Αγορά άμεσα TV 3D LCD ή PLASMA?

enoxos

AVClub Enthusiast
6 July 2008
798
Κοζάνη
Παιδιά καλησπέρα.

Μέχρι τέλος του μήνα πρέπει να αγοράσω καινούρια τηλεόραση.Κάτοχος μιας πολύ πετυχημένης LCD Samsung 4ετιας και μιας αποτυχημένης LG 7000 47" θέλω να ξοδεψω 2500 για μια τηλεόραση που θα παίζει 50% μπαλα απο δορυφορικό δέκτη απλο και hd και 50% ταινίες απο SD μέχρι Full HD άλλα και 3D......Γιαυτό τα χρήματα ειναι 2500 ευρώ....για κάτι καλό που δεν θα με κανει να νευριάζω όπως πχ με την LG και τα προβλήματα της.Παιχνίδια δεν πρόκειται να βάλω στην TV ούτε κάτι άλλο πέραν απο αυτά που σας είπα.Οπότε πάω σε 3D σίγουρα....αλλά σε ποιά?SAMSUNG LCD LED 3D ?PANASONIC PLASMA 3D...η κάτι άλλο?

*φοβάμαι τις plasma λογω του burn-in....τι παιζει με τις panasonic plasma ομως?

Να μη φοβασαι καθολου τις πλασμα και ειδικα τις πανασονικ...
Το θεμα ειναι πως τα 3D μοντελα ακομα δεν τα εχω δει και οσο και αν διαφωνω με την αγορα 3D σε 50 το πολυ ιντσες (με τα χρηματα που λες) και μαλιστα στην παρουσα φαση , θα προτεινα την 50 VT 25 της πανασονικ (αν δεν κανω λαθος στο μοντελο)
:ernaehrung004:

Στη θέση σου ειλικρινά αν είχα στην άκρη αυτή την στιγμή 2.500 θα είχα επενδύσει τα 1000 σε ένα μπομπάτο ηχοσύστημα 5.1 με ενισχυτή και τα υπόλοιπα 1500 στην G20 στην 50άρα. Δεν θα ρίσκαρα σε καμία περίπτωση αυτή την στιγμή στην τεχνολογία 3D γιατί τα ματακια μας θα δούνε πολλά ακόμα και η αγορά μιας 3D θα είναι μεν "εντυπωσιακή" σαν αγορά αυτή την στιγμή αλλά περιέχει και το ανάλογο ρίσκο..
Αν πάντως επιμένεις για την τεχνολογία 3D τότε με κλειστά μάτια θα σου πρότεινα panasonic. Kαι δη την VT20.

.....έχεις δίκιο....απο 50 κι απάνω είναι πιό λογικό να απολάυσει κανείς το 3D....απλά δεν θέλω να γίνω άλλη μια φορά το θύμα που θα τα σκάσει χωρίς να αγγίζει η αγορά μου έστω την ΤΙΜΙΑ αγορά για τα λεφτά της.Αυτήν την Panasonic TX-P50VT20E έβαλα στο μάτι....γιατί είναι και η μοναδική νομίζω που δίνει και 2 ζευγάρια γυαλία και όχι σαν εξτρα αγορά....

.....έχεις δίκιο....απο 50 κι απάνω είναι πιό λογικό να απολάυσει κανείς το 3D....απλά δεν θέλω να γίνω άλλη μια φορά το θύμα που θα τα σκάσει χωρίς να αγγίζει η αγορά μου έστω την ΤΙΜΙΑ αγορά για τα λεφτά της.Αυτήν την Panasonic TX-P50VT20E έβαλα στο μάτι....γιατί είναι και η μοναδική νομίζω που δίνει και 2 ζευγάρια γυαλία και όχι σαν εξτρα αγορά....

Και η phlilips δινει δυο ζευγαρια γυαλια στο πακετο.
Περιμενε να δεις τις νεες 9705 σε 47 και 52''.
Τις εχω δει σε προπαραγωγη σε 3D και ειναι φανταστικες. Ακομα μου τρεχουν τα σαλια. Λειτουργουν με active shutter glasses.
Nikos

Στη θέση σου ειλικρινά αν είχα στην άκρη αυτή την στιγμή 2.500 θα είχα επενδύσει τα 1000 σε ένα μπομπάτο ηχοσύστημα 5.1 με ενισχυτή και τα υπόλοιπα 1500 στην G20 στην 50άρα. Δεν θα ρίσκαρα σε καμία περίπτωση αυτή την στιγμή στην τεχνολογία 3D γιατί τα ματακια μας θα δούνε πολλά ακόμα και η αγορά μιας 3D θα είναι μεν "εντυπωσιακή" σαν αγορά αυτή την στιγμή αλλά περιέχει και το ανάλογο ρίσκο..
Αν πάντως επιμένεις για την τεχνολογία 3D τότε με κλειστά μάτια θα σου πρότεινα panasonic. Kαι δη την VT20.

+1

Εχουμε πολυ μελλον ακομη για ωριμασει η τεχνολογια 3D...

Δινεις 1,500 ευρω για μια 50G20 και σου μενουν και 1000 για να παρεις μελλοντικα μια 3D οταν πεσουν οι τιμες εφοσον "πιασει" βεβαια εμπορικα το 3D κατι το οποιο δεν ειναι σιγουρο...

Θα σου προτεινα να μην επενδυσεις σε "νεα" γιατι οπως παντα οι πρωτοποροι τρωνε και το χαρατσι...αν εχεις κουραγιο περιμενε λιγο να κατασταλαξει λιγο η κατηγορια των 3d.

φαγώθηκα με το 3D γιατί αποφευγω το σινεμά εδώ και 3-4 χρόνια λόγω περιορισμένου χρόνου απο την δουλειά...γι υατό και το ενδιαφέρον για την αγορά μιας τεχνολογίας όπως το 3D στις νέες τηλεοράσεις....καθώτι δεν υπάρχει η πολυτέλια του χρόνου οπότε και οι μετακινήσεις είναι περιορισμένες...για να πώ και την αλήθεια,δεν την μπορώ την βαβούρα του σινεμά....Άλλωστε κατα μέσο όρο κρατάω 2-3 χρόνια μια τηλεόραση για προσωπική χρήση...Απο την άλλη τίτλους σε 3D και μάλιστα στην επαρχία θα δούμε δειλά δειλά τέλος τοθ 2010 και αρχές του 2011...οπότε....Μόνο εκεί κολάω....στο ότι δεν ξέρω πόσο υλικο και τι υλικό θα υπάρχει μετά την αγορά....

προσωπικα βρισκω το 3D ψιλοαπάτη..
Εδώ στο σινεμά και αν δεν είναι γυρισμένη "σωστά" η ταινία ούτε που το καταλαβαίνεις.
Τα γυαλιά κουράζουν, καταστρεφουν τα χρώματα, ασε που απομονώνουν τους θεατές...
Πρόσφατα με τους Τιτάνες, μόνο στην αρχή το βιώνεις. Μετα γίνεται συνήθεια..

η απόφαση πάρθηκε...εν αναμονη λοιπό για το ξεκαθαρισμά στο τοπίιο του 3D και προς τα που βαδίζουμε,θα καλύψω τις κινηματογραφικές μου ανησυχίες με την αγορά μιας 40αρας για το υπνοδωμάτιο...και απο Σεπτέμβρη και μέχρι τέλος του έτους θα δούμε τι κάνουμε.Πάντως επειδη δεν θέλω να αγοράζω εξοπλισμό για 3D Cinema και να τα σκασω όλα μαζί τα γκαφρά...λέω καλοκαιράκι να χτυπήσω ενισχυτή και ηχεία κατα τον Σεπτέμβρη ενα blu-ray 3D και μετλα την TV σαλονιού....και κλείσαμε....Απλά αυτές οι plasma ρε παιδάκι μου....Θές ένα σωρό πράγματα να κανεις για να τις στρώσεις και για να προσέχεις που αποθαρύνουν την αγορά μιας τέτοιας...όσο καλύτερο και αν ειναι το μαυρο τους και τα υπόλοιπα καλά τους....αυτό το manual για το πώς θα πρέπει να βλέπει κάποιος και όχι το πώς θέλει κάποιος με τις plasma...ειναι αν μη τι άλλο κουραστικού και χωρίς στάνταρ αποτελέσματα...τι να πείς...

Απάντηση: Re: Αγορά άμεσα TV 3D LCD ή PLASMA?

α)....Θές ένα σωρό πράγματα να κανεις για να τις στρώσεις και για να προσέχεις που αποθαρύνουν την αγορά μιας τέτοιας....

β)..αυτό το manual για το πώς θα πρέπει να βλέπει κάποιος και όχι το πώς θέλει κάποιος με τις plasma...ειναι αν μη τι άλλο κουραστικού και χωρίς στάνταρ αποτελέσματα...τι να πείς...

α) Δεν θες τίποτα, βλέπεις όπως έβλεπες και στη προηγούμενη που είχες, την βάζεις στο Cinema και είναι μια χαρά, ο φόβος και η άγνοια πολλές φορές οδηγούν σε υπερβολές και τις περισσότερες φορές το καταλαβαίνει κάποιος όταν πάρει plasma και όχι στην έρευνα αγοράς, το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζει ο υποψήφιος αγοραστής είναι ότι δεν κάνει για monitor Η/Υ.

β) Ποιo manual σου το λέει αυτό??...Αν εννοείς ότι υπάρχει επισήμανση για τις στατικές εικόνες, έχε υπόψη σου ότι η ίδια επισήμανση υπάρχει και στα manual των LCD (τουλάχιστον στις SONY που έχω διαβάσει).

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Αγορά άμεσα TV 3D LCD ή PLASMA?

το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζει ο υποψήφιος αγοραστής είναι ότι δεν κάνει για monitor Η/Υ.

ακριβως επειδη την καταλαβα την δουλεια αυτη και εγω νωρις (ελεγα να παιζω λιγο wow κανα raid στην G20 να βλεπω τον Druid μου 30 εκατοστα lol lol lol) πηγα και πηρα μια LG M2762D για το γραφειο μου οποτε ειμαι μια χαρουλα....

Αν δεν είσαι κολλημένος με Panasonic και θες και 3D , γιατί όχι , τότε υπάρχει σε καλή τιμή περίπου 1500 η Samsung PS50C7000YW .Από ότι μου είπαν σε μια βδομάδα θα βρίσκετε στην αγορά . Όσο για το 3D αν θες βλέπεις η αν δεν το θες ,την ορίζεις να παίζει συμβατικά .Το καλό με αυτή είναι πως παίζει ,μάλλον μετατρέπει τα απλά προγράμματα σε 3D . Όπως διάβασα οι Plasma 3D παίζουν πολύ καλύτερα από τις LED είναι όλος ο τρόπος που κάνουν την προβολή .

Αν δεν είσαι κολλημένος με Panasonic και θες και 3D , γιατί όχι , τότε υπάρχει σε καλή τιμή περίπου 1500 η Samsung PS50C7000YW .Από ότι μου είπαν σε μια βδομάδα θα βρίσκετε στην αγορά . Όσο για το 3D αν θες βλέπεις η αν δεν το θες ,την ορίζεις να παίζει συμβατικά .Το καλό με αυτή είναι πως παίζει ,μάλλον μετατρέπει τα απλά προγράμματα σε 3D . Όπως διάβασα οι Plasma 3D παίζουν πολύ καλύτερα από τις LED είναι όλος ο τρόπος που κάνουν την προβολή .

καλά...εως άψογα τα λές φίλε μου....Αυτό το στρωσιμο των Plasma αυτό με χαλάει....

Το στρωσιμο μπορει να σε χαλαει 100-200 ωρες , το clouding ομως το μαυρο που θα ειναι γκρι κτλ. των LCD θα σε χαλανε οσο εχεις μια τηλεοραση...

Απάντηση: Re: Αγορά άμεσα TV 3D LCD ή PLASMA?

.... ο φόβος και η άγνοια πολλές φορές οδηγούν σε υπερβολές .....

Πάντα υπάρχει η επιλογή να μην στρωθεί μια plasma, την βάζεις στην πρίζα, την ανοίγεις και μετά στρώνει υποχρεωτικά...θέλει δεν θέλει....:D

Σαν σκέψη μόνο, με 2500 παίρνεις ένα αρκετά καλό projector για να βλέπεις ταινίες και μπάλα. Για TV νομίζω είναι πολλά. To 3D, αν πιάσει, θα είναι προσιτό σε 2-3 χρονάκια. Eίναι αρκετά νωρίς για να επενδύσεις σε 3D.

Είμαι από αυτούς που έλεγα οι Plasma είναι πολύ καλύτερες από τις LCD και μετά από δυο Plasma έκανα το λάθος και πήρα LCD. Θα μου πείτε γιατί ; ε μου άρεσε πολύ η εξωτερική εμφάνιση της συγκεκριμένης LCD επίσης το ότι είχε το πλεονέκτημα του ασύρματου tuner ,που σημαίνει αλλού του Tuner αλλού το Panel , πολύ βασικό για εμένα έτσι που έχω τοποθετημένα τα μηχανήματα μου, γιατί δεν θα έτρεχαν καλώδια στους τοίχους . Όταν έβαλα την καινούργια LCD (που είχα πλήρωση 2600 ) δίπλα στην Plasma κόντεψα να αυτοκτονήσω, τόσο μεγάλη ήταν η διαφορά , άσε μια πονεμένη ιστορία , αν δεν την βάλεις σπίτι σου την μια δίπλα στην άλλη δεν βλέπεις την διαφορά . Όσο για τα στρωσίματα και τέτοια ,ποτέ δεν έστρωσα τίποτα και ποτέ δεν είχα κανένα πρόβλημα .

Σαν σκέψη μόνο, με 2500 παίρνεις ένα αρκετά καλό projector για να βλέπεις ταινίες και μπάλα. Για TV νομίζω είναι πολλά. To 3D, αν πιάσει, θα είναι προσιτό σε 2-3 χρονάκια. Eίναι αρκετά νωρίς για να επενδύσεις σε 3D.
Άλλο ο προβολέας και άλλο η τηλεόραση ,για την καθημερινή χρήση σίγουρα μια τηλεόραση.

Άλλο ο προβολέας και άλλο η τηλεόραση ,για την καθημερινή χρήση σίγουρα μια τηλεόραση.

Για καθημερινή χρήση ναι αλλά έχει μια 47’’ LG7000. Θεωρώ τα 2500 υπερβολικά για TV. Όπως αναφέρει στο πρώτο post θέλει 50-50 μπάλα και ταινίες και στο post 8 (γιατί αποφεύγω το σινεμά εδώ και 3-4 χρόνια λόγω περιορισμένου χρόνου από την δουλειά...). Αν τα συνδυάσεις σε αυτά τα χρήματα νομίζω ότι ο projector είναι η απολαυστικότερη επιλογή. :award:
Φυσικά μια γνώμη λέω :idea:, το τι θα έκανα εγώ στην θέση του.