Αγορά 60'' Plasma LG 60PK250. Αξίζει;

Πάντως, βάσει fullhd.gr, η "τελευταία" ΡΚ550 έχει 6-8 φορές μεγαλύτερο λόγο αντίθεσης και 8-10 φορές καλύτερο μαύρο από την "βραβευμένη" C750... :flipout: :flipout: :flipout:

UNTITLED.jpg

UNTITLED.jpg
η καταρα του 89.7
εσυ πος τα βλεπης τα πραγματα να παω γιαυτην

διαβασα και αφτο

Για σας
Είμαι και εγώ πρόσφατα κάτοχος της 50PK550.
Είχα μια 32” CRT η οποία μου χάλασε πριν από δύο μήνες και από τότε άρχισα να ψάχνω για νέα τηλεόραση. Ένα φίλος μου με ενημέρωσε για αυτό το site καθώς και για το fullhd και το avforums. Επειδή δεν έχω πολύ χρόνο δεν ασχολούμαι πολύ με το internet και δεν τα γνώριζα.

Αφού έψαξα αρκετά διαβάζοντας αξιολογήσεις και σχόλια για διάφορες τηλεοράσεις κατάληξα σε αυτή, καθώς οι αξιολογήσεις αναφέρονται σε αυτήν με αρκετά καλά σχόλια και είναι και φτηνή. Στις αξιολογήσεις αναφέρεται μάλιστα ότι είναι καλή με πολύ καλά χρώματα αλλά υστερεί λίγο στο μαύρο και στη κίνηση. Καθώς δεν είμαι απαιτητικός και δεν με ενδιαφέρει το πολύ μαύρο και βαρέθηκα την αναμονή για να εμφανιστούν οι νέες τηλεοράσεις στα ράφια, προχώρησα στην αγορά της χωρίς να την δω. Την πήρα από Net-electiric και την επομένη την είχα στο σπίτι.

Εντυπώσεις:
Η τηλεόραση έχει παίξει περίπου 30 ώρες.
Μεγάλη – καλό
Πολύ αντανάκλαση -δεν με ενοχλεί
Όχι απόλυτο μαύρο – δεν με ενοχλεί
Δεν παίζει όλα τα mkv μέσω του USB (δεν γνωρίζω τι διαφορά έχουν τα αρχεία μεταξύ τους) – δεν με ενοχλεί.
Δεν παίζει ήχο DTS – δεν με ενοχλεί
Ιmage retention. – δεν διαπίστωσα.

Συνέδεσα Bluetooth ακουστικά και παίζουν μόνο με τηλεοπτικό σήμα. Δεν παίζουν όταν προσπαθώ να δω ταινία μέσω του USB, πρέπει να τα απενεργοποιήσω – με ενοχλεί αλλά το αποδέχομαι.

Έπαιξε ο γιος με το PS3 το "Uncharted – Among Thieves" και το "Little BIG planet" και δεν είχε πρόβλημα με το lag, θα το παρακολουθήσουμε.

Και τώρα η μεγάλη απογοήτευση!!!!
Μουντά και θαμπά χρώματα σκούρο άσπρο, μια εικόνα ξεβγαλμένη. Έχω άλλη μια 28’’ CRT η οποία είναι απίθανη στην διαύγεια στη λαμπρότητα με ζωηρά χρώματα και με ΑΣΠΡΟ. Όταν κάτσω λίγο στη CRT και πάω μετά στην PK550 μου πλακώνεται η καρδιά, απογοήτευση. Αυτά ισχύουν όταν έχω επιλέξει THX – cinema. Όταν επιλέξω THX-bright τότε το ξέβγαλμα της εικόνας είναι ποιο έντονο. Αυτά ισχύουν για τηλεοπτικό σήμα. Έχω κάνει δοκιμές με αναμμένα φώτα, λίγο φωτισμό και σβηστά φώτα. Με σβηστά φώτα υπάρχει μια φαινομενική βελτίωση.

Τώρα σε υψηλής ανάλυση σήμα 720p η εικόνα είναι πολύ καλλίτερη.
Δεν μπορεί όμως να συγκριθεί στην ποιότητα της εικόνας με την CRT που έχω.

Επίσης διαπίστωσα ότι έχει ένα καμένο μπλε pixel, το οποίο φαίνεται σαν άσπρη κουκίδα μόνο αν τροφοδοτηθεί η τηλεόραση με μια μπλε εικόνα.

Επίσης όταν παίζει το breakin dvd και εμφανίζονται εικόνες ενιαίου χρώματος διαπιστώνω, ανεξαρτήτως του χρώματος που προβάλλεται, μια ανομοιομορφία της φωτεινότητας στη επιφάνεια του πάνελ, με τοπικές κηλίδες οι οποίες παραμένουν στο ίδιο σημείο. Είναι φυσιολογικό αυτό;

Για να βελτιώσω κάπως την κατάσταση έβαλα οπίσθιο φωτισμό, όπως είχα διαβάσει σε κάποιο forum. Με τον οπίσθιο φωτισμό η εικόνα βελτιώνεται, χωρίς όμως να μπορεί να συγκριθεί με τα χρώματα, το άσπρο και την λαμπερή εικόνα της CRT.

Δεν περίμενα τέτοια ξεβγαλμένη εικόνα, στενοχώρια και απογοήτευση. Αν δεν είχα πετάξει τα κουτιά της θα την είχα επιστρέψει. Χίλιες φορές να είχα πάρει μια 42’’ τηλεόραση με καλή εικόνα παρά την 50’’ με ξεβγαλμένη εικόνα.
Αυτό που με παραξενεύει είναι ότι όλοι είσαστε ευχαριστημένοι και γράφεται για φοβερή εικόνα. Αναρωτιέμαι μήπως είναι χαλασμένη η δική μου! Τι γνώμη έχετε;

Με τον οπίσθιο φωτισμό διαπίστωσα το εξής:
Όταν είναι κλειστή η τηλεόραση ή όταν έχει κάποια στατική μαύρη σκηνή φαίνονται 4 οριζόντιες γραμμούλες 3 χιλιοστών πλάτος και 2 cm μήκος. Η γραμμές αυτές φαίνονται πάνω στο πάνελ στο κάτω μέρος της τηλεόρασης 15 cm πάνω από το σηματάκι της LG. Δύο φαίνονται από τα αριστερά και άλλες δύο από τα δεξιά του σήματος της LG, με διάταξη η μία πάνω από την άλλη. Η γραμμές αυτές προέρχονται από τον οπίσθιο φωτισμό, το φως περνά δηλαδή μέσα από το πάνελ. Το επιβεβαίωσα βάζοντας ένα χαρτί στο πίσω μέρος της τηλεόρασης ώστε να μην περνά το φως από τις οπές που έχει η τηλεόραση στη πλάτη της και οι γραμμές δεν εμφανίστηκαν.

Μήπως ξέρει κανείς αν οι γραμμές αυτές (το φως που περνά μέσα από το πάνελ) επηρεάσουν το φώσφορο του πάνελ και προξενήσουν κάποιο burn in;

Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum και έγραψα πολλά, περισσότερο όμως για να πω τον πόνο μου, γιατί αν τα πω στη γυναίκα μου θα μου βάλει χέρι, καθώς μου έλεγε να πάρουμε μια 42’’ LED και εγώ επέμενα στην 50’’. Της έκανα και τον έξυπνο λέγοντας ότι διάβασα αξιολογήσεις, ότι η LCD είναι υπερτιμημένες κτλ…

Last edited:
Re: LG PK550 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια
Μετά απο περίπου 30 ώρες στρωσίματος και θέαση 5-6 HD ταινιών θα σας πώ και τις δικές μου εντυπώσεις απο την τηλεόραση, οι οποίες βέβαια δεν διαφέρουν και πολύ απο τις εντυπώσεις των υπόλοιπων συνφορουμιτών.

Καταρχάς για το στρώσιμο χρησιμοποιώ τις παρακάτω ρυθμίσεις:
- Expert1
- Ζουμ για να φύγουν οι μπάρες δεξιά-αριστερά και τα λογότυπα των καναλιών.
- Αντίθεση (contrast), Φωτεινότητα (brightness), χρώμα (color) και sharpness στο 40.
- Colour balance στο warm
- Energy saving στο medium

Για το στρώσιμο έχω γράψει σε ένα USB stick τα breakin slides και η τηλεόραση τα προβάλει μόνη της χωρίς να χρησιμοποιώ κάποιο άλλο player.

Λινκ απο τα slides που χρησιμοποιώ
http://www.eaprogramming.com/downloa...nload_main.htm

Τα καλά
--------
Απίστευτο value for money. Με κάτι παραπάνω απο 800 ευρώ παίρνεις μια μεγάλη τηλεόραση με αξιοπρεπέστατη εικόνα για να απολαμβάνεις τις ταινίες σου.

Αν και άστρωτη και αρύθμιστη οι HD ταινίες είναι χάρμα οφθαλμών.

Buzzing. Απλά ανύπαρκτο. Ακόμα και σε φωτεινές σκηνές με τον ήχο τελείως κλειστό και το κεφάλι μου κολημένο πίσω της, δεν ακούγεται σχεδόν τίποτα.

Αρκετά καλός ήχος απο τα λιλιπούτια ηχεία της.

Μόνο 1 κολημένο pixel το οποίο φαίνετε μόνο όταν η τηλεόραση προβάλει ενιαίο μπλέ χρώμα. Ας είμαστε ρεαλιστές, 1 κολημένο pixel δεν είναι τίποτα :)

Σε αντίθεση με τους φίλους Soran και DLS64 δεν διαπίστωσα κάποια ανομοιομορφία της φωτεινότητας όταν προβάλει ενιαίο χρώμα. Ισως είμαι πολύ τυχερός με τη δική μου τηλεόραση.

Απολαυστικό και εργονομικό τηλεκοντρόλ για πολύωρο χούφτωμα.

Συνεργάζετε άψογα με το LG BD390 μέσω του Simplink με αποτέλεσμα 1 τηλεκοντρόλ λιγότερο στο χέρι.

Πολύ ωραίο design και φινίρισμα. Θα αρέσει στις γυναίκες σας.

Εχει καλό μαύρο. Οχι απόλυτο, απλά καλό.

Τα κακά
--------
Image Retension. Έχει και μάλιστα πολύ. Να φανταστείτε μετά απο θέαση ταινίας 2 ωρών, μένει στο κάτω μέρος μια ανεπαίσθητη ασπρίλα στο σημείο που προβάλονταν οι υπότιτλοι. Φεύγει όμως εύκολα και γρήγορα.

Θερμότητα. Σε νορμάλ θεάσεις ζεσταίνετε πολύ λίγο. Οι γρίλιες που έχει στο πίσω-επάνω μέρος βοηθούν πολύ. Για πολύωρες θεάσεις, πχ τώρα που την στρώνω και την αφήνω 7-8 ώρες να παίζει συνέχεια, ζεσταίνετε πολύ. Αλλά είναι λογικό μιας και δεν έχει ανεμιστήρες κάτι που με την σειρά του είναι και καλό γιατί δεν κάνει καθόλου θόρυβο.

Αντανακλάσεις. Κλειστή είναι σαν καρθέφτης. Ανοικτή και ημέρα σε χώρο χωρίς πολύ φώς δεν ενοχλούν. Βράδυ χωρίς φώς δεν έχει καθόλου και είναι απόλαυση.

Σκόνη. Μαζεύει με το τσουβάλι. Και στο μαύρο πολύ περιποιημένο φινίρισμα της φαίνετε πολύ.

Αν είσαι λάτρης του ζάπινγκ ίσως σε κουράσει. Το τηλεκοντόλ είναι αρκετά γρήγορο αλλά υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στην εναλλαγή των καναλιών.

Ρεζουμέ: Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την αγορά μου και την συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όσους θέλουν μια οικονομική τηλεόραση για προβολή HD ταινιών και έχουν την υπομονή να της συμπεριφερθούν όπως αρμόζει σε μια plasma.

Φαντάσου τί θα γράφανε αν είχαν και clouding, περιορισμένη γωνία θέασης και χειρότερο μαύρο... :BDGBGDB55: :flipout: :BDGBGDB55:

img_3973.jpg

Ίσως στην φωτογραφία να μην φαίνονται πολλά αλλα μπορείτε να διακρίνεται την θολούρα στην LG.
αλο αφτο κηταχται παιζουν το ιδιο βιντεο και ομος στα δεξια της εικονας στη μια φενεται μια κοκινη κουρτνα στην LG 50PK550 οχι απηστευτο δεν εχασε μια απλη λεπτομερια εχασαι ολοκληρη κουρτηνα χαχαχα

Last edited:
Τα λεγα γω στο post no3 αλλά δεν με ακούγατε.... Αφού δεν το χει με τις plasma το παλικάρι γιατί επιμένουμε??

Samsung 55C8000 είναι η ιδανική λύση για τον φίλο μας....:antlers:

Last edited:
αλος γραφη

Μετά από 80 ώρες στρωσίματος με μειωμένες ρυθμίσεις τα πράγματα έχουν αρχίσει να βελτιώνονται κάπως, ακόμα και στα τηλεοπτικά (ψηφιακά) που ήταν και η μεγαλύτερη απογοήτευση. Στις ταινίες (Θέαση σε ΤΗΧ cinema) η βελτίωση είναι ακόμα μεγαλύτερη και ελπίζω να συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό. Από image retention στα τηλεοπτικά δεν είχα κάποιο θέμα με τα λογότυπα γιατί βλέπω ακόμα σε zoom...μόνο σε καποιο divx που δε γεμιζε η οθόνη εμφανίστηκε ιχνος απο τις μαύρες μπάρες που έφυγαν ευκολα με το dvd του στρωσίματος.

Ενα θέμα που προέκυψε ειναι η γλώσσα στις πληροφορίες προγραμμάτων (info) των ψηφιακών. Ενώ ο τίτλος του προγράμματος είναι στα ελληνικά, η περιγραφή είναι σε αγγλική γλώσσα, όχι σε greeklish. Ολες οι επιλογές γλώσσας στις ρυθμίσεις είναι στα ελληνικά και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν ήταν από την αρχή έτσι αλλά βγήκε στην πορεία. Προφανώς έχω αλλάξει κάποια ρύθμιση, ίσως κάποιο πρότυπο που μου διαφεύγει. Η αλήθεια έιναι οτι προχθες γύρισα από διακοπές και δεν το έχω ψάξει καθόλο

Παιδιά παρουσιάστηκε σοβαρό πρόβλημα στην 50pk550 του αδερφού μου...
Ξαφνικά 2 μέρες πριν, όλο το panel παρουσιάζεται παραποιημένο με κυρίως κοκκινωπά Pixels σε όλη την οθόνη. Μάλιστα όσο περνούν τα λεπτά η αλλοίωση γίνεται εντονότερη! Τη Δευτερα περιμένουμε επικοινωνία με εξουσιοδοτημένο σερβις από την LG...

Έχει ακούσει κανείς για παρόμοιο πρόβλημα? Η τηλεόραση έχει δουλέψει λιγότερο από ένα μήνα, γνωρίζετε αν δικαιούμαστε αντικατάσταση ή θα πάει για επισκευή (και πιθανόν αλλαγή πάνελ)

Ελπίζω τα καλά λόγια για το σερβις της LG να επιβεβαιωθούν γιατί περιμέναμε και 1 μήνα περίπου για την παραλαβή του συγκεκριμένου μοντέλου!!!

τερμα δεν περνω πλασμα σε 10 απο της 67 σελιδες εχουν γραψη τα χειρωτερα

Τα λεγα γω στο post no3 αλλά δεν με ακούγατε.... Αφού δεν το χει με τις plasma το παλικάρι γιατί επιμένουμε??

Samsung 55C8000 είναι η ιδανική λύση για τον φίλο μας....:antlers:
γιατη ρε παιδια με παρεξιγηται συνεχεια
εγω μαζησας
διαβαζω οτι γραφεται εδω στο φορουμ
ειμουν πραγματηκα ετημος να αγωρασο τη πρωτη μου πλασμα
η LG 50PK550 ειναι σε πολη συμφερουσα τιμη
εκανα των κοπο να διαβασω γηρο στης 20 σελίδες
η ανθρωποι που την πηραν εχωντας και αλες τηλεωρασης βλεπουν συμαντηκα προβληματα και προς τιμη τους τα γραφουναι
δεν αξιζη το κοπο να ποσταρω τα παντα

μονο αυτο θελω να σας ρωτησο αν διαβαζαται αυτα τα ασχημα σχολια εσυς θα την αγωραζαται?
εδω τα διαβασα
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=59452

γιατη ρε παιδια με παρεξιγηται συνεχεια
εγω μαζησας
διαβαζω οτι γραφεται εδω στο φορουμ
ειμουν πραγματηκα ετημος να αγωρασο τη πρωτη μου πλασμα
η LG 50PK550 ειναι σε πολη συμφερουσα τιμη
εκανα των κοπο να διαβασω γηρο στης 20 σελίδες
η ανθρωποι που την πηραν εχωντας και αλες τηλεωρασης βλεπουν συμαντηκα προβληματα και προς τιμη τους τα γραφουναι
δεν αξιζη το κοπο να ποσταρω τα παντα

μονο αυτο θελω να σας ρωτησο αν διαβαζαται αυτα τα ασχημα σχολια εσυς θα την αγωραζαται?
εδω τα διαβασα
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=59452

Αν με την ίδια λογική σου απαριθμίσω και εγω τα προβλήματα των LCD τότε χαθήκαμε...

Δεν λέω καλά κάνεις και τα επισημαίνεις και προβληματίζεσαι και κάνεις την έρευνά σου αλλά καμία τηλεόραση δεν είναι αλάνθαστη (εκτός από τις τελευταίες KURO βεβαίως βεβαίως).

Περίμενε να βγεί κάποιο άλλο μοντέλο σε κανα τετράμηνο και το ξανασυζητάμε τότε. Εξάλου μην ξεχνας ότι παίρνεις 60άρα με κάτω από 1500Ε ενώ για αντίστοιχη LCD θέλεις περίπου τα τριπλάσια

Αν με την ίδια λογική σου απαριθμίσω και εγω τα προβλήματα των LCD τότε χαθήκαμε...

Δεν λέω καλά κάνεις και τα επισημαίνεις και προβληματίζεσαι και κάνεις την έρευνά σου αλλά καμία τηλεόραση δεν είναι αλάνθαστη (εκτός από τις τελευταίες KURO βεβαίως βεβαίως).

Περίμενε να βγεί κάποιο άλλο μοντέλο σε κανα τετράμηνο και το ξανασυζητάμε τότε. Εξάλου μην ξεχνας ότι παίρνεις 60άρα με κάτω από 1500Ε ενώ για αντίστοιχη LCD θέλεις περίπου τα τριπλάσια

οχι αυτα που εγραψα ειναι για την LG 50PK550 στα 720ευρο
για αυτην που ρωτησα στην αρχη την 60αρα τη ξεχναο εντελος
εχει περησοτερα προβληματακια και δεν εχω ορεξη να μπλεξω και δεν θελο να στεναχωρηθώ μετα την αγωρα

πλασμα θα παρω σηγουρα αλα θα διαβασω ολα τα Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια για ολες της τν 50 ιντσων και ανω
θελω να μην το ρησκαρω γιατη θα ειναι η πρωτελευταια τν που θα αγωρασω
μετα παο για τν 3ντη τν χωρης γυαλια και παπαλα δεν παιρνω αλες

Μέχρι να πάρεις 3D χωρίς γυαλιά έχεις καιρό...οπότε επένδυσε σε μια καλή plasma...και εννοώντας καλή θέλω να πω κάποια όπως την Panasonic 50G20...ή εάν την βρείς,Panasonic 50S20.Εάν πάρεις LG,τότε μόνο την 60''...και αυτό λόγω μεγέθους μόνο και μόνο.

Και τώρα η μεγάλη απογοήτευση!!!!
Μουντά και θαμπά χρώματα σκούρο άσπρο, μια εικόνα ξεβγαλμένη. Έχω άλλη μια 28’’ CRT η οποία είναι απίθανη στην διαύγεια στη λαμπρότητα με ζωηρά χρώματα και με ΑΣΠΡΟ. Όταν κάτσω λίγο στη CRT και πάω μετά στην PK550 μου πλακώνεται η καρδιά, απογοήτευση.

Την ποιότητα μιας καλής CRT θα την φτάσουν σε καμιά 20ριά χρόνια και αν οι LCD-Plasma... Και γω στεναχωριέμαι βλέποντας την απίστευτη αντίθεση και διαύγεια της CRT Philips της κρεβατοκάμαρας σε σχέση με την LCD Sharp του σαλονιού που είχε και την τετραπλάσια τιμή...

Δεν περίμενα τέτοια ξεβγαλμένη εικόνα, στενοχώρια και απογοήτευση. Αν δεν είχα πετάξει τα κουτιά της θα την είχα επιστρέψει. Χίλιες φορές να είχα πάρει μια 42’’ τηλεόραση με καλή εικόνα παρά την 50’’ με ξεβγαλμένη εικόνα.
Αυτό που με παραξενεύει είναι ότι όλοι είσαστε ευχαριστημένοι και γράφεται για φοβερή εικόνα. Αναρωτιέμαι μήπως είναι χαλασμένη η δική μου! Τι γνώμη έχετε;

Οι Plasma έχουν δύο βασικά αρνητικά, τα οποία για μένα είναι απαράδεκτα κι όλοι με "κοιτάνε" σαν εξωγήινο όταν τα λέω:

1. Ξεπλυμένα χρώματα
2. Flickering (κούραση σε πολύωρη θέαση, κατι σαν το τρεμόπαιγμα των λαμπών φθορισμού, ή των παλιών crt monitor όταν παίζαν στα 60Hz )

Αυτά που λένε για image retention, υψηλή κατανάλωση κλπ είναι αμελητέα μπροστά στα παραπάνω δύο.

Και γω αναρωτιέμαι που τη βρίσκουν τη φοβερή εικόνα, ακόμα κι αυτής της Kuro,που την είχα δεί δίπλα σε μια philips (9732; ) πριν κανα 3άρι χρόνια στο FNAC του Mall, σε σκοτεινό μάλιστα περιβάλλον και μου άρεσε πολύ περισσότερο η philips παρότι είχε λάθος χρώματα (προς το πράσινο).

Και οι LCD έχουν αρνητικά (ανομοιομορφία panel, πιστότητα χρωμάτων) αλλά αποδεκτά, δεν κάνουν μπαμ σε απλή θέαση.

Last edited:
Την ποιότητα μιας καλής CRT θα την φτάσουν σε καμιά 20ριά χρόνια και αν οι LCD-Plasma... Και γω στεναχωριέμαι βλέποντας την απίστευτη αντίθεση και διαύγεια της CRT Philips της κρεβατοκάμαρας σε σχέση με την LCD Sharp του σαλονιού που είχε και την τετραπλάσια τιμή...

Οι Plasma έχουν δύο βασικά αρνητικά, τα οποία για μένα είναι απαράδεκτα κι όλοι με "κοιτάνε" σαν εξωγήινο όταν τα λέω:

1. Ξεπλυμένα χρώματα
2. Flickering (κούραση σε πολύωρη θέαση, κατι σαν το τρεμόπαιγμα των λαμπών φθορισμού, ή των παλιών crt monitor όταν παίζαν στα 60Hz )

Αυτά που λένε για image retention, υψηλή κατανάλωση κλπ είναι αμελητέα μπροστά στα παραπάνω δύο.

Και γω αναρωτιέμαι που τη βρίσκουν τη φοβερή εικόνα, ακόμα κι αυτής της Kuro,που την είχα δεί δίπλα σε μια philips (9732; ) πριν κανα 3άρι χρόνια στο FNAC του Mall, σε σκοτεινό μάλιστα περιβάλλον και μου άρεσε πολύ περισσότερο η philips παρότι είχε λάθος χρώματα (προς το πράσινο).

Και οι LCD έχουν αρνητικά (ανομοιομορφία panel, πιστότητα χρωμάτων) αλλά αποδεκτά, δεν κάνουν μπαμ σε απλή θέαση.

Για το 1 τι εννοείς όταν λες ξεπλυμένα?u10 του πεντακοσάρικου με το χρώμα στο 45-50 έχει πανέμορφα χρώματα και απολύτς φυσικά.Αντιθέτως samsung,philips και lg στις Lcd είναι καμμένα μέχρι εκεί που δεν πάει.
Ειδικά τα πρόσωπα στις lcd είναι σαν να βλέπεις εξωγήινο.

Όσον αφορά το 2 μόνο στο απόλυτο άσπρο παρατηρείς ένα πολύ μικρό flickering.Αλλα μιλάμε για το απόλυτο άσπρο έτσι.

Και αυτό για τις crt που είπες ότι έχουν την απόλυτη εικόνα και ότι σε 20 χρόνια τις ξεπεράσουν οι lcd/plasma το σκέφτηκες καλά?Δηλαδή στο μόνο που είναι καλές οι crt είναι στο τηλεοπτικό(και μιλάμε για το τηλεοπτικό της Ελλάδας που είναι 250 χρόνια πίσω από όλους+ότι είναι για πέταμα αυτό που βάζουν,μόνο σκαι αξίζει που έχει 16/9).Έχουν 1080p οι crt?Ένα παλιο scart ειχανε και κανα s video,rgb και τάχα μου ήταν πρώτες σε συνδέσεις με το απίστευτο maximum 50hertz πάνελ τους+το μπαούλο που είχαν.

Αν πάρεις πλασμα δεν γυρνάς σε lcd.

Και φίλε sold out καλύτερα μην πάρεις πλασμα.Γιατί μετά θα χρειαστεί να πετάξεις στα σκουπίδια την c750 με την απίστευτη αντίθεση 400:1...

Για το 1 τι εννοείς όταν λες ξεπλυμένα?u10 του πεντακοσάρικου με το χρώμα στο 45-50 έχει πανέμορφα χρώματα και απολύτς φυσικά.Αντιθέτως samsung,philips και lg στις Lcd είναι καμμένα μέχρι εκεί που δεν πάει.
Ειδικά τα πρόσωπα στις lcd είναι σαν να βλέπεις εξωγήινο.

Ο καθένας βλέπει και βγάζει τα δικά του συμπεράσματα. Όμως έχω παρατηρήσει αρκετό κόσμο να πηγαίνει δασκαλεμένος για plasma και τελικά να φεύγει με LCD επειδή η plasma δεν βλεπότανε.

Όσον αφορά το 2 μόνο στο απόλυτο άσπρο παρατηρείς ένα πολύ μικρό flickering.Αλλα μιλάμε για το απόλυτο άσπρο έτσι.

Πέρα απότις ταινίες που μπορεί να το ξεχάσεις σε κάποια φάση, σε desktop windows δεν μπορείς να δουλεψεις.

Και αυτό για τις crt που είπες ότι έχουν την απόλυτη εικόνα και ότι σε 20 χρόνια τις ξεπεράσουν οι lcd/plasma το σκέφτηκες καλά?Δηλαδή στο μόνο που είναι καλές οι crt είναι στο τηλεοπτικό(και μιλάμε για το τηλεοπτικό της Ελλάδας που είναι 250 χρόνια πίσω από όλους+ότι είναι για πέταμα αυτό που βάζουν,μόνο σκαι αξίζει που έχει 16/9).Έχουν 1080p οι crt?Ένα παλιο scart ειχανε και κανα s video,rgb και τάχα μου ήταν πρώτες σε συνδέσεις με το απίστευτο maximum 50hertz πάνελ τους+το μπαούλο που είχαν.

Όχι με scart και svideo, ακόμα και με RF καλώδιο έχουν καλύτερη εικόνα. Και δεν είχαν maximum 50 Hz... Είχαν πριν 10 χρόνια 100Hz, frame interpolation (που δεν έχει η U10 που αναφέρεις), digital noise reduction κλπ. Τα αρνητικά τους ήταν η ανάλυση (που σε τηλεοπτικό δεν πειράζει) και η γεωμετρία.

Βέβαια άλλα τα μάτια του λαγού άλλα της κουκουβάγιας.

Ο καθένας βλέπει και βγάζει τα δικά του συμπεράσματα. Όμως έχω παρατηρήσει αρκετό κόσμο να πηγαίνει δασκαλεμένος για plasma και τελικά να φεύγει με LCD επειδή η plasma δεν βλεπότανε.

Πέρα απότις ταινίες που μπορεί να το ξεχάσεις σε κάποια φάση, σε desktop windows δεν μπορείς να δουλεψεις.

Όχι με scart και svideo, ακόμα και με RF καλώδιο έχουν καλύτερη εικόνα. Και δεν είχαν maximum 50 Hz... Είχαν πριν 10 χρόνια 100Hz, frame interpolation (που δεν έχει η U10 που αναφέρεις), digital noise reduction κλπ. Τα αρνητικά τους ήταν η ανάλυση (που σε τηλεοπτικό δεν πειράζει) και η γεωμετρία.

Η U10 έχει frame interpolation...από το μενού της U20 το έβγαλαν :flipout::flipout:

Συγγνωμη που μπαινω σαν κομητης....

Αυτος ο βιασμος της ορθογραφιας δεν ενοχλει κανεναν αλλον εκτος απο εμενα ?

Λιγο ελεος, και λιγος σεβασμος βρε παιδια....

Συγγνωμη και παλι

για μενα το παραμύθι ¨οι crt παίζουν καλύτερα ¨ έχει πάψει να ισχύει εδώ και καιρό . Έχω μια 29αρα Philips Matchline και όποτε βλέπω σ αυτήν καταλαβαίνω πόσο έχει ξεπεραστεί ακόμα και στο ταπεινό ελληνικό τηλεοπτικό σήμα . Δεν υφίσταται πλέον θέμα σύγκρισης , ιδιαίτερα με ψηφιακό σήμα έστω και χαμηλής ανάλυσης που είναι η Digea. Όσον αφορά την κόντρα LCD vs PLASMA είναι καθαρά θέμα γούστου αλλά και γνώσης . Δεν είναι τυχαίο πως ένας εντελώς άσχετος υποψήφιος αγοραστής θαμπώνεται με την εικόνα μιας LCD αγνοώντας αν παίζει φυσικά τα χρώματα η όχι. Τις περισσότερες φορές όμως το εντυπωσιακό δεν είναι και το καλύτερο η αν θέλετε το ορθότερο. Το έχω γράψει κάπου ξανά και θα το ξαναπώ . Μια πλάσμα θέλει εξοικείωση για να την εκτιμήσεις και βασικές γνώσεις και όχι μια φευγαλέα μάτια σ ένα ράφι διπλά σε εντυπωσιακές LCD & LED. Ενώ είχα μια θεωρητικά από τις καλύτερες LCD της εποχής της ( samsung 46F86) εντυπωσιάστηκα τόσο πολύ όταν είδα σε σπίτι φίλου να παίζει μια θεωρητικά φτηνιάρικη Plasma LG με 720 panel. Για να είμαι ειλικρινείς όταν βλέπω τις καινούριες LED στα καταστήματα αισθάνομαι πως ζηλεύω αυτήν την πλαστικούρισια τους εικόνα και το εκτυφλωτικό λευκό τους . Τις ξεχνάω όμως με τη μία μόλις γυρίσω σπίτι και αντικρίσω την εικόνα της 6900( plasma )

Απάντηση: Re: Αγορά 60'' Plasma LG 60PK250. Αξίζει;

Συγγνωμη και παλι
+1 όλοι κάνουμε ορθογραφικά και ιδιαίτερα εγώ αλλά αυτό που κάνει ο φίλος μας παραπάνω πρέπει να γίνεται εσκεμμένα δεν εξηγείται αλλιώς

Re: Απάντηση: Αγορά 60'' Plasma LG 60PK250. Αξίζει;

για μενα το παραμύθι ¨οι crt παίζουν καλύτερα ¨ έχει πάψει να ισχύει εδώ και καιρό . Έχω μια 29αρα Philips Matchline και όποτε βλέπω σ αυτήν καταλαβαίνω πόσο έχει ξεπεραστεί ακόμα και στο ταπεινό ελληνικό τηλεοπτικό σήμα . Δεν υφίσταται πλέον θέμα σύγκρισης , ιδιαίτερα με ψηφιακό σήμα έστω και χαμηλής ανάλυσης που είναι η Digea. Όσον αφορά την κόντρα LCD vs PLASMA είναι καθαρά θέμα γούστου αλλά και γνώσης . Δεν είναι τυχαίο πως ένας εντελώς άσχετος υποψήφιος αγοραστής θαμπώνεται με την εικόνα μιας LCD αγνοώντας αν παίζει φυσικά τα χρώματα η όχι. Τις περισσότερες φορές όμως το εντυπωσιακό δεν είναι και το καλύτερο η αν θέλετε το ορθότερο. Το έχω γράψει κάπου ξανά και θα το ξαναπώ . Μια πλάσμα θέλει εξοικείωση για να την εκτιμήσεις και βασικές γνώσεις και όχι μια φευγαλέα μάτια σ ένα ράφι διπλά σε εντυπωσιακές LCD & LED. Ενώ είχα μια θεωρητικά από τις καλύτερες LCD της εποχής της ( samsung 46F86) εντυπωσιάστηκα τόσο πολύ όταν είδα σε σπίτι φίλου να παίζει μια θεωρητικά φτηνιάρικη Plasma LG με 720 panel. Για να είμαι ειλικρινείς όταν βλέπω τις καινούριες LED στα καταστήματα αισθάνομαι πως ζηλεύω αυτήν την πλαστικούρισια τους εικόνα και το εκτυφλωτικό λευκό τους . Τις ξεχνάω όμως με τη μία μόλις γυρίσω σπίτι και αντικρίσω την εικόνα της 6900( plasma )

Κωστή εννοείς την δική μου φτηνιάρικη πλάσμα μάλλον ε; :flipout:

Καλή Πρωτοχρονιά να έχουμε! :a0210:

Σωστά γιατί όλα τα καταστήματα έχουν πάρα πολλές λάμπες απο πάνω που λογικό είναι να φαίνονται καλύτερα οι lcd.Στο σπίτι έχεις τόσες λάμπες?

Στις ταινίες δεν έχω παρατηρήσει τίποτα(μόνο σε απόλυτο άσπρο) και κατσε μου λες δηλαδή ότι θα πάρεις πλασμα για desktop?Είναι κρίμα,για desktop θα πάρεις μια Lcd του 300άρικου.Ας είναι καλά το ps3 μια χαρά εικόνα έχει στα παιχνίδια και στα blu-ray.

Ε τι σου λέω rf δηλαδή ανάλυση κινητού.Μόνο σε crt φαίνονται καλά.Η u10 έχει ifc.Όπως το είπες άλλο τα μάτια του λαγού άλλα της κουκουβάγιας.

Και στην τελική πάει κάπως έτσι:

plasma για ταινίες,τηλεοπτικό και lcd για να την βγάλεις έξω στον ήλιο το καλοκαίρι(εφόσον βγάζουν πάρα πολλά nits) και κανα υπολογιστή.

Συγγνωμη και παλι

Όλους μας ενοχλεί αλλά τι να κάνουμε?Τον έχουν πει οι συντονιστές άπειρες φορες αλλά τίποτα.

Last edited: