Με αναμμένη σόμπα κοιμάσαι ή την σβήνεις πιο πριν?
H σόμπα καλό είναι να ρυθμιστεί να παίρνει αέρα απ' έξω.
Αυτή είναι η σωστή λειτουργία τους.
Αυτά που είπε ο εγκαταστάτης είναι μπαρούφες.
Κοίτα να τη φτιαξεις σύντομα.
Aφού είναι εδώ όμως και μας μιλάει μετά απο τόσες μέρες, σημαίνει οτι ο αέρας που μπαίνει απο χαραμάδες κλπ αρκεί να τον συντηρεί))
Αλλά θα πρέπει όλα τα ανοίγματα να σφυρίζουν γιατί ότι όγκος καυσαερίων φεύγει απο το μπουρί πρέπει να μπαίνει απο τα (όποια) ανοίγματα και χαραμάδες σαν καθαρός αέρας. Μαθηματικά είναι. Αν δεν υπάρχει καλός αερισμός, η φλόγα μιας φωτιάς πάντα χαμηλώνει. Η πελλετόσομπα έχει βέβαια βεβιασμένη ροή και την ρυθμίζει ανάλογα, κάτι που μπορεί να είναι καλό ή κακό για το δωμάτιο - κακό αν ο χώρος είναι "σχεδόν ερμητικά" κλειστός. Οσοι έχουν τζάκια, ξέρουν, και συνήθως έχουν πχ. το παράθυρο της τουαλέτας μισάνοικτο.
Εγώ σε ένα μικρό τζάκι, άνοιξα (μέσα στον χώρο καύσης του τζακιού) τρύπα που φέρνει κατευθείαν αέρα απ'έξω. Με τις σόμπες ξύλων και πέλλετ δεν ξέρω αν έχουν πρόβλεψη ή αναμονή να παίρνουν αέρα απ'έξω - οι φτηνές σίγουρα όχι.
Δες αν μπορείς να την συνδέσεις έτσι ωστε να παίρνει αέρα απ'έξω μια και το ανέφερε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης. Μια τρύπα χαμηλά στον τοίχο κι ένας κατάλληλος σωλήνας είναι.
πηρε 200 για 2-3 ωρες. εγκατασταση, ρυθμιση και καμινάδα για 3-4 μετρα
εξειδικευμένος στην μάρκα αυτη (μου ειπε οτι πηγε στην ιταλία για σεμινάρια, οταν του ειπα οτι ειναι πολύ ακριβος)
και έκανε και μ@λ@κια..
Στείλε mail στην μητρική εταιρία και ζήτησε τις προδιαγραφές εγκατάσης της συγκεκριμένης σόμπας.
......
αυτος που εγκατέστησε την σομπα, μου ειπε οτι για να μπορει να ζεσταινει τους 2 χώρους ευκολότερα, την εγκαταστησε ωστε παιρνει τον αερα απο τον εσωτερικό χώρο (σαλονι) και όχι απο τον έξωτερικο.
....
...Τώρα για το θέμα του οξυγόνουν δεν ευσταθεί.
Αφού όσο αέρα τραβάει απο μέσα άλλος τόσος θα μπεί απο έξω.
...
κι εγώ δηλώνω υπερευχαριστημένος από τον ζαμβέζιο. Τον έβαλα το πρωϊ στο φουλ και έφυγα. Όταν γύρισα ήταν σταματημένος αλλά είχε μαζέψει περίπου 2 λίτρα. Δεν έχει άλλη υγρασία να μαζέψει.
Τέτοια εποχή να έχω 50-55% υγρασία στο σπίτι, δε μπορώ να το πιστέψω!
Πολύ καλό εργαλείο.
Πήρα τον Zambezi.
Από χθες βράδυ μέχρι σήμερα το πρωι εχει μαζέψει ελάχιστο νερό ( ίσα που καλύφθηκε ο πάτος του δοχείου του) ενώ δούλευε σχεδόν συνέχεια στην 1η από τις 3 ταχύτητες.
Τον έβαλα στον διάδρομο έξω απο τα υπνοδωμάτια.
Ο θόρυβος στην 1η ταχύτητα δεν παλεύετε ρε παιδιά. Θα ξυπνάω με πονοκέφαλο κάθε μέρα.
Η 1η του ταχύτητα είναι σαν την 2-3 του κλιματιστικού.
Την επόμενη νύχτα θα τον βάλω στο σαλόνι.
Δεν μυρίζει εκτός κι αν πας απο πάνω του. Αλλά και από πάνω του να πας η μυρωδιά δεν είναι απαίσια ή ενοχλητική.
Αν είχα πάρει με κομπρέσορα (Meaco platinum) θα είχε περισσότερο θόρυβο;
Sent from my iPhone using Tapatalk
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.