Αγορά Android κινητού

Από την σελίδα 12 του thread και μετά έγινε μία κουβέντα πάνω στο θέμα. Έψαχνα και εγώ τηλέφωνο αρχικά μέχρι 150 ευρώ, αλλά τελικά περιορίστηκε κάτω από 100 ευρώ. Εγώ έγραψα τι υπάρχει στην αγορά από τα 80 ευρώ που βρήκα εγώ μέχρι τα 100 ευρώ, και άλλοι φίλοι έγραψαν κάποιες καλές προτάσεις από Κίνα περίπου στα 100 ευρώ. Γράφονται και αρκετές τεχνικές λεπτομέρειες που έχουν ή πρέπει να έχουν τα τηλέφωνα αυτής της κατηγορίας.
Διάβασε από την σελίδα 12 και μετά και θα βρεις και τεχνικές λεπτομέρειες, και προτάσεις. Γιαυτό ένα μόνο θα πω τώρα. 256 MB RAM δεν υπάρχει πια σε σύγχρονο android. Εδώ και κάνα δύο χρόνια το ελάχιστο είναι 512 MB, που και αυτό είναι ανεπαρκές. Αλλά δυστυχώς στην ελληνική αγορά κάτω από 150 ευρώ όλα έχουν 512 MB. Υπάρχουν όμως κινέζικα με 1GB περίπου στα 100 ευρώ. Τα προτείνουν οι φίλοι που έγραψα παραπάνω. Πάντως τα 256 MB δεν φτάνουν ούτε για τις εφαρμογές του συστήματος, οπότε δεν μπορείς να εγκαταστήσεις τίποτα εσύ.
OS εννοείς μάλλον το σύστημα της Apple. Το iOS. Είναι μόνο για τα iphone, και δεν μπαίνει στα android. Υπάρχουν διάφορες εκδόσεις λογισμικού android από 2.3 που υπάρχει ακόμα σε ορισμένα τηλέφωνα, μέχρι το τελευταίο 4.4. Απέφυγε την 2.3 που είναι παλιά, αν και είναι αξιοπρεπής για φτηνό τηλέφωνο. Δύσκολα θα βρεις 4.4 σε τόσο φτηνό τηλέφωνο, αν και θα ήταν καλό γιατί λένε ότι δεν χρειάζεται πολλούς πόρους και θα ταίριαζε σε φτηνό τηλέφωνο. Δεν ξέρω τι γίνεται στα κινέζικα, πάντως εγώ στην ελληνική αγορά δεν βρήκα σε αυτή την τιμή. Πιθανότερα θα βρεις 4.0 μέχρι 4.2. Δεν μπορείς να αλλάξεις έκδοση λογισμικού, εκτός αν παρέμβεις στο λογισμικό, κάνεις root και τοποθετήσεις χειροποίητη rom. Θέλει εμπειρία, αρκετό ψάξιμο, και βγαίνεις και εκτός εγγύησης. Πολλοί φθάνουν μέχρι εκεί και δοκιμάζουν, δύσκολο όμως για αρχάριο όπως λες ότι είσαι.

Επειδή όσο και να διαβάζω άκρη δεν βγάζω, μεταξύ Samsung S4 και Nexus 5 ποιό να πάρω βρε παιδιά;

To nexus 5 είναι το απόλυτο android.Ακαριαία απόκριση και ταχύτατο με άμεσες αναβαθμίσεις.
Το s4 απλα θα σου δώσει πιο πληρη/έτοιμη εμπειρία λόγω touchwiz,επέκτασης micro sd κτλ.
Μπαταρία το s4 έχει ελαφρώς καλύτερη ,αλλά έτσι και αλλιως θα τα φορτίσεις και τα δυο το βράδυ.Και τα δυο βγάζουν άνετα την ημερα με ζορική χρηση.

Επειδή όσο και να διαβάζω άκρη δεν βγάζω, μεταξύ Samsung S4 και Nexus 5 ποιό να πάρω βρε παιδιά;

Το μόνο που με χαλάει στο Nexus είναι ότι δεν δέχεται micro SD , επίσης η κάμερα του είναι μέτρια σε σχέση με το S4. Από την άλλη είναι πολύ πιο δυνατό (όχι ότι θα την χρειαστείς τόση ισχύ βέβαια). Για να σε μπερδέψω ακόμη περισσότερο στην θέση σου θα κοιτούσα και το LG G2.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Re: Απάντηση: Αγορά Android κινητού

Όντας παντελώς άσχετος με smartphones, android κλπ, θέλω να ρωτήσω αν μπορώ να βρω smartphone με κανά 70άρι ευρώ.Δεν έχω απαιτήσεις πέραν το να κοιτάω τα e-mail μου, να έχει gps γιαι να μπορώ να του περάσω χάρτες και να μην έχει υψηλό SAR γιατί με πιάνει πονοκέφαλος.

Φυσικά οι Κινέζοι είναι η πρώτη επιλογή μου (υπάρχει άραγε και δεύτερη; :flipout:).Σε μια έρευνα αγοράς που έκανα, βρήκα κάποια μοντέλα, μα δεν ξέρω τα βασικά:Π.χ αρκούν τα 256 για RAM;Αναβάθμιση στην έκδοση OS μπορώ να κάνω ή εξαρτάται από το hardware;
Πρώτον: 256ΜΒ RAM και GPS δεν πάνε μαζί. Εδώ στο 1GB που έχει το tablet μου ζορίζεται. Για να πω την αλήθεια, δεν ξέρω αν θα τρέξει σωστά και σε 512ΜΒ, σε αυτή την τιμή όμως δεν μπορείς να πας παραπάνω.
Ντέφτερον: πολλά απο τα φτηνά κινέζικα έχουν πρόβλημα με προγράμματα πλοήγησης λόγω των επεξεργαστών της ΜΤΚ. Συνήθως συνεργάζονται σωστά μόνο με το Sygic.
Τρίτον: Πληροφορίες για το SAR, μην ψάχνεις. Σπάνια τις δημοσιεύουν.

Με βάση λοιπόν όλα τα παραπάνω, προτείνω το ZTE V956: τέσσερις πυρήνες και επεξεργαστής Qualcomm MSM8225Q που λογικά δεν θα έχει πρόβλημα με το GPS. Είναι και γνωστή μάρκα οπότε ίσως έχει "συμμαζεμένο" SAR.
Για τη μνήμη, δεν μπορώ να κάνω κάτι.

Από την σελίδα 12 του thread και μετά έγινε μία κουβέντα πάνω στο θέμα. Έψαχνα και εγώ τηλέφωνο αρχικά μέχρι 150 ευρώ, αλλά τελικά περιορίστηκε κάτω από 100 ευρώ. Εγώ έγραψα τι υπάρχει στην αγορά από τα 80 ευρώ που βρήκα εγώ μέχρι τα 100 ευρώ, και άλλοι φίλοι έγραψαν κάποιες καλές προτάσεις από Κίνα περίπου στα 100 ευρώ. Γράφονται και αρκετές τεχνικές λεπτομέρειες που έχουν ή πρέπει να έχουν τα τηλέφωνα αυτής της κατηγορίας.
Διάβασε από την σελίδα 12 και μετά και θα βρεις και τεχνικές λεπτομέρειες, και προτάσεις. Γιαυτό ένα μόνο θα πω τώρα. 256 MB RAM δεν υπάρχει πια σε σύγχρονο android. Εδώ και κάνα δύο χρόνια το ελάχιστο είναι 512 MB, που και αυτό είναι ανεπαρκές. Αλλά δυστυχώς στην ελληνική αγορά κάτω από 150 ευρώ όλα έχουν 512 MB. Υπάρχουν όμως κινέζικα με 1GB περίπου στα 100 ευρώ. Τα προτείνουν οι φίλοι που έγραψα παραπάνω. Πάντως τα 256 MB δεν φτάνουν ούτε για τις εφαρμογές του συστήματος, οπότε δεν μπορείς να εγκαταστήσεις τίποτα εσύ.
OS εννοείς μάλλον το σύστημα της Apple. Το iOS. Είναι μόνο για τα iphone, και δεν μπαίνει στα android. Υπάρχουν διάφορες εκδόσεις λογισμικού android από 2.3 που υπάρχει ακόμα σε ορισμένα τηλέφωνα, μέχρι το τελευταίο 4.4. Απέφυγε την 2.3 που είναι παλιά, αν και είναι αξιοπρεπής για φτηνό τηλέφωνο. Δύσκολα θα βρεις 4.4 σε τόσο φτηνό τηλέφωνο, αν και θα ήταν καλό γιατί λένε ότι δεν χρειάζεται πολλούς πόρους και θα ταίριαζε σε φτηνό τηλέφωνο. Δεν ξέρω τι γίνεται στα κινέζικα, πάντως εγώ στην ελληνική αγορά δεν βρήκα σε αυτή την τιμή. Πιθανότερα θα βρεις 4.0 μέχρι 4.2. Δεν μπορείς να αλλάξεις έκδοση λογισμικού, εκτός αν παρέμβεις στο λογισμικό, κάνεις root και τοποθετήσεις χειροποίητη rom. Θέλει εμπειρία, αρκετό ψάξιμο, και βγαίνεις και εκτός εγγύησης. Πολλοί φθάνουν μέχρι εκεί και δοκιμάζουν, δύσκολο όμως για αρχάριο όπως λες ότι είσαι.

Παρότι με υπολογιστές είμαι σχετικότατος, με τα smartphones παντελώς άσχετος.Ως OS εννοώ, operating system......Διάβασα τα παλαιότερα που λες, μα δεν ξέρω τα τεχνικά ζητήματα και δεν μπόρεσα να καταλάβω πολλά πράγματα

Πρώτον: 256ΜΒ RAM και GPS δεν πάνε μαζί. Εδώ στο 1GB που έχει το tablet μου ζορίζεται. Για να πω την αλήθεια, δεν ξέρω αν θα τρέξει σωστά και σε 512ΜΒ, σε αυτή την τιμή όμως δεν μπορείς να πας παραπάνω.
Ντέφτερον: πολλά απο τα φτηνά κινέζικα έχουν πρόβλημα με προγράμματα πλοήγησης λόγω των επεξεργαστών της ΜΤΚ. Συνήθως συνεργάζονται σωστά μόνο με το Sygic.
Τρίτον: Πληροφορίες για το SAR, μην ψάχνεις. Σπάνια τις δημοσιεύουν.

Με βάση λοιπόν όλα τα παραπάνω, προτείνω το ZTE V956: τέσσερις πυρήνες και επεξεργαστής Qualcomm MSM8225Q που λογικά δεν θα έχει πρόβλημα με το GPS. Είναι και γνωστή μάρκα οπότε ίσως έχει "συμμαζεμένο" SAR.
Για τη μνήμη, δεν μπορώ να κάνω κάτι.

Άρα εγκαταλείπω την σκέψη.Λεφτά για κινητά δεν δίνω!Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, μα έτσι είναι.Όπως και να χει, ευχαριστώ για τις πληροφορίες εσένα και τον tolias.

Last edited by a moderator:
Άρα εγκαταλείπω την σκέψη.Λεφτά για κινητά δεν δίνω!Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, μα έτσι είναι.Όπως και να χει, ευχαριστώ για τις πληροφορίες εσένα και τον tolias.
Ίσως ήμουν λίγο υπερβολικός για τις απαιτήσεις μνήμης. Σε 512ΜΒ θα μπορέσεις να τρέξεις ένα Google Maps, τουλάχιστον.

Προσοχοί Κινέζοι και χαμηλό SAR δεν παίζει όμως.
Εξαρτάται απο τον Κινέζο. Ένα Lenovo που θέλω να πάρω έχει SAR γύρω στο 0,8 ενώ άλλοι κατεβαίνουν κάτω απο τα 0,6.
Όσο πιο πολύ στοχεύει στις εξαγωγές, τόσο περισσότερο προσέχει το συγκεκριμένο κομμάτι.

Απάντηση: Re: Αγορά Android κινητού

Προσοχοί Κινέζοι και χαμηλό SAR δεν παίζει όμως.

Δεν έχεις δίκιο σε αυτό φιλέ μου .
Εγώ με όλα τα προηγούμενα τηλέφωνα με τελευταίο το lg e900 μετά απο 10 λεπτά ομιλίας με πονουσε το κεφάλι μου με τον κινέζο έχω φτάσει και μισά Ώρο χωρίς ενόχληση

Το μόνο που με χαλάει στο Nexus είναι ότι δεν δέχεται micro SD , επίσης η κάμερα του είναι μέτρια σε σχέση με το S4. Από την άλλη είναι πολύ πιο δυνατό (όχι ότι θα την χρειαστείς τόση ισχύ βέβαια). Για να σε μπερδέψω ακόμη περισσότερο στην θέση σου θα κοιτούσα και το LG G2.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

H φωτογραφική του nexus 5 ειναι παρα πολυ καλή.
Ειναι παρεμφερής με του s4 (κάτοχος και των 2 , κράτησα το N5) ...

H φωτογραφική του nexus 5 ειναι παρα πολυ καλή.
Ειναι παρεμφερής με του s4 (κάτοχος και των 2 , κράτησα το N5) ...

Εγώ Χρήστο θα έλεγα πως είναι καλύτερη από του S4!

(Send from Nexus 5)

Καλημέρα σε όλους. Χαίρομαι που είμαι κι εγώ μέλος του ωραίου αυτού site. Θα ήθελα να μου πείτε, αν ξέρετε, τα κινητά από Κίνα δουλεύουν άμεσα στον πάροχό μας εδώ, έχουν play google, έχουν ελληνική γλώσσα ή θέλουν κάποιες μετατροπές? Με τετραπύρηνο, με 2G RAM, με 5άρα FHD οθόνη, με αξιοπρεπή επεξεργαστή (1,5 ή 2), με εσωτ. μνήμη μεγάλη (16 ή 32), με δυνατότητα λήψης Full HD video, με μπαταρία πάνω από 2400mhA και με 150 έως 200 ευρώ να πάρω κάτι τέτοιο:
http://www.geekbuying.com/item/UMI-...ndroid-4-2-OS-with-3G-GPS---White-320012.html

ή αυτό πχ?

http://www.skroutz.gr/s/1828505/Samsung-Galaxy-S-III-i9300-16GB.html

Ευχαριστώ και συγνώμη για το πλήθος των ερωτημάτων μου.
Ενδιαφερουσα περιπτωση φαινεται και αυτο

Ίσως ήμουν λίγο υπερβολικός για τις απαιτήσεις μνήμης. Σε 512ΜΒ θα μπορέσεις να τρέξεις ένα Google Maps, τουλάχιστον.
Όντως, το Google Maps έτρεξε και στο Samsung Pocket μου με τα 289 MB ROM. Σε δύο περιπτώσεις που ήμουν όμως με τα πόδια και έψαχνα έναν δρόμο σε κάποια γειτονιά κάθε φορά, που δεν μπορούσα να βρω με τίποτα. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπήρχε γρήγορη κίνηση, οπότε αργή ανανέωση. Ευτυχώς γιατί χωρίς αποθηκευμένους χάρτες, και χωρίς WiFi αφού ήμουν σε κίνηση, αυτό σημαίνει σύνδεση μέσω 3G. Θα με χρέωνε κάμποσο, αλλά ευτυχώς δεν χρειάστηκα πολλά δεδομένα.
Πάντως και στις δύο περιπτώσεις τον δρόμο τον βρήκα.

Είχα γράψει παλιότερα για δύο κινητά που δίνει το Πλαίσιο κάτω από 100 ευρώ.
http://www.plaisio.gr/kinita-smartphones/smartphones/turbo-x/Turbo-X-G310S-512-plus-4GB-Black.htm
http://www.plaisio.gr/kinita-smartphones/smartphones/turbo-x/Turbo-X-Smart-Phone-G405-Black-W405.htm
Ήμουν σήμερα στο Πλαίσιο και από περιέργεια (αφού τα είχα αναφέρει) τους έριξα μία ματιά. Στο φθηνό πρόσεξα ότι δεν μπορούσα να βρω πουθενά το Google Play. Όταν πήγα σπίτι και έψαξα στο site τους για αξιολογήσεις χρηστών, είδα να λένε ότι όντως δεν έχει Google Play. Μόνο ένα Plaisio Market, που λένε ότι είναι αρκετά πιο περιορισμένο.
Παλιότερα αυτό ξέρω ότι γινόταν και σε ένα φθηνό tablet TurboX που είχε το Πλαίσιο.
Επίσης δεν το είδα και πολύ σβέλτο στην κίνηση των καρτελών του. Νομίζω ότι το παραέκαναν στην οικονομία. Μπροστά του ακόμα και το φθηνό LG μου είναι καλύτερο, και ας μην έχει τόσο καλή οθόνη.
Το ακριβότερο από τα δύο ήταν σαφώς καλύτερο. Και είχε και Google Play. Αν και εκεί μου έδωσαν την εντύπωση τα πλαστικά του ότι ήταν ελαφρώς πιο "φθηνά" στην αφή. Αλλά μπορεί να ήταν το στυλ τους έτσι. Πιο σαγρέ ας πούμε, σαν πιο εργοστασιακή αίσθηση και στυλ. Αλλά με την πρώτη ματιά φαίνεται αρκετά καλύτερο τηλέφωνο από το πρώτο.

Εγκυκλοπαιδική είναι η συζήτηση. Χωρίς να γνωρίζουμε SAR και με τιμή 200+ ευρώ εννοείται ότι δεν φαίνεται και σαν ευκαιρία αλλά δείχνει πόσο έχουν εξελιχθεί οι Κινέζοι κατασκευαστές.