Αγορά αφυγραντήρα

και απ οτι καταλαβα , ο αντιστοιχος meaco με τον mithubishi ειναι ο Meaco 20L ... μεταξυ αυτων τι λετε?
Τον meaco 20L τον εχει παρει οικογενεια μαθητων μου εδω και 1 χρονο. Το σπιτι τους ηταν μαυρο απο την υγρασια και βαφανε καθε χρονο. Πλεον ησυχασανε. Νομιζω οτι ειναι απο τους πιο μεγαλους αφυγραντηρες. Θυμαμαι να αδειάζουν πολυ νερο απο τον καδο του. 6 λιτρα αν θυμαμαι και οι προδιαγραφες του ειναι για πολλα τετραγωνικα. Τους ριχνει την υγρασια σε ολο το σπιτι απο το 80% στο 50% σε λιγοτερο απο ωρα...

σπιτι 80τμ.
θα μπει στην μεση του σπιτιου κολλητα σε τοιχο.δηλαδη δεν θα εχει παραπανω απο 2-3 ποντους αποσταση απο τον πισω τοιχο.

μπροστα/δεξι/αριστερα ελευθερος.

τι λετε για αυτον?

http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/afigranthres/165992-juro pro-oxygen-16l

επειδη σκεφτηκαμε και το στεγνωμα των ρουχων,για ριξτε καμια ιδεα.

κατι τετοιο ας πουμε..?

http://www.you.gr/spiti-grafeio/the...ires/afygrantiras-inventor-eva-de-mddf16-16lt

Ολοι οι αφυγραντηρες εχουν σύστημα στεγνώματος. Στην ουσία είναι απλά οτι κάνει αφύγρανση συνέχεια χωρίς να σταματάει και χωρίς να λαμβάνει υπ οψιν του την επιθυμητη ρυθμιση ποσοστού υγρασίας που εχεις βάλει

Ολοι οι αφυγραντηρες εχουν σύστημα στεγνώματος. Στην ουσία είναι απλά οτι κάνει αφύγρανση συνέχεια χωρίς να σταματάει και χωρίς να λαμβάνει υπ οψιν του την επιθυμητη ρυθμιση ποσοστού υγρασίας που εχεις βάλει

ααααα...αρα και ο γιουρο μια χαρα ειναι..

Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

...Είναι γεγονός ότι δεν έχουμε το χρόνο να αερίζουμε κανονικά το σπίτι (όπως κάνανε οι μανάδες μας παλιά που βγάζανε κουβέρτες και παπλώματα στο μπαλκόνι για ώρες), οπότε τα Σαββατοκύριακα είναι ο χρόνος που μπορούμε να ανοίξουμε διάπλατα τις πόρτες για 1-2 ώρες σερί.
Χθες που δεν είχε και καθόλου κρύο είπαμε να ανοίξουμε.
Τα υγρόμετρα δείχνανε 57% πριν ανοίξουμε. Μετά μια ώρα δείχνανε 65-67% σε όλο το σπίτι!
Η απόφαση ελλήφθη άμεσα.
Ο Olimpia splendid θα αποκτούσε παρέα...

...Οι καλές κριτικές του DD8L με οδήγησαν στην αγορά του μεγαλύτερου αδερφού του.
Αν το ζευγάρι αυτών των αφυγραντήρων δε μου φέρουν το αποτέλεσμα που θέλω τότε η επόμενη λύση είναι...industrial!
...
Τα υγρασιόμετρα που έχω είναι φτηνά avidsen αλλά συγκρινόμενα με ένα αναλογικό που έχω τα πάνε καλά.

Mερικές παρατηρήσεις επι των επιλεγμένων που θεωρώ ενδιαφέροντα και απομόνωσα...

α) Οι μανάδες μας έβγαζαν κουβέρτες και παπλώματα στο μπαλκόνι οχι τόσο για την υγρασία, αλλά για τα μικρόβια και τα ακάρεα, τα οποία σκοτώνονταν απο τις υπεριώδεις του ήλιου. Αυτό καλό είναι όσο μπορούμε να το κάνουμε και τώρα - κι αν μπορούμε, έστω και για 1-2 φορές τον χρόνο, να βγάζουμε ΚΑΙ τα στρώματα.

β)Δεν έχω συναντήσει ποτέ δύο υγρόμετρα (μη ακριβά, επαγγελματικά/εργαστηριακά) που να δείχνουν την ίδια στιγμή, στο ίδιο σημείο και στην ίδια θερμοκρασία (δίπλα-δίπλα δηλαδή) την ίδια ένδειξη υγρασίας - κι έχουν περάσει κάμποσα απο τα χέρια μου. Συνήθως οι διαφορές τους είναι 3-5 βαθμούς, αλλά ανάλογα και με την θερμοκρασία οι αποκλίσεις της ένδειξης διαφέρουν ακόμα περισσότερο (μεταξύ των καλών αυτά... γιατί με μερικά φτηνιάρικα βλέπει κανείς διάφορα...)
Και δεν τολμώ να σκεφτώ πόσο ακριβές μπορεί να είναι το ενσωματωμένο υγρόμετρο ενός αφυγραντήρα των πχ. 200 ευρώ...

γ)Τους κρύους μήνες, αν μέσα στο σπίτι έχεις ήδη ζέστη και χαμηλή υγρασία, κι εσύ ανοίξεις πορτοπαράθυρα για να φρεσκάρεις τον αέρα, ενώ έξω έχει ύψηλότερη υγρασία (λόγω "ζεστής" ημέρας), ο αέρας που θα μπεί στο σπίτι θα είναι υγρός και θα ανεβάσει την ένδειξη υγρασίας εντός του σπιτιού.

d) Aν ένα μοντέλο μιας συσκευής μιας εταιρίας βγεί "διαμάντι", είναι μια ενθαρρυντική ένδειξη για κάποιο μεγαλύτερο ή μικρότερο μοντέλο της ίδιας εταιρίας/οικογένειας/σειράς. Αλλά συνήθως, οι λόγοι που έδωσαν καλό όνομα στο ένα μοντέλο, είναι άσχετοι ή ανύπαρκτοι στο σημείο που θα χρησιμοποιηθεί το άλλο. Μπορεί δηλαδή, το μικρότερο ή το μεγαλύτερο, να κάνει περισσότερο θορυβο, να καταναλώνει αδικαιολόγητα περισσότερο ή να μην είναι τόσο αποδοτικό. Βέβαια, όταν η εναλλακτική λύση είναι ακόμα πιό άγνωστη, το καλό όνομα βοηθάει στην επιλογή.

Last edited:
mitsubishi mitsubishi mitsubishi mitsubishi

δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι η λύση είναι η καλύτερη mitsubishi. Φυσικά κυκλοφορεί αξιόπιστα μηχανήματα. Αλλά ειδικά για τους αφυγραντήρες καλό είναι να εντρυφήσετε σα σχόλια που αφήνουν οι χρήστες στο skroutz. Επειδή η αφύγρανση είναι μέγεθος αντικειμενικό, γι αυτό είναι πολύ πιο αξιόπιστα τα σχόλια. Δείτε ποιές εταιρείες και ποιά μοντέλα έχουν πολλά σχόλια και κινεηθείτε σε αυτά τα μοντέλα. Δεν είναι εξίσου καλά όλα τα μηχανήματα, ούτε οι μεγάλες μάρκες κάνουν εξίσου καλό παιχνίδι με τις εξειδικευμένες. Π.χ. Juro Pro, Olympia Splendid, meaco ίσως και morris έχουν πολλές πωλήσεις και ελάχιστες γκρίνιες.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Φυσικά σε όλους τους αφυγραντήρες όταν γεμίζουν τα τεπόζιτα, σταματά η λειτουργία τους. default επιλογή.

Η λύση του αφυγραντήρα για το στέγνωμα ρούχων μέσα στο σπίτι δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Πιο λογικό και οικονομικό είναι η αντικατάσταση του πλυντηρίου με πλυντήριο στεγνωτήριο (αν δεν υπάρχει χώρος). Αν αφήσετε στην άκρη τα φθηνά indesit και τα candy θα βρείτε στεγνωτήρια που κάνουν καλά τη δουλειά τους. Προσωπικά ετοιμάζομαι για το http://www.skroutz.gr/s/42408/Hotpoint-Ariston-CAWD129.html .

Τέλος να υπενθυμίσω ότι στους αφυγραντήρες, ειδικά αν παίζει μετρητό, οι μεγάλες αλυσίδες είναι η χειρότερη επιλογή. Βρείτε από το skroutz ένα φθηνό κατάστημα κοντά στη γειτονιά σας τσεκάρετε τα μοντέλα που θέλετε και πάτε από εκεί. Σίγουρα θα βρείτε καλύτερη εξυπηρέτηση και φθηνότερη τιμή.

Δε σημαίνει κάτι αυτό, σε αντίστοιχο θεμα σε σελίδα τεχνολογίας αν δείς, λένε τα καλύτερα. Το ότι δεν υπάρχουν σχόλια είναι λογικό γιατί λίγοι τον προτιμούν λόγω τιμής. Αν δείς λίγα σχόλια εχει και καλα!

...Αν αφήσετε στην άκρη τα φθηνά indesit και τα candy θα βρείτε στεγνωτήρια που κάνουν καλά τη δουλειά τους. Προσωπικά ετοιμάζομαι για το http://www.skroutz.gr/s/42408/Hotpoint-Ariston-CAWD129.html...

Γνωρίζεις οτι ariston και indesit είναι η ίδια εταιρία, έτσι ? Το λέω γιατι κι αυτό στο λινκ, φθηνό είναι για πλυντήριο-στεγνωτήριο...

Δε σημαίνει κάτι αυτό, σε αντίστοιχο θεμα σε σελίδα τεχνολογίας αν δείς, λένε τα καλύτερα. Το ότι δεν υπάρχουν σχόλια είναι λογικό γιατί λίγοι τον προτιμούν λόγω τιμής. Αν δείς λίγα σχόλια εχει και καλα!

Δεν είναι κακό να την αναφέρεις..

Re: Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

Γνωρίζεις οτι ariston και indesit είναι η ίδια εταιρία, έτσι ? Το λέω γιατι κι αυτό στο λινκ, φθηνό είναι για πλυντήριο-στεγνωτήριο...

εστειλα ΠΜ και θα στείλω κι άλλο. Το -συνδρομητικό which co uk δείχνει ότι το καλύτερο πλυντήριο στεγνωτήριο κάτω από 500 λίρες είναι το Zanussi ZWD81663W που κσκοράρει με 65%. Το Hotpoint CAWD 129 σκοράρει 60% και είναι δεύτερο κάτω από τις 400 λίρες με 29 αντιπάλους.

Στο https://www.reevoo.com/p/hotpoint-bhwd129-u-k-1 θα βρεις σχεδόν 600 γνώμες ιδιοκτητών και παίρνει 8,2/10. Το zanussi σκοράρει 9/10 https://www.reevoo.com/p/zanussi-zwd81663w#reviews αλλά δεν το βρισκω στην Ελλάδα.

Mερικές παρατηρήσεις επι των επιλεγμένων που θεωρώ ενδιαφέροντα και απομόνωσα...

α) Οι μανάδες μας έβγαζαν κουβέρτες και παπλώματα στο μπαλκόνι οχι τόσο για την υγρασία, αλλά για τα μικρόβια και τα ακάρεα, τα οποία σκοτώνονταν απο τις υπεριώδεις του ήλιου. Αυτό καλό είναι όσο μπορούμε να το κάνουμε και τώρα - κι αν μπορούμε, έστω και για 1-2 φορές τον χρόνο, να βγάζουμε ΚΑΙ τα στρώματα.

β)Δεν έχω συναντήσει ποτέ δύο υγρόμετρα (μη ακριβά, επαγγελματικά/εργαστηριακά) που να δείχνουν την ίδια στιγμή, στο ίδιο σημείο και στην ίδια θερμοκρασία (δίπλα-δίπλα δηλαδή) την ίδια ένδειξη υγρασίας - κι έχουν περάσει κάμποσα απο τα χέρια μου. Συνήθως οι διαφορές τους είναι 3-5 βαθμούς, αλλά ανάλογα και με την θερμοκρασία οι αποκλίσεις της ένδειξης διαφέρουν ακόμα περισσότερο (μεταξύ των καλών αυτά... γιατί με μερικά φτηνιάρικα βλέπει κανείς διάφορα...)
Και δεν τολμώ να σκεφτώ πόσο ακριβές μπορεί να είναι το ενσωματωμένο υγρόμετρο ενός αφυγραντήρα των πχ. 200 ευρώ...

γ)Τους κρύους μήνες, αν μέσα στο σπίτι έχεις ήδη ζέστη και χαμηλή υγρασία, κι εσύ ανοίξεις πορτοπαράθυρα για να φρεσκάρεις τον αέρα, ενώ έξω έχει ύψηλότερη υγρασία (λόγω "ζεστής" ημέρας), ο αέρας που θα μπεί στο σπίτι θα είναι υγρός και θα ανεβάσει την ένδειξη υγρασίας εντός του σπιτιού.

d) Aν ένα μοντέλο μιας συσκευής μιας εταιρίας βγεί "διαμάντι", είναι μια ενθαρρυντική ένδειξη για κάποιο μεγαλύτερο ή μικρότερο μοντέλο της ίδιας εταιρίας/οικογένειας/σειράς. Αλλά συνήθως, οι λόγοι που έδωσαν καλό όνομα στο ένα μοντέλο, είναι άσχετοι ή ανύπαρκτοι στο σημείο που θα χρησιμοποιηθεί το άλλο. Μπορεί δηλαδή, το μικρότερο ή το μεγαλύτερο, να κάνει περισσότερο θορυβο, να καταναλώνει αδικαιολόγητα περισσότερο ή να μην είναι τόσο αποδοτικό. Βέβαια, όταν η εναλλακτική λύση είναι ακόμα πιό άγνωστη, το καλό όνομα βοηθάει στην επιλογή.

Συμφωνούμε γενικά.
Ένας επιπρόσθετος και πολύ σημαντικός λόγος που επέλεξα το μεγάλο μοντέλο της meaco είναι ο εβδομαδιαίος προγραμματισμός που έχει.
Ανάλογα και με το θόρυβο που κάνει βέβαια σκοπεύω να τον δουλεύω "στα γκάζια" τις ώρες του νυχτερινού τιμολογίου της ΔΕΗ και επικουρικά τις υπόλοιπες ώρες και αν χρειάζεται.

Για κάποια χρόνια είχα την πεποίθηση ότι ένα παραθυράκι στο σπίτι πρέπει να είναι πάντα σε ανάκληση, έτσι είχα της τουαλέτας των επισκεπτών να παίζει αυτό το ρόλο.
Διαπίστωσα όμως ότι το να έχεις συνέχεια ανοιχτό παράθυρο στην περιοχή που μένω δε βοηθούσε σε κάτι (στον σωστό αερισμό του σπιτιού) αλλά απλά επιβάρυνε με υγρασία το σπίτι.
Επειδή όπως ανέφερες ο αερισμός του σπιτιού δεν έχει να κάνει μόνο με την υγρασία, εφαρμόζω κάτι διαφορετικό εδώ και λίγο καιρό: για 20 λεπτάκια ανοίγω διάπλατα πόρτες και παράθυρα να κάνει ρεύμα και να φύγει η "κλεισούρα" που μπορεί ένα σπίτι να έχει.
Τώρα αν έξω είναι πιο υγρός ο καιρός απο μέσα και επιβαρύνει το χώρο με έξτρα υγρασία τι να κάνουμε, γι'αυτό πήραμε τους αφυγραντήρες να κάνουμε δουλειά!

Θα παραλάβω μετά τις 20-11 τον meaco οπότε και θα γράψω τις εντυπώσεις μου (κατά τέλη του μήνα ευελπιστώ).

Άσχετο ΥΓ: Βλάση γιατί όχι candy φίλε μου?

Μιας και το είπες ποιες ώρες ισχύει το νυχτερινο? Νομίζω είναι 2 ωρες το μεσημέερι και καποιες το βράδυ αλλα δεν ξέρω ποιές..

τελικα επελεξα Mitsubishi (κυριως λογω θορυβου - ονοματος -εμφανισης ), θα παραλαβω τελος της βδομαδας και θα ενημερωσω.

Ευχαριστω για τις πληροφοριες....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

εστειλα ΠΜ και θα στείλω κι άλλο. Το -συνδρομητικό which co uk δείχνει ότι το καλύτερο πλυντήριο στεγνωτήριο κάτω από 500 λίρες είναι το Zanussi ZWD81663W που κσκοράρει με 65%. Το Hotpoint CAWD 129 σκοράρει 60% και είναι δεύτερο κάτω από τις 400 λίρες με 29 αντιπάλους.

Στο https://www.reevoo.com/p/hotpoint-bhwd129-u-k-1 θα βρεις σχεδόν 600 γνώμες ιδιοκτητών και παίρνει 8,2/10. Το zanussi σκοράρει 9/10 https://www.reevoo.com/p/zanussi-zwd81663w#reviews αλλά δεν το βρισκω στην Ελλάδα.

Eυχαριστώ για τα 2 λινκς, αλλά δεν μπορώ να τα χρησιμοποιήσω σωστά, λόγω του οτι απαιτούν εγγεγραμένο μέλος - τουλάχιστον trial εγγραφή. Αντίθετα το λινκ του reevoo που έβαλες είναι πολύ ενημερωτικό.
Δεν αμφιβάλω για την επιλογή σου ούτε για τα γραφόμενα στο reevoo - δεν έχω καν γνώμη για πλυντήρια στεγνωτήρια. Απλά επεσήμανα οτι indesit και ariston είναι ίδια εταρία, σε περίπτωση που σε ενδιέφερε αν ήσουν εξαρχής αρνητικός για την indesit.

Μιας και το είπες ποιες ώρες ισχύει το νυχτερινο? Νομίζω είναι 2 ωρες το μεσημέερι και καποιες το βράδυ αλλα δεν ξέρω ποιές..

Σε 24ωρη βάση, το νυχτερινό είναι ένα 8ωρο... 15-17 καί 02-08 την χειμερινή (κατα ΔΕΗ) περίοδο, και 23-07 την καλοκαιρινή.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

Eυχαριστώ για τα 2 λινκς, αλλά δεν μπορώ να τα χρησιμοποιήσω σωστά, λόγω του οτι απαιτούν εγγεγραμένο μέλος - τουλάχιστον trial εγγραφή. Αντίθετα το λινκ του reevoo που έβαλες είναι πολύ ενημερωτικό.
Δεν αμφιβάλω για την επιλογή σου ούτε για τα γραφόμενα στο reevoo - δεν έχω καν γνώμη για πλυντήρια στεγνωτήρια. Απλά επεσήμανα οτι indesit και ariston είναι ίδια εταρία, σε περίπτωση που σε ενδιέφερε αν ήσουν εξαρχής αρνητικός για την indesit.

Σε 24ωρη βάση, το νυχτερινό είναι ένα 8ωρο... 15-17 καί 02-08 την χειμερινή (κατα ΔΕΗ) περίοδο, και 23-07 την καλοκαιρινή.

off topic στείλε μέιλ για να σου στείλω τα κείμενα.

τελικα επελεξα Mitsubishi (κυριως λογω θορυβου - ονοματος -εμφανισης ), θα παραλαβω τελος της βδομαδας και θα ενημερωσω.

Γιάννη μιας και εγώ εκεί προσανατολιζομαι, όταν μπορέσεις γράψε εντυπώσεις. Από που αν επιτρέπεται?

Γιάννη κ εγώ θα περιμένω λεπτομέρειες γτ έχουμε σχεδόν τον ίδιο χώρο.

θα πρότεινα στα μέλη που τώρα ενδιαφέρονται, να ψάξουν τα παλιότερα μυνήματα διότι υπάρχουν αρκετές εντυπώσεις από όσους έχουμε αφυγραντήρα από τους προηγούμενους χειμώνες.