Πλάκα έχει, αλλά έχει και κινδύνους. Και όχι μόνο για τα LG.
Τουλάχιστον στο LG που έχω εγώ υπάρχουν διάφορες παρεμφερείς επιλογές για το ξεκλείδωμα της οθόνης. Εγώ χρησιμοποιούσα την επιλογή Knock Code. Ορίζεις έναν συνδυασμό χτυπημάτων στην οθόνη σε διάφορα σημεία, από τον απλό συνδυασμό τριών χτυπημάτων στο ίδιο σημείο που χρησιμοποιούσα εγώ, μέχρι διάφορους συνδυασμούς αριθμών χτυπημάτων σε 4 διαφορετικά σημεία της οθόνης.
Το πρόβλημα είναι ότι μπορεί να γίνει λάθος. Εγώ το έκανα γιατί προσπαθούσα να ανοίξω την οθόνη ενώ δεν την έβλεπα, αφού είχα συνδέσει το tablet στον υπολογιστή με κοντό καλώδιο, δεν έφτανα καλά και δεν έβλεπα την οθόνη, και έπρεπε να ανοίξει η οθόνη για να δει το tablet ο υπολογιστής. Έκανα 5 αποτυχημένες (τυφλές και βιαστικές) προσπάθειες για να χτυπήσω σύμφωνα με τον συνδυασμό που είχα ορίσει, και είδα έκπληκτος ότι κλείδωσε το tablet!!!
Για να ξεκλειδώσει ήθελε ένα PIN που λέει ότι είχα ορίσει ως εφεδρική λύση σε περίπτωση κλειδώματος. Δεν θυμάμαι καν να είχα ορίσει τέτοιο PIN, αλλά μάλλον είχα ορίσει κάποιο βιαστικά χωρίς να δώσω σημασία ή να το καταγράψω κάπου.
Ή δεύτερη εναλλακτική, μου ζήταγε να ξαναγράψω τα στοιχεία σύνδεσης με τον λογαριασμό Google μου, τα έγραφα κανονικά (username και password), αλλά για κάποιον περίεργο λόγο δεν τα δέχονταν. Αν και είμαι σίγουρος ότι τα έγραφα σωστά.
Οπότε έμενε να ψάξω στο google (από τον υπολογιστή μου) να δω τι γίνεται σε τέτοια περίπτωση. Και εκεί είδα ότι πάρα πολύς κόσμος την είχε πατήσει με παρόμοιο τρόπο. Για παράδειγμα, κινητό στην τσέπη, και το ακούμπησμα στο ύφασμα της τσέπης τα έβλεπε σαν προσπάθεια ξεκλειδώματος. Αποτυχημένη, και κλείδωνε τελείως η οθόνη.
Και αυτό όχι μόνο σε LG, αλλά και σε κάποιο HTC που διάβασα (χωρίς να θυμάμαι ποιο τώρα), σε πολλά Samsung (μαζί με κάποιο κόλπο αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος που έχει πχ το S5), γενικά πολλές μάρκες χρησιμοποιούν διάφορα τέτοια κόλπα ξεκλειδώματος της οθόνης.
Υπήρχαν κάποιες λύσεις που σε ορισμένους λέει έπιασαν (σε έμενα όχι), αλλά οι περισσότεροι κατέληγαν στην απόλυτη λύση τελικά. Hard reset. Όπως και εγώ. Και επειδή έγινε ξαφνικά δεν είχα προλάβει να κάνω και backup, οπότε σβήστηκαν όλα, και ξαναστήσιμο του tablet ασπό την αρχή. Προσοχή λοιπόν σε αυτά τα κόλπα ανοίγματος της οθόνης, βολικά και προσθέτουν στην ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων μας αφού δεν μπορεί να ανάψει την οθόνη κάποιος ξένος, αλλά έχουν και κινδύνους.
Προσοχή στα PIN που ορίζετε σε περίπτωση μπλοκαρίσματος, κτλ.