Αγορά αφυγραντήρα

Ένα θα πώ, έχω αγανακτίσει με το θόρυβο από το κομπρέσσορα του Delonghi 16.
Τώρα ψάχνω για αθόρυβο.
Να πάω στο ζεόλιθο λέτε ή και αυτά είναι το ίδιο?

Ο ζεολιθος ειναι πιο αθορυβοι γιατι εχουν μονο ανεμιστηρα. Αλλα καινε παραπανω

Οντως καίνε παραπάνω, αλλά το παραπάνω επιστρέφει στον χώρο σαν θέρμανση.
Σε θερμοκρασίες κάτω των 19-20, οι desiccant είναι πιο αποδοτικοί (πιο γρήγορη αφύγρανση) και μπορούν να δουλέψουν σε αρκετά χαμηλότερη θερμοκρασία απο τους κομπρεσεράτους.
Επίσης το παραπάνω απ'ότι βλέπω (στα διαφημιστικά όμως) δεν είναι πολύ μεγάλη διαφορά.

ηρθε σημερα το Mitchubishi... πολυ μικρο και ομορφο.
Ειναι επισης αθορυβο, ακουγεται οσο και το Inverter κλιματιστικο Hitachi που εχω, και ειναι στη δυνατη σκαλα!

Καταφερε γι αρχη να μειωσει την υγρασια απο 75% σε 65% σε 1 ωρα περιπου!
Το εχω βαλει στο 55% και τωρα ειναι στο 58%, μετα απο 2 ωρες σχεδον...

Περισσοτερα οταν το δουλεψω λιγο ακομα....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

858c172d8335d3e8d5dbdfc13e818d64.jpg

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Γιάννη επειδή δεν θυμάμαι τι έγραψες και βλέποντας την φωτογραφία, σε δωμάτιο θα τον έχεις?

Αρχισα απο το βορεινο δωματιο, που εχει τη περισσοτερ υγρασια (φτανει και 80-85%) !
στο 75% ηταν τωρα με τη χρηση του κλιματιστικου Inverter που εχω (δεν εχει κατεβει παρακατω)

Αργοτερα, οταν κατεβει αρκετα, θα τον βαλω σε ενα χωλ στο κεντρο του σπιτιου.

Η εσωτερικη θερρμοκρασια (μεσα στο δωματιο ) ανεβηκε κατα 1 βαθμο περιπου, αλλα η αισθηση ειναι ιδιαιτερα "ζεστή" .

Ναι η αλήθεια είναι οτι η αίσθηση της ζέστης που νιώθει κάποιος αλλάζει -προς το καλύτερο- με την χρήση αφυγραντήρα.

Επίσης, αν δεν σου κάνει κόπο, και μιας και είσαι μάστερ της φωτογραφίας ανέβασε σε παρακαλώ αν μπορείς και καλύτερες φωτο γύρω γύρω (ξέρω σε έπρηξα)

Αν μπορείς βάλτον κάπου να μην πατάει στο χαλί για να δεις αν κάνει θόρυβο.
Ροδάκια έχει? (Φαίνεται πως έχει)

ηρθε σημερα το Mitchubishi... πολυ μικρο και ομορφο.
Ειναι επισης αθορυβο, ακουγεται οσο και το Inverter κλιματιστικο Hitachi που εχω, και ειναι στη δυνατη σκαλα!

Καταφερε γι αρχη να μειωσει την υγρασια απο 75% σε 65% σε 1 ωρα περιπου!
Το εχω βαλει στο 55% και τωρα ειναι στο 58%, μετα απο 2 ωρες σχεδον...

Περισσοτερα οταν το δουλεψω λιγο ακομα....

858c172d8335d3e8d5dbdfc13e818d64.jpg
Ομορφος. Αλλα δεν τον λες μικρο... Πρεπει να ειναι απο τους μεγαλυτερους που εχω δει ( μικροτερος απο τον meaco 20L ).

Οπότε Γιαννη ή γνώμη σου ποια είναι σε σχέση με τα τ.μ. του σπιτιού?
Και εγώ στην ίδια λογική είμαι,δλδ τα δύο υπνοδωμάτια είναι βορινά και εκεί θέλω να στοχευσω κυρίως κ σκέφτομαι να τον τοποθετησω στο χωλ στο κέντρο του σπιτιού όπου θα τον "περικυκλώνουν" οι πόρτες των 2 υπνοδωματιων κ του μπάνιου.
Θα τα καταφέρει να ανταποκριθει λες?

Στάλθηκε από το Nexus 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

σε σχεση μετον meaco 20L που επισης κοιταγα, ειναι πιο μικρος ειδικα στο βαθος , που μ ενδιεφερει πολυ, επειδη θα μπει στο χωλ, που δεν εχω πολυ χωρο.

Οριστικα συμπερασματα σε λιγες μερες φυσικα, ακομα ειναι νωρις.

Το μονο αρνητικο που μπορω να του προσαψω, ειναι οτι δεν εχει ροδακια.
Δεν ειναι βαρυς, αλλα θα προτιμουσα να ειχε, οπως ο meaco 20L.

Last edited:
Μπορείς να του βάλεις αυτοκόλλητα ροδάκια.

Μια συμβουλή.... ο αφυγραντήρας πρέπει να είναι στη μέση του χώρου που πρόκειται να αφυγράνει, όχι κοντά σε τοίχο.

ο συγκεκριμενος δεν εχει θεμα, γιατι παιρνει αερα απο μπροστα και πλαι , και τον βγαζει απο πανω (με κινητη περσιδα) .
Το λεει και στο manual του, 2cm εχει ελαχιστη αποσταση απο το τοιχο στη πισω μερια.

Για τα ροδακια εχεις καποιο λινκ ?
Δεν τα εχω ξανακουσει...

Ναι η αλήθεια είναι οτι η αίσθηση της ζέστης που νιώθει κάποιος αλλάζει -προς το καλύτερο- με την χρήση αφυγραντήρα.

Επίσης, αν δεν σου κάνει κόπο, και μιας και είσαι μάστερ της φωτογραφίας ανέβασε σε παρακαλώ αν μπορείς και καλύτερες φωτο γύρω γύρω (ξέρω σε έπρηξα)

ενα μικρο βιντεο για να τον δεις , απο το κινητο μου...

https://www.youtube.com/watch?v=WQg1dTi4QYY

Ωραίος Γιάννη, ευχαριστώ πολύ.
Και είναι καλή μαγκιά που δεν θέλει απόσταση απο τον τοίχο για να δουλέψει σωστά.
Ήταν μια απο της παραμέτρους που με έκαναν να αγοράσω τον dellonghi des16ew όταν έψαχνα αφυγραντήρα.

Κι αν κρίνω -όσο μπορώ φυσικά απο το βίντεο- σε σχέση με τον δικό μου, ο θόρυβος δεν είναι ενοχλητικός.

θελω να σταθω λιγο στα χαρακτηρικστικα που αναφερονται στην ροη αερα ανα ωρα που μπορουν να φιλτραρουν οι συσκευεις. στο manual του meaco 20l platinum γραφει...ροη αερα (ονομαστικη) 160m3 την ωρα και ειναι μεχρι 150m2 βλεπω και το Mitsubishi MJ-E16VX-S1 που γραφει ροη αερα 300m3 την ωρα και ειναι μεχρι 60m2. δεν νομιζεται οτι καπου υπαρχει μια ασυμφωνια στο σχετισμο αναμεσα στην ροη αερα και στα τετραγωνικα? τελικα πρεπει να δινουμε σημασια στην ροη αερα περισσοτερο και οχι στα τετραγωνικα? υποθετω οτι και το μοντελο που διαλεξε ο Γιαννης το ατου ειναι ο μεγαλος ογκος αερα που μπορει να φιλτραρει σε μια ωρα για να επιτυχγανει γρηγορα το αποτελεσμα. στο μοντελο του Γιαννη δεν μπορεσα να βρω την ροη αερα που εχει αν ομως ειναι αρκετα δυνατος η ροη αερα λογικα καλυπτει και περισσοτερα τετραγωνικα απο οσα λεει (40m2)

Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

Λογικά θα είσαι οκ φίλε μου

Εγώ αρχισα να γλυκοκοιτάω αυτόν https://www.sanihellas.gr/afygranthres-meaco/desiccant/meaco-dd8l-zambezi.html

κάνε λίγη υπομονή, μέχρι τέλη του μήνα θα έχω παραλάβει και θα έχω εμπειρία να μοιραστώ (και σε σύγκριση με τον olimpia splendid secco pur s που έχω εδώ και αρκετά χρόνια)

Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

θελω να σταθω λιγο στα χαρακτηρικστικα που αναφερονται στην ροη αερα ανα ωρα που μπορουν να φιλτραρουν οι συσκευεις. στο manual του meaco 20l platinum γραφει...ροη αερα (ονομαστικη) 160m3 την ωρα και ειναι μεχρι 150m2 βλεπω και το Mitsubishi MJ-E16VX-S1 που γραφει ροη αερα 300m3 την ωρα και ειναι μεχρι 60m2. δεν νομιζεται οτι καπου υπαρχει μια ασυμφωνια στο σχετισμο αναμεσα στην ροη αερα και στα τετραγωνικα? τελικα πρεπει να δινουμε σημασια στην ροη αερα περισσοτερο και οχι στα τετραγωνικα? υποθετω οτι και το μοντελο που διαλεξε ο Γιαννης το ατου ειναι ο μεγαλος ογκος αερα που μπορει να φιλτραρει σε μια ωρα για να επιτυχγανει γρηγορα το αποτελεσμα. στο μοντελο του Γιαννη δεν μπορεσα να βρω την ροη αερα που εχει αν ομως ειναι αρκετα δυνατος η ροη αερα λογικα καλυπτει και περισσοτερα τετραγωνικα απο οσα λεει (40m2)

αυτό το εχω κι εγώ απορία... Γιατί δίνει τόσο λίγα τετραγωνικά το δικό μου, σε σχέση πχ με το Maeco.
Sent from my iPad using Tapatalk

Αυτά τα νούμερα είναι μπορεί να είναι κάποιο/α ή όλα απο τα παρακάτω.
α)μαρκετίστικα κόλπα
β)κάλυψη για παν ενδεχόμενο
γ)ορθογραφικό λάθος

και δεν είναι παρα ενδεικτικά.
Η ροή αέρα δεν δίνει καμμιά ωφέλιμη πληροφορία για την αφύγρανση αν δεν ξέρουμε τις ικανότητες του εναλλάκτη. Το ίδιο και τα τετραγωνικά του σπιτιού αν δεν ξέρουμε το ύψος του δωματίου.
Τι να την κάνεις την μεγάλη ροή αν ο εναλλάκτης δεν έχει την επιφάνεια και την απόδοση ωστε να συλλάβει το νερό απο τον αέρα ? Και τα τετραγωνικά σε τι ύψος δωματίου αναφέρονται, σε 3.2 μέτρα? 5 ? ή 2 ? Και πτώση της υγρασίας απο το 80% σε ποιό ποσοστό? 40% ή 65% ? Και σε τι θερμοκρασία δωματίου ?

(Φορητό ραδιοκασσετόφωνο με ισχύ 1500 βάτ...)

Last edited:
Ο ζεολιθος ειναι πιο αθορυβοι γιατι εχουν μονο ανεμιστηρα. Αλλα καινε παραπανω

Με ζεολιθο πάντως τα σχόλια που διαβάζω ειναι αποτρεπτικά. Δε ξέρω αν κάποιος διαθέτει και ιονιστή μαζί, ώστε να καθαρίζει την ατμόσφαιρα απο τη μυρωδιά που αφήνει ο ζεόλιθος.