Αγορά αφυγραντήρα

Λογικά στο 58-57 θα κλείσει ο συμπιεστής και λίγο μετά ο ανεμιστήρας.

εδω και κανα 25λεπτο ειναι κατω απο 60%.
δηλαδη ποτε κλεινει αυτο το πραμα ρε παιδι μου..?
αφου μπορει να κατεβει αρκετα κατω απο το οριο που του εχω δωσει,για δεν το κανει να σταματησει να δουλευει?
τι

7 το πρωϊ, υγροποίηση τζαμιού μηδέν, απο τις 10 το βραδυ χθες τον είχα στο low. Σαλόνι θερμοκρασία 18-υγρασία 54.
Στην άλλη άκρη του σπιτιού στο πιο κρύο δωμάτιο θερμοκρασία 16 υγρασία 59.
Τόσες ώρες και ο κάδος δε γέμισε ακόμα, λέτε να "ήρθε" ο χώρος στα σωστά του και να δουλεύει ρελαντί;

Re: Απάντηση: Αγορά αφυγραντήρα

Πήγε 58-57 ? Το έχεις στην μεγάλη ταχύτητα ?

στην μεγαλη.επαιζε 57-58.επεσα για υπνο και μεχρι να κοιμηθω ακουγα οτι δουλευε.
πριν πεσω εβαλα τον ανεμιστηρα στο LOW.
το πρωι που ξυπμησα ειχε σταματησει.δεν σηκωθηκα να δω τι εδειχνε.
καποια στιγμη ξαναπηρε και σταματησε παλι μετα απο κανα 5λεπτο.
μεχρι να σηκωθω απο το κρεβατι δεν ξαναπηρε μπρος.
κοιταω την ενδειξη επανω του 62%.
ενδειξη του ψηφιακου μετρου υγρασιας στο δωματιο(στα 3 μετρα αποσταση περιπου απο τον αφυγραντηρα)52%.
μετα απο 12 ωρες συνεχους λειτουργιας,το δοχειο σχεδον γεματο...!!
καλα φαινεται οτι ειμαστε σαν αποδοση,αλλα δεν εχω καταλαβει ποτε σταματαει..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά αφυγραντήρα

στην μεγαλη.επαιζε 57-58.επεσα για υπνο και μεχρι να κοιμηθω ακουγα οτι δουλευε.
πριν πεσω εβαλα τον ανεμιστηρα στο LOW.
το πρωι που ξυπμησα ειχε σταματησει.δεν σηκωθηκα να δω τι εδειχνε.
καποια στιγμη ξαναπηρε και σταματησε παλι μετα απο κανα 5λεπτο.
μεχρι να σηκωθω απο το κρεβατι δεν ξαναπηρε μπρος.
κοιταω την ενδειξη επανω του 62%.
ενδειξη του ψηφιακου μετρου υγρασιας στο δωματιο(στα 3 μετρα αποσταση περιπου απο τον αφυγραντηρα)52%.
μετα απο 12 ωρες συνεχους λειτουργιας,το δοχειο σχεδον γεματο...!!
καλα φαινεται οτι ειμαστε σαν αποδοση,αλλα δεν εχω καταλαβει ποτε σταματαει..

Αυτό το θέμα το έχω κι εγώ στον olimpia splendid secco pur s που έχω. Του έχω θέσει επιθυμητή το 60%, φτάνει στο 55% (ένδειξη επάνω στον αφυγραντήρα) και δε σταματάει. Δε καταλαβαίνω πότε σταματάει.

Αυτό το θέμα το έχω κι εγώ στον olimpia splendid secco pur s που έχω. Του έχω θέσει επιθυμητή το 60%, φτάνει στο 55% (ένδειξη επάνω στον αφυγραντήρα) και δε σταματάει. Δε καταλαβαίνω πότε σταματάει.

θα φανεί στη ΔΕΗ

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά αφυγραντήρα

δεν ξερω ρε συ Στεργιο.εντυπωση μου κανει,οτι ενω μπορει ανετα να διαχειριστει την υγρασια,την κρατα οριακα κοντα στην επιθυμητη υγρασια,λες και δεν θελει να κλεισει..!!
εχθες,οταν το εβαλα στο 55%,την κατεβασε στο 53%,αλλα συνεχισε να δουλευει.
το βαζω στο 60%(που θεωρητικα την εχει για πλακα)κατεβαινει στο 57%,δεν κλεινει μεχρι να με παρει ο υπνος και το πρωι που ξυπναω και λιγο πρωτου σηκωθω,σταματαει στο 63%..!!
δεν εχω καταλαβει ποτε σταματαει..

χαχαχα κοντά 10ετία τον έχω βρε, τώρα θα δω τι κάνει στη ΔΕΗ?

(εκείνον τον 307 τον πουλάς???)

Και βέβαια τον πουλάω,έρχεσαι με 2600 και φεύγεις μαζί του

Ρε Στεργιο μιας και εχεις και κοπμπρέσσορα και ζεόλιθο τώρα! Πές μας πώς και απο την οικονομία του κομπρέσσορα τόλμησες να πας σε ζεόλιθο? !!

...καλα φαινεται οτι ειμαστε σαν αποδοση,αλλα δεν εχω καταλαβει ποτε σταματαει..

Aφησέ τον μερικές μέρες να στεγνώσει τον χώρο. Η τρέχουσα υγρασία του χώρου σε σχέση με την επιθυμητή, έχουν μεγάλη διαφορά και οι μεταβολές μόλις κλείνει η συσκευή είναι μεγάλες και γρήγορες. Ο αισθητήρας είναι φτηνός και αναλογικος. Οταν θα πέσει η υγρασία και θα μπορεί να μένει σε κάποιο σημείο για λίγη ώρα, θα λειτουργεί το σύστημα με περισσότερη ακρίβεια στο άνοιξε-κλείσε. Βέβαια, εικασία είναι αυτό που λέω. Ο δικός μου, ένας μεγάλος, βαρύς, εντελώς OEM ανώνυμος αφυγραντήρας των 150 ευρώ (120 σε προσφορά), έχει κατεβάσει την υγρασία όλου του σπιτιού απο το 60% στους 21 βαθμούς (δεν είχα ποτέ παράπονο, αλλά είχα συμπυκνώσεις νερού στα αλουμίνια και στα τζάμια στις πολύ κρύες μέρες), έχει φέρει όλο το σπίτι στο 45% πάλι στους 21 βαθμούς. Ο συμπιεστης και ο ανεμιστήρας ανοίγουν και κλείνουν στα όρια που περιγράφει το μάνιουαλ (κλείνουν 2-3 βαθμούς υγρασίας κάτω απο το επιθυμητό (στο 43) και ανοίγουν όταν ανεβεί η υγρασία στο επιθυμητό). αφήνοντας λίγο χρόνο να επιστρέψουν τα υγρά και να προστατευθεί και το μηχάνημα. Ο ανεμιστήρας στην μεγάλη σκάλα είναι όμως θορυβώδης. Ομως εκεί που κάθομαι συνήθως, δεν τον ακούω και το βράδυ ούτως ή άλλως πάντα τον κλείνω. Τώρα πια λέω να τον βάλω μόνιμα στην μικρή σκάλα, η οποία απ'ότι έχω καταλάβει, στους αφυγραντήρες παίζει τον ρόλο της συντήρησης στο τρέχον σημείο κι όχι της μείωσης της υγρασίας.

Αν ο αφυγραντήρας με συμπιεστή δεν είναι inverter (που τα φθηνά μοντέλα αποκλείεται να είναι)
τότε είτε low είτε high διαφορά έχει μόνο ο ανεμιστήρας που στην τελική καταναλώνει πολύ λίγο.
Ο συμπιεστής έχει On-Off κατάσταση μόνο.

Δηλαδή, μπορεί και βάζοντας τον ανεμιστήρα στη χαμηλή σκάλα να μειώνεται η απόδοση του αφυγραντήρα και να αυξάνεται η πιθανότητα για πάγωμα των στοιχείων.

Μόνο για το θόρυβο θα το σκεφτόμουν.

Επειδή δεν τα έχω δοκιμάσει αυτά που λέω, βάλτε ένα μετρητή ρεύματος και δείτε τί γίνεται.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά αφυγραντήρα

Aφησέ τον μερικές μέρες να στεγνώσει τον χώρο. Η τρέχουσα υγρασία του χώρου σε σχέση με την επιθυμητή, έχουν μεγάλη διαφορά και οι μεταβολές μόλις κλείνει η συσκευή είναι μεγάλες και γρήγορες. Ο αισθητήρας είναι φτηνός και αναλογικος. Οταν θα πέσει η υγρασία και θα μπορεί να μένει σε κάποιο σημείο για λίγη ώρα, θα λειτουργεί το σύστημα με περισσότερη ακρίβεια στο άνοιξε-κλείσε. Βέβαια, εικασία είναι αυτό που λέω. Ο δικός μου, ένας μεγάλος, βαρύς, εντελώς OEM ανώνυμος αφυγραντήρας των 150 ευρώ (120 σε προσφορά), έχει κατεβάσει την υγρασία όλου του σπιτιού απο το 60% στους 21 βαθμούς (δεν είχα ποτέ παράπονο, αλλά είχα συμπυκνώσεις νερού στα αλουμίνια και στα τζάμια στις πολύ κρύες μέρες), έχει φέρει όλο το σπίτι στο 45% πάλι στους 21 βαθμούς. Ο συμπιεστης και ο ανεμιστήρας ανοίγουν και κλείνουν στα όρια που περιγράφει το μάνιουαλ (κλείνουν 2-3 βαθμούς υγρασίας κάτω απο το επιθυμητό (στο 43) και ανοίγουν όταν ανεβεί η υγρασία στο επιθυμητό). αφήνοντας λίγο χρόνο να επιστρέψουν τα υγρά και να προστατευθεί και το μηχάνημα. Ο ανεμιστήρας στην μεγάλη σκάλα είναι όμως θορυβώδης. Ομως εκεί που κάθομαι συνήθως, δεν τον ακούω και το βράδυ ούτως ή άλλως πάντα τον κλείνω. Τώρα πια λέω να τον βάλω μόνιμα στην μικρή σκάλα, η οποία απ'ότι έχω καταλάβει, στους αφυγραντήρες παίζει τον ρόλο της συντήρησης στο τρέχον σημείο κι όχι της μείωσης της υγρασίας.

αναλυτικοτατος-ευχαριστω πολυ.

Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

Ρε Στεργιο μιας και εχεις και κοπμπρέσσορα και ζεόλιθο τώρα! Πές μας πώς και απο την οικονομία του κομπρέσσορα τόλμησες να πας σε ζεόλιθο? !!

μερικές σελίδες πιο πριν γράφω πως κατέληξα σε ζεόλιθο και συγκεκριμένα σε αυτό το μοντέλο που πήρα.

Με απλά λόγια η στιγμιαία κατανάλωση δε μου λέει κάτι σαν νούμερο, το ξαναείπα, ο olimpia splendid καλός-χρυσός ίσως και να είναι παλιάς τεχνολογίας, δε ξέρω, δεν έκλεινε ποτέ.
Δηλαδή ότι καίει 250? 350? τα έκαιγε 23 ώρες το 24ωρο.

Ο ζαμβέζης έχει καλύτερο αποτέλεσμα από το λίγο που τον έχω δουλέψει και τις περισσότερες ώρες...κοιμάται. Παίρνει μπρος για να τσεκάρει αν ανέβηκε η υγρασία και μετά ξανασβήνει μέχρι να χρειαστεί να δουλέψει για λίγη ώρα ξανά για να ξανακατεβάσει την υγρασία.

Περιμένω να μου έρθει ένα όργανο μέτρησης κατανάλωσης για να εξάγω συγκεκριμένα νούμερα, αλλά το πράμα μιλάει απο μόνο του, τις περισσότερες ώρες ο ζαμβέζης είναι κλειστός.

Ακόμα και στη χαμηλή σκάλα που θεωρητικά δεν είναι στο φουλ και που έχει παρόμοια κατανάλωση με τον olimpia που έχω είναι πιο αποδοτικός.

Ίσως να συμβαίνει αυτό επειδή ο ζαμβέζης είναι μεγάλο μηχάνημα ενώ ο ολίμπια όχι, δε "ρίχνω" όλα τα κομπρεσορικά μηχανήματα, απλά μοιράζομαι την εμπειρία μου με αυτόν.
Εμένα μου βγήκε σε καλό η επιλογή του, άλλος μπορεί να είναι υπερευχαριστημένος με κάποιο άλλο μηχάνημα, μοιραζόμαστε απόψεις εδώ.

εγω παντως με τον κομπρεσικο Mithubichi ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.. αθορυβος, δε δουλευει παρα 10 λεπτα την ωρα περιπου για ρυθμιση σε 55% υγρασια.

Τις πρωτες μερες δουλευε σα τρελος, αλλα τωρα στο ρελαντι.

Αυξανει η λειτουργια του, μονο οταν βαζουμε σιδερο και εχω την σομπα υγραεριου ανοιχτη.

Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

...Επειδή δεν τα έχω δοκιμάσει αυτά που λέω, βάλτε ένα μετρητή ρεύματος και δείτε τί γίνεται.

Σύμφωνα με το manual, ο δικός μου θα έπρεπε να είναι στα 380watts στο full... Παρ'όλ'αυτά, με ένα (δοκιμασμένο σε πολλές περιπτώσεις) μετρητικό της hama, στο full μου δείχνει 260W... Δεν ξέρω τι γίνεται εδώ... Ορθογραφικό λάθος ?

Re: Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

μερικές σελίδες πιο πριν γράφω πως κατέληξα σε ζεόλιθο και συγκεκριμένα σε αυτό το μοντέλο που πήρα.

Με απλά λόγια η στιγμιαία κατανάλωση δε μου λέει κάτι σαν νούμερο, το ξαναείπα, ο olimpia splendid καλός-χρυσός ίσως και να είναι παλιάς τεχνολογίας, δε ξέρω, δεν έκλεινε ποτέ.
Δηλαδή ότι καίει 250? 350? τα έκαιγε 23 ώρες το 24ωρο.

Ο ζαμβέζης έχει καλύτερο αποτέλεσμα από το λίγο που τον έχω δουλέψει και τις περισσότερες ώρες...κοιμάται. Παίρνει μπρος για να τσεκάρει αν ανέβηκε η υγρασία και μετά ξανασβήνει μέχρι να χρειαστεί να δουλέψει για λίγη ώρα ξανά για να ξανακατεβάσει την υγρασία.

Περιμένω να μου έρθει ένα όργανο μέτρησης κατανάλωσης για να εξάγω συγκεκριμένα νούμερα, αλλά το πράμα μιλάει απο μόνο του, τις περισσότερες ώρες ο ζαμβέζης είναι κλειστός.

Ακόμα και στη χαμηλή σκάλα που θεωρητικά δεν είναι στο φουλ και που έχει παρόμοια κατανάλωση με τον olimpia που έχω είναι πιο αποδοτικός.

Ίσως να συμβαίνει αυτό επειδή ο ζαμβέζης είναι μεγάλο μηχάνημα ενώ ο ολίμπια όχι, δε "ρίχνω" όλα τα κομπρεσορικά μηχανήματα, απλά μοιράζομαι την εμπειρία μου με αυτόν.
Εμένα μου βγήκε σε καλό η επιλογή του, άλλος μπορεί να είναι υπερευχαριστημένος με κάποιο άλλο μηχάνημα, μοιραζόμαστε απόψεις εδώ.
Στέργιο μη με παρεξηγείς!!! Κι εγω προς αυτον κλείνω. Απλα σε τσιγκλαω να μου δίνεις θετικά δεδομένα να πειστω πιο ευκολα!!

Στάλθηκε από το SM-J500F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk