Καλησπέρα, γνώμες για αφυγραντήρες Morris MDE-20200i και Inventor EVA ii Pro?
Είναι σε καλη τιμή ο ένας, και τον θέλω για στέγνωμα ρούχων κιολας.
Γιατι τοση απαξιωση ?
Πρεπει να διαβασω 106 σελιδες ?
Καλημέρα. Ενδιαφέρομαι άμεσα για αγορά αφυγραντήρα για διαμέρισμα 1ου ορόφου 68 τ.μ. με 2 υπνοδωμάτια και εναν ενιαίο χωρο.
Το βασικό πρόβλημα είναι πως, λόγω της ανυπαρκτης μόνωσης στο πάτωμα , ο ζεστός αέρας που υπάρχει στο σπίτι υγροποιείται όταν ακουμπα το παγωμένο πλακάκι. Το πρόβλημα παρατηρείται στα σημεια που δεν υπάρχει κάτι από κάτω ( 2 υπνοδωμάτια) ενώ στο σαλονι δεν είναι τόσο εντονο γιατί από κάτω είναι η είσοδος της πολυκατοικίας.
Το φαινόμενο τις κρυες μέρες ειναι πολύ εντονο με αποτέλεσμα να έχω νερά στο πατωμα. Ηδη διάφορα ξύλινα επιπλα εχουν ήδη φουσκώσει, αφου τραβάνε νερο. Δυστυχώς το σπίτι δεν είναι δικό μου και δεν βλέπω να λύνεται το θέμα της μόνωσης στην οικοδομή ,οπότε ψάχνω κατι για να μετριάσω το πρόβλημα.
Τα χρήματα που υπολογίζω να ξοδέψω είναι γύρω στα 200-250 ευρώ . Δυστυχώς έχω άγνοια σχετικά με το θέμα και από το λίγο ψάξιμο που έκανα κατέληξα εδώ:
https://www.skroutz.gr/s/16121799/Kullhaus-Αφυγραντήρας-20lt-με-Ιονιστή-Qualis-20L-Ion.html#specs
https://www.skroutz.gr/s/12641395/Inventor-Αφυγραντήρας-20lt-με-Ιονιστή-EVA-II-PRO-EP3-WiFi-20L.html
https://www.skroutz.gr/s/24781678/I...lt-με-Ιονιστή-Atmosphere-XL-AT-IONUV-20L.html
Μιας και ευκολίες τυπου wi fi κτλ δεν με απασχολούν ιδιαίτερα, θα προτιμούσα και κατι φθηνότερο αν είναι πιο αξιόπιοστο και έχει ιδια απόδοση ή κάτι αποδοτικότερο χωρις τις σύγχρονες δυνατοτητες στην ίδια τιμή.
Αν υπάρχει καλύτερη επιλογή, προτείνετε ελέυθερα.
Eχει μια λογική να αεριζω πιο συχνά έτσι ώστε να μην υπάρχει μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας και να εξατμίζεται και όσο νερό έχει στο πάτωμα. Οταν έχει κρύο ομως , που τότε έχω και το πιο μεγάλο προβλήμα, δεν βολεύει και πολύ. Πως και για πόση ώρα να αφήσω ανοιχτά σε ένα παιδί δωμάτιο πριν πάνε τα μικρά για ύπνο;
Αν ανεβάσω τη θερμοκρασία τη νύχτα, το πρωί λογικά θα έχει γεμίσει νερά το πάτωμα.
Νομιζω αεριζοντας απλα κερδιζεις κανα μισαωρο. Ο φιλος πχ με το νερο στο πατωμα θα πρεπει να αεριζει ανα ωρα για να την γλυτωσει (ανεφικτο). Διαφορετικα αν δε μπορει να μονωσει με καποιο τροπο τοτε θα παλευει με τα γνωστα ημιμετρα για οσο διαρκει το προβλημα αφυγραντηρες/θερμανση/κλιματιστικα/σφουγγαριστρες..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Γιατί το λές αυτό?
Εγώ δεν διάβασα να γράφει για πρόβλημα που να ΜΠΑΙΝΕΙ απο κάπου υγρασία.
Διάβσα για υγροποίηση που γίνεται για δύο λόγους. πολύ υγρασία στον αέρα και χαμηλή θερμοκρασία επιφάνειας
λογικά και τα τζάμια του θα στάζουν
Αν δεν έχει πρόβλημα το σπίτι να μπαίνει υγρασία απο κάπου και υπάρχει θέρμανση >17-18 βαθμούς με αερισμό πετυχαίνεις πολύ καλύτερη αφύγρανση απο έναν αφυγραντήρα.
Το πρωί σήμερα απο λίγο κάτω απο 60% κατέβασα σε 10 λεπτά σε κάτω απο 45%.
Και το διοξείδιο του άνθρακα απο ~1400ppm σε ~400 (όσο έξω δηλαδή).
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.