Αγορά αφυγραντήρα

Αφού η θερμοκρασία δεν πέφτει χαμηλά, πάρε κομπρεσσεράτο με μεγάλο δοχείο νερού. Φτηνός, οικονομικός, άοσμος. Αθόρυβο μηχάνημα δύσκολα θα βρεις. "Αθόρυβο" σε τέτοιου είδους συσκευές συνήθως σημαίνει χαμηλότερη ικανότητα αφύγρανσης.

"Ειπα Καναβα γιατί έχει κάποιες ιδιαιτερότητες (σχετικα ψηλοτάβανη και υπόσκαφο με αυξημένη υγρασία εκ φύσεως)"

Τελικά τι είναι το "καναβα" βρε παιδιά?

Je comprends pas!

Αφού η θερμοκρασία δεν πέφτει χαμηλά, πάρε κομπρεσσεράτο με μεγάλο δοχείο νερού. Φτηνός, οικονομικός, άοσμος. Αθόρυβο μηχάνημα δύσκολα θα βρεις. "Αθόρυβο" σε τέτοιου είδους συσκευές συνήθως σημαίνει χαμηλότερη ικανότητα αφύγρανσης.

Thanks. Ποσά watt όμως για 40 ΤΜ ψηλοταβανο;

Τάκη δεν είμαι ειδικός,απλά όταν έψαχνα να πάρω,μου τον πρότειναν και μάλιστα τον έβαλαν να δουλέψει μαζί με καμιά δεκαριά άλλους και ήταν σα να μην δούλευε.Από απόδοση δεν ξέρω.
Δεν τον προτίμησα και πήρα με ζεόλιθο ή τύπου ζεόλιθο που έχουν οι Invertor νομίζοντας ότι επειδή δεν έχει κομπρεσέρ θα είναι εντελώς αθόρυβος.
Τελικά και εντελώς αθόρυβος δεν είναι και μυρίζει άσχημα.Εγώ ευτυχώς τον έχω σε χωλ οπότε η μυρωδια δεν είναι ενοχλητική.
Στο αρχικό σου post o Gree είδα ότι δίνει Στάθμη θορύβου db(A) 39/41/43,οπότε αν αυτό που άκουσα είναι 44db στον Ebac,τότε ίσως πρέπει να δώσεις μια ευκαιρία και στον Gree του οποίου τα πλαστικά δείχνουν καλύτερα.

Last edited:
Πριν μερικές μέρες, έβαλα τον αφυγραντήρα μου να δουλέψει, Αλλά δεν πρόσεξα οτι είχα κλείσει το ακροφύσιο εξαγωγής αέρα (το έχω πάντα ανοικτό, αλλά επειδή θα άφηνα την συσκευή εκτός λειτουργίας για 3-4 μέρες το είχα κλείσει). Μετά απο κάποια ώρα λειτουργίας άρχισα να ακούω θορύβους απο την συσκευή αλλά δεν έδωσα σημασία, μέχρι που κάποια στιγμή ο θόρυβος που ακούστηκε ήταν σαν να έπεσε ή να έσπασε η συσκευή. Τότε συγκινήθηκα και πήγα να δω τι συμβαίνει.
Η συσκευή είχε κλείσει, τα φωτάκια αναμένα και τα εξωτερικά πλαστικά της έκαιγαν τόσο ωστε να υπάρχει δυσφορία στην επαφή. Κατάλαβα οτι για 2+ ώρες ο ανεμιστήρας δούλευε χωρίς να μπορεί να κυκλοφορήσει τον αέρα και η συσκευή έκλεινε και ξανάνοιγε ανάλογα με τον θερμικό προγραμματισμό της (αν υπάρχει βέβαια κάτι τέτοιο εκεί μέσα). Είδα την κλειστή εξαγωγή αέρα, κατάλαβα τι έγινε και πήγα κατ'ευθείαν να βρω την απόδειξη της εγγύησης για να είμαι έτοιμος την επόμενη μέρα. Την άφησα εκτός σπιτιού να κρυώσει, και μετά απο καμμιά ώρα την έβαλα στην πρίζα. Δούλεψε αμέσως χωρίς κάποια αλλαγή στον συνηθισμένο θόρυβο του αέρα και του μοτερ που έχει συνήθως. Εκτοτε δουλεύει κανονικά, δεν παρουσίασε κάποια δυσλειτουργία και στην μονάδα του χρόνου γεμίζει το ρεζερβουάρ νερού με τον ίδιο ρυθμό. Στάθηκα τυχερος.

Καλό θα είναι οι αφυγραντήρες μέχρι να αποφασίσει να ζεστάνει για τα καλά ο καιρός να είναι ετοιμοπόλεμοι και στην πρίζα.
Προσωπικά τον ανάβω κάθε μέρα, έχει υγρασία δουλεύει, δεν έχει τότε απλά κάθεται.
Φθηνά την γλύτωσες BIOS

Βρε σκυλί μαύρο, αποδείχτηκε... Δούλευε πάνω απο 2 ώρες με μηδενικό εξαερισμό. Το κυριότερο είναι οτι ενώ η συσκευή όταν την πήρα χαμπάρι, κυριολεκτικά έκαιγαν τα εξωτερικά πλαστικά της (άρα εσωτερικά θα γινόταν το σώσε), μετά απο μια ώρα κρύωμα έξω απο το σπίτι, δούλεψε, και έκτοτε δουλεύει σαν να μην πέρασε ότι πέρασε...
Βέβαια, δεν μπορώ να ξέρω αν λόγω αυτού, μου εμφανίσει κάτι στο μέλλον...

Η πλάκα είναι, οτι ο κατασκευαστής δίνει θερμοκρασία λειτουργίας, απο 5 ως 35 βαθμούς και 20 cm απο τους τοίχους γύρω γύρω... :))

Last edited:
Βρε σκυλί μαύρο, αποδείχτηκε... Δούλευε πάνω απο 2 ώρες με μηδενικό εξαερισμό. Το κυριότερο είναι οτι ενώ η συσκευή όταν την πήρα χαμπάρι, κυριολεκτικά έκαιγαν τα εξωτερικά πλαστικά της (άρα εσωτερικά θα γινόταν το σώσε), μετά απο μια ώρα κρύωμα έξω απο το σπίτι, δούλεψε, και έκτοτε δουλεύει σαν να μην πέρασε ότι πέρασε...
Βέβαια, δεν μπορώ να ξέρω αν λόγω αυτού, μου εμφανίσει κάτι στο μέλλον...

Η πλάκα είναι, οτι ο κατασκευαστής δίνει θερμοκρασία λειτουργίας, απο 5 ως 35 βαθμούς και 20 cm απο τους τοίχους γύρω γύρω... :))

εγώ δε κατάλαβα τι ακριβώς έκλεισες.
Το έχουν όλοι οι αφυγραντήρες αυτό?

Η εξαγωγή αέρα έχει κλαπέτο για να κλείνει? Πολύ καλο, για να μη μπαίνει σκόνη και μικρόβια προφανός.

εγώ δε κατάλαβα τι ακριβώς έκλεισες.
Το έχουν όλοι οι αφυγραντήρες αυτό?

Ναι, κλαπέτο, οπως το λέει ο hercoulis. Δεν ξέρω αν το έχουν όλοι - κάποιους που έχω δει, το έχουν και απο τις φωτογραφίες στα σαιτς συχνά δεν φαίνεται.
H γωνία εξαγωγής αέρα στο πάνω μέρος (καπάκι) της συσκευής είναι ρυθμιζόμενη κατα 90 μοίρες, μόνο που στις 0 μοίρες είναι τελείως κλειστή (αυτό που έπαθα εγώ)...

Να ρωτήσω κάτι για το Ζαμβέζη: συμφέρει η αγορά από την αντιπροσωπεία, απο φυσικό ή ηλεκτρονικό κατάστημα;
Διάβασα πάντως πως αν βγει από την πρίζα, χάνει τις ρυθμίσεις του.. Κρίμα

Re: Απάντηση: Αγορά αφυγραντήρα

του εβαλα τυπικα 010 στην τιμη της κιλοβατωρας για να εχω εναν μπουσουλα.
Βρήκε κανείς άκρη με το μηχανάκι αυτό, ειδικά για να περνάει την τιμή της κιλοβατώρας κλπ;
Υποτίθεται πως δέχεται δύο τιμές, και για νυκτερινό ρεύμα.

Τη νύχτα ο Ζαμβέζης ρίχνει την υγρασία του υπογείου στο 63% περίπου (στη διάρκεια του επτάωρου νυχτερινού τιμολογίου), τη μέρα η υγρασία επιστρέφει στο 70-75%...
Το υπόγειο δεν αερίζεται με παράθυρα... :(

Δε ξέρω τι είναι πιο σωστό: να αφυδατώσω από την αρχή το υπόγειο ρυθμίζοντας τον αφυγραντήρα να δουλεύει συνεχώς με ρύθμιση στα 50% ή να τον έχω να προσπαθεί ανά 24ωρο (σε 7ωρη ρύθμιση νυχτερινού τιμολογίου) ....

Πιστευω οτι ειναι καλυτερα να διατηρεις την λειτουργια του αφυγραντηρα σε 24ωρη και να πειραματιστεις μεταξυ 55% και 60% αναλογα που μπορει ο αφυγραντηρας να το διατηρει με λιγοτερη ωρα λειτουργιας σε 24ωρη βαση