Αγορά αφυγραντήρα

Είναι εξιόπιστο αλλά είναι μέσα στον αφυγραντήρα οπότε μετράει την υγρασία στον πολύ κοντινό του χώρο. Τώρα αν θελεις πιο ακρίβεια σε κανένα διπλανό δωμάτιο βάζεις υγρασιόμετρο δικό σου στο χώρο που θέλεις

εμενα παντως παιδια ο juropro oxugen-μετα απο περιπου μια εβδομαδα-καθαρισε το σπιτι.οχι πως ειχα καποιο ιδιαιτερο προβλημα,αλλα οτι υπηρχε στο σπιτι το καταπιε.!
δουλεψε αρκετα τις πρωτες 2-3 ημερες.τον πηγα και ξεχωριστα σε καθε δωματιο και τελος..
τωρα πια,δουλευει ελαχιστα και χαλαρα.
επισης πολυ καλα αποτελεσματα στο στεγνωμα των ρουχων.
λειτουργια στο high με επιλογη continue και η συζυγος πινει..νερο στο ονομα του.
γενικα πολυ ευχαριστημενος.

κι εγώ δηλώνω υπερευχαριστημένος από τον ζαμβέζιο. Τον έβαλα το πρωϊ στο φουλ και έφυγα. Όταν γύρισα ήταν σταματημένος αλλά είχε μαζέψει περίπου 2 λίτρα. Δεν έχει άλλη υγρασία να μαζέψει.
Τέτοια εποχή να έχω 50-55% υγρασία στο σπίτι, δε μπορώ να το πιστέψω!
Πολύ καλό εργαλείο.

Σωστό είναι να βάλετε ένα μετρητή ρεύματος για να δείτε στο δικό σας σπίτι τί καταναλώσεις να περιμένετε.
Μή γίνει καμιά στραβή και το πάρετε χαμπάρι όταν είναι αργά.

Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το νυχτερινό ωράριο για τεράστια εξοικονόμηση χρημάτων.

και μενα οι γονεις μου ειναι ευχαριστημενοι με τον ζαμβασσι...δεν μυριζει καθολου...σχεδον καθε μερα γεμισει ο καδος για αδειασμα...τον ειχα στο 45-50 σημερα τον πηγα στο 55% για ακομα πιο χαλαρη λειτουργια..τον εχω στην πιο μικρη σκαλα, νομιζω ολα οκ...για καταναλωση θα δουμε οταν ερθει ο πρωτος λογαριασμος

Μεσα στις μερες θα τον παραγγειλω και εγω.
Στα 290 ευρω παιζει πλεον.

Επιπροσθετα βλεπω τον Στεργιο να ειναι ικανοποιημενος απο την πρωτη σκαλα οπου εκει καιει μόνο 350W οποτε χτυπαει στα ισα αντιστοιχους με συμπιεστη.

η φάση είναι ότι επέλεξα zambezi για τον χρονοδιακόπτη του και το δοχείο των 3 λίτρων (θα μπορούσα να γλυτώσω λίγα χρήματα και να πάρω το μικρό του αδερφάκι).

Το δοχείο 3 λίτρων είναι καλοδεχούμενο, αλλά ο χρονοδιακόπτης προς το παρών δε μου έχει χρειαστεί.

Ανα 2 μέρες όταν σηκώνομαι το πρωϊ τον βάζω στο φουλ και σε ρύθμιση 45%. Μέχρι να γυρίσω (σε περίπου 10 ώρες) το δοχείο είναι γεμάτο. Οι μετρητές σε όλο το σπίτι δείχνουν από 49% μέχρι 54%.
Σήμερα και με τόση παγωνιά (-1 στις 7 το πρωϊ) δεν είχα υγροποίηση στο μεγάλο τζάμι του σαλονιού.
Η σύζυγος έχει πάθει πλάκα κι εγώ μαζί της.

Αν υποθέσουμε ότι το μηχάνημα καίει ανα 48 ώρες μόνο 8 ώρες, ακόμα και στο φουλ να είναι η κατανάλωση είναι ένα κλάσμα από τον παλιό olimpia splendid που έχω στα πίσω δωμάτια.

Το θέμα είναι ότι πλέον ο olimpia μου είναι άχρηστος, με βλέπω να τον πουλάω! (όχι όμως εδώ μέσα χαχαχαχα)

για δώσε περισσότερες πληροφορίες! Ξέρεις κάτι εσύ!!!
Το σκέφτηκα να σου πώ την αλήθεια αλλά δεν το δοκίμασα. Επηρεάζει λές? Περίεργο μου φαίνεται. Θα το δοκιμάσω πάντως. Και εννοείς οτι όταν δουλευω τον ιονιστή θα μυριζει? Δηλαδή ιονιστής πάπαλα? !!

O ιονιστής στέλνει στην ατμόσφαιρα του δωματίου αρνητικά ιόντα που ενώνονται με τα θετικά ιόντα των ρύπων, τα ουδετεροποιούν - και αυτά μετά κολλάνε όπου βρούν (συνήθως σε βάθος χρόνου μαυρίζουν τους τοίχους).
Το πλεόνασμα των αρνητικών ιόντων όμως (αν τον έχεις συνέχεια ανοικτό τον ιονιστή), εμένα δεν μου είχε βγεί σε καλό. Μου άφηναν την αίσθηση μιας "μεταλλικής" οσμής η οποία τροποποιούσε ή έκανε πολύ πιο έντονες τις μυρωδιές που προέκυπταν στην πορεία απο τσιγάρο, μαγείρεμα κλπ.
Ο ιονιστής δεν είναι για να καθαρίζεις τον αέρα - στην πράξη λερώνεις τους τοίχους. Είναι ημίμετρο για να κάνεις ένα "φρεσκάρισμα" του αέρα για 5-10 λεπτά. Τον καθαρισμό του αέρα κάνουν οι καθαριστές με φίλτρα - οι οποίοι συνήθως έχουν και ιονιστή στην έξοδο του αέρα για φρεσκάρισμα και λάμπα υπεριωδών για τα μικρόβια.´Αλλά υπάρχουν διακόπτες που τα ενεργοποιούν ανεξάρτητα απο τον βασικό καθαρισμό μέσω φίλτρων αέρα.
Οι ιονιστες είναι πάμφθηνες κατασκευές και μπορούν να βρεθούν σε διάφορες οικιακές συσκευές ακόμα και σε θερμαντικά σώματα ή υγραντήρες.

Δεν σε υποχρεώνει κάποιος λόγος να έχεις τον ιονιστή ανοικτό. Κλείστον και δες αν σε βοηθάει καθόλου με την μυρωδιά.

Οκ σ ευχαριστώ εννοείται θα το δοκιμασω. Κατα τα αλλα το μηχανημα σπέρνει

πηρα αυτο http://www.skroutz.gr/s/10052854/Life-WES-200.html
ολα καλα με θερμοκρασιες(εσωτερικη/εξωτερικη).
η ενδειξη υγρασιας ομως,πολυ ψηλα.
ενω το παλιο και εντελως απλο οργανακι μετρησης δειχνει 58-60%,και η ενδειξη του αφυγραντηρα μια απο τα ιδια,
το Life δειχνει ενα 10% παραπανω.
ποιο ειναι το σωστο..?

αυτό για τον ιονιστή ακούγεται ενδιαφέρον, είναι πράγματα που δεν τα ξέρουμε.
Αυτή τη "μεταλλική" αίσθηση στην ατμόσφαιρα τολμώ να πω ότι την διαπίστωσα δε με ενόχλησε όμως για να το ψάξω περαιτέρω.
Μετά από αρκετές μέρες το ξαναέβαλα το εργαλείο σήμερα να παίζει.

Φίλε zamc αν έχεις θέμα με τη μυρωδιά βάλτον κάπου μακρυά σου, η δουλειά γίνεται και πάλι.

Κοίτα τον εχω βγάλει κανα 2 φορές να δουλέψει στο μπαλκόνι για κανενα μισάωρο να καθαρίσει. Αμέσως μετά καθαρίζει και δε μυρίζει αλλά επιστρέφει. Είναι μεταλικό κάπως μπορώ να το πώ οπότε θα δοκιμάσω αυτό με τον ιονιστή και θα δώ

Σκέψου και την πιθανότητα πατέντας με αρωματικό χώρου. Αν η μυρωδιά απο τον αφυγραντήρα είναι τέτοια που το επιτρέπει - και δεν κάνει τα πράγματα χειρότερα - ένα αρωματικό χώρου όπως τα ξεραμένα αρωματικά με 2-3 ευρώ μπορεί να δώσουν κάποια λύση. Είχα πάρει τις προάλλες απο το πράκτικερ για ντουλάπα και συρτάρια κάποια σακουλάκια με άρωμα μήλο+κανέλλα. Εθισμός και διαστροφή σκέτη.
Με πατέντα βάλτα κάπως πάνω απο την έξοδο του αέρα.
Σαν έσχατη λύση, για δοκιμή, το λέω - το μείγμα συσκευής + αρωματικού μπορεί να βγεί χειρότερο απ'ότι η αρχική μυρωδιά...

Μπά άσε να δοκιμάσω πρώτα χωρίς ιονιστή!!
Λογικά παίζει αυτό που είπες να βγεί δηλαδή χειρότερο!!!!
Τώρα το μεσημέρι που το αναψα χωρίς ιονιστή σαν καλύτερα να φαίνεται

Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

πηρα αυτο http://www.skroutz.gr/s/10052854/Life-WES-200.html
ολα καλα με θερμοκρασιες(εσωτερικη/εξωτερικη).
η ενδειξη υγρασιας ομως,πολυ ψηλα.
ενω το παλιο και εντελως απλο οργανακι μετρησης δειχνει 58-60%,και η ενδειξη του αφυγραντηρα μια απο τα ιδια,
το Life δειχνει ενα 10% παραπανω.
ποιο ειναι το σωστο..?

Ατιμο πράγμα η υγρασία. Εχω 2 υγρόμετρα. Ενα Bresser (αυτή η εταιρία που βγάζει τηλεσκόπια και κυάλια) και ένα Oregon Scientific (εξειδικευμένη σε θερμόμετρα, υγρόμετρα, ανεμόμετρα κλπ μετεωρολογικά). Επίσης έχω και το ενσωματωμένο στον αφυγραντήρα. Ε, λοιπόν και τα 3 δείχνουν πάντα στο ίδιο σημείο στην ίδια θερμοκρασία, την ίδια στιγμή, διαφορετική υγρασία μέχρι και 5 μονάδες. Το ακόμα πιο ενοχλητικό είναι οτι αυτό που σήμερα δείχνει την χαμηλότερη τιμή μπορεί αύριο να δείχνει την μεγαλύτερη. Αλλη ακρίβεια έχει το ένα στους 19 βαθμούς αλλη στους 21 ή στους 26. Ο δε αφυγραντής, την μιά μέρα συμφωνεί περισσότερο με το ένα, την άλλη μέρα είναι πιο κοντά στο άλλο. Αυτή την στιγμή που μιλάμε κι έχω τον αφυγραντή κλειστό, το ένα δείχνει 49 και το άλλο 53 και είναι δίπλα το ένα στο άλλο.

Re: Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

Ατιμο πράγμα η υγρασία. Εχω 2 υγρόμετρα. Ενα Bresser (αυτή η εταιρία που βγάζει τηλεσκόπια και κυάλια) και ένα Oregon Scientific (εξειδικευμένη σε θερμόμετρα, υγρόμετρα, ανεμόμετρα κλπ μετεωρολογικά). Επίσης έχω και το ενσωματωμένο στον αφυγραντήρα. Ε, λοιπόν και τα 3 δείχνουν πάντα στο ίδιο σημείο στην ίδια θερμοκρασία, την ίδια στιγμή, διαφορετική υγρασία μέχρι και 5 μονάδες. Το ακόμα πιο ενοχλητικό είναι οτι αυτό που σήμερα δείχνει την χαμηλότερη τιμή μπορεί αύριο να δείχνει την μεγαλύτερη. Αλλη ακρίβεια έχει το ένα στους 19 βαθμούς αλλη στους 21 ή στους 26. Ο δε αφυγραντής, την μιά μέρα συμφωνεί περισσότερο με το ένα, την άλλη μέρα είναι πιο κοντά στο άλλο. Αυτή την στιγμή που μιλάμε κι έχω τον αφυγραντή κλειστό, το ένα δείχνει 49 και το άλλο 53 και είναι δίπλα το ένα στο άλλο.

εγω εχθες το life το εβαλα επανω στον αφυγραντηρα για καμια ωρα.
67% εδειχνε το Life 59% ο αφυγραντηρας.

συμφωνουν μονο το παλιο απλο μηχανακι και ο αφυγραντηρας.
το Life ειναι στανταρ 7-10% παραπανω.
αντε βγαλε ακρη.