Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά Android κινητού
Πολύ ωραία. Έχω να μπω στο forum από το Σάββατο αργά το βράδυ. Όπως έχω γράψει σε άλλο κομμάτι του forum, την Κυριακή δεν μπαίνω στο forum, όπως και δεν κάνω και άλλα πράγματα. Τη Κυριακή έχω αργία :smile: και ασχολούμαι με άλλα πράγματα.
Ευτυχώς είδα οι τόνοι έπεσαν, οι εξηγήσεις και οι κινήσεις έγιναν, και τα πράγματα ηρέμησαν. Sorry και από εμένα αν κούρασα ή εκνεύρισα κάποιους. Φανταστείτε πόσο κουράστηκα εγώ να γράψω όλα αυτά τα σεντόνια που έγραφα, και πόσο χρόνο έχασα. Να είναι και ισορροπημένα για να μην θίξω και κανέναν άλλον φίλο που αγοράζει από Κϊνα.
Φυσικά το πρόβλημα δεν ήταν τα κινητά από Κίνα. Δεν είμαι Δον Κιχώτης να κυνηγάω κινέζικους ανεμόμυλους. Και να προσπαθήσω να σταματήσω τον κόσμο να τα αγοράζει. Είναι σαφή τάση του εμπορίου εδώ και καιρό.
Το πρόβλημα ήταν ότι διεκδικούσα το κομμάτι μου από την ελεύθερη έκφραση. Να έχω το δικαίωμα να λέω ότι προτιμάω την άλλη επιλογή. Και να γράφω (αν έχω να γράψω κάτι) για τα κινητά της άλλη επιλογής. Χωρίς να μου έρχεται αμέσως κάποιος χαρακτηρισμός.
Ωραία τώρα ελπίζω ότι μπορούμε να ξαναγυρίσουμε στα χρήσιμα, και στα κινητά που θέλει να αναφέρει ο καθένας.
Μία σημείωση μόνο:
Από την άλλη θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι βρισκόμαστε μπροστά σε κοσμογονικές αλλαγές στα δίκτυα κινητής. Μπορεί όχι τόσο μεγάλη, όσο όταν εμφανίστηκε το iphone αλλά πάντως μεγάλη. Δεκτό ότι υπάρχει δυσπιστία απέναντι στα "αγνωστα" κινητά. Αν όμως τα εισάγουν κάποιες επώνυμες αντιπροσωπείες το Σεπτέμβριο και τα υποστηρίξουν με μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες, τότε τί θα γίνει; Το λέω μόνο και μόνο διότι έτυχε να γνωρίσω πώς δυο πολύ μεγάλα ονόματα συζητούν για 3-4 κινεζικές εταιρίες για να τις φέρουν στην Ελλάδα μετά το καλοκαίρι. Άρα από το πλήρως άγνωστο κινητό, θα γίνει ένα κινητό φθηνότερο ανταγωνιστής της samsung.
Μπορεί η alcatel πριν 20 χρόνια να ήταν αυτοκρατορία, αλλά πλέον δεν είναι εκείνη η αυτοκρατορία που ξέραμε.
Αυτό θα ήταν πολύ καλό. Ήδη έχει ξεκινήσει να γίνεται. Τέτοια μοντέλα είναι τα Turbo X του Πλαισίου, και τα κινητά της Vodafone με το όνομα της. Αλλά με αυτές τις συνθήκες αυτά δεν θα ήταν άγνωστα κινέζικα. Θα ήταν επίσημες εισαγωγές της Ευρωπαικής Ένωσης. Θα είχαν ένα σηματάκι CE που σημαίνει ότι έχει γίνει κάποιος έλεγχος. Θα υπήρχε ένα επίπεδο ποιότητας που θα ζητούσε η ίδια η εταιρία που θα τα εισάγει. Θα υπάρχει ένα service να απευθυνθώ αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Δεν θα ήταν ακριβώς τα ίδια κινέζικα με αυτά που λέγαμε νωρίτερα.
Όντως τώρα το όνομα Alcatel δεν λέει τίποτα. Δεν αναφέρθηκε σε αυτό το thread αλλά σε άλλο thread, με άλλο νόημα. Περισσότερο σαν μνήμη του ονόματος είχε νόημα εκεί που το ανέφερα.
Αλλά όντως τώρα δεν λέει πολλά πράγματα. Για αρκετό καιρό είχε εξαφανιστεί μάλιστα. Αλλά τώρα είναι πια και αυτή κινέζικη εταιρία (τουλάχιστον ο κλάδος συσκευών) και εδώ και μερικό καιρό έχει επανεμφανιστεί πάλι. Και έχει μερικά αξιοπρόσεκτα κινητά στην ελληνικά αγορά, και σε πολύ καλή τιμή για τις προδιαγραφές τους (επιτέλους μπορώ πάλι να γράψω για την ελληνική αγορά χωρίς να τσακώνομαι). Είχα σταμπάρει μάλιστα ένα Alcatel όταν προσπαθούσα να δω τι κινητό θα πάρω πριν κανένα μήνα. Αλλά το βρήκα σε live δοκιμή στο Public (άλλο ένα καλό του να ψωνίζεις από την ντόπια αγορά), και ψιλοτρόμαξα. Το βρήκα τρομερά αργό και μπερδεμένο. Κατόπιν εορτής το ξαναδοκίμασα, και το βρήκα μία χαρά. Οπότε να γράψω και κάτι χρήσιμο: Εσείς παιδιά που δουλεύετε σε καταστήματα με live δοκιμές κινητών, φροντίστε να τα ελέγχετε και να είναι σε μία λειτουργική κατάσταση. Ψάχνοντας πολλά κινητά πριν βρω το δικό μου, έχω δει ότι πολλοί κάνουν τέρατα. Τα πιάνουν πολλοί στα χέρια τους, τα πειράζουν ψάχνοντας, τους αλλάζουν πολλές ρυθμίσεις, τους ανοίγουν τα πάντα, και το κινητό μοιάζει σαν να είναι έτοιμο να διαλυθεί. Βγαίνει και κακό όνομα έτσι. Ας τα ελέγχουν οι υπάλληλοι και ας τα επαναφέρουν όσο πιο συχνά γίνεται.