Αγορά Android κινητού

Re: Μπορειτε να μου προτείνετε κινητό...??

Το SAMSUNG GALAXY YOUNG GT-S6310 ειναι το πρωτο smartphone που πήρα.
Δυστυχως δεν είμαι ευχαριστημένος καθόσον ανοίγει εγαρμογές μόνο του και παρόλο
που το πήγα στο επίσημο σερβις της SAMSUNG στη Θεσ/κη το πρόβλημα παραμένει.
Ισως το ξαναπάω για αναβαθμιση αν υπάρχει τετοια διαδικασια.

Μπορειτε να μου προτείνετε άλλο κινητό πολύ καλής ποιότητας ΑΛΛΑ στις διαστάσεις
του SAMSUNG GALAXY YOUNG GT-S6310 (+-) ...??
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΤΟΥ 109.4 x 58.6 x 12.5 mm
ΟΘΟΝΗ 3,27 ιντσες

Δεν μου αρέσουν τα μεγαλύτερα κινητα και προτιμώ τον "ογκο" του YOUNG GT-S6310
Υπάρχει περίπτωση να βρω καλό κινητό σε μικρές διαστάσεις ή τα μικρα ειναι και φτωχα
σε χαρακτηριστικά .... de facto ...?

Ευχαριστω προκαταβολικα για κάθε απάντηση

Ανοίγει εφαρμογές που δεν θέλεις ; η απλά δεχεται ντε φάκτο εφαρμογές χωρίς να σε ρωτήσει ; Γιατί το δεύτερο όλα το κάνουν. Αν είναι το πρώτο και σου ανοίγουν σαν Pop Ups, πρόσεξε μην έχεις αρπάξει κανένα malwear απο Google Chrome κυρίως αλλά όχι αποκλειστικά. Εγω Exw Iphone S, and No problem !

Ποσό;
Χρήση;
Προτεραιότητες; (μπαταρία, φωτογραφίες, μουσική, σερφαρισμα, Ποιότητα κλήσεων....
Προτίμηση σε λογισμικό;

Re: Απάντηση: Αγορά Android κινητού

Πλάκα έχει, αλλά έχει και κινδύνους. Και όχι μόνο για τα LG.
Τουλάχιστον στο LG που έχω εγώ υπάρχουν διάφορες παρεμφερείς επιλογές για το ξεκλείδωμα της οθόνης. Εγώ χρησιμοποιούσα την επιλογή Knock Code. Ορίζεις έναν συνδυασμό χτυπημάτων στην οθόνη σε διάφορα σημεία, από τον απλό συνδυασμό τριών χτυπημάτων στο ίδιο σημείο που χρησιμοποιούσα εγώ, μέχρι διάφορους συνδυασμούς αριθμών χτυπημάτων σε 4 διαφορετικά σημεία της οθόνης.
Το πρόβλημα είναι ότι μπορεί να γίνει λάθος. Εγώ το έκανα γιατί προσπαθούσα να ανοίξω την οθόνη ενώ δεν την έβλεπα, αφού είχα συνδέσει το tablet στον υπολογιστή με κοντό καλώδιο, δεν έφτανα καλά και δεν έβλεπα την οθόνη, και έπρεπε να ανοίξει η οθόνη για να δει το tablet ο υπολογιστής. Έκανα 5 αποτυχημένες (τυφλές και βιαστικές) προσπάθειες για να χτυπήσω σύμφωνα με τον συνδυασμό που είχα ορίσει, και είδα έκπληκτος ότι κλείδωσε το tablet!!!
Για να ξεκλειδώσει ήθελε ένα PIN που λέει ότι είχα ορίσει ως εφεδρική λύση σε περίπτωση κλειδώματος. Δεν θυμάμαι καν να είχα ορίσει τέτοιο PIN, αλλά μάλλον είχα ορίσει κάποιο βιαστικά χωρίς να δώσω σημασία ή να το καταγράψω κάπου.
Ή δεύτερη εναλλακτική, μου ζήταγε να ξαναγράψω τα στοιχεία σύνδεσης με τον λογαριασμό Google μου, τα έγραφα κανονικά (username και password), αλλά για κάποιον περίεργο λόγο δεν τα δέχονταν. Αν και είμαι σίγουρος ότι τα έγραφα σωστά.
Οπότε έμενε να ψάξω στο google (από τον υπολογιστή μου) να δω τι γίνεται σε τέτοια περίπτωση. Και εκεί είδα ότι πάρα πολύς κόσμος την είχε πατήσει με παρόμοιο τρόπο. Για παράδειγμα, κινητό στην τσέπη, και το ακούμπησμα στο ύφασμα της τσέπης τα έβλεπε σαν προσπάθεια ξεκλειδώματος. Αποτυχημένη, και κλείδωνε τελείως η οθόνη.
Και αυτό όχι μόνο σε LG, αλλά και σε κάποιο HTC που διάβασα (χωρίς να θυμάμαι ποιο τώρα), σε πολλά Samsung (μαζί με κάποιο κόλπο αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος που έχει πχ το S5), γενικά πολλές μάρκες χρησιμοποιούν διάφορα τέτοια κόλπα ξεκλειδώματος της οθόνης.
Υπήρχαν κάποιες λύσεις που σε ορισμένους λέει έπιασαν (σε έμενα όχι), αλλά οι περισσότεροι κατέληγαν στην απόλυτη λύση τελικά. Hard reset. Όπως και εγώ. Και επειδή έγινε ξαφνικά δεν είχα προλάβει να κάνω και backup, οπότε σβήστηκαν όλα, και ξαναστήσιμο του tablet ασπό την αρχή. Προσοχή λοιπόν σε αυτά τα κόλπα ανοίγματος της οθόνης, βολικά και προσθέτουν στην ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων μας αφού δεν μπορεί να ανάψει την οθόνη κάποιος ξένος, αλλά έχουν και κινδύνους.
Προσοχή στα PIN που ορίζετε σε περίπτωση μπλοκαρίσματος, κτλ.

πως δεν θυμοσουν το pin αφού έπρεπε να το βάλεις 2 φορές όταν ενεργοποιησες το knock code?

Μην ψάχνεις τα μυστήρια της ανθρώπινης φύσης. Όπως την απέχθεια του νου σε αυτά που δεν αντιλαμβάνεται αμέσως. Ή τις δυσκολίες που του βάζουν κάποιες ηλεκτρονικές συσκευές, στις οποίες αντιδρά νευρικά. Πας να ενεργοποιήσεις το knock code και αυτό σου βγάζει στην μέση κάποιο PIN. Τι PIN μου λες ρε ρημάδι, τράπεζα είσαι; Γράφεις κάτι εκεί πέρα για να τελειώσει η υπόθεση, και την άλλη στιγμή το έχεις ξεχάσει. Αυτό βέβαια αν δεν ξέρεις ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να σου κλειδώσει την οθόνη, και ότι το PIN αυτό θα σου χρειαστεί.
Αν αυτό που σκέφτεσαι είναι ότι είμαι ηλίθιος, είναι άλλη κουβέντα. Αλλά αν δεις πόσος κόσμος την έχει πατήσει όπως είδα ψάχνοντας, τότε αυτό κάτι σημαίνει για τις νευρικές ή επιπόλαιες ανθρώπινες αντιδράσεις. Αν πάντως κάποιος μου το είχε επισημάνει νωρίτερα, μάλλον ευχαριστώ θα του έλεγα, για να είμαι και εγώ πιο προσεκτικός.
Θα βοήθαγε επίσης και μια προειδοποίηση στο manual ότι αυτά τα πράγματα (όπως το knock code) κλειδώνουν με λάθος χρήση και μετά χρειάζονται τα PIN κτλ. Αυτά τα manual έχουν γίνει πια της πλάκας. Το manual του πρώτου μου τηλεφώνου πριν πολλά χρόνια ήταν έντυπο, και ήταν βιβλίο ολόκληρο.

Μην ψάχνεις τα μυστήρια της ανθρώπινης φύσης. Όπως την απέχθεια του νου σε αυτά που δεν αντιλαμβάνεται αμέσως. Ή τις δυσκολίες που του βάζουν κάποιες ηλεκτρονικές συσκευές, στις οποίες αντιδρά νευρικά. Πας να ενεργοποιήσεις το knock code και αυτό σου βγάζει στην μέση κάποιο PIN. Τι PIN μου λες ρε ρημάδι, τράπεζα είσαι; Γράφεις κάτι εκεί πέρα για να τελειώσει η υπόθεση, και την άλλη στιγμή το έχεις ξεχάσει. Αυτό βέβαια αν δεν ξέρεις ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να σου κλειδώσει την οθόνη, και ότι το PIN αυτό θα σου χρειαστεί.
Αν αυτό που σκέφτεσαι είναι ότι είμαι ηλίθιος, είναι άλλη κουβέντα. Αλλά αν δεις πόσος κόσμος την έχει πατήσει όπως είδα ψάχνοντας, τότε αυτό κάτι σημαίνει για τις νευρικές ή επιπόλαιες ανθρώπινες αντιδράσεις. Αν πάντως κάποιος μου το είχε επισημάνει νωρίτερα, μάλλον ευχαριστώ θα του έλεγα, για να είμαι και εγώ πιο προσεκτικός.
Θα βοήθαγε επίσης και μια προειδοποίηση στο manual ότι αυτά τα πράγματα (όπως το knock code) κλειδώνουν με λάθος χρήση και μετά χρειάζονται τα PIN κτλ. Αυτά τα manual έχουν γίνει πια της πλάκας. Το manual του πρώτου μου τηλεφώνου πριν πολλά χρόνια ήταν έντυπο, και ήταν βιβλίο ολόκληρο.

όχι βέβαια

Χαβαλές ήταν βέβαια. Δεν ήταν παρεξήγηση :smile:
Χαβαλέ δεν έχει βέβαια ότι πρέπει να ξαναστήσω το tablet από την αρχή. Μία βδομάδα περίπου το κόβω, γιατί έχουμε και δουλειές. Δεν μπορώ να ασχολούμαι όλη μέρα.
Οι ξένες εφαρμογές back up θέλουν συνήθως root, ενώ ο συγχρονισμός της Google είναι πλήρες φακέλωμα και δεν μου πολυαρέσει. Δεν είχα ασχοληθεί και πολύ με το θέμα back up, αλλά τελικά χρειάζεται. Πρέπει να το ψάξω το θέμα.

Ανοίγει εφαρμογές που δεν θέλεις ; η απλά δεχεται ντε φάκτο εφαρμογές χωρίς να σε ρωτήσει ; Γιατί το δεύτερο όλα το κάνουν. Αν είναι το πρώτο και σου ανοίγουν σαν Pop Ups, πρόσεξε μην έχεις αρπάξει κανένα malwear απο Google Chrome κυρίως αλλά όχι αποκλειστικά. Εγω Exw Iphone S, and No problem !

Για να καταλάβεις... Το εχω standby στην αρχική εικονα με το ρολογι και τα εικονιδια που εγω θελω σαν βασικά..... και πατω το κουμπι να ανοιξει για να επιλέξω κατι... πχ επαφές
με το παταω το κουμπι (δεν εχει σημασια ποιο απο τα δυο) αντι ναρχεται η βασική οθόνη ανοιγει το ραδιο , ανοιγει η εφαρμογη μουσικής ...!!! ανοίγουν οι επεφές ...!!!
Μουχει σπάσει τα νευρα....

@ rotsikas : ποσο λέω να παω μεχρι 250 Ε
χρηση : κυριως τηλεφωνηματα και SMS δεν εχω ιντερνετ στον λογαριασμο μου
προτεραιοτητες: μπαταρια -φωτογραφια
λογισμικο : προτιμω android αλλα δεν εχω προβλημα να παω και σε αλλο

Εχω ηδη εγκατεστημενα το ESET mobile security και το Anti-malwarebytes γιατι στο γραφειο ανοιγω το wifi και συνδεομαι απο εκει

Smartphone δεν νοείται με οθόνη κάτω από 4" , καλύτερα πάρε ένα oldschool Nokia με το γνωστό εδώ και κάποιες δεκαετίες πληκτρολόγιο να κάνεις την δουλειά σου. Άλλωστε για sms και ομιλία δεν χρειάζεται να πάρεις κινητό με οθόνη αφής.

Καλησπέρα σε ολους. Μιας και μαλλον θα αποχωριστω σε λιγες μερες το oppo find 5, ψαχνω να βρω τον αντικαταστατη του. Ψαχνω κατι αντιστοιχο σε επιδοσεις.

Θελω : Οθονη περιπου 5'', αντίστοιχης του oppo
Καλυτερη μπαταρια από το oppo.(Αν είναι και αποσπωμενη , ακομα καλυτερα)
Nα εχει ir , ετσι ώστε να χρησιμoποιηθει ως universal remote control για το homecinema.
Να είναι προσφατο ώστε να υπαρχει υποστηριξη και αναβαθμίσεις.

Δεν θελω: Αναμονη 30 ημερων για να ερθει ,οποτε κοιταω την εγχωρια αγορα.
Να χρειαστεί να ψαχνω custom rom κτλ.
Να ξεπερασω τα 250 ευρω

Μιας και το εχω ψαξει λιγο το θεμα, σκέφτομαι να παω στο lg g2, γνωρίζοντας πως μαλλον πρεπει να παω στο 32g λογω ελλειψης microsd. Σκέφτομαι και την αγορα μεταχειρισμενου, για να παρω κατι καλυτερο.
Θα ηθελα το g3, αλλα μου φαινεται ακριβο.
Άλλες επιλογες που εχω κανει είναι : galaxy note 3 neo (μτχ)
note 2 (μτχ) και με τα ρεστα να παρω ένα universal remote control της logitech

Σημαντικο ρολο παιζει για μενα η λειτουργια του κινητου ως universal remote control . Αν δεν μπορουν να ανταπεξελθουν στο ρολο αυτό,αλλαζουν τα δεδομενα. Ποια είναι η γνωμη σας;

Καλησπέρα σας,

θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση διότι δεν έχω τις γνώσεις να γνωρίζω.

Θα προτιμούσατε το Α κινητό ή το Β;

Α
v4.1.2 (Jelly Bean)
1 GB RAM
Dual-core 1.2 GHz Cortex-A5

Β
v4.4.2 (KitKat)
768 MB RAM
Quad-core 1.2 GHz

Τα άλλα χαρακτηριστηκά τους είναι σχεδόν ίδια.

Επίσης στην v4.4.2 (KitKat) σε αφήνει να μεταφέρεις εφαρμογές στην sd κάρτα;

To πρώτο για να μην έχει πάρει αναβάθμιση σε kitkat είτε είναι παλιό μοντέλο ή έχει επεξεργαστή Mediatek (ή και τα δύο).

Εγώ θα προτιμούσα το δεύτερο.

Nα εχει ir , ετσι ώστε να χρησιμoποιηθει ως universal remote control για το homecinema.

Να ξεπερασω τα 250 ευρω

Αν πας στα 285 θα σου πρότεινα αυτό...

https://www.skroutz.gr/s/6003622/Samsung-Galaxy-A5-16GB.html

Δες και ένα τεστ εδώ...http://www.notebookcheck.net/Samsung-Galaxy-A5-Smartphone-Review.136551.0.html

Last edited:
To πρώτο για να μην έχει πάρει αναβάθμιση σε kitkat είτε είναι παλιό μοντέλο ή έχει επεξεργαστή Mediatek (ή και τα δύο).

Εγώ θα προτιμούσα το δεύτερο.

Αν πας στα 285 θα σου πρότεινα αυτό...

https://www.skroutz.gr/s/6003622/Samsung-Galaxy-A5-16GB.html

Δες και ένα τεστ εδώ...http://www.notebookcheck.net/Samsung-Galaxy-A5-Smartphone-Review.136551.0.html

στα 280 είναι και το g3 απο γερμανο http://www.e-germanos.gr/e-germanos....eg?productListId=67971&selectedCategoryId=93

Καλησπέρα σε ολους. Μιας και μαλλον θα αποχωριστω σε λιγες μερες το oppo find 5, ψαχνω να βρω τον αντικαταστατη του. Ψαχνω κατι αντιστοιχο σε επιδοσεις.

Να ξεπερασω τα 250 ευρω

Μιας και το εχω ψαξει λιγο το θεμα, σκέφτομαι να παω στο lg g2, γνωρίζοντας πως μαλλον πρεπει να παω στο 32g λογω ελλειψης microsd. Σκέφτομαι και την αγορα μεταχειρισμενου, για να παρω κατι καλυτερο.
Θα ηθελα το g3, αλλα μου φαινεται ακριβο.
Άλλες επιλογες που εχω κανει είναι : galaxy note 3 neo (μτχ)
note 2 (μτχ) και με τα ρεστα να παρω ένα universal remote control της logitech

Σημαντικο ρολο παιζει για μενα η λειτουργια του κινητου ως universal remote control . Αν δεν μπορουν να ανταπεξελθουν στο ρολο αυτό,αλλαζουν τα δεδομενα. Ποια είναι η γνωμη σας;

έχει προσφορά ο Γερμανός το g3 280ευρω

Με την τιμή του G3 στα 280 απαντήθηκε το ερώτημα. To Oneplus που το βλέπω στα 299 ευρώ πρέπει να υπολογίζω και μεταφορικά για Ελλάδα Νίκο?

Huawei Ascend G620s

θελω να αγορασω αυτο το κινητο τηλεφωνο και θελω να μαθω εαν εχει "led ειδοποιησεων" ... Το εχω ψαξει παντου αλλα δεν μπορεσα να βρω κατι ..
Εχει καποιος καμια σχετικη εμπειρια με "huawei" κινητα να μου απαντησει????

Παίδες το moto G 2nd Gen εξακολουθεί να είναι ένα από τα καλύτερα vfm επώνυμα κινητά ή έχει υπάρξει αντικαταστάτης;
Το έχει ήδη η κοπέλα μου κ το θεωρώ σούπερ αλλά τώρα ψάχνει κ μια φίλη κ λέω μπας κ υπάρχει κ κάτι άλλο...
Βασική η almost Nexus λειτουργία του...