Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά Android κινητού
Αυτο γίνεται και με εφαρμογές της Sony ( και πιθανότατα σε όλες τις εταιρίες ).
Το root ειναι απαραίτητο έτσι κι αλλιώς .Αν οι εταιρείες νοιάζονταν για τους καταναλωτές έπρεπε να κυκλοφορούν τις συσκευές τους rootαρισμενες ή έστω να υπάρχει επίσημος τρόπος στο site τους για να γίνεται .
Πολύ ωραία, και δεν το ήξερα. Καλό είναι που οι εταιρίες αρχίζουν να αναγνωρίζουν ότι πρέπει να μας αφήνουν τον έλεγχο της συσκευής μας. Μακάρι να το αναγνώριζε και η Google, και να μην κάνουν τον κόσμο να ψάχνει τρόπο ρουταρίσματος. Το καλύτερο όντως θα ήταν να γινόταν με νόμιμο τρόπο και να μη θεωρείται παρανομία, που ακυρώνει την εγγύηση κτλ.
Στα LG μου πχ δεν έχω βρει τρόπο να τα κάνω root, εκτός από δύο εφαρμογές που δεν θεωρούνται πολύ καθαρές, και κατηγορούνται ότι κάνουν κάποια υποκλοπή δεδομένων κτλ. Έτσι τα έχω αφήσει χωρίς root, αλλά δεν έχω και σοβαρό πρόβλημα ως προς την λειτουργία για να επιμείνω. Αλλά όντως έτσι αποκλείονται κάποιες εφαρμογές που δεν δουλεύουν χωρίς root, που δεν χρειάζομαι εγώ, αλλά πολύς κόσμος μπορεί να θέλει.
Εγώ στον Κινέζο που τρέχω πολλές εφαρμογές π.χ viber what's up Skype Facebook Twitter καιρός tapatalk κλπ πότε δεν είδα κόλλημα αν τώρα τα βάλεις σε τηλέφωνο που πωλείτε στην Ελλάδα 80-100 (εγώ δεν τα θεωρώ τηλέφωνα αυτά πεταμένα λεφτά είναι) ναι θα κολλάει.
Για τέταρτη φορά βρίζεις την επιλογή μου. 104 ευρώ πήρα εγώ το LG μου και κάνω μία χαρά την δουλειά μου, και τώρα πια 106 ευρώ κάνει το LG L7ii που είναι ακόμα καλύτερο. Σίγουρα όχι σκουπίδι. Οι τιμές είναι φυσικά σκρουτζομάγαζων, και αναφέρομαι μόνο σε LG που τα γνωρίζω και έχω ασχοληθεί. Όσο βρίζεις τις επιλογές μου αλλά και της πλειοψηφίας των ελλήνων καταναλωτών, τόσο θα αντιδρώ. Και έχουμε τσακωθεί ήδη 3 φορές για αυτό το πράγμα, κάτι που οδήγησε στο άνοιγμα του thread για τα κινέζικα. Καλά τα κινέζικα για όποιον ενδιαφέρεται, αλλά δεν ανέχομαι να παρουσιάζεται σαν μονόδρομος, και να βρίζεται οποιαδήποτε άλλη επιλογή.
Πληροφοριακά μόνο, πριν μερικές βδομάδες βρέθηκα με παρέα σε κοινωνική εκδήλωση, που τους ανέφερα πως πήρα το κινητό. Τους είπα ότι δύο είναι πια οι τάσεις, ή να παίρνεις το κινητό από σκρουτζομάγαζο στα 2/3 της τιμής που έχουν στα μεγάλα και γνωστά μαγαζιά, ή μία τάση που αναφέρεται σε sites τεχνολογίας (όπως γενικά τους ανέφερα) να τα φέρνουν κατευθείαν από την Κίνα. Επέμενα μάλιστα ότι όσοι έχουν φέρει γράφουν τα καλύτερα λόγια. Αλλά όλοι μου είπαν ότι δεν ενδιαφέρονται για τα κινέζικα γιατί τα φοβούνται, και με ρώταγαν λεπτομέρειες για τα σκρουτζομάγαζα. Τώρα με έχουν αγγαρέψει όλοι να τους βρω κινητό έτσι.
Δηλαδή μην αναφέρεται σαν μονόδρομος τα κινέζικα, γιατί ακόμα αφορούν λίγους. Αλλά κυρίως, μην βρίζονται όσοι έχουν άλλη άποψη. Ένα κάρο φορές την έχουμε κάνει αυτή την κουβέντα, και έχουμε τσακωθεί. Μην την ξανακάνουμε.
Ένα ανέκδοτο θα αναφέρω μόνο. Ο Γκέκας της Εθνικής ομάδας έχει κάνει ένα τατουάζ κινέζικο. Στον αγώνα με την Ιαπωνία το πρόσεξαν κάποιοι ανατολικοί (πιθανών κινέζοι αφού έπαιζε η κοντινή τους Ιαπωνία) και έγινε φασαρία. Γιατί το τατουάζ ήταν λάθος και δεν έβγαζε νόημα. Ο Βουλαρίνος στην ραδιοφωνική του εκπομπή στον Σκαι άρχισε την πλάκα, όπως κάνει με όλους.
"Το κινέζικο τατουάζ όταν το βάζεις στην μπρίζα ανατινάζεται; Όχι βρε (λέει ο Νικολάου που κάνουν μαζί εκπομπή), ξεβάφει με το πρώτο πλύσιμο"
Δεν είναι μονόδρομος τα κινέζικα για τον πολύ κόσμο, όπως έχω αναφέρει και στις 15 προηγούμενες σελίδες με άλλα παραδείγματα. Οπότε μην βρίζεται οποιαδήποτε άλλη επιλογή. Τα έχουμε ξαναπεί, μην τα ξαναλέμε.