Αγορά αφυγραντήρα

Ερώτηση προς κατόχους Zambezi:

Παρατηρώ πως συνεχίζει να δουλεύει αρκετή ώρα περισσότερο παρά το γεγονός ότι δείχνει να έχει πιάσει το ποσοστό υγρασίας που έχει ρυθμιστεί να πιάσει. Κάποιες φορές δουλεύει ακόμη κι όταν το υγρασιόμετρο του δείχνει ποσοστό υγρασίας πιο κάτω κι από αυτό που έχει ρυθμιστεί να πιάσει..
Συμβαίνει και σε σας;

Ναι, συμβαίνει σε κάποιους αφυγραντήρες.

Θέλω ένα αφυγραντηρα με ζεολιθο το σπίτι είναι 120 τμ μέτρα αλλά έστω 80 να καλύπτει

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Θέλω ένα αφυγραντηρα με ζεολιθο το σπίτι είναι 120 τμ μέτρα αλλά έστω 80 να καλύπτει

Γιατι δεν κοιτάς τον Ζαμβεζι που προτεινουν ολοι...
120τμ λεει στα σπεκς

Ναι, ο PUREDRY είναι καλός. Έχω ένα (κομπρέσορ) και παρόλο που είναι μικρός, δεν θέλω να τον δώσω.
Αν προβείτε σε αγορά να κοιτάξετε αν θα βρίσκετε εύκολα τα αναλώσιμα, τα φίλτρα, και γενικά το σέρβις του.

Ο θόρυβος πάλι αν είναι ενοχλητικός, γιατί τις ώρες του ύπνου ή το έχεις και κοιμάσαι με θόρυβο ή όχι. Αν όχι, τότε και ο πιο αθόρυβος, δε θα σε αφήσει να κοιμηθείς.

Όσο αφορά για την απόδοση, είναι καλύτερο να τοποθετείται σε ενιαίο χώρο, δηλαδή, καλύτερα να μπει ένας μικρός σε ένα δωμάτιο να το στεγνώσει και να τον μεταφέρουμε σε άλλο, παρά να τον τοποθετήσουμε στο χολ, και οι γωνίες από τα δωμάτια να παραμένουν νωπές. Ας μη ξεχνάμε πως επιρρεπής στην υγρασία είναι ο τοίχος που βρίσκεται στο βορρά. Επίσης δοκιμάστε το εξής, αν ο αφυγραντήρας έχει μία είσοδο αναρρόφησης, αυτή καλύτερα είναι να κοιτάει στο βορρά.
Ανάλογα με τη διαρρύθμιση του σπιτιού, επιλέγουμε το μέγεθος του αφυγραντήρα :smile:

Παιδιά καλησπέρα.

Έχω μπει και εγώ στη διαδικασία αγοράς αφυγραντήρα αλλά όπως πολλοί εδώ, κάπου το έχω χάσει.

Παλιά πολυκατοικία, διαμέρισμα 1ου ορόφου, ~67τ.μ., διαμερίσματα πάνω-κάτω-δεξιά-αριστερά, κουφώματα καινούρια, χωρίς extra μόνωση στα αλουμίνια αλλά με διπλά τζάμια. Θερμοκρασία χειμώνα 19οC περίπου χωρίς κάποιου τύπου θέρμανση.

Ο αφυγραντήρας θα χρησιμοποιείται για το μισό σπίτι, θα βρίσκεται δηλαδή στο χολ που το μοιράζονται 2 υπνοδωμάτια και το μπάνιο ανάμεσά τους. Θα δουλεύει σχεδόν αποκλειστικά το βράδυ, με κλειστή την πόρτα που χωρίζει χολ-σαλόνι.

Το ένα δωμάτιο είναι βορινό, με μόνιμα κατεβασμένη τέντα και ελάχιστη ηλιοφάνεια ενώ το άλλο, το νότιο, είναι κάπως καλύτερα από άποψη ήλιου. Το μπάνιο δεν έχει παράθυρο.

Στις απαιτήσεις τώρα:

1) Επειδή θα είναι ακριβώς έξω από τα υπνοδωμάτια, θέλω όσο το δυνατόν πιο αθόρυβο γίνεται.

2) Αυτόματη διακοπή λειτουργίας μόλις φτάσει τα επιθυμητά επίπεδα υγρασίας

3) Σχετικά μικρό βάθος και δυνατότητα να τον πάω όσο πιο κοντά στον τοίχο, να ακουμπάει αν γίνεται γιατί το χολ είναι πραγματικά στενό και ο αφυγραντήρας θα μείνει σε μόνιμη θέση.

4) Σημαντικό ρόλο θα παίξει η παρεχόμενη εγγύηση και το όνομα στο χώρο κάθε αντιπροσωπίας.

Ευχαριστώ πολύ.

Θα αναφερω στο θεμα του βαθους και στον τοιχο που θελεις να βρισκεται. Ο meaco zambezi τον οποιον εχω, εχει το φιλτρο εισαγωγης του αερα σε διαφορετικη πλευρα απο τον καδο που μαζευει το νερο. Επομενως εαν εχεις την πλευρα του φιλτρου στην εξω πλευρα ο καδος θα κοιταει στον τοιχο και θα πρεπει να του αλλαζεις θεση για να βγαζεις τον καδο. Γιαυτο να κοιταξεις το οποιο μοντελο να εχει στην ιδια πλευρα του την εισαγωγη αερα με την εξοδο του καδου.

Θα αναφερω στο θεμα του βαθους και στον τοιχο που θελεις να βρισκεται. Ο meaco zambezi τον οποιον εχω, εχει το φιλτρο εισαγωγης του αερα σε διαφορετικη πλευρα απο τον καδο που μαζευει το νερο. Επομενως εαν εχεις την πλευρα του φιλτρου στην εξω πλευρα ο καδος θα κοιταει στον τοιχο και θα πρεπει να του αλλαζεις θεση για να βγαζεις τον καδο. Γιαυτο να κοιταξεις το οποιο μοντελο να εχει στην ιδια πλευρα του την εισαγωγη αερα με την εξοδο του καδου.

Aυτό είναι μικρολεπτομέρεια. Το βασικό είναι να βρει κανείς κάτι που να κάνει σωστά την δουλειά που θέλει. Δεν παθαίνει τίποτα ο αφυγραντήρας αν τον περιστρέψεις για να βγάλεις τον κάδο και μετά τον ξαναγυρίσεις στην θέση του.

Εγώ που το μέτρησα έχω θερμοκρασία πάνω κάτω 14 βαθμούς και υγρασια αν δεν βρέχει είναι σταθερή στο 65% χρειάζομαι αφυγραντηρα;

Το ιδανικό θα ήταν κάπου 55%..
Αλλά με 14 βαθμούς είσαι μόνο για ζεόλιθο.
Οι οποίοι έχουν μεγάλες καταναλώσεις ρεύματος μεν, βγάζουν ζεστό αέρα δε κι έτσι ζεσταίνουν κάπως το σπίτι.
Επίσης δες αν έχεις υγροποιήσεις ή μούχλες και αποφάσισε.

Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

Εγώ που το μέτρησα έχω θερμοκρασία πάνω κάτω 14 βαθμούς και υγρασια αν δεν βρέχει είναι σταθερή στο 65% χρειάζομαι αφυγραντηρα;

Οχι. αν ανεβάσεις την θερμοκρασία του δωματίου σε πιό "φυσιολογικά" επίπεδα, πχ. 19-21, η σχετική υγρασία (το 65% που λες) θα πέσει αρκετά. Αλλά το 65% και σε υψηλότερη θερμοκρασία δωματίου είναι στα επιτρεπτά όρια - εκτός αν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι να είναι υποχρεωτκά χαμηλότερο.
Αλλά... τα μετρητικά υγρασίας είναι άτιμα και απο τα πό αναξιόπιστα όργανα. Συχνά δείχνουν στον γάμο του Καραγκιόζη... Μέτρησε τον χώρα με 2-3 ή και περισσότερα μετρητικά και δες τι δείχνει η πλειοψηφία τους... :)

Επειδή ο χώρος είναι μεγάλος 120 τμ συνήθως μια σόμπα βάζω στα κρύα παίζει και 8 βαθμούς

Εσύ έχεις λιγότερη απόλυτη υγρασία απο έναν με 21 βαθμούς στο 60% ;)
Το πρόβλημα σου δεν είναι η υγρασία αλλά η θέρμανση.
Αν δε μπορείς να ζεστάνεις το σπίτι τότε με εναν αφυγραντήρα δεν θα δείς μεγάλη διαφορά στους 14 βαθμούς.

Αν ήμουν μόνος θα έβαζα μία σόμπα αλογόνου στη μικρότερη σκάλα δίπλα μου και θα είχα την ίδια κατανάλωση με περισσότερη ζεστασιά!

EDIT:
Τώρα είδα ότι έχεις ήδη σόμπα σε μεγάλο σπίτι.
Οπότε μη ξοδευτείς, είσαι μία χαρά.

Για τσάμπα αφύγρανση βάλε έναν μετρητή θερμοκρασίας/υγρασίας μέσα και έξω απο το σπίτι και αέριζε όταν έξω έχει λιγότερη απόλυτη υγρασία.
Έντονο αερισμό (να φυσάει) για 5' είναι αρκετά. Τη συχνότητα τη βλέπεις εσύ.

Δές εδώ ένα διάγραμμα που βρήκα στα γρήγορα
weight-water-in-air-diagram.png

Εσύ έχεις λιγότερη απόλυτη υγρασία απο έναν με 21 βαθμούς στο 60% ;)
Το πρόβλημα σου δεν είναι η υγρασία αλλά η θέρμανση.
Αν δε μπορείς να ζεστάνεις το σπίτι τότε με εναν αφυγραντήρα δεν θα δείς μεγάλη διαφορά στους 14 βαθμούς.

Αν ήμουν μόνος θα έβαζα μία σόμπα αλογόνου στη μικρότερη σκάλα δίπλα μου και θα είχα την ίδια κατανάλωση με περισσότερη ζεστασιά!
Όταν έχεις πλάκα από πάνω μια σόμπα δεν κάνει κάτι

Όταν έχεις πλάκα από πάνω μια σόμπα δεν κάνει κάτι

Το έχω κάνει σε σπίτι που είχα μείνει 7 μέρες για αν δώσω κάτι εξετάσεις.
Ένα δωμάτιο μικρό το ζέσταινε με 1-2 λάμπες και ήμουν άνετος.

Το έχω κάνει σε σπίτι που είχα μείνει 7 μέρες για αν δώσω κάτι εξετάσεις.
Ένα δωμάτιο μικρό το ζέσταινε με 1-2 λάμπες και ήμουν άνετος.
Θα θελει όλοι μέρα λογικά

Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

...Αν ήμουν μόνος θα έβαζα μία σόμπα αλογόνου στη μικρότερη σκάλα δίπλα μου και θα είχα την ίδια κατανάλωση με περισσότερη ζεστασιά!
...

Kάρμπον καλύτερα... Πήρα μία noname πριν 3 χρόνια απο το praktiker στα 30Ε - μιά απο τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει στην ζωή μου.
Στην πρώτη σκάλα, στα 450 watt και 2 μέτρα μακριά, χωρίς την λαμπρότητα του αλογόνου, κάνει τον χώρο του υπολογιστή την πιο ευχάριστη γωνιά του σπιτιού - και άμεσα.
(Οι carbon δίνουν περισσότερο long wave υπέρυθρες - οι αλογόνου είναι πιο medium wave...)