριμένες oled, αλλά γενικά δεν υπάρχουν οι τεράστιες διάφορες ανάμεσα στα κορυφαία oled. Η lg c1 έχει γίνει best seller στις oled και μονο τυχαίο δεν είναι. Πρόκειται για εξαιρετικη τηλεόραση, δες την πρώτα αν δεν το έχεις κάνει και μετα αποφάσισε. Απόλυτο vfm ήταν η c1 65 στα 1250 αν θυμάμαι καλά στο eshop.gr. Ακόμα και ιδιαίτερα γούστα στο μάτι να έχεις, σε αυτή την τιμη και με επαγγελματικο καλιμπραρισμα φθηνότερη έβγαινε.
Παντως καπου ειδα οτι ο καινουριος αλγοριθμος του Dolby Vision στην A90j καποιες μαυρες σκηνες τις κανει να φαινονται πιο φωτεινες, ενω η A8 εχει καλυτερα αποτελεσματα. Επισης ειναι και μια διαφορα στην τιμη της ταξης των 400 ευρω.Τα ρεβιου δεν είναι ευαγγελιο. Συχνά αλλάζουν τα στάνταρ που μετράνε και δεν είναι συγκρισιμα απόλυτα τα νούμερα διαφορετικων χρόνιων, ειδικά οσο περνάει ο καιρός. Ενω ρολο παιζει και το μάρκετινγκ, χωρίς να γράφουν ψέματα, συχνά υπερβάλουν. Τελικός κριτής είναι το μάτι και το προσωπικό γούστο σου που μπορεί να είναι διαφορετικό απο τον ρεβιουρερ. Δεν έχω προσωπική γνώμη ανάμεσα στις συγκεκριμένες oled, αλλά γενικά δεν υπάρχουν οι τεράστιες διάφορες ανάμεσα στα κορυφαία oled. Η lg c1 έχει γίνει best seller στις oled και μονο τυχαίο δεν είναι. Πρόκειται για εξαιρετικη τηλεόραση, δες την πρώτα αν δεν το έχεις κάνει και μετα αποφάσισε. Απόλυτο vfm ήταν η c1 65 στα 1250 αν θυμάμαι καλά στο eshop.gr. Ακόμα και ιδιαίτερα γούστα στο μάτι να έχεις, σε αυτή την τιμη και με επαγγελματικο καλιμπραρισμα φθηνότερη έβγαινε.
Πάρε σε ένα Sony center να τους ρωτήσεις λεπτομέρειες αν δεν γράφει κάπου τους όρους στο site.Δεν βρισκω που πληροφοριες σχετικα με το κοστος της εγγυσης και αν εχει απλη και premium οπως η LG. Στο site ζηταει σειριακο κωδικο, αλλα δεν την εχω αγορασει ακομα. Απλα θα ηθελα να ξερω απο τωρα τις τιμες στο περιπου. Παει με την τιμη; Πχ ποια ειναι η εγγυηση για 1500 ευρω τηλεραση και ποια για 2000;
Επισης σε σχεση με την LG, ειναι λιγοτερο ελαστικοι απο αυτα που διαβαζω;
Στο Android, με λες και ειδικό, μη σε απασχολεί καθόλου το θέμα των security patches σε tv, πρακτικά είναι άχρηστα.Αληθεια, αυτο με το android Tv, απο τη στιγμη που καποτε θα σταματησει η τηλεοραση να δεχεται updates, θα ειναι ευαλωτη και σε επιθεσεις, εαν δεν υπαρχουν τα security patches; Αν και θα προσπαθησω να απενεργοποιησω σχεδον τα παντα απο το online κομματι, μονο το netflix θα χρειαστω.
Απλα διαβαζω διαφορα για ιους, hacking και οτι το μικροφωνο καταγραφει τις συνομολιες, το οποιο το παραδεχονται και επισημα οι εταιριες. Υπαρχει τροπος να απενεργοποιηθει το μικροφωνο;Στο Android, με λες και ειδικό, μη σε απασχολεί καθόλου το θέμα των security patches σε tv, πρακτικά είναι άχρηστα.
Χωρίς ροοτ όχι, μονο αμα το ξηλώσεις. Αμα θέλει η Google να σε ακούσει θα σε ακούσει με ή χωρίς patch. Δεν πρόκειται να ασχοληθεί μαζί σου αν δεν έχεις σκοπό να ρίξεις πυρηνική βομβα..Απλα διαβαζω διαφορα για ιους, hacking και οτι το μικροφωνο καταγραφει τις συνομολιες, το οποιο το παραδεχονται και επισημα οι εταιριες. Υπαρχει τροπος να απενεργοποιηθει το μικροφωνο;
Από το 2015 που έχω android tv ούτε ιούς ούτε έχει hackαριστεί η τηλεόραση.Απλα διαβαζω διαφορα για ιους, hacking και οτι το μικροφωνο καταγραφει τις συνομολιες, το οποιο το παραδεχονται και επισημα οι εταιριες. Υπαρχει τροπος να απενεργοποιηθει το μικροφωνο;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.