Αγορά Android κινητού

ζητάω συγνώμη αν κάποιοι θίχτηκαν με αυτά που γράφω δεν είχα τέτοιο σκοπό άλλα δεν μπορώ να δεκτό κάποια πράγματα που γράφονται για τα κινέζικα κινητά. Σίγουρα δεν είναι όλα ποιοτικά και κάποια έχουν προβλήματα, έχουν περάσει από τα χέρια μου αρκετά το δικό μου jiayu g3s και zte v967s ,lenovo s750, xiaomi red rice, lenovo K900, Lenovo A830 φίλων όλα (με εξαίρεση το Κ900 που παίζει σε άλλη κατηγορία) είναι αξιοπρεπέστατα τηλέφωνα για τα λεφτά τους και κανένας φίλος δεν έχει παραπονεθεί για ακτινοβολία από καμιά συσκευή σε αντίθεση με πολλά επώνυμα που είναι φούρνοι μικροκυμάτων.
Ποίος ο λόγος να πάρω ένα τηλέφωνο όπως πχ γράφει ο φίλος Yperion πιο πάνω και να δώσω 170-200 να πάρω ένα μέτριο τηλέφωνο αφού μπορώ με αυτά τα λεφτά να πάρω κάποιο από κίνα με κορυφαία χαρακτηρίστηκα?

Θα ανοίξω ένα καινούργιο θέμα για κινητά από κίνα να μην υπάρχουν κόντρες και παρεξηγήσεις.

Απάντηση: Re: Αγορά Android κινητού

Γιατί να μην προτιμήσω το ZTE Geek των 130 ή το ZTE V967S των 100;

Δικά σου είναι τα λεφτά και σίγουρα επιλέγεις ότι θέλεις. Κάποιοι που δεν αισθάνονται άνετα με την αγορά κινητού που δεν έχει καν την Ελληνική γλώσσα ή δεν έχει εγγύηση αντιπροσωπίας 2 ετών μπορεί όμως να το προτιμήσουν.

Το 967s φίλε μου έχει σίγουρα ελληνικά το έχω πάρει στη γυναίκα μου του έχω φορέσει την max flavor και υποστηρίζει πλήρως τη γλώσσα μας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά Android κινητού

Πολύ ωραία. Έχω να μπω στο forum από το Σάββατο αργά το βράδυ. Όπως έχω γράψει σε άλλο κομμάτι του forum, την Κυριακή δεν μπαίνω στο forum, όπως και δεν κάνω και άλλα πράγματα. Τη Κυριακή έχω αργία :smile: και ασχολούμαι με άλλα πράγματα.
Ευτυχώς είδα οι τόνοι έπεσαν, οι εξηγήσεις και οι κινήσεις έγιναν, και τα πράγματα ηρέμησαν. Sorry και από εμένα αν κούρασα ή εκνεύρισα κάποιους. Φανταστείτε πόσο κουράστηκα εγώ να γράψω όλα αυτά τα σεντόνια που έγραφα, και πόσο χρόνο έχασα. Να είναι και ισορροπημένα για να μην θίξω και κανέναν άλλον φίλο που αγοράζει από Κϊνα.
Φυσικά το πρόβλημα δεν ήταν τα κινητά από Κίνα. Δεν είμαι Δον Κιχώτης να κυνηγάω κινέζικους ανεμόμυλους. Και να προσπαθήσω να σταματήσω τον κόσμο να τα αγοράζει. Είναι σαφή τάση του εμπορίου εδώ και καιρό.
Το πρόβλημα ήταν ότι διεκδικούσα το κομμάτι μου από την ελεύθερη έκφραση. Να έχω το δικαίωμα να λέω ότι προτιμάω την άλλη επιλογή. Και να γράφω (αν έχω να γράψω κάτι) για τα κινητά της άλλη επιλογής. Χωρίς να μου έρχεται αμέσως κάποιος χαρακτηρισμός.
Ωραία τώρα ελπίζω ότι μπορούμε να ξαναγυρίσουμε στα χρήσιμα, και στα κινητά που θέλει να αναφέρει ο καθένας.
Μία σημείωση μόνο:
Από την άλλη θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι βρισκόμαστε μπροστά σε κοσμογονικές αλλαγές στα δίκτυα κινητής. Μπορεί όχι τόσο μεγάλη, όσο όταν εμφανίστηκε το iphone αλλά πάντως μεγάλη. Δεκτό ότι υπάρχει δυσπιστία απέναντι στα "αγνωστα" κινητά. Αν όμως τα εισάγουν κάποιες επώνυμες αντιπροσωπείες το Σεπτέμβριο και τα υποστηρίξουν με μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες, τότε τί θα γίνει; Το λέω μόνο και μόνο διότι έτυχε να γνωρίσω πώς δυο πολύ μεγάλα ονόματα συζητούν για 3-4 κινεζικές εταιρίες για να τις φέρουν στην Ελλάδα μετά το καλοκαίρι. Άρα από το πλήρως άγνωστο κινητό, θα γίνει ένα κινητό φθηνότερο ανταγωνιστής της samsung.

Μπορεί η alcatel πριν 20 χρόνια να ήταν αυτοκρατορία, αλλά πλέον δεν είναι εκείνη η αυτοκρατορία που ξέραμε.
Αυτό θα ήταν πολύ καλό. Ήδη έχει ξεκινήσει να γίνεται. Τέτοια μοντέλα είναι τα Turbo X του Πλαισίου, και τα κινητά της Vodafone με το όνομα της. Αλλά με αυτές τις συνθήκες αυτά δεν θα ήταν άγνωστα κινέζικα. Θα ήταν επίσημες εισαγωγές της Ευρωπαικής Ένωσης. Θα είχαν ένα σηματάκι CE που σημαίνει ότι έχει γίνει κάποιος έλεγχος. Θα υπήρχε ένα επίπεδο ποιότητας που θα ζητούσε η ίδια η εταιρία που θα τα εισάγει. Θα υπάρχει ένα service να απευθυνθώ αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Δεν θα ήταν ακριβώς τα ίδια κινέζικα με αυτά που λέγαμε νωρίτερα.

Όντως τώρα το όνομα Alcatel δεν λέει τίποτα. Δεν αναφέρθηκε σε αυτό το thread αλλά σε άλλο thread, με άλλο νόημα. Περισσότερο σαν μνήμη του ονόματος είχε νόημα εκεί που το ανέφερα.
Αλλά όντως τώρα δεν λέει πολλά πράγματα. Για αρκετό καιρό είχε εξαφανιστεί μάλιστα. Αλλά τώρα είναι πια και αυτή κινέζικη εταιρία (τουλάχιστον ο κλάδος συσκευών) και εδώ και μερικό καιρό έχει επανεμφανιστεί πάλι. Και έχει μερικά αξιοπρόσεκτα κινητά στην ελληνικά αγορά, και σε πολύ καλή τιμή για τις προδιαγραφές τους (επιτέλους μπορώ πάλι να γράψω για την ελληνική αγορά χωρίς να τσακώνομαι). Είχα σταμπάρει μάλιστα ένα Alcatel όταν προσπαθούσα να δω τι κινητό θα πάρω πριν κανένα μήνα. Αλλά το βρήκα σε live δοκιμή στο Public (άλλο ένα καλό του να ψωνίζεις από την ντόπια αγορά), και ψιλοτρόμαξα. Το βρήκα τρομερά αργό και μπερδεμένο. Κατόπιν εορτής το ξαναδοκίμασα, και το βρήκα μία χαρά. Οπότε να γράψω και κάτι χρήσιμο: Εσείς παιδιά που δουλεύετε σε καταστήματα με live δοκιμές κινητών, φροντίστε να τα ελέγχετε και να είναι σε μία λειτουργική κατάσταση. Ψάχνοντας πολλά κινητά πριν βρω το δικό μου, έχω δει ότι πολλοί κάνουν τέρατα. Τα πιάνουν πολλοί στα χέρια τους, τα πειράζουν ψάχνοντας, τους αλλάζουν πολλές ρυθμίσεις, τους ανοίγουν τα πάντα, και το κινητό μοιάζει σαν να είναι έτοιμο να διαλυθεί. Βγαίνει και κακό όνομα έτσι. Ας τα ελέγχουν οι υπάλληλοι και ας τα επαναφέρουν όσο πιο συχνά γίνεται.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά Android κινητού

Αυτό θα ήταν πολύ καλό. Ήδη έχει ξεκινήσει να γίνεται. Τέτοια μοντέλα είναι τα Turbo X του Πλαισίου, και τα κινητά της Vodafone με το όνομα της. Αλλά με αυτές τις συνθήκες αυτά δεν θα ήταν άγνωστα κινέζικα.

Συγνώμη αλλα τα Turbo-X είναι πιο κινέζικα και απο τα κινέζικα. Ούτε Play Store δεν έχουν (και σε μερικά δεν μπορείς ούτε καν να το βάλεις).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά Android κινητού

Και της vodafone οι συσκευές είναι lenovo και alcatel αν θυμάμαι καλά... μόνο κινέζικα (με την κακή την έννοια) δεν είναι δλδ...

Παρελήφθη σήμερα (παραγγελία 22/4 από minideal.net) από το ταχυδρομείο και φορτίζεται το Thl T11! Η συσκευασία περιλάμβανε 2 NFC tags, 1 extra back cover και 2 screen protectors. 1η εντύπωση από την κατασκευή πολύ καλή.

IMAG0264.jpg

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά Android κινητού

Συγνώμη αλλα τα Turbo-X είναι πιο κινέζικα και απο τα κινέζικα. Ούτε Play Store δεν έχουν (και σε μερικά δεν μπορείς ούτε καν να το βάλεις).

+100. Πλήρως αδιάφορες συσκευές (όπως και τα tablets με το ανάλογο λογότυπο).

Απάντηση: Re: Αγορά Android κινητού

Παρελήφθη σήμερα (παραγγελία 22/4 από minideal.net) από το ταχυδρομείο και φορτίζεται το Thl T11! Η συσκευασία περιλάμβανε 2 NFC tags, 1 extra back cover και 2 screen protectors. 1η εντύπωση από την κατασκευή πολύ καλή.

View attachment 103417

Μη μας βάζεις ιδέες εν μέσω κρίσης. Από χαρακτηριστικά σκίζει.
Περιμένουμε εντυπώσεις. Απόκριση οθόνης π.χ. Προκαταβολικά ευχαριστούμε για τον κόπο σου :-)

Αν πάτε ποτέ στο Stock House του Πλαισίου,είναι γεμάτο από επισκευασμένες Turbo-X συσκευές.Ότι πιο άθλιο κυκλοφορεί στην Ελλάδα.

Στα λόγια μου έρχεσαι. Εγώ το είχα γράψει.
Είχα γράψει παλιότερα για δύο κινητά που δίνει το Πλαίσιο κάτω από 100 ευρώ.
http://www.plaisio.gr/kinita-smartphones/smartphones/turbo-x/Turbo-X-G310S-512-plus-4GB-Black.htm
http://www.plaisio.gr/kinita-smartphones/smartphones/turbo-x/Turbo-X-Smart-Phone-G405-Black-W405.htm
Ήμουν σήμερα στο Πλαίσιο και από περιέργεια (αφού τα είχα αναφέρει) τους έριξα μία ματιά. Στο φθηνό πρόσεξα ότι δεν μπορούσα να βρω πουθενά το Google Play. Όταν πήγα σπίτι και έψαξα στο site τους για αξιολογήσεις χρηστών, είδα να λένε ότι όντως δεν έχει Google Play. Μόνο ένα Plaisio Market, που λένε ότι είναι αρκετά πιο περιορισμένο.
Παλιότερα αυτό ξέρω ότι γινόταν και σε ένα φθηνό tablet TurboX που είχε το Πλαίσιο.
Επίσης δεν το είδα και πολύ σβέλτο στην κίνηση των καρτελών του. Νομίζω ότι το παραέκαναν στην οικονομία.
Το ακριβότερο από τα δύο ήταν σαφώς καλύτερο. Και είχε και Google Play. Αν και εκεί μου έδωσαν την εντύπωση τα πλαστικά του ότι ήταν ελαφρώς πιο "φθηνά" στην αφή. Αλλά μπορεί να ήταν το στυλ τους έτσι. Πιο σαγρέ ας πούμε, σαν πιο εργοστασιακή αίσθηση και στυλ. Αλλά με την πρώτη ματιά φαίνεται αρκετά καλύτερο τηλέφωνο από το πρώτο.

Αν πάτε ποτέ στο Stock House του Πλαισίου,είναι γεμάτο από επισκευασμένες Turbo-X συσκευές.Ότι πιο άθλιο κυκλοφορεί στην Ελλάδα.
Ούτε αυτό με εκπλήσσει. Ότι Turbo X έχω πάρει το έχω πάει πίσω. Έλπιζα ότι στην μεγαλύτερη κατηγορία των κινητών, των οθονών και των τηλεοράσεων δεν ισχύει και ότι είναι καλύτερα. Δεν το ξέρω καθόλου και στενοχωριέμαι αν γίνεται και στα κινητά όπως λες.
Αλλά τώρα μπερδεύτηκα. Τελικά είναι καλά τα κινέζικα που φέρνουν οι εταιρίες, όπως τα Turbo X του Πλαισίου ή τα Huawei και τα ΖΤΕ που λέει η Wind ότι φέρνει αποκλειστικά (αν και είδα ότι πουλιούνται και αλλού), ή δεν είναι καλά; Μην ξεχνάτε ότι εγώ τα κατηγορούσα και γιαυτό κατηγορήθηκα. Τώρα που δεν τα κατηγορώ πάλι κατηγορούμαι; Να εμπιστεύομαι τα κινέζικα ή όχι; Η μήπως είναι θέμα μόνο του Πλαισίου και των Turbo X;
Τώρα που το σκέφτομαι, μάλλον το τελευταίο ισχύει. Το Πλαίσιο προσπαθεί να κάνει ένα brand name με φθηνές συσκευές δικές του με όνομα Turbo X. Αλλά κάτι δεν κάνουν καλά εκεί πέρα. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο πως ότι έχω πάρει με αυτό το όνομα το έχω πάει πίσω. Και με έκανε να σκέφτομαι ότι πρόκειται για φθηνές κινέζικες συσκευές. Και αν αυτοί που έχουν και τα μέσα στην Κίνα δεν μπορούν να φέρουν ένα κινέζικο της προκοπής, τότε δεν βοηθάνε και πολύ για την αποκατάσταση της φήμης των κινέζικων προιόντων. Και όπως είπα κατέληξα στο LG. Όλη η κουβέντα δηλαδή από την αρχή. Ας μην την ξανακάνουμε. Βλέπετε ότι προσπαθώ να "χτίσω γέφυρες" με την Κίνα. Μην με κάνετε πάλι να την κατηγορώ. Εξάλλου δεν μπορώ να βγάλω άκρη τι γίνεται και τι είναι καλό και τι όχι. Ελπίζω και ότι ακόμα και στα Turbo X υπάρχουν διαβαθμίσεις. Ας πούμε τα δύο κινητά που ανέφερα είχαν σαφή διαφορά στην ποιότητα όπως τα περιεργάστηκα τότε. Ίσως τελικά να είναι και θέμα του εμπόρου. Πρέπει φαίνεται να υπάρχει ένα σκαλοπάτι στα κινέζικα που καλό είναι να έχεις περάσει, και να μην εισάγεις το φθηνότερο που υπάρχει. Οπότε ίσως δεν πρέπει να κατηγορήσω τα κινέζικα αλλά τον έμπορο που δεν κάνει καλή επιλογή. Δεν ξέρω τίποτα πια, μπερδεύτηκα...

Re: Απάντηση: Αγορά Android κινητού

Στα λόγια μου έρχεσαι. Εγώ το είχα γράψει.

Ούτε αυτό με εκπλήσσει. Ότι Turbo X έχω πάρει το έχω πάει πίσω. Έλπιζα ότι στην μεγαλύτερη κατηγορία των κινητών, των οθονών και των τηλεοράσεων δεν ισχύει και ότι είναι καλύτερα. Δεν το ξέρω καθόλου και στενοχωριέμαι αν γίνεται και στα κινητά όπως λες.
Αλλά τώρα μπερδεύτηκα. Τελικά είναι καλά τα κινέζικα που φέρνουν οι εταιρίες, όπως τα Turbo X του Πλαισίου ή τα Huawei και τα ΖΤΕ που λέει η Wind ότι φέρνει αποκλειστικά (αν και είδα ότι πουλιούνται και αλλού), ή δεν είναι καλά; Μην ξεχνάτε ότι εγώ τα κατηγορούσα και γιαυτό κατηγορήθηκα. Τώρα που δεν τα κατηγορώ πάλι κατηγορούμαι; Να εμπιστεύομαι τα κινέζικα ή όχι; Η μήπως είναι θέμα μόνο του Πλαισίου και των Turbo X;
Τώρα που το σκέφτομαι, μάλλον το τελευταίο ισχύει. Το Πλαίσιο προσπαθεί να κάνει ένα brand name με φθηνές συσκευές δικές του με όνομα Turbo X. Αλλά κάτι δεν κάνουν καλά εκεί πέρα. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο πως ότι έχω πάρει με αυτό το όνομα το έχω πάει πίσω. Και με έκανε να σκέφτομαι ότι πρόκειται για φθηνές κινέζικες συσκευές. Και αν αυτοί που έχουν και τα μέσα στην Κίνα δεν μπορούν να φέρουν ένα κινέζικο της προκοπής, τότε δεν βοηθάνε και πολύ για την αποκατάσταση της φήμης των κινέζικων προιόντων. Και όπως είπα κατέληξα στο LG. Όλη η κουβέντα δηλαδή από την αρχή. Ας μην την ξανακάνουμε. Βλέπετε ότι προσπαθώ να "χτίσω γέφυρες" με την Κίνα. Μην με κάνετε πάλι να την κατηγορώ. Εξάλλου δεν μπορώ να βγάλω άκρη τι γίνεται και τι είναι καλό και τι όχι. Ελπίζω και ότι ακόμα και στα Turbo X υπάρχουν διαβαθμίσεις. Ας πούμε τα δύο κινητά που ανέφερα είχαν σαφή διαφορά στην ποιότητα όπως τα περιεργάστηκα τότε. Ίσως τελικά να είναι και θέμα του εμπόρου. Πρέπει φαίνεται να υπάρχει ένα σκαλοπάτι στα κινέζικα που καλό είναι να έχεις περάσει, και να μην εισάγεις το φθηνότερο που υπάρχει. Οπότε ίσως δεν πρέπει να κατηγορήσω τα κινέζικα αλλά τον έμπορο που δεν κάνει καλή επιλογή. Δεν ξέρω τίποτα πια, μπερδεύτηκα...

είναι κρίμα και άδικο να συγκρίνεις τα turbo-X με τα huawei και τα ΖΤΕ ! οι δεύτεροι είναι τεράστιοι κατασκευαστές με παγκόσμια αγορά και δικό τους r&d στον χώρο την τηλεπικοινωνιών!

Δεν αμφιβάλλω. Αλλά εγώ το διάβασα εδώ μέσα. Μόλις πήρα το πρώτο μου android, και μπήκα σε αυτή την κατηγορία του forum για να μάθω κανένα κόλπο. Στην αρχή είδα κάποιες "περίεργες" μάρκες στην WIND που έψαχνα για τηλέφωνο, και μετά είδα εδώ μέσα τι είναι αυτές οι "περίεργες" μάρκες. Ούτε τόσο περίεργες, ούτε τόσο μικρές είναι. Αλλά εγώ δεν είχα ιδέα. Και δεν είμαι και κανένας τελείως άσχετος, παρόλο που έχει γραφτεί πρόσφατα ότι αφού δεν ξέρω ας μην γράφω.
Εννοώ ότι τις δικές σας γνώσεις μην τις έχετε δεδομένες για όλον τον κόσμο. Ούτε να υπάρχει αυτός ο ελιτισμός. Δεν μιλάω προσωπικά, δεν διακρίνω κάτι τέτοιο στο προηγούμενο μήνυμα, αλλά γενικά υπάρχει μία μομφή σε όσους δεν γνωρίζουν καλά όλα τα δεδομένα περί κινέζικων. Απλά μην απορρίπτετε την άποψη του πολύ κόσμου που δεν γνωρίζει όλες αυτές τις κινέζικες μάρκες. Με την απλή δική μου γνώμη σας βεβαιώνω ότι ο περισσότερος κόσμος έτσι είναι.
Και μετά έρχεται η πλήρη σύγχυση. Ναι μεν υπάρχουν κάποιες κινέζικες μάρκες που έχουν καλό όνομα, αλλά ο περισσότερος κόσμος δεν τις γνωρίζει ακόμα. Ίσως να αξίζουν να τις γνωρίσει, αλλά δεν είναι περίεργο που δεν τις ξέρει, ή δεν τις πολυεμπιστεύεται αφού πρόσφατα τις πρωτοάκουσε. Και μετά πάει στο Πλαίσιο. Και βρίσκει ένα κινέζικο που έρχεται με την σφραγίδα του Πλαισίου. Σου λέει: από το να πάρω κάποιο άγνωστο μου κινέζικο, ας πάρω αυτό του Πλαισίου που τουλάχιστον έχει κάποιες προδιαγραφές. Δεν μπορεί, κάτι θα έχει κάνει κοτζάμ Πλαίσιο ώστε να είναι καλό. Και του βγαίνει πατάτα. Τι να κάνει τότε αυτός ο άνθρωπος, και τι γνώμη θα έχει μετά για όλα τα κινέζικα;
Γενικά τα κινέζικα βλέπω θέλουν πολύ διάβασμα. Αρκετές καλές μάρκες, αλλά και αρκετές παγίδες. Πολλά διαφορετικά επίπεδα ποιότητας. Ακόμα και αν εμπιστευτείς άλλον να διαλέξει για σένα (όπως το Πλαίσιο) πάλι μπορείς να την πατήσεις. Είναι στο χέρι του εμπόρου να σου φέρει καλό ή πατάτα. Και βλέπει εδώ μέσα ότι υπάρχουν κινέζικα sites αλλά εκεί υπάρχουν όλα μαζί και δεν ξέρω τι γνώσεις πρέπει να έχεις για να διαλέξεις το καλό.
Μην σας φαίνεται μετά περίεργο που ο περισσότερος κόσμος διαλέγει τις γνωστές μάρκες που ξέρει από πάντα. Μπράβο σε αυτούς που βρίσκουν το καλό κινέζικο. Αλλά δεν είναι υποχρεωτικό για όλους.
Η ίδια κουβέντα γίνεται βλέπω πάλι και στο διπλανό thread με την αγορά από Κϊνα. Μέσα σε μία μέρα 4 σελίδες με αντικρουόμενες απόψεις, αν και εκεί γράφεται περισσότερο για απευθείας αγορές. Και εκεί όμως υπάρχουν γνωστές μάρκες. Αλλά γενικά υπάρχει μεγάλη διαμάχη γύρω από τα κινέζικα. Δεν βλέπω να λύνεται εύκολα το θέμα.
Ελπίζω να μην χρειαστεί να επανέλθω στο θέμα. Έχω γράψει τα πάντα γύρω από την δισταχτική μου στάση. Κουράστηκα να πληκτρολογώ. Βλέπω στο thread για την αγορά από την Κίνα αρκετό φρέσκο κόσμο να γκρινιάζει. Ας τους δώσω την σκυτάλη.

View attachment 103417

Kάποιες πρώτες εντυπώσεις μετά από σχεδόν μία εβδομάδα συμβίωσης:

1) Η διαχείριση της μπαταρίας (με Greenify) είναι άριστη. Ειδικά σε standby είναι σαν να μην καταναλώνει καθόλου ρεύμα! Πραγματικά εντυπωσιακό! Επειδή βέβαια είναι αρχή ακόμα και η χρήση που του κάνω δεν είναι φυσιολογική (δηλαδή ασχολούμαι όλη την ώρα μαζί του) δεν μπορώ να αναφέρω ασφαλή συμπεράσματα για την απόδοση του με νορμαλ χρήση.
2) Το led είναι τόσο αχνό που ουσιαστικά είναι σαν να μην υπάρχει.
3) Η απόκριση της οθόνης είναι άψογη. Ακριβέστατη και ταχύτατη. Επίσης από κοντράστ είναι άριστη. Ίσως θα την ήθελα ένα κλικ πιο φωτεινή, αλλά και έτσι δεν υπάρχει πρόβλημα.
4) Ταχύτατο σε όλες τις λειτουργίες του, με το multitasking να δουλεύει αγόγγυστα και η εναλλαγή ανάμεσα στις εφαρμογές να γίνεται απροβλημάτιστα.
5) Η κάμερα δεν είναι κάτι σπουδαίο, αλλά τη δουλειά της την κάνει μια χαρά. Σίγουρα θα προτιμούσα να είχε ένα σουπερ ντούπερ αισθητήρα, αλλά ο απαραίτητος συμβιβασμός που πρέπει να γίνει δεν καθιστά τη χρήση της απαγορευτική.
6) Με double tap στη lockscreen η οθόνη ανάβει και με slide ξεκλειδώνει. Θα με ενδιέφερε αν υπάρχει κάποιος τρόπος να χρησιμοποιηθούν και άλλα gestures για custom λειτουργίες.
7) Το GPS με αυτή τη rom (που περάστηκε από την πρώτη μέρα) κλειδώνει άμεσα και δουλεύει άψογα.
8) Κατασκευαστικά το τηλέφωνο είναι άριστο, σίγουρα εφάμιλλο με το S3 που είχα.

Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είδα ότι έχουν τα δύο LG μου, L3ii και L5ii. Οπότε ίσως να είναι γενικό χαρακτηριστικό για τα τελευταίας γενιάς LG, αν και δεν ξέρω αν υπάρχει στα τελευταία L40, L70, L90 που αντικαθιστούν τα L3ii, L4ii, L5ii, L7ii, L9ii.
Το χαρακτηριστικό είναι ότι υπάρχει επιλογή απενεργοποίησης σε αρκετές εφαρμογές του κινητού, από αυτές που δίνει η LG στο αρχικό λογισμικό. Όχι όλες, αλλά σε αρκετές. Όπως τον στάνταρ browser, το ξυπνητήρι, μία εφαρμογή καιρού που υπάρχει, εργασίες, ημερολόγιο κτλ. Πολλές από αυτές τρέχουν συνέχεια, οπότε η απενεργοποίηση ελαφρώνει αρκετά το κινητό.
Υπόψιν ότι αυτή η δυνατότητα συνήθως θέλει root και εφαρμογή παγώματος, αλλά εδώ δίνεται από την LG και χωρίς root.
Δυστυχώς αυτό δεν ισχύει για τις εφαρμογές της Google που δεν απενεργοποιούνται, αλλά μόνο ότι έχει σχέση με την LG. Η αυταρέσκεια της Google συνεχίζει να μας γεμίζει με σκουπίδια (όπως η εφαρμογή για τις ταινίες που εγκαταστάθηκε πρόσφατα) που η Google θεωρεί απαραίτητες και δεν απενεργοποιούνται, οδηγώντας αρκετό κόσμο στο root. Αλλά η LG είναι πιο διαλλακτική.
Αν συνδυαστεί και με την δυνατότητα να μεταφέρονται κάποιες εφαρμογές στην κάρτα SD, που υπάρχει στην λίστα των εφαρμογών στις ρυθμίσεις, αλλά που θεωρητικά δεν γίνεται στο android 4.1 που έχει όλη η σειρά Lxii, δείχνει πολύ φροντίδα της LG στα λογισμικά της.

Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είδα ότι έχουν τα δύο LG μου, L3ii και L5ii. Οπότε ίσως να είναι γενικό χαρακτηριστικό για τα τελευταίας γενιάς LG, αν και δεν ξέρω αν υπάρχει στα τελευταία L40, L70, L90 που αντικαθιστούν τα L3ii, L4ii, L5ii, L7ii, L9ii.
Το χαρακτηριστικό είναι ότι υπάρχει επιλογή απενεργοποίησης σε αρκετές εφαρμογές του κινητού, από αυτές που δίνει η LG στο αρχικό λογισμικό. Όχι όλες, αλλά σε αρκετές. Όπως τον στάνταρ browser, το ξυπνητήρι, μία εφαρμογή καιρού που υπάρχει, εργασίες, ημερολόγιο κτλ. Πολλές από αυτές τρέχουν συνέχεια, οπότε η απενεργοποίηση ελαφρώνει αρκετά το κινητό.
Υπόψιν ότι αυτή η δυνατότητα συνήθως θέλει root και εφαρμογή παγώματος, αλλά εδώ δίνεται από την LG και χωρίς root.
Δυστυχώς αυτό δεν ισχύει για τις εφαρμογές της Google που δεν απενεργοποιούνται, αλλά μόνο ότι έχει σχέση με την LG. Η αυταρέσκεια της Google συνεχίζει να μας γεμίζει με σκουπίδια (όπως η εφαρμογή για τις ταινίες που εγκαταστάθηκε πρόσφατα) που η Google θεωρεί απαραίτητες και δεν απενεργοποιούνται, οδηγώντας αρκετό κόσμο στο root. Αλλά η LG είναι πιο διαλλακτική.
Αν συνδυαστεί και με την δυνατότητα να μεταφέρονται κάποιες εφαρμογές στην κάρτα SD, που υπάρχει στην λίστα των εφαρμογών στις ρυθμίσεις, αλλά που θεωρητικά δεν γίνεται στο android 4.1 που έχει όλη η σειρά Lxii, δείχνει πολύ φροντίδα της LG στα λογισμικά της.

Αυτο γίνεται και με εφαρμογές της Sony ( και πιθανότατα σε όλες τις εταιρίες ).
Το root ειναι απαραίτητο έτσι κι αλλιώς . Αν οι εταιρείες νοιάζονταν για τους καταναλωτές έπρεπε να κυκλοφορούν τις συσκευές τους rootαρισμενες ή έστω να υπάρχει επίσημος τρόπος στο site τους για να γίνεται .

Το root ειναι απαραίτητο έτσι κι αλλιώς.

Το λάθος των περισσότερων είναι ότι γεμίζουν το κινητό "σκουπίδια" (launcher , weather , news apps κτλ) και λογικό είναι να αρχίσει κάποια στιγμή να σέρνεται. Εδώ ακόμη και ο NOVA launcher που θεωρείται από κάποιους κορυφή (και τον πλήρωσα κιόλας όχι την δωρεάν έκδοση) και τον έβαλα σε ένα LG που είχα και άρχισε τρέλα κολλήματα και αναγκάστηκα και τον έβγαλα.
Τώρα ότι κάποια κινητά με φτωχό hardware και μνήμη κάτω από 1 GB μπορεί να χρειάζονται root μπορεί και να ισχύει.