η καταρα του 89.7Πάντως, βάσει fullhd.gr, η "τελευταία" ΡΚ550 έχει 6-8 φορές μεγαλύτερο λόγο αντίθεσης και 8-10 φορές καλύτερο μαύρο από την "βραβευμένη" C750...![]()
![]()
![]()
![]()
εσυ πος τα βλεπης τα πραγματα να παω γιαυτην
διαβασα και αφτο
Για σας
Είμαι και εγώ πρόσφατα κάτοχος της 50PK550.
Είχα μια 32” CRT η οποία μου χάλασε πριν από δύο μήνες και από τότε άρχισα να ψάχνω για νέα τηλεόραση. Ένα φίλος μου με ενημέρωσε για αυτό το site καθώς και για το fullhd και το avforums. Επειδή δεν έχω πολύ χρόνο δεν ασχολούμαι πολύ με το internet και δεν τα γνώριζα.
Αφού έψαξα αρκετά διαβάζοντας αξιολογήσεις και σχόλια για διάφορες τηλεοράσεις κατάληξα σε αυτή, καθώς οι αξιολογήσεις αναφέρονται σε αυτήν με αρκετά καλά σχόλια και είναι και φτηνή. Στις αξιολογήσεις αναφέρεται μάλιστα ότι είναι καλή με πολύ καλά χρώματα αλλά υστερεί λίγο στο μαύρο και στη κίνηση. Καθώς δεν είμαι απαιτητικός και δεν με ενδιαφέρει το πολύ μαύρο και βαρέθηκα την αναμονή για να εμφανιστούν οι νέες τηλεοράσεις στα ράφια, προχώρησα στην αγορά της χωρίς να την δω. Την πήρα από Net-electiric και την επομένη την είχα στο σπίτι.
Εντυπώσεις:
Η τηλεόραση έχει παίξει περίπου 30 ώρες.
Μεγάλη – καλό
Πολύ αντανάκλαση -δεν με ενοχλεί
Όχι απόλυτο μαύρο – δεν με ενοχλεί
Δεν παίζει όλα τα mkv μέσω του USB (δεν γνωρίζω τι διαφορά έχουν τα αρχεία μεταξύ τους) – δεν με ενοχλεί.
Δεν παίζει ήχο DTS – δεν με ενοχλεί
Ιmage retention. – δεν διαπίστωσα.
Συνέδεσα Bluetooth ακουστικά και παίζουν μόνο με τηλεοπτικό σήμα. Δεν παίζουν όταν προσπαθώ να δω ταινία μέσω του USB, πρέπει να τα απενεργοποιήσω – με ενοχλεί αλλά το αποδέχομαι.
Έπαιξε ο γιος με το PS3 το "Uncharted – Among Thieves" και το "Little BIG planet" και δεν είχε πρόβλημα με το lag, θα το παρακολουθήσουμε.
Και τώρα η μεγάλη απογοήτευση!!!!
Μουντά και θαμπά χρώματα σκούρο άσπρο, μια εικόνα ξεβγαλμένη. Έχω άλλη μια 28’’ CRT η οποία είναι απίθανη στην διαύγεια στη λαμπρότητα με ζωηρά χρώματα και με ΑΣΠΡΟ. Όταν κάτσω λίγο στη CRT και πάω μετά στην PK550 μου πλακώνεται η καρδιά, απογοήτευση. Αυτά ισχύουν όταν έχω επιλέξει THX – cinema. Όταν επιλέξω THX-bright τότε το ξέβγαλμα της εικόνας είναι ποιο έντονο. Αυτά ισχύουν για τηλεοπτικό σήμα. Έχω κάνει δοκιμές με αναμμένα φώτα, λίγο φωτισμό και σβηστά φώτα. Με σβηστά φώτα υπάρχει μια φαινομενική βελτίωση.
Τώρα σε υψηλής ανάλυση σήμα 720p η εικόνα είναι πολύ καλλίτερη.
Δεν μπορεί όμως να συγκριθεί στην ποιότητα της εικόνας με την CRT που έχω.
Επίσης διαπίστωσα ότι έχει ένα καμένο μπλε pixel, το οποίο φαίνεται σαν άσπρη κουκίδα μόνο αν τροφοδοτηθεί η τηλεόραση με μια μπλε εικόνα.
Επίσης όταν παίζει το breakin dvd και εμφανίζονται εικόνες ενιαίου χρώματος διαπιστώνω, ανεξαρτήτως του χρώματος που προβάλλεται, μια ανομοιομορφία της φωτεινότητας στη επιφάνεια του πάνελ, με τοπικές κηλίδες οι οποίες παραμένουν στο ίδιο σημείο. Είναι φυσιολογικό αυτό;
Για να βελτιώσω κάπως την κατάσταση έβαλα οπίσθιο φωτισμό, όπως είχα διαβάσει σε κάποιο forum. Με τον οπίσθιο φωτισμό η εικόνα βελτιώνεται, χωρίς όμως να μπορεί να συγκριθεί με τα χρώματα, το άσπρο και την λαμπερή εικόνα της CRT.
Δεν περίμενα τέτοια ξεβγαλμένη εικόνα, στενοχώρια και απογοήτευση. Αν δεν είχα πετάξει τα κουτιά της θα την είχα επιστρέψει. Χίλιες φορές να είχα πάρει μια 42’’ τηλεόραση με καλή εικόνα παρά την 50’’ με ξεβγαλμένη εικόνα.
Αυτό που με παραξενεύει είναι ότι όλοι είσαστε ευχαριστημένοι και γράφεται για φοβερή εικόνα. Αναρωτιέμαι μήπως είναι χαλασμένη η δική μου! Τι γνώμη έχετε;
Με τον οπίσθιο φωτισμό διαπίστωσα το εξής:
Όταν είναι κλειστή η τηλεόραση ή όταν έχει κάποια στατική μαύρη σκηνή φαίνονται 4 οριζόντιες γραμμούλες 3 χιλιοστών πλάτος και 2 cm μήκος. Η γραμμές αυτές φαίνονται πάνω στο πάνελ στο κάτω μέρος της τηλεόρασης 15 cm πάνω από το σηματάκι της LG. Δύο φαίνονται από τα αριστερά και άλλες δύο από τα δεξιά του σήματος της LG, με διάταξη η μία πάνω από την άλλη. Η γραμμές αυτές προέρχονται από τον οπίσθιο φωτισμό, το φως περνά δηλαδή μέσα από το πάνελ. Το επιβεβαίωσα βάζοντας ένα χαρτί στο πίσω μέρος της τηλεόρασης ώστε να μην περνά το φως από τις οπές που έχει η τηλεόραση στη πλάτη της και οι γραμμές δεν εμφανίστηκαν.
Μήπως ξέρει κανείς αν οι γραμμές αυτές (το φως που περνά μέσα από το πάνελ) επηρεάσουν το φώσφορο του πάνελ και προξενήσουν κάποιο burn in;
Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum και έγραψα πολλά, περισσότερο όμως για να πω τον πόνο μου, γιατί αν τα πω στη γυναίκα μου θα μου βάλει χέρι, καθώς μου έλεγε να πάρουμε μια 42’’ LED και εγώ επέμενα στην 50’’. Της έκανα και τον έξυπνο λέγοντας ότι διάβασα αξιολογήσεις, ότι η LCD είναι υπερτιμημένες κτλ…
Last edited: