Αγορά αφυγραντήρα

Παιδιά σκέφτομαι για αυτόν τον αφυγραντήρα: toyotomi ZEN2 TDE-20TND18

Γνώμες?

Θέλω να τον χρησιμοποιώ σε συνθήκες από 15-18 oC.

Είχα δοκιμάσει το μεγαλύτερο μοντέλο, τον 25αρη με την αναδιπλούμενη γρίλια και αν και ποιοτικός γενικά, έτριζαν τα πλαστικα του και το μοτέρ δεν ήταν από τα αθόρυβα.

Επειδή το έψαξα αρκετά τελευταία (δοκιμάζοντας), θα πω ότι αν κάποιος θέλει με κομπρεσέρ και αθόρυβο και δεν τον νοιάζει η ελαφρώς μικρή χωρητικότητα του δοχείου, ο Inventor EVA II Pro WiFi είναι μάλλον μονόδρομος

Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

Να ρωτήσω κάτι ακόμη γιατί είμαι εντελώς άσχετος...

Τα φίλτρα hepa /άνθρακα πρέπει να αντικαθιστούνται ή καθαρίζονται (πχ με σκούπα)?

Οι συνθήκες λειτουργείας 15-18 oC θα τον ζορίσουν?

hepa και άνθρακα πρέπει να τα πετάς και να βάζεις άλλα. Μπορείς με φτηνοπατέντες να αυξήσεις λίγο την διάρκεια ζωής τους ή αν δεν σε απασχολούν (γιατί πχ. έχεις άλλον καθαριστή), τα ακυρώνεις τελείως.

Αυτό με τα φίλτρα τι παίζει παιδιά?

Πρέπει να αλλάζονται? Θα μπω σε ψάξιμο και συνεχείς αγορές φίλτρων ή καθαρίζονται και κρατάς τα ίδια για χρόνια?

Ναι, καλό είναι να ξέρεις το κόστος - και την ύπαρξη/διαθεσιμότητα - ανταλλακτικών - έχουν τεράστιες διαφορές μερικές φορές.
Συνήθως του άνθρακα αντέχουν διπλάσιο χρόνο απο τα hepa.

Είχα δοκιμάσει το μεγαλύτερο μοντέλο, τον 25αρη με την αναδιπλούμενη γρίλια και αν και ποιοτικός γενικά, έτριζαν τα πλαστικα του και το μοτέρ δεν ήταν από τα αθόρυβα.

Επειδή το έψαξα αρκετά τελευταία (δοκιμάζοντας), θα πω ότι αν κάποιος θέλει με κομπρεσέρ και αθόρυβο και δεν τον νοιάζει η ελαφρώς μικρή χωρητικότητα του δοχείου, ο Inventor EVA II Pro WiFi είναι μάλλον μονόδρομος

Πολύ ενδιαφέρον ο inventor. Thanks.

Σαν μάρκα τι λέει ? δεν την έχω ξανα ακούσει.

Ένας άλλος που φαίνεται να είναι καλός είναι ο Philco I-DRY 20

Re: Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

hepa και άνθρακα πρέπει να τα πετάς και να βάζεις άλλα. Μπορείς με φτηνοπατέντες να αυξήσεις λίγο την διάρκεια ζωής τους ή αν δεν σε απασχολούν (γιατί πχ. έχεις άλλον καθαριστή), τα ακυρώνεις τελείως.

Ναι, καλό είναι να ξέρεις το κόστος - και την ύπαρξη/διαθεσιμότητα - ανταλλακτικών - έχουν τεράστιες διαφορές μερικές φορές.
Συνήθως του άνθρακα αντέχουν διπλάσιο χρόνο απο τα hepa.

Δεν είναι care free συσκευές... έχω κλιματιστικό daikin με πλενόμενα φίλτρα και ούτε να ψάχνεις ούτε τίποτε.

Τα πλενόμενα φίλτρα του daikin δεν είναι hepa. Τα hepa δεν πλένονται ποτέ (εγώ κάποτε έπλυνα ένα αλλά δεν κερδίζεις κάτι - στο μάτι φαίνεται να καθαρίζουν αλλά οι μικροπόροι παραμένουν μπλοκαρισμένοι - εκεί οι διαστάσεις μετρούνται σε micron)...

Εγώ τελικά πήρα τον Zambezi.

Σε πολυκατοικία δεκαετίας με υγρασία στις περισσότερες μέρες στο 55 με 60% και με θέρμανση περισσότερο Α/C τοπικά σε κάθε χώρο που βρισκόμαστε κάθε στιγμή και καλοριφέρ ομως καποιες ώρες το βράδυ διαπίστωσα σε βορινό δωμάτιο σε πάνω φύλλο της ντουλάπας πάνω στα ρούχα μούχλα.

Ποτέ στην τελευταία δεκαετία πριν δεν είχα συνάντηση τέτοιο πράγμα ξανά. Αυτό που άλλαξε φέτος ειναι οτι έβαψα όλο το σπίτι με τα τα χρωματα της vehro smaltoplast silk και πιστεύω λόγο οτι ειναι σιλικονουχα αν και οικολογικά οτι το σπίτι δεν αναπνέει όπως πριν. Θα μου πειτε πως το συμπέρανα αυτό, ειναι απλό απο τον πρώτο καιρό που βάφτηκε το σπίτι όταν σιδερώνει η γυναίκα με το ατμοσίδερο αν εχει κλειστές τις μπαλκονόπορτες μετα απο ώρα ιδρώνουν οι τοίχοι κα δακρύζουν. Αυτό το πρόβλημα δεν το είχα πριν βαφτεί το σπίτι.

Μόλις ανακάλυψα την μούχλα λοιπόν έβαλα ένα αφυγραντηρα inverto rise που δανείστηκα απο μια θεία απο πάνω μας και στις πρώτες 8 ώρες μάζεψε 2 λίτρα σχεδόν νερό.

Μετα απο αυτό πήρα τον δικό μου meaco που θα μας βοηθήσει και στο στέγνωμα των ρούχων αλλά και στον ιονισμο της ατμόσφαιρας το σπιτιού πέρα απο την αφυγρανση οπότε αυτή χρειάζεται.

Έχω Meaco 20L και ο πατέρας μου inventor EVA II.
Ο Meaco κάνει πολύ καλή δουλειά.
Ο Inventor είναι πολύ πιο αθόρυβος.
Δεν έχω παράπονο από τον meaco, δεν τρίζει και μαζεύει πολύ νερό.
Αν ξαναέπερνα ίσως έπαιρνα Inventor λόγω θορύβου.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Χρήστο,στην περιοχή σου μόνο αφυγραντήρα με ζεόλιθο.
Εννοείται ότι δεν θα είναι στον χώρο που κοιμάσαι αφού στην δική μου όσφρηση,μυρίζουν αρκετά,οπότε τον έχω σε διάδρομο που ενώνει 3 κρεβατοκάμαρες και δεν έχω πρόβλημα.
Από θόρυβο και επειδή πριν αγοράσω τον δεύτερο αφυγραντήρα δοκίμασα καμιά 10αριά,ο Zambezi κάνει αρκετά περισσότερο θόρυβο από τον Inventor Rise R2-ION8L και ακόμα περισσότερο από τον Puredry Famοus PDD 10L τον οποίο και τελικά αγόρασα ,άσχετα αν τον πήρα για την μεγαλύτερη-υποτίθεται-χωρητικότητα του κάδου του από τον Inventor και τελικά έχουν την ίδια.

Καλησπέρα Σωκράτη!

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Σκέφτομαι για αφυγραντήρα με κομπρέσορα γιατί δεν θέλω να ανεβάζει τη θερμοκρασία.
Με ενδιαφέρει να ρίχνει την υγρασία αλλά όσον αφορά τη θερμοκρασία χώρου η ιδανική για εμένα είναι στους 16-17 oC (ξέρω είμαι περίπτωση :D )

Έχουν επίσης και χαμηλότερη κατανάλωση.

Ο ιονιστής είναι plus αλλά μου τη σπάει η ιδέα να έχω να αλλάζω φίλτρα.

Ο Inventor EVA II Pro WiFi φαίνεται καλή περίπτωση αν και μου έκαναν εντύπωση 2 πράγματα: ότι μιλάει για θετικά (ε? τυπογραφικό λάθος?) και αρνητικά ιόντα και ότι έχει απλό φίλτρο πλενόμενα/καθαριζόμενο. Άρα τι γίνεται με τον ιονιστή?

O Philco i-20 (δεν έχει ιονιστή) φαίνεται και αυτός καλός.

O Τoyotomi που μου άρεσε περισσότερο από όλους, θα πρέπει να ρωτήσω για διαθεσιμοτητα και τιμή φίλτρων πριν αποφασίσω.

Λίγο αργότερα ο invertor

Το ρώτησα, γιατί αν αγοράστηκε ο meaco κανα δυό χρόνια νωρίτερα, τότε σε κανα δυό χρόνια και ο inventor δεν θ'ακούγεται όπως ακούγεται τώρα καινούργιος... (για μέτρο σύγκρισης θορύβου δηλαδή).

Καλημερα. Ο δικος μου (MORRIS) εκτος του στανταρ φιλτρου, εχει και ενα κομματι φιλτρου ενεργου ανθρακα, που ειναι λιγο δυσκολο να βρω εδω. Ξερετε αν το κομματι αυτο μπορει να πλυθει και να ξαναχρησιμοποιηθει (αφου στεγνωσει βεβαια)?

Εγώ τελικά πήρα τον Zambezi.

Σε πολυκατοικία δεκαετίας με υγρασία στις περισσότερες μέρες στο 55 με 60% και με θέρμανση περισσότερο Α/C τοπικά σε κάθε χώρο που βρισκόμαστε κάθε στιγμή και καλοριφέρ ομως καποιες ώρες το βράδυ διαπίστωσα σε βορινό δωμάτιο σε πάνω φύλλο της ντουλάπας πάνω στα ρούχα μούχλα.

Ποτέ στην τελευταία δεκαετία πριν δεν είχα συνάντηση τέτοιο πράγμα ξανά. Αυτό που άλλαξε φέτος ειναι οτι έβαψα όλο το σπίτι με τα τα χρωματα της vehro smaltoplast silk και πιστεύω λόγο οτι ειναι σιλικονουχα αν και οικολογικά οτι το σπίτι δεν αναπνέει όπως πριν. Θα μου πειτε πως το συμπέρανα αυτό, ειναι απλό απο τον πρώτο καιρό που βάφτηκε το σπίτι όταν σιδερώνει η γυναίκα με το ατμοσίδερο αν εχει κλειστές τις μπαλκονόπορτες μετα απο ώρα ιδρώνουν οι τοίχοι κα δακρύζουν. Αυτό το πρόβλημα δεν το είχα πριν βαφτεί το σπίτι.

Μόλις ανακάλυψα την μούχλα λοιπόν έβαλα ένα αφυγραντηρα inverto rise που δανείστηκα απο μια θεία απο πάνω μας και στις πρώτες 8 ώρες μάζεψε 2 λίτρα σχεδόν νερό.

Μετα απο αυτό πήρα τον δικό μου meaco που θα μας βοηθήσει και στο στέγνωμα των ρούχων αλλά και στον ιονισμο της ατμόσφαιρας το σπιτιού πέρα απο την αφυγρανση οπότε αυτή χρειάζεται.

Ή το χρώμα είναι ακατάλληλο ή επειδή δεν αφαίρεσες το παλιό είναι παχύ το στρώμα πλέον.
Η λύση φυσικά είναι το φτιάξιμο τον τοίχων γιατί τώρα κάνεις κυριολεκτικά τρύπα στο νερό αφού πριν δεν είχες καθόλου υγρασία!!!

Επίσης κάνεις κακό και στα δομικά στοιχεία αφού η υγρασία φεύγει δυσκολότερα.
Καταλαβαίνω ότι τώρα είναι δύσκολη η επιδιόρθωση αλλά προσωπικά σε 1-2 χρόνια το πολύ θα το ξαναέβαφα μετά απο τρίψιμο.

Λοιπόν να σας ενημερώσω:

Πήρα τηλέφωνο 3 εταιρίες και ρώτησα για την διαθεσιμότητα και το κόστος των φίλτρων στους αφυγραντήρες με ιονιστές που πουλάνε.

Την Philco για το Philco Aquaria PD-20 Ion+
Έχει φίλτρο άνθρακα (όχι hepa) κόστος φίλτρου 8 ευρώ. Κόστος λάμπας φθορισμού 6 ευρώ. Διαθέτουν φίλτρα και τα στέλνουν οι ίδιοι. Απαντήσανε με το πρώτο τηλεφώνημα.

Juropro
ενδιαφέρθηκα για τα μοντέλα Juro Pro Diamond 20LT , Juro Pro Diamond 25LT Special Edition και DIAMOND 16L

Κόστος φίλτρου ενεργού άνθρακα 25 ευρώ και hepa 35 ευρώ. Απαντήσανε με το πρώτο τηλεφώνημα.

Τoyotomi ZEN2 TDE-20TND18
Στο τηλέφωνο το πωλήσεων απαντήσανε αμέσως. Στο τηλέφωνο service και ανταλλακτικών και πήρα 5-6 φορές δεν το σήκωσε κανένας. Δεν πήρα την πληροφορία που ήθελα.

Οπότε βάση των παραπάνω, απορρίπτω το toyotomi και προσανατολίζομαι μεταξύ Philco και Juro Pro.

O χώρος μου είναι στα 80μ2 οπότε θεωρητικά το DIAMOND 16L είναι αρκετό.
Όμως λόγω του ότι:
- οι διαφορές στις τιμές δεν είναι μεγάλες
- οι δυνατότητα αφύγρανσης αναφέρεται σε 30oC και 80% σχετική υγρασία αλλά πέφτει σε χαμηλότερες θερμοκρασίες (με ενδιαφέρει το εύρος 15-18οC) θα διαλέξω μεταξύ των: Philco Aquaria PD-20 Ion+ και Juro Pro Diamond 25LT Special Edition

Κλίνω προς το Philco.