Αγορά αφυγραντήρα

Α, και το άλλο... Τα υγρόμετρα που έχω, έχουν κι εξωτερικές μονάδες για παρακολούθηση της υγρασίας και της θερμοκρασίας έξω απο το σπίτι. Επικοινωνούν ασύρματα με τις εσωτερικές μονάδες και μεταφέρουν τις σχετικές πληροφορίες. Αν φέρω και τις εξωτερικές μονάδες δίπλα στις εσωτερικές και τις αφήσω αρκετή ώρα να προσαρμοστούν, έχω 4 υπέροχες διαφορετικές τιμές άσχετες μεταξύ τους. Δεν συμφωνούν δηλαδή ούτε της ίδιας εταιρίας οι μονάδες.

Re: Απάντηση: Αγορά αφυγραντήρα

Α, και το άλλο... Τα υγρόμετρα που έχω, έχουν κι εξωτερικές μονάδες για παρακολούθηση της υγρασίας και της θερμοκρασίας έξω απο το σπίτι. Επικοινωνούν ασύρματα με τις εσωτερικές μονάδες και μεταφέρουν τις σχετικές πληροφορίες. Αν φέρω και τις εξωτερικές μονάδες δίπλα στις εσωτερικές και τις αφήσω αρκετή ώρα να προσαρμοστούν, έχω 4 υπέροχες διαφορετικές τιμές άσχετες μεταξύ τους. Δεν συμφωνούν δηλαδή ούτε της ίδιας εταιρίας οι μονάδες.

και εμενα το Life εχει εξωτερικη μοναδα,η οποια μου δειχνει την εξωτερικη θερμοκρασια.δεν αναφερει καπου για εξωτερικη υγρασια.

Η πλάκα είναι, οτι, ακόμα κι αν δώσει 1000 ευρώ κάποιος να αγοράσει καλό υγρόμετρο... ποτέ δεν θα μπορεί να είναι σίγουρος... :)
Τελικά με τα υγρόμετρα χρειάζεται "άλμα πίστης". Παίρνεις ένα που το θεωρείς καλό, πας μ'αυτό και δεν κοιτάζεις άλλα ούτε για δοκιμή.

και εμενα το Life εχει εξωτερικη μοναδα,η οποια μου δειχνει την εξωτερικη θερμοκρασια.δεν αναφερει καπου για εξωτερικη υγρασια.

Τότε δεν έχει αισθητήρα για εξωτερική υγρασία. Το κάνουν πολλές εταιρίς. Δίνουν μόνο εξ.θερμοκρασία.

Last edited:

Η πλάκα είναι, οτι, ακόμα κι αν δώσει 1000 ευρώ κάποιος να αγοράσει καλό υγρόμετρο... ποτέ δεν θα μπορεί να είναι σίγουρος... :)

το θεμα ειναι πιο απ`ολα λεει την αληθεια..
σημερα θα παρω και ενα μηχανακι,να δω τι καιει σε ολονυχτια λειτουργια.
http://www.e-shop.gr/energenie-eg-em1-single-socket-power-meter-white-p-PER.701558

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά αφυγραντήρα

Πιστεύω η μόνη λύση θα ήταν να πάρει κάποιος 10 ίδια μετρητικά, να κάνεις μετρήσεις σε διάφορες θερμοκρασίες και υγρασίες, να βγάζει τους μέσους όρους και να επαναβαθμονομεί το κάθε μετρητικό με χαρτί και μολύβι. Φυσικά αυτό δεν μπορεί να γίνει. Υπάρχουν ακριβά υγρόμετρα που καλιμπράρονται - αλλά πρέπει να δείξεις εμπιστοσύνη στην συσκευή αναφοράς η οποία φυσικά θα πρέπει να έχει τις ίδιες ανοχές στις θερμοκρασίες και στις υγρασίες με το ρυθμιζόμενο όργανο (ξέχωρα που πρέπει και οι ενδείξεις θερμοκρασίας των 2 μετρητικών να ταυτίζονται - άλλο δύσκολο πράγμα αυτό)

εγώ πάντως τις μέρες που έχω υγρασία δηλαδή λέω ότι έχω υγρασία δείχνουν 65-68% (και εννοείται είναι μέρες με τσιγκουνιά στη θέρμανση)
Αν δουλεύει συστηματικά το a/c και λίγο υποβοήθηση έως 1 ώρα το πετρέλαιο έχω 41-48%.
Αρα μάλλον δεν είμαι για αφύγρανση.

Πως δουλεύουν τα ψηφιακά υγρόμερα - πιάσ'τ'αυγό και κούρευτο.

Typically, they measure the capacitance or resistance of a sample of air and calculate the humidity from that.
In a capacitive sensor, there are two metal plates with air in between them. The more water there is in the air, the more it affects the plates' capacitance (ability to store a static electric charge). By measuring how much charge can be stored, it's possible to measure the humidity quickly and accurately.
In a resistive sensor, electricity flows through a piece of ceramic material exposed to the air. The higher the humidity, the more water vapor condenses inside the ceramic, changing its resistance. Measuring how much current flows through the ceramic gives an accurate measurement of the humidity.

σημερα θα παρω και ενα μηχανακι,να δω τι καιει σε ολονυχτια λειτουργια.
http://www.e-shop.gr/energenie-eg-em1-single-socket-power-meter-white-p-PER.701558

λιγο offtopic αλλα μπορει καποιος να μου πει τι τιμες θα καθορισω σε αυτο το ματζαφλαρι για να δω την καταναλωση σωστα?

http://energenie.com/item.aspx?id=7022&lang=gr
http://energenie.com/Repository/7022/EG-EM1_manual---f672b09d-2709-464b-bd32-eb7acbe9b833.pdf

Τίποτα δεν καθορίζεις εσύ. Ισως μόνο το ρολόι, αν έχει. Μόλις το βάλεις στην πρίζα και ανοίξεις την συσκευή που θέλεις, θα σου δείξει αμέσως πόσα βατ καταναλώνει.
Εχω ένα παρόμοιο της hama και το μόνο που βάζεις εσύ είναι η τιμή της κιλοβατώρας αν θέλεις να υπολογίζεις την αξία του ρεύματος που έχεις κάψει. Πατώντας το mode, εναλλάσσει την ένδειξη πχ. απο την στιγμιαία κατανάλωση σε συνολική κατανάλωση, σε ώρες λειτουργίας κλπ.

Τίποτα δεν καθορίζεις εσύ. Μόλις το βάλεις στην πρίζα και ανοίξεις την συσκευή που θέλεις, θα σου δείξει αμέσως πόσα βατ καταναλώνει.
Εχω ένα παρόμοιο της hama και το μόνο που βάζεις εσύ είναι η τιμή της κιλοβατώρας αν θέλεις να υπολογίζεις την αξία του ρείματος που έχεις κάψει. Πατώντας το mode, εναλλάσσει την ένδειξη πχ. απο την στιγμιαία κατανάλωση σε συνολική κατανάλωσημ σε ώρες λειτουργίας κλπ.

του εβαλα τυπικα 010 στην τιμη της κιλοβατωρας για να εχω εναν μπουσουλα.

Εχει ρολόι για την τρέχουσα ώρα ?
Εγω δεν ασχολήθηκα με την τιμή κιλοβατώρας γιατι δεν έχει καμμιά σχέση με το τι πληρώνει κανεις στην ΔΕΗ, έχω νυκτερινό κλπ. Ετσι, μου είναι αδιάφορο.

Εχει ρολόι για την τρέχουσα ώρα ?
Εγω δεν ασχολήθηκα με την τιμή κιλοβατώρας γιατι δεν έχει καμμιά σχέση με το τι πληρώνει κανεις στην ΔΕΗ, έχω νυκτερινό κλπ. Ετσι, μου είναι αδιάφορο.

ναι εχει.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

0.21 είναι. Με το κλειδί στο χέρι

0.21..?
εδω βλεπω κοντα στο 0.10(χοντρικα)

https://www.dei.gr/Documents2/TIMOL...DEC-2016/Oikiako Timologio G1 A4-30-11-16.pdf

Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

0.21 είναι. Με το κλειδί στο χέρι

Με όλα μέσα? τέλη δήμου, γραμμές μεταφοράς, >3000kwh, κλπ όσα χρεώνονται βάσει κατανάλωσης?

Ειπα με το κλειδί. Αντε να είναι 0.22 . 0.1 ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

ο καταλογος παντως αυτο λεει.και μαλιστα αναφερει:
"Περιλαμβάνει το κόστος και τις λοιπές δαπάνες της ΔΕΗ για την παραγωγή και την προμήθεια της ηλεκτρικής ενέργειας στους πελάτες.."
δεν ξερω..:BDGBDGB53:

0.1 είναι μόνο η αξία της ενέργειας χωρίς όλα τα (πολλά) άλλα που χρεώνει η δεη και ο δήμος κλπ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ο καταλογος παντως αυτο λεει.και μαλιστα αναφερει:
"Περιλαμβάνει το κόστος και τις λοιπές δαπάνες της ΔΕΗ για την παραγωγή και την προμήθεια της ηλεκτρικής ενέργειας στους πελάτες.."
δεν ξερω..:BDGBDGB53:

Ποιάς δεκαετίας ? :)))