Αγορά αφυγραντήρα

Νομίζω με συμπιεστή θα είχες περισσότερο και πιό ενοχλητικό θόρυβο.

Τι υγρασία είχει το δωμάτιο όταν μάζεψε τόσο λίγο νερό;

Μέχρι τωρα εχει μαζέψει ένα 1300 γραμμάρια.
Ένα υγρασιόμετρο που έχω έδειχνε 72 πριν τον χρησιμοποιήσω.
Τη Δευτέρα σκέφτομαι να τον αλλάξω με τον Meaco Platinum 20L.
Ίσως κάνει λίγο περισσότερο θόρυβο αλλά ούτως ή άλλως τωρα λειτουργεί πολύ λίγο κατά τη διάρκεια της μέρας οπότε δεν ενοχλεί ενώ θα καίει πολύ λιγότερο ρεύμα.

Υ.Γ.:
Να σημειώσω κάτι που δεν το έχω διαβάσει πουθενά.
Κοντά στον αφυγραντήρα είχα μια γλάστρα με ένα πολύ ωραίο φυτό.
Μετά από 2 μέρες λειτουργίας του αφυγραντήρα το φυτό άρχισε να κιτρινίζει και εχει χάσει αρκετά φύλλα. :-(

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ναι με 72% (ανεξαρτήτως θερμοκρασίας για τον ζεόλιθο) θα έπρεπε να είχε μαζέψει πολύ νερό νομίζω!

Ωραίο και ενδιαφέρον αυτό με το φυτό, αλλά μήπως αυτό σημαίνει ότι το υγρασιόμετρο δεν δείχνει σωστά; Ή μήπως είναι από τη ζέστη που βγάζει ο ζεόλιθος;

Χλιαρό αέρα βγάζει.
Δώρα για το υγρασιόμετρο δεν ξερω.
Λες οτι μπορεί να είχα λιγότερη υγρασία απο ότι έλεγε;
Έλεγε 72 και τωρα λέει 62.

Χλιαρό αέρα βγάζει.
Δώρα για το υγρασιόμετρο δεν ξερω.
Λες οτι μπορεί να είχα λιγότερη υγρασία απο ότι έλεγε;
Έλεγε 72 και τωρα λέει 62.

Δεν μπορώ να ξέρω...

Κάνε μια δοκιμή. Bάλε heavy metal μουσική για 1-2 μέρες. Αν δεν ξεραθεί τελείως, τότε δεν φταίει ο θόρυβος, και απομάκρυνε αμέσως τον αφυγραντήρα απο την γλάστρα - του παίρνει την υγρασία απο τον χώρο του φυτού και ο χλιαρός αέρας είναι πολύ ζεστός για το φυτό αυτό και το καψαλίζει... :)))

Δεν πιστεύω. Πάρε κι ένα φτηνό ψεκαστήρι 2-3 ευρώ και μια φορά την μέρα κάντου ένα φσιτ. στα φύλλα.
Εν τω μεταξύ, τα φυτά σε εσωτερικό χώρο, δεν αφήνουν την υγρασία να πέσει εύκολα. Εχεις κι άλλα στον χώρο ?

Έχω σύνολο 3.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σήμερα επέστρεψα τον Zambezi και πήρα τον platinum 20L.
Η διαφορά στον θόρυβο είναι πάρα πολύ μεγάλη.
Στη μικρή ταχύτητα και οι 2, ο Zambezi είναι πολύ πιο θορυβώδης!!!! Πολύ όμως!

Καλορίζικος. Αν γενικά διατηρείς τον χώρο σε κατοικήσιμες θερμοκρασίες, δεν θα συναντήσεις πρόβλημα απόδοσης.
Αυτό με τα φυτά ισχύει πάλι - τουλάχιστον δεν θα τα ζορίζει ο ζεστός αέρας.

Καλορίζικος. Αν γενικά διατηρείς τον χώρο σε κατοικήσιμες θερμοκρασίες, δεν θα συναντήσεις πρόβλημα απόδοσης.
Αυτό με τα φυτά ισχύει πάλι - τουλάχιστον δεν θα τα ζορίζει ο ζεστός αέρας.

Ευχαριστώ

πάντως ο ζαμβέζιος...κεντάει.

Αυτό τον καιρό τον βάζω το βράδυ στις 10 στο φουλ και ρύθμιση στο 45% με άδειο κάδο και το πρωϊ στις 7 ξυπνάω και είναι γεμάτος ο κάδος.

Τα υγρασιόμετρα στο σπίτι δείχνουν μέχρι 52% στο πιο κρύο σημείο του σπιτιού.

Τα MEACO είναι καλά μηχανάκια τελικά, θα μας πει και ο kougis την εμπειρία χρήσης του καινούργιου που πήρε.

Θα σας πω μόλις έχω ολοκληρωμένη άποψη.
Πάντως τριξίματα κτλ δεν υπάρχουν.
Σαν κατασκευή είναι πολύ στιβαρή και ποιοτική όπως ήταν και ο Zambezi.

Δεν καταλαβαίνω.
Ο Zambezi σε 2 μέρες μάζεψε 1300γρ νερό.
Η υγρασία στο δικό του μετρητή είχε πέσει στο 53 ενώ σε ένα δικό μου μετρητή έδειχνε 63.
Τώρα με τον Platinum σε 18 ώρες ούτε καν 1 μέρα εχει μαζέψει 4 κιλά νερό.
Η υγρασία στο δικό του μετρητή είναι 56 και στο δικό μου το ίδιο.
Τι γίνεται;

Μια επιπόλαιη άποψη είναι ότι τα υγρασιομετρα του καθενός έχουν τα δικά τους στάνταρ.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

με την προυποθεση οτι το ανεξαρτητο υγρασιομετρο που εχεις ειναι αξιοπιστο...φαινεται το υγρασιομετρο στου zambezi να μην ηταν σωστα βαθμονομημενο

νομίζω ότι του ζαμβέζιου το υγρασιόμετρο δείχνει 5-8 μονάδες κάτω (αν πάρουμε σαν αναφορά τα avidsen που έχω στα δωμάτια)

Όταν τον βάζω στο 45% στα δωμάτια δείχνει μάξιμουμ 52%

Όταν τον είχα πάρει τον είχα βάλει στο 55 και δε μάζευε πολύ νερό.

Καλό θα είναι να βάλετε τον αφυγραντήρα στο μέρος του σπιτιού που μαζεύει περισσότερη υγρασία. Έτσι θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα. Σας μιλά κάποιος που φέτος μέχρι στιγμής έχει πετάξει πάνω από 26 λτρ. νερό από το σπίτι του.

Ο Zambezi μάζεψε 1300γρ και σταμάτησε.
Νόμιζα οτι δεν είχα πολυ υγρασία στο σπίτι και οτι έκανα λάθος που πήρα αφυγραντήρα.
Τον άλλαξα και πήρα τον platinum και εχει μαζέψει σε 2 μέρες 6-7 λίτρα και δεν εχει σταματήσει ακόμα.
Νόμιζα οτι και αυτός εχει πρόβλημα (το αντίθετο απο τον Zambezi) και έστειλα μήνυμα στη Meaco UK και στη Sani Hellas που φέρνει τον Meaco στην Ελλάδα.
Όπως φαντάζεστε η Sani Hellas ακόμα δεν εχει απαντήσει. Δεν περίμενα και κάτι καλύτερο.
Η Meaco UK εννοείται οτι απάντησε άμεσα και μου είπε οτι επειδή είναι μικρό το διάστημα που τον έβαλα δεν εχει σταθεροποιηθεί η υγρασία στο χώρο. Όταν καταφέρει να ρίξει την υγρασία τσεκάρει αν όταν σταματήσει να κάνει αφυγρανση παραμένει η υγρασία στα επιθυμητά επίπεδα, αν δεν παραμένει και αλλάζει άμεσα τότε συνεχίζει να κάνει αφυγρανση. Θα σταματήσει όταν δει οτι η υγρασία στο χώρο παραμένει σταθερή. Αυτό μπορεί να χρειαστεί αρκετές μέρες για να γινει.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτό νομίζω δεν το κάνει ο Zambezi.
Γιατί ο Zambezi μετά απο 1 μέρα λειτουργίας σταμάτησε και απλά τσέκαρε ανά μισή ώρα νομίζω. Δεν έλεγχε δηλαδη τη σταθερότητα της υγρασίας.
Αν μου τα είπε καλά η κοπέλα της Meaco και δεν με δούλεψε. Θα δείξει.

Στους κομπρεσεράτους αφυγραντήρες δουλεύουν 2 συστήματα - αυτό του συμπιεστή κι αυτό του ανεμιστήρα. Δεν ανοιγοκλείνουν μαζί. Συνήθως, όταν πιάσει την υγρασία που θέλει, ο συμπιεστής σταματάει αλλά ο ανεμιστήρας συνεχίζει να γυρνάει για να παρακολουθεί ευκολότερα τον αέρα ο αισθητήρας. Εχω ακούσει για περιπτώσεις που λένε οτι ο ανεμιστήρας τους δεν σταματάει ποτέ και είναι ενοχλητικό. Στον δικό μου, τρία λεπτά μετά τήν παύση του συμπιεστή, αν δεν υπάρξει σημαντική άνοδος, σταματάει και ο ανεμιστήρας. Τώρα τον χειμώνα, η υγρασία θέλει να μπει στο σπίτι με κάθε τρόπο κι έτσι είναι δύσκολο να παραμείνει ο αφυγραντήρας σε αναμονή.
Απο 60-65% στους 21 βαθμούς σταθερή υγρασία που είχα τον χειμώνα τα προηγούμενα χρόνια (δεν μπορώ να πω οτι με ενοχλούσε ιδιαίτερα ή οτι είχα πρόβλημα υγρασίας στους τοίχους - παρα μόνο οτι έβλεπα υγροποιήσεις στα τζάμια και τα αλουμίνια τις πολύ κρύες μέρες), τώρα έχω 40-45% στους 21 βαθμούς και έχω αρχίσει να δουλεύω τον αφυγραντήρα μέρα παρα μέρα. Κάθε φορά που τον ξεκινάω τώρα, αρχίζει γύρω στο 50% και σιγά σιγά κατεβαίνει.