Αγορά Android κινητού

Μιλάμε για την ελληνική αγορά. Μάλλον λες για κινέζικο, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Εδώ, σε αυτό το thread, μιλάμε για ότι υπάρχει στην ελληνική αγορά, για όσους δεν ενδιαφέρονται να παραγγείλουν κατευθείαν από Κίνα.
Στην ελληνική αγορά δεν νομίζω ότι υπάρχουν καλύτερα στα 100 ευρώ. Εγώ πχ ασχολούμαι μόνο με την ελληνική αγορά, και δεν έχω βρει συνολικά καλύτερο σε προδιαγραφές, στα 100 ευρώ. Υπάρχουν αρκετά υπερτιμημένα που έχουν πχ οθόνη 3,5" ή μερικοί κράχτες παγίδες με 5" οθόνη, τετραπύρηνα, αλλά με 512MB RAM! Μπορεί να έχει μικρή ανάλυση το Lenovo, αλλά συνολικά σε όλες τις προδιαγραφές δεν έχω βρει καλύτερο. Ή μάλλον με λιγότερους συμβιβασμούς, για τα 100 ευρώ.
Υπάρχουν βέβαια και κάποια παλιότερα μοντέλα σε σκρουτζομάγαζα που έχουν πέσει πολύ οι τιμές τους, αλλά δεν έχω βρει πχ φθηνότερο με 5" οθόνη, που να μην έχει μόνο 512 MB RAM.
Βέβαια οι προδιαγραφές από μόνες τους δεν λένε πολλά πράγματα. Ένα καλό στα επώνυμα (ή σχετικώς επώνυμα) είναι ότι υπάρχουν και reviews. Στο link του gsmarena που ανέβασα βλέπω ότι υπάρχουν και reviews, και εκεί βλέπω ότι το Lenovo έχει κάποια θεματάκια. Αλλά με βάσει τα χαρακτηριστικά αλλά και τα reviews μπορεί ο καθένας να κρίνει αν του αρέσει το Lenovo. Εγώ απλώς το ανεβάζω, και κυρίως βάσει των χαρακτηριστικών του και της τιμής που δίνει για αυτά, και φυσικά με ελληνική τιμή.

Αν ισχύουν τα δημοσιεύματα για εισαγωγή smartphones της doogee, επίσημα από την ΟΕΒΕ, τότε το dg310 που είναι καλύτερο από το lenovo θα είναι vfm στα 100 ευρώ , μόνο και μόνο με 1 gb ram στα λεφτά αυτά δεν βρίσκεις.

Και το Lenovo έχει 1 GB RAM, δεν κοιτάω πια κάτω από τόσο.
Το θέμα είναι ότι δεν θα είχα πρόβλημα και με την doogee, αλλά δεν την έχω καταλάβει ακόμα αν θεωρείται από τις καλές κινέζικες, ή τις "δεύτερες". Δηλαδή για κάποιον σαν εμένα που έχει θέμα με την ασφάλεια των κινέζικων.
Διαβάζω στο thread για τα κινέζικα, αλλά δεν έχω καταλάβει ακόμα πλήρως που να την κατατάξω. Έχω δει και αυτό το πινακάκι κατάταξης, και βοήθησε (όχι μόνο αυτό) να εμπιστεύομαι κάποιες μάρκες σαν την ZTE ή την Lenovo. Την doogee που θα την βάζατε στον πίνακα; Μήνυμα #7.
http://avclub.gr/forum/showthread.php/117061-Αγορά-έξυπνου-κινητού-εώς-120-ευρό-!
Και με την προυπόθεση βέβαια ότι εισαγωγή σημαίνει κάλυψη κάποιων ευρωπαικών προδιαγραφών, και service. Αλλά όταν μία μάρκα αποφασίσει να έρθει με το όνομα της, και όχι ανώνυμο OEM τύπου Crypto ή Turbo-X, μου εμπνέει περισσότερη εμπιστοσύνη ότι τα καλύπτει.
Για να έρθουν και να τα δούμε τι θα λένε.

Κατά την γνώμη μου η doogee δεν την θεωρώ καλή εταιρεία θα την έβαζα χαμηλά στον πίνακα πρώτη κινεζική εταιρεία Είναι η xiaomi - Lenovo - Huawei - ZTE - Asus - Coolpad - κλπ
Oppo meizu Είναι καλές αλλά ξεφεύγουν οικονομικά

Εγώ θα την έβαζα κάτω απο τη Zopo, στην δεύτερη στήλη. Το κάζο με την οθόνη του DG350 δεν τους το συγχωρώ (που να το είχα αγοράσει κιόλας, όπως σχεδίαζα :p)

Μιας και ο Κώστας ανάφερε την Zopo να πω ότι 3 έχω σπίτι ( 700, 780, C2 ) μηδέν βλάβες. Ήμουν για αγορά Xiaomi Redmi που πήρε φίλος, αλλά τελικά του σβήνει εκεί που μιλάει.

Απάντηση: Re: Αγορά Android κινητού

Μιας και ο Κώστας ανάφερε την Zopo να πω ότι 3 έχω σπίτι ( 700, 780, C2 ) μηδέν βλάβες. Ήμουν για αγορά Xiaomi Redmi που πήρε φίλος, αλλά τελικά του σβήνει εκεί που μιλάει.

Xiaomi Redmi Note έχω από τα καλύτερα τηλέφωνα που είχα ποτέ δύσκολα να έχει κάποια ζημιά του φίλου σου, ας κάνει μια ενημέρωση με την τελευταία ελληνική ρομ από xiaomi Hellas να δει πως πάει .
Η xiaomi έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής αγγίζει τηλέφωνα τριπλάσια αξίας .

Καλά δεν αποκλείεται να έχει ζημιά η να είναι προβληματικό κομμάτι, από την μεριά μου ήταν ο λόγος που δεν μπήκα στην διαδικασία να αγοράσω Xiaomi.

Πολύ καλό το μικρό. Δυνατά χαρακτηριστικά σε compact διαστάσεις. Εμφανώς βελτιωμένο από τον προκάτοχό του και με πάρα πολύ καλή μπαταρία. Όμορφη οθόνη και αδιάβροχο ( Κούφια να 'ναι η ώρα).
Αρνητικό : η κάμερα του στο auto, σε δύσκολες συνθήκες. Εάν παίξεις manual θα πάρεις καλύτερο αποτέλεσμα, γιατί το hardware υπάρχει και με το παραπάνω.

Για την κυρά ψαχνουμε...
Μικρη ειναι η διαφορα (70 περιπου ευρω). To Galaxy Alpha δεν παιρνει εξτρα καρτα, εχει μικροτερη μπαταρια, ισως και χειροτερη καμερα. Δεν ειναι υποκαμια εννοια ... power user, θελει κατι που να της αρεσει κατ αρχας... 5 χρονια με iphone, ηρθε η στιγμη του switch. Δεν θελει παντοφλα (δεν την βολευει)

Να τα δει από κοντά κι οποιο της κάνει κλικ να το διαλέξει
Και το Samsung είναι πολύ δυνατό κι έχει καλύτερο φωτογραφικό αποτέλεσμα στο αυτόματο.
Αν θες τη γνώμη μου σε αυτά τα δύο όποιο κι αν διαλέξει ευχαριστημενη θα μείνει. Επομένως όποιο της αρέσει καλύτερα κι έτσι φεύγει από πάνω σου το άγχος επιλογής

ευχαριστω

υπαρχει και καμια τριτη επιλογη να δουμε?
(οχι μεγαλυτερου μεγεθους)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Σε μπαταρία κερδίζει το Sony με διαφορά , σε οθόνη και επιδόσεις το Alpha. Για το θέμα του σχεδιασμού την είπα την (υποκειμενική) άποψη μου , το Samsung φαίνεται πιο premium ενώ το Sony πιο "φτηνιάρικο".

Το σονυ δεν το εχω πιασει στο χερι, το alpha παντως μου φανηκε φτηνιαρικο για να πω την αληθεια μου...