Αγορά αφυγραντήρα

Χα! Αυτό με τον τενεκέ λαδιού μου άρεσε!!
BIOS (συγνωμη για το ψαυδώνυμο δεν ξέρω το μικρό σου και δε μου αρέσει να χρησιμοποιώ τα ψευδώνυμα αλλα ...!) ποιον έχεις?

Σ αυτό που λές δεν έχεις άδικο. Αυτο που πιο πολύ με ανησυχεί είναι αν δουλευουν σε τέτοιες θερμοκρασίες και εννοώ αν εχουν απόδοση ή ζορίζονται τόσο που ουσιαστικά απλά αποψύχονται. Γιατί φαντάζομαι για να κάνει αφύγρανση στους 16-17 βαθμούς να μήν πρεπει να ρίξει τα στοιχεία του 2-3 βαθμούς παρακάτω? 13- 14 δηλαδη....
Τί να πώ μου φαίνεται θα μπώ στο μαγαζί και θα πάρω έναν στην τύχη (εννοώ ζεόλιθο ή κομπρέσσορα!!) ή με ζαριά!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το ειπα εμπειρικα πριν δω το μηνυμα σου. Ποτε δε θα δεις τα λιτρα που δινουν. Ειναι κατι σαν την 24αρα συνδεση ιντερνετ που εχεις.:flipout:

Αυτα απο μενα...

Καλά εννοείτε πως δεν τα βλέπεις τα νούμερα! Τώρα 20 λίτρα την ημέρα είναι λίγο αδύνατον!!! Τώρα τα 8 -10 που δίνει ο ζεόλιθος και αυτό το συζητάμε!
Αν πιάσουμε το ιντερνετ αστο! Κι εγώ 24αρα εχω στα χαρτι'α! Στην πράξη 4 με το ζόρι!

Ενα noname φτηνό έχω.
Πάρε τον desiccant. Θα βοηθήσει και στην θέρμανση.

σημ.

Πάρε δανεικό απο κανέναν γνωστό σου για 1-2 μέρες να δεις αν αξίζει ο κομπρεσσεράτος.

Επίτηδες μου το λές ε ? Για να πληρώνω πολύ ΔΕΗ και να το ευχαριστηθείς!!!! (πλακά κάνω έτσι μην παρεξηγηθούμε!!) :grinning-smiley-043

Αμ που να τον βρω που φεν εχει κανενας. Που μένεις είπαμε; !!!!

Στάλθηκε από το SM-J500F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Aκου τι θα κάνεις... (το έχω κάνει 2-3 φορές για άλλα προιόντα και δεν είχα πρόβλημα)

Θα πας σε ένα κατάστημα που έχει τον zambezi... και θα πάρεις έναν καλό (και προφανώς φτηνότερο) κομπρεσσεράτο. :)
ΑΛΛΑ
Θα συννενοηθείς με τον πωλητή οτι αν δεν σου κάνει, μπορείς να τον επιστρέψεις μέσα σε μια βδομάδα σε άριστη κατάσταση με το κουτί του τα παρελκόμενά του κλπ, και να πάρεις τον ακριβότερο zambezi... Συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα...

αυτό δεν το είχα σκεφτεί!!!
Τώρα το φθηνότερο...αν πείς να πάρεις τον meaco 20l platinum στα ίδια είναι! αν παρεις τον inventor eva ii 20l ε ναι ειναι φθηνότερος!!
Αλλα η ιδέα σου δεν είναι κακή, αν στην κάνουν τη χάρη βέβαια

Θα την κάνουν. Μύγες σκοτώνουν και στο κάτω-κάτω, ακριβότερο θα πάρεις αν το επιστρέψεις. Τα μεγάλα και τα φυσικά καταστήματα δεν έχουν πρόβλημα, με τα eshops δεν ξέρω.

Re: Απάντηση: Αγορά αφυγραντήρα

Aκου τι θα κάνεις... (το έχω κάνει 2-3 φορές για άλλα προιόντα και δεν είχα πρόβλημα)

Θα πας σε ένα κατάστημα που έχει τον zambezi... και θα πάρεις έναν καλό (και προφανώς φτηνότερο) κομπρεσσεράτο. :)
ΑΛΛΑ
Θα συννενοηθείς με τον πωλητή οτι αν δεν σου κάνει, μπορείς να τον επιστρέψεις μέσα σε μια βδομάδα σε άριστη κατάσταση με το κουτί του τα παρελκόμενά του κλπ, και να πάρεις τον ακριβότερο zambezi... Συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα...

Δεν εχει νοημα να παρει φθηνοτερο χειροτερο με συμπιεστη (δεν εχουν μεγαλη διαφορα στην τιμη με τους ζεο). Δε θα τον καλυψει προφανως, και θα ταλαπωρηθει αδικα με τα πηγαινε-ελα και λοιπα κανονισματα.

Κάτι ξέρεις εσυ αλλα δε λες !!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά αφυγραντήρα

Δεν εχει νοημα να παρει φθηνοτερο χειροτερο με συμπιεστη (δεν εχουν μεγαλη διαφορα στην τιμη με τους ζεο). Δε θα τον καλυψει προφανως, και θα ταλαπωρηθει αδικα με τα πηγαινε-ελα και λοιπα κανονισματα.

Θέλει να αποφύγει την 2πλή κατανάλωση, αλλά δεν ξέρει αν στους 15-18 βαθμούς θα έχει απόδοση ο συμπιεστής. Είπα έναν απλό τρόπο να το εξακριβώσει.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά αφυγραντήρα

Θέλει να αποφύγει την 2πλή κατανάλωση, αλλά δεν ξέρει αν στους 15-18 βαθμούς θα έχει απόδοση ο συμπιεστής. Είπα έναν απλό τρόπο να το εξακριβώσει.
Καταρχήν περιεγραψες τελεία το δίλημμα μου !! Κατα δεύτερον η ιδεα σου ηταν πολυ καλή.

Εσυ απο την εμπειρία σου με τον κομπρεσσορα πιστεύεις οτι θα εχω πρόβλημα ή οχι ;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά αφυγραντήρα

Θέλει να αποφύγει την 2πλή κατανάλωση, αλλά δεν ξέρει αν στους 15-18 θα έχει απόδοση ο συμπιεστής. Είπα έναν απλό τρόπο να το εξακριβώσει.

Το κακο ειναι οτι δεν εχει μετρο συγκρισης ο φιλος. Αρα δε ξερω αν θα βγαλει καποιο συμπερασμα με αυτο τον τροπο.

Θα παω να παρω και τους 2 και θα του πω σε μια βδομάδα θα σου γυρισω τον εναν πισω !!!

Θα παω να παρω και τους 2 και θα του πω σε μια βδομάδα θα σου γυρισω τον εναν πισω !!!

:flipout: Θα ριχνει την μια μερα την υγρασια ο ενας, και θα νομιζεις οτι δουλευει καλα την αλλη μερα ο αλλος.

Παρε εναν με ζεολιθο, γιατι μιας και εχεις αμφιβολιες, παντα θα σε τρωει μηπως μπορουσες να εχεις καλυτερο αποτελεσμα (αν παρεις με συμπιεστη).

Δεν τέθηκε θέμα ποιός είναι πιο αποδοτικός στις θερμοκρασίες 15-18... Προφανώς είναι ο desiccant.
Το θέμα είναι η 2πλή κατανάλωση και το αν ο κομπρεσσεράτος "μπορεί να κάνει την δουλειά".
Προσωπικά πιστεύω θα την κάνει. Τώρα το τι βάρος, τι θόρυβο, τι μυρωδιές, κλπ θα υπάρχουν, είναι θέμα μηχανημάτων. μοντέλων κλπ.

Καλυτερο αποτελεσμα αν θα εχει, προφανως εννοω, σε συναρτηση με τα χρηματα που θα ξοδεψει για την αγορα και που θα ξοδευει για ρευμα.

Εγω θα τολμουσα συμπιεστη στη θεση του, αλλα αν τουχει κατσει ο ζεολιθος ας τον παρει.

Οχι δεν μου εχει κάτσει μωρε!!!
Απλά εχω διαβάσει τόσα και εχω μπερδευτει! Καμια φορά τελικά το να το πολυπαιδεύεις δεν σου βγαίνει σε καλό!
Αυτό το προφανώς είναι ο desicant αποδοτικότερος στις θερμοκρασίες αυτές είναι που με τρώει!
Σήμερα ας πουμε που ρώτησα φίλο που ασχολείτε με air condition την αποψη του μου είπε δεν εχει ασχοληθεί με αφυγραντήρες αλλα επειδή εχει σχέση με τα παιδιά στην Gree (εταιρία air condition αλλα βγάζει και αφυγραντήρες απο ότι είδα μονο κομπρέσσορα) μου είπε να πάρει να τους ρωτήσει.
Η απάντηση ήταν οτι δεν έχουν θέμα οι κομπρεσεράτοι και στις χαμηλές θερμοκρασίες. Αλλά να πάρει τουλάχιστον 24λιτρο. Ε οι 24λιτροι και πάνω πάνε στα πάνω απο 300w -και 500 ε...εκεί ισοφαρίσουμε και δεν εχεις και το θορυβο τους...

Τί να πω...

Δε μας εχει δώσει κι ο Στέργιος κανένα νεότερο απ τον zambezi του :bigcry:

Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

Οχι δεν μου εχει κάτσει μωρε!!!
Απλά εχω διαβάσει τόσα και εχω μπερδευτει! Καμια φορά τελικά το να το πολυπαιδεύεις δεν σου βγαίνει σε καλό!
Αυτό το προφανώς είναι ο desicant αποδοτικότερος στις θερμοκρασίες αυτές είναι που με τρώει!
Σήμερα ας πουμε που ρώτησα φίλο που ασχολείτε με air condition την αποψη του μου είπε δεν εχει ασχοληθεί με αφυγραντήρες αλλα επειδή εχει σχέση με τα παιδιά στην Gree (εταιρία air condition αλλα βγάζει και αφυγραντήρες απο ότι είδα μονο κομπρέσσορα) μου είπε να πάρει να τους ρωτήσει.
Η απάντηση ήταν οτι δεν έχουν θέμα οι κομπρεσεράτοι και στις χαμηλές θερμοκρασίες. Αλλά να πάρει τουλάχιστον 24λιτρο. Ε οι 24λιτροι και πάνω πάνε στα πάνω απο 300w -και 500 ε...εκεί ισοφαρίσουμε και δεν εχεις και το θορυβο τους...

Τί να πω...

Δε μας εχει δώσει κι ο Στέργιος κανένα νεότερο απ τον zambezi του :bigcry:

τι να σου πω, εδώ και μερικές ώρες ο ζαμβέζης είναι σταματημένος, ξεκινάει μόνο για λίγο αν δει αν υπάρχει υγρασία και ξανακλείνει. έχω 18 βαθμούς, 54% υγρασία και είμαι πολύ άνετα στο σαλόνι και σερφάρω.
Α, ξέχασα να σου πω ότι τον έχω στη χαμηλή σκάλα.
Αυτό που μου κάνει μεγάλη εντύπωση είναι πως παλιότερα με 19 βαθμούς δεν αισθανόμουν άνετα στο σπίτι, τώρα με 18 είμαι καλά. Και δεν είναι μόνο δικιά μου άποψη αλλά και των υπολοίπων μελών της οικογένειας.
Βέβαια αλήθεια είναι ότι τέτοια εποχή το 54% υγρασία ήταν σαν...άπιαστο όνειρο.

ΝΑ κατι τέτοια μου λές!!
Απο μυρωδιά να φανταστώ δεν έχεις θέμα?
Σε τί χώρο το εχεις ? (τεττραγωνικα)?

143 μετρα.

Μυρωδιά είχα για κανα 2 μέρες και μόνο αν πήγαινα κοντά στο εργαλείο.

(έρε και να τον πάρεις και να μη σου κάνει τι βρισίδι έχω να ακούσω!)

Για να είμαστε συμβατοί πάνε πάρε κάτι υγρασιόμετρα avidsen για να είμαστε συμβατοί στις μετρήσεις!