Αγορά Android κινητού

Re: Απάντηση: Αγορά Android κινητού

Νικόλα οι φωτογραφίες από το mi10 είναι απίστευτες.

Ευχαριστώ θα ανεβάσω και άλλες από αύριο.

Υ.Γ. Βλέπω από Χίο είσαι, ήμουν φοιτητής εκεί 4 χρόνια και έχω καιρό να πάω και την πεθύμησα...

Re: Απάντηση: Αγορά Android κινητού

Πολύ καλή συσκευή το Mi 10 αλλά ρε παιδιά,πολύ Κινεζιά η πλάτη του.Δίπλα στο Note 10 pro που τα είδα σήμερα στο Πλαίσιο,έδειχνε σαν κινητό του κατοστάρικου και συγγνώμη για όσους έχουν την συσκευή.Πάντως κρατήθηκα και δεν αγόρασα τίποτα.
Yπερίωνα,αν σου πω ότι δεν με νοιάζει για το πόσα mp έχει ο φακός;
Το Note ειναι κόσμημα,τέλος.
Στα ίδια χρήματα βέβαια-645 ευρώ-πουλιέται και το κινητό -επίσης κόσμημα- που είχα αγοράσει 2 φορές από Amazon και τα τα γύρισα πίσω λόγω της ανύπαρκτης μπαταρίας τους,το Oneplus 7T Pro σε χρώμα Almond.

Σχετικά είναι όλα και το τι ζητάς από μια συσκευή, προσωπικα και εγώ λόγο βασικής κάμερας με μικρό αισθητήρα δεν θα αγόραζα το Samsung και για αυτο δεν το πήρα, ο καθένας μας έχει άλλες προτεραιοτητες, αν δεν σε ενοχλεί αυτο πας εκεί...

Υ.Γ. Για την κατασκευή του MI10 κανείς λάθος, είναι εξαιρετικά κατασκευασμένο με gorilla glass 5 μπρος πίσω, μεταλλικό περίβλημα, sapphire κρύσταλλο στην κάμερα, στιβαρή κατασκευή που ούτε κιχ δεν κάνει...εγώ θα έλεγα το αντίθετο ότι δεν μου αρέσουν τα Samsung κινητά εμφανισιακά και ούτε ποιότητα μου βγάζουν τα περισσότερα από αυτά, αλλά γνώμες είναι αυτές για αυτο υπάρχουν τόσα τηλέφωνα εκεί έξω...

https://e-mobitel.gr/index.php?rout...BfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiYiIsInRhZ3MiOiIifV0

Η εταιρεια μου λεει οτι η εγγυση ειναι 2 χρονων απο Infoquest...απο την αλλη ομως, τοσο το γεγονος οτι ειναι η Global version οσο και το γεγονος οτι λεει παραδοση ΜΕΧΡΙ 30 μερες....σημαινει (κατ'εμε) οτι το κανουν οι ιδιοι εισαγωγη (η κατι αλλο?). αρα δεν καταλαβαινω ΠΩΣ γινεται να λενε εγγυηση απο Infoquest.
Εχει κανεις πιο εμπειρος απο μενα καποια αποψη?
Το κινητο το θελω για την μανα μου.....αρα γενικα θελω να αποφυγω τα μπλεξιματα

https://e-mobitel.gr/index.php?rout...BfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiYiIsInRhZ3MiOiIifV0

Η εταιρεια μου λεει οτι η εγγυση ειναι 2 χρονων απο Infoquest...απο την αλλη ομως, τοσο το γεγονος οτι ειναι η Global version οσο και το γεγονος οτι λεει παραδοση ΜΕΧΡΙ 30 μερες....σημαινει (κατ'εμε) οτι το κανουν οι ιδιοι εισαγωγη (η κατι αλλο?). αρα δεν καταλαβαινω ΠΩΣ γινεται να λενε εγγυηση απο Infoquest.
Εχει κανεις πιο εμπειρος απο μενα καποια αποψη?
Το κινητο το θελω για την μανα μου.....αρα γενικα θελω να αποφυγω τα μπλεξιματα

https://www.xiaomi-greece.gr/sales-points
Το συγκεκριμένο δεν είναι στη λίστα όποτε δεν έχει εγγύηση από infoquest

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά Android κινητού

Υ.Γ. Για την κατασκευή του MI10 κανείς λάθος, είναι εξαιρετικά κατασκευασμένο με gorilla glass 5 μπρος πίσω, μεταλλικό περίβλημα, sapphire κρύσταλλο στην κάμερα, στιβαρή κατασκευή που ούτε κιχ δεν κάνει...εγώ θα έλεγα το αντίθετο ότι δεν μου αρέσουν τα Samsung κινητά εμφανισιακά και ούτε ποιότητα μου βγάζουν τα περισσότερα από αυτά, αλλά γνώμες είναι αυτές για αυτο υπάρχουν τόσα τηλέφωνα εκεί έξω...
Δεν αντιλέγω.
Γράφοντας "Κινεζιά" αναφερόμουν αποκλειστικά και μόνο στην εμφάνισή του και όχι στην ποιότητα των υλικών.
Κοιτώντας το στην πλάτη,φαίνεται σαν ακόμα ένα κινητό που δεν θα καταλάβεις αν είναι κινητό των 100 ή των 1000 ευρώ.
Η δική μου λογική επιλογής της συσκευής έχει να κάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό με την εμφάνισή του και αυτό γιατί στην κατηγορία τιμής που παίζει το Note 10 Pro,όλα τα κινητά,έχουν καλή οθόνη,καλό επεξεργαστή,καλή μνήμη και καλή έως πολύ καλή φωτογραφική μηχανή,οπότε αυτό που θα το κάνει "διαφορετικό" στα δικά μου μάτια,είναι η εμφάνισή του και όταν λέμε εμφάνιση,εννοούμε κυρίως το σχήμα,τα bezels και την πλάτη του.
Υ.Γ.
Ακόμα δεν το αγόρασα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά Android κινητού

Σωκράτη για εμένα τα ελάχιστα specs για αγορά κινητού είναι 4500 mah μπαταρία , 64 mp camera και 6.7" οθόνη (αν είναι και AMOLED ακόμη καλύτερα χωρίς να έχω θέμα με τις IPS που με καλύπτουν και αυτές απόλυτα εφόσον έχουν πάνω απο 500 nits μέγιστη φωτεινότητα).

Βάλε και αυξημένο ρυθμό ανανέωσης (90-120 Hz) για να είναι πιο future proof και ξεκίνα ψάξιμο.

To mi10 πάντως καλύπτει ακόμη και τον πιο απαιτητικό. Επίσης μπορείς να δεις και το S20+ με ερωτηματικό την απόδοση του Exynos που δεν είναι ανάλογη της τιμής του. Επίσης το Huawei P40 Pro θα μπορούσε υπό κάποιες προϋποθέσεις να είναι στην λίστα σου (λόγω απουσίας Google services είναι δύσκολο να το προτείνω).

Σωκράτη για εμένα τα ελάχιστα specs για αγορά κινητού είναι 4500 mah μπαταρία , 64 mp camera και 6.7" οθόνη (αν είναι και AMOLED ακόμη καλύτερα χωρίς να έχω θέμα με τις IPS που με καλύπτουν και αυτές απόλυτα εφόσον έχουν πάνω απο 500 nits μέγιστη φωτεινότητα).

Βάλε και αυξημένο ρυθμό ανανέωσης (90-120 Hz) για να είναι πιο future proof και ξεκίνα ψάξιμο.

To mi10 πάντως καλύπτει ακόμη και τον πιο απαιτητικό. Επίσης μπορείς να δεις και το S20+ με ερωτηματικό την απόδοση του Exynos που δεν είναι ανάλογη της τιμής του. Επίσης το Huawei P40 Pro θα μπορούσε υπό κάποιες προϋποθέσεις να είναι στην λίστα σου (λόγω απουσίας Google services είναι δύσκολο να το προτείνω).

Σε οτι αφορα τα minimum που απδοεχεσαι, θεωρώ οτι σφάλεις με τα 64mp.
Σε τοσο μικρό αισθητηρα μονο θορυβο δινουν.
Μετράει επισης πολύ ο φακός και το post processing. Το τελευταιο ειδικά απιτεί και flagship soc, με εξαιρεση τα μαγικα που κανει η Google ακομα και στα μικρα Pixel της.

Ενας καλός 12αρης ειναι υπερ-αρκετός αν υπάρχουν και οι υπολοιπες παραπάνω προυποθέσεις.
Θα δώσει κιολας και καλύτερες λήψεις σε συνθηκες χαμηλού φωτισμού.

https://www.xiaomi-greece.gr/sales-points
Το συγκεκριμένο δεν είναι στη λίστα όποτε δεν έχει εγγύηση από infoquest

πολλες φορες δεν αναφερονται ολοι οι επισημοι μετα-πωλητες.
το εχω διαπιστωσει και με την Lg.
εκτος αυτου,αναφερει Ελληνικής αντιπροσωπείας, 2 έτη εγγύηση.
δεν νομιζω ενα καταστημα,που ειναι απο το 2007 να εχει τοσο μεγαλο θρασος και να γραφει κατι που δεν ισχυει.
γιατι με ενα τηλεφωνημα στην info μαθαινεις αμεσα εαν οντως ειναι επισημο αντιπροσωπειας...

Δεν αντιλέγω.
Γράφοντας "Κινεζιά" αναφερόμουν αποκλειστικά και μόνο στην εμφάνισή του και όχι στην ποιότητα των υλικών.
Κοιτώντας το στην πλάτη,φαίνεται σαν ακόμα ένα κινητό που δεν θα καταλάβεις αν είναι κινητό των 100 ή των 1000 ευρώ.
Η δική μου λογική επιλογής της συσκευής έχει να κάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό με την εμφάνισή του και αυτό γιατί στην κατηγορία τιμής που παίζει το Note 10 Pro,όλα τα κινητά,έχουν καλή οθόνη,καλό επεξεργαστή,καλή μνήμη και καλή έως πολύ καλή φωτογραφική μηχανή,οπότε αυτό που θα το κάνει "διαφορετικό" στα δικά μου μάτια,είναι η εμφάνισή του και όταν λέμε εμφάνιση,εννοούμε κυρίως το σχήμα,τα bezels και την πλάτη του.
Υ.Γ.
Ακόμα δεν το αγόρασα.

Κατανοητά όσα λες, στο μόνο που θα διαφωνήσω είναι στην κάμερα καθώς το Samsung Note 10 έχει μικρό βασικό αισθητήρα για τα σημερινά δεδομένα (πέρα από την χαμηλή ανάλυση των 12mp) με μέγεθος αισθητήρα 1/2,55'' που είναι πολύ μικρός πλέον, το Xiaomi mi10 έχει αισθητήρα 1/1,33'' που είναι αισθητά μεγαλύτερος και πέρα από καλύτερη ποιότητα εικόνας, καλύτερο Low light (ειδικά σε βίντεο) βοηθάει και σε πιο ομαλό, ρεαλιστικό και ρηχό βάθος πεδίου, επίσης παίρνει εύκολα και gcam που ανήγει και άλλο την ψαλίδα ειδικά το βράδυ. Τέλος η οθόνη του mi10 έχει 90hz ανανέωση σε σχέση με τα 60hz του samsung που κάνει αισθητή διαφορά στην πράξη με πιο ομαλό και ευχάριστο στο μάτι scrolling.
Προφανώς το samsung είναι κινητάρα και θα σε καλύψει πλήρως, το είχα κοιτάξει και εγώ σοβαρά, άλλα λόγω υψηλότερης τιμής (το σημαντικότερο για μένα), μικρότερου βασικού αισθητήρα, μιας γενιάς πίσω επεξεργαστή (855 vs 865) και της οθόνης που δεν έχει 90hz ή ακόμα καλύτερα 120hz το απέρριψα σαν πρόταση και πήρα το φτηνότερο mi10.

Μετράει επισης πολύ ο φακός και το post processing. Το τελευταιο ειδικά απιτεί και flagship soc, με εξαιρεση τα μαγικα που κανει η Google ακομα και στα μικρα Pixel της.

Ενας καλός 12αρης ειναι υπερ-αρκετός αν υπάρχουν και οι υπολοιπες παραπάνω προυποθέσεις.

Ετσι όπως τα λες είναι, πέρα από τα Mp, μετράει πολύ το μέγεθος του αισθητήρα, η ποιότητα του φακού, οι αλγόριθμοι και αν έχει ο φακός ois, συνήθως τα φτηνά κινητά μέχρι 200-250 ευρώ έχουν μεν μεγάλους σχετικά αισθητήρες άλλα δεν έχουν ois Και οι φακοί τους είναι μέτριοι και σχετικά σκοτεινοί. Το είδα π.χ. με το Xiaomi mi8 Που είχα πριν 1 μήνα, ενώ είχε μικρό αισθητήρα και μόνο 12Mp, ο ποιοτικός φακός που είχε και το OIS το έκαναν να βγάζει ισοδύναμες ή και καλύτερες φώτος (ειδικά σε βράδυ) και σε βίντεο ήταν αισθητά καλύτερο από π.χ. το Xiaomi Note 8 Pro Και το Xiaomi Note 9 pro Που έχουν μεγαλύτερο αισθητήρα και πιο πολλά Mp.

https://www.forbes.com/sites/bensin...st-the-iphone-11-pro-and-samsung-galaxy-fold/

Δεν υπάρχει υποκατάστατο για κάμερα υπερυψηλής ανάλυσης , μόλις κάνεις zoom στην φωτογραφία αμέσως καταλαβαίνεις την διαφορά. Άσε που μπορείς με pixel bining να βγάλεις και απλή φώτο 16 mp αν θέλεις ενώ το ανάποδο είναι αδύνατο.

Μιας και μιλάμε για μεγάλους αισθητήρες και πολλά mp για δείτε δείγμα crop από το Xiaomi Mi10 των 108mp, δείγμα κατευθίαν από το κινητό στα 70mm πάνω κάτω, σχεδόν 3Χ ζουμ...στέκεται μια χαρά ακόμα και σε οθόνη 4Κ 27 ιντσών που το κοιτάζω, φυσικά αν κάνεις ζουμ αρχίζει να χαλάει. Δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να κάνεις κάτι τέτοιο σε κινητό με αισθητήρα 12mp όσο καλό φακό και αν έχει.

IMG_20200827_144957 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά Android κινητού

Κατανοητά όσα λες, στο μόνο που θα διαφωνήσω είναι στην κάμερα καθώς το Samsung Note 10 έχει μικρό βασικό αισθητήρα για τα σημερινά δεδομένα (πέρα από την χαμηλή ανάλυση των 12mp) με μέγεθος αισθητήρα 1/2,55'' που είναι πολύ μικρός πλέον, το Xiaomi mi10 έχει αισθητήρα 1/1,33'' που είναι αισθητά μεγαλύτερος και πέρα από καλύτερη ποιότητα εικόνας, καλύτερο Low light (ειδικά σε βίντεο) βοηθάει και σε πιο ομαλό, ρεαλιστικό και ρηχό βάθος πεδίου, επίσης παίρνει εύκολα και gcam που ανήγει και άλλο την ψαλίδα ειδικά το βράδυ. Τέλος η οθόνη του mi10 έχει 90hz ανανέωση σε σχέση με τα 60hz του samsung που κάνει αισθητή διαφορά στην πράξη με πιο ομαλό και ευχάριστο στο μάτι scrolling.
Προφανώς το samsung είναι κινητάρα και θα σε καλύψει πλήρως, το είχα κοιτάξει και εγώ σοβαρά, άλλα λόγω υψηλότερης τιμής (το σημαντικότερο για μένα), μικρότερου βασικού αισθητήρα, μιας γενιάς πίσω επεξεργαστή (855 vs 865) και της οθόνης που δεν έχει 90hz ή ακόμα καλύτερα 120hz το απέρριψα σαν πρόταση και πήρα το φτηνότερο mi10.

Πάλι έχεις δίκαιο,αλλά τις σημαντικές φωτό (διακοπές,επετείους,γενέθλια κτλ) τις βγάζω με φωτογραφική μηχανή.Τις instant που οι περισσότεροι τις βγάζουμε για ανέβασμα στα μέσα,δεν με πολυενδιαφέρει,αφού σε αυτά έτσι κι αλλιώς πέφτει συμπίεση.
Όσο για τα Hz,εκεί κι αν δεν με νοιάζει αφού το Oneplus 7T Pro που είχα,το γύρισα πίσω γιατί με την συχνότητα στα 90ΗΖ,η μπαταρία του δεν μου έβγαζε ούτε μισή ημέρα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά Android κινητού

Πάλι έχεις δίκαιο,αλλά τις σημαντικές φωτό (διακοπές,επετείους,γενέθλια κτλ) τις βγάζω με φωτογραφική μηχανή.Τις instant που οι περισσότεροι τις βγάζουμε για ανέβασμα στα μέσα,δεν με πολυενδιαφέρει,αφού σε αυτά έτσι κι αλλιώς πέφτει συμπίεση.
Όσο για τα Hz,εκεί κι αν δεν με νοιάζει αφού το Oneplus 7T Pro που είχα,το γύρισα πίσω γιατί με την συχνότητα στα 90ΗΖ,η μπαταρία του δεν μου έβγαζε ούτε μισή ημέρα.

Δεν ξέρω πως ήταν το Oneplus άλλα στο Mi10 με τα 90hz πάντα ενεργοποιημένo βγάζω άνετα την μέρα ακόμα και με βαριά χρήση, δεν μου έχει μείνει από μπαταρία ποτέ μέσα στην μέρα. Αν δεις και παρακάτω αναφέρει ότι δεν έχει ιδιαίτερη επίδραση τα 90hz στην μπαταρία πράγμα που το επιβεβαιώνω.
https://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_10-review-2107p3.php

Για τις φώτος είναι ότι σου αρέσει, προσωπικά με το Μι10 τραβάω πλέον τα πάντα και έχω περιορίσει την χρήση της μηχανής σε σπάνιες και πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις.

Redmi Note 9 pro και τίποτα άλλο.
Μεγειά.

Σήμερα θα σου πω όμως να πας στο νέο Poco x3...

https://youtu.be/3ybfXz2lsAI
Είδα το Redmi Note 9 Pro και δεν μου άρεσε η ποιότητα κατασκευής του (πλαστικό), ενώ η τιμή του δεν είναι γύρω στα 200. Ποια είναι η τιμή του Poco X3 και πως είναι η ποιότητα κατασκευής του;

Είδα το Redmi Note 9 Pro και δεν μου άρεσε η ποιότητα κατασκευής του (πλαστικό), ενώ η τιμή του δεν είναι γύρω στα 200. Ποια είναι η τιμή του Poco X3 και πως είναι η ποιότητα κατασκευής του;
Για το budget σου το "Redmi Note 9 Pro" είναι η καλύτερη ποιότητα που μπορείς να πάρεις (από 190 ).

Πάνω κάτω ίδια ποιότητα κατασκευής θα είναι και το Poco X3!

Realme 5 της Oppo.

ταχυτατο,με τεραστια μπαταρια,πολυ καλη φωτο και πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης.
εαν δεν σε πειραζει η micro usb αντι για type-c αλλα και η σχετικα χαμηλη αναλυση οθονης(την οποια δεν καταλαβαινεις γιατι ειναι πολυ καλη η lcd που φοραει)
ειναι το απολυτο vfm.!!
ακομα και στον Κωτσοβολο με παζαρι σου βγαινει 160 ευρω !!
και εαν μπορεις να κοψεις και κανα 39Α τιμολογιο,πεφτει κατω απο 130...!!