Αγορά Android κινητού

παω πασο..δεν την γνωριζω καθολου.εχει οντως πολυ καλα χαρακτηριστικα και καλη τιμη.
ειναι επιπεδου zte και huawai?

Αυτήν την στιγμή είναι η ν1 κινέζικη εταιρεία σε κινητά,με την δικιά της Rom την miui,πού περιμένουν να γίνει port επώνυμα κινητά του χώρου.είναι φαντάσου το κινέζικο ios.και πραγματικά δεν υπερβάλλω..

Samsung Galaxy Grand Neo με οθόνη 5 ιντσών με ανάλυσης 800x480
Έλα ντε...Εδώ μου ξινίζει η οθόνη 4,5" 960x540 του τηλεφώνου της γυναίκας μου.

παω πασο..δεν την γνωριζω καθολου.εχει οντως πολυ καλα χαρακτηριστικα και καλη τιμη.
ειναι επιπεδου zte και huawai?
Επώνυμη η ΖΤΕ αλλά απο ποιότητα...πατάτα!

Έχει ελληνικά να ξέρεις κανονικά.

Τι MIUI έχει πολύ δυνατή κοινότητα πίσω του. Υπάρχει και ελληνικό φόρουμ για αυτό.

Απάντηση: Re: Αγορά Android κινητού

Ξέχασα να γράψω οτι θέλω dual-SIM.
Καλό το LG, αν και έχω άσχημη εμπειρία με κινητό της εταιρίας.
Είχα και εγώ πρόβλημα με τα LG, αλλά έχω πάρει δύο εγώ (L3II και L5II) και το L7II ένας φίλος μου, και βλέπω ότι δεν έχουν καμία σχέση με το παρελθόν. Δεν βλέπω κανένα πρόβλημα ποιότητας, και όλοι λένε ότι το L9II είναι ένα πολύ καλό τηλέφωνο. Αν και δεν έχει πεντάρα οθόνη, αλλά 4,7". Και έχει πέσει η τιμή όλης της σειράς L II γιατί αντικαθίσταται, και η καινούρια σειρά είναι λίγο διαφορετική, τουλάχιστον στις διαστάσεις της οθόνης. Αν και έχουν 4.4 και όχι 4.1 όπως τα L II. Πάντως αναμένεται αναβάθμιση σε 4.4 τουλάχιστον για το L9II, και μπορεί και για χαμηλότερα μοντέλα.
Μόνο που έπεσες στην περίπτωση με την dual sim. Αν και σχεδόν όλη η υπόλοιπη σειρά LII υπάρχει και σε dual sim, δεν βλέπω να γίνεται αυτό στο L9II. Μόνο το απλό βλέπω να υπάρχει.
Αφού αναφέρθηκε και το Samsung Galaxy Grand Neo, κοίτα και μία σύγκριση τους. Έχει ενδιαφέρον.
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5958&idPhone2=5650
Στα ελληνικά μοντέλα η μπαταρία του LG δεν είναι 2150 mAh, αλλά εγώ το βρίσκω με μπαταρία 2460 mAh όπως και στο L7II. Σε διάφορες προδιαγραφές βλέπω και τα δύο μεγέθη, θέλει λίγο προσοχή.

Last edited:
Φίλε tolia, αναλυτικός όπως πάντα.
Να δώσω 180 για κινητό, δύσκολο το βλέπω. Το MotoG θα ήταν υπέρβαση, μόνο και μόνο επειδή είναι Motorola. Τα Samsung μου φαίνονται τρομερά άσχημα, για τα LG τα είπαμε.

Θα μου τα πάρει ο Κινέζος τελικά :p

Να δώσω 180 για κινητό, δύσκολο το βλέπω. Το MotoG θα ήταν υπέρβαση, μόνο και μόνο επειδή είναι Motorola. Τα Samsung μου φαίνονται τρομερά άσχημα, για τα LG τα είπαμε.

Και καλά θα κάνεις φίλε Κώστα. Πρέπει να είσαι τρελός να δώσεις 180 για σαβουρες αφού με πιο λίγα πέρνεις κινηταρες από κίνα προχώρα άφοβα.

αν μπορείς να αγοράσεις απο Κίνα Κώστα το Xiaomi Red Rice στα χρήματα που ζητάει είναι κορυφή

αν μπορείς να αγοράσεις απο Κίνα Κώστα το Xiaomi Red Rice στα χρήματα που ζητάει είναι κορυφή
Το γνωρίζω καλά το συγκεκριμένο αλλά έχω δίλημμα: το Ρύζι ή το Lenovo S820; Μπορώ να βάλω στο 2ο MIUI και να είναι όμοια στο θέμα λειτουργικού, απο hardware δεν ξέρω ποιο υπερτερεί.

Μπορεί να με πιάσει η τσιγκουνιά και να παραγγείλω το Doogee DG350...

Leo το xiaomi παίζει να είναι από τα πιο κορυφαία και πιο ποιοτικά ακόμα και από Huawei. Το έχω πάρει στον κουνιαδο μου από τον Νοέμβριο και δουλεύει άψογα. Βέβαια διαβάζω καλά λόγια και για το huawei 3c είναι πιο δυνατό από το red rise και σε καλή τιμή.
Άλλο ένα διαμάντι είναι και το Newman N2 στα 80 με Samsung exynos επεξεργαστή αυτό , όταν πήρα πέρσι τον Αύγουστο το δικό μου κινέζικο είχε 250

Re: Απάντηση: Αγορά Android κινητού

Leo το xiaomi παίζει να είναι από τα πιο κορυφαία και πιο ποιοτικά ακόμα και από Huawei. Το έχω πάρει στον κουνιαδο μου από τον Νοέμβριο και δουλεύει άψογα. Βέβαια διαβάζω καλά λόγια και για το huawei 3c είναι πιο δυνατό από το red rise και σε καλή τιμή.
Άλλο ένα διαμάντι είναι και το Newman N2 στα 80 με Samsung exynos επεξεργαστή αυτό , όταν πήρα πέρσι τον Αύγουστο το δικό μου κινέζικο είχε 250
το Newman N2 δεν είναι δικαρτο όμως

Τα Samsung μου φαίνονται τρομερά άσχημα, για τα LG τα είπαμε.

Τα φτηνά Samsung έχουν πολύ μεγάλα bezels και ο σχεδιασμός τους έχει αρχίζει να κουράζει. Στα 200-230 ευρώ και κάτω μάλλον θα έλεγα ότι προτιμώ σχεδιαστικά τα LG και τα Alcatel. Αν πάμε σε υψηλότερες τιμές όμως βρίσκουμε και τηλέφωνα σαν το S4 mini και το S4 που είναι αρκετά καλοσχεδιασμένα και ποιοτικά. Για να μην πάω βέβαια σε υψηλότερες τιμές στο Note 3 που για εμένα είναι και σχεδιαστικά και ποιοτικά κορυφή (γι' αυτό και το αγόρασα άλλωστε σε λευκό).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά Android κινητού

το Newman N2 δεν είναι δικαρτο όμως

Σωστά λόγο Samsung δεν υποστηρίζει 2 κάρτες αλλά είναι σε καλή τιμή για κάποιον που δεν θέλει dual sim

Τα φτηνά Samsung έχουν πολύ μεγάλα bezels και ο σχεδιασμός τους έχει αρχίζει να κουράζει. Στα 200-230 ευρώ και κάτω μάλλον θα έλεγα ότι προτιμώ σχεδιαστικά τα LG και τα Alcatel. Αν πάμε σε υψηλότερες τιμές όμως βρίσκουμε και τηλέφωνα σαν το S4 mini και το S4 που είναι αρκετά καλοσχεδιασμένα και ποιοτικά. Για να μην πάω βέβαια σε υψηλότερες τιμές στο Note 3 που για εμένα είναι και σχεδιαστικά και ποιοτικά κορυφή (γι' αυτό και το αγόρασα άλλωστε σε λευκό).
Και το S4 σαν τη Γεωργία Βασιλειάδου των κινητών μου φάνηκε :flipout:
Το πιο όμορφο απο αυτά που έχω πιάσει είναι το Ascend P6, άντε και κάποια Sony.

Το πιο όμορφο κινητό για εμένα είναι το LG G2 αλλά τα υλικά κατασκευής φαίνονται σχετικά φτηνά. Το P6 είναι πολύ ακριβό και ξεπερασμένο σε χαρακτηριστικά. Με Sony δεν έχω ασχοληθεί , μόνο το Z1 θυμάμαι μου είχε κάνει αρνητική εντύπωση γιατί ήταν σαν παντόφλα λόγω τεράστιων bezels.

Thanks, αλλά υπάρχει κάτι που πολλοί φίλοι δεν το παίρνουν πολύ υπόψιν τους. Ότι μπορεί να γράφουν (ή γράφουμε) πχ 5 άτομα, αλλά μπορεί να μας διαβάζουν πχ 15 άτομα. Και να μην είναι καν μέλη του forum. Και αυτοί μάλιστα να μην τόσο σκληροπυρηνικοί όπως αυτοί που γράφουν. Έτσι λοιπόν απόψεις ότι τα κινητά αυτά όπως το LG ή το Samsung είναι για πέταμα, και η μόνη λογική αγορά είναι από την Κίνα, τους αφήνει αδιάφορους. Και δεν υπάρχει περίπτωση να παραγγείλουν από Κίνα κάποιο άγνωστο τους προιόν, και με άγνωστους όρους. Δεν το λέω για σένα, αλλά συχνά γράφεται αυτή η άποψη, όπως γράφτηκε και μετά την απάντηση σου. Οπότε εγώ γράφω για το τι υπάρχει στην ελληνική αγορά που έχω ψάξει αρκετά τώρα τελευταία, άσχετα αν το κινητό που γράφω (και που παντού χαρακτηρίζεται πολύ καλό) αμέσως μετά χαρακτηρίζεται σαβούρα από άλλους. Τους 15 που ανέφερα τους ενδιαφέρει και αυτή η άποψη, αφού ότι και να λέμε για την Κίνα δεν τους ενδιαφέρει. Από αυτά που υπάρχουν στην Ελλάδα θα διαλέξουν. Όλες οι απόψεις χωράνε.
Δηλαδή περισσότερο γενικά πληροφοριακό ήταν το προηγούμενο μήνυμα μου και όχι πρόταση σε εσένα. Γιαυτό και ήταν αναλυτικό όπως λες. Εσύ από την αρχή είπες ότι θέλεις δίκαρτο. Αλλά βρήκα ευκαιρία να γράψω τα δικά μου. Και τώρα βρίσκω ευκαιρία να γράψω τα δικά μου, γιατί δεν μπορεί για όποιο κινητό γράφουμε να χαρακτηρίζεται άχρηστο και να προτείνεται αμέσως κάποιο κινέζικο. Για πολλούς δεν υπάρχουν ως προοπτική τα κινέζικα, οπότε αν μπορούμε να βοηθήσουμε με ότι υπάρχει στην ελληνική αγορά, καλό είναι να μας επιτρέπεται να τα γράφουμε. Όπως είπα όλες οι απόψεις χωράνε.
Μάλλον κατάλαβες ότι το μήνυμα αυτό δεν έχει και μεγάλη σχέση με εσένα, αλλά βρήκα αφορμή και ξέσπασα.

Last edited:
Το πιο όμορφο κινητό για εμένα είναι το LG G2 αλλά τα υλικά κατασκευής φαίνονται σχετικά φτηνά. Το P6 είναι πολύ ακριβό και ξεπερασμένο σε χαρακτηριστικά. Με Sony δεν έχω ασχοληθεί , μόνο το Z1 θυμάμαι μου είχε κάνει αρνητική εντύπωση γιατί ήταν σαν παντόφλα λόγω τεράστιων bezels.

Γιάννη, δεν έκλαψα τα λεφτά μου με το Oppo Find 5!!

Πάντως ευχαρίστως θα κοίταζα και το Cubot X6, με τιμή που δεν ξεπερνά τα 125 ευρώ (!) και καταστρέφει τα όνειρα κάθε mid-range συσκευής στην ελληνική αγορά για… επιτυχία.

Πάντως ευχαρίστως θα κοίταζα και το Cubot X6, με τιμή που δεν ξεπερνά τα 125 ευρώ (!) και καταστρέφει τα όνειρα κάθε mid-range συσκευής στην ελληνική αγορά για… επιτυχία.

Το έχω παραγγείλει και το περιμένω.
Μόλις το παραλάβω θα γράψω σχετικά

Thanks, αλλά υπάρχει κάτι που πολλοί φίλοι δεν το παίρνουν πολύ υπόψιν τους. Ότι μπορεί να γράφουν (ή γράφουμε) πχ 5 άτομα, αλλά μπορεί να μας διαβάζουν πχ 15 άτομα. Και να μην είναι καν μέλη του forum. Και αυτοί μάλιστα να μην τόσο σκληροπυρηνικοί όπως αυτοί που γράφουν. Έτσι λοιπόν απόψεις ότι τα κινητά αυτά όπως το LG ή το Samsung είναι για πέταμα, και η μόνη λογική αγορά είναι από την Κίνα, τους αφήνει αδιάφορους. Και δεν υπάρχει περίπτωση να παραγγείλουν από Κίνα κάποιο άγνωστο τους προιόν, και με άγνωστους όρους. Δεν το λέω για σένα, αλλά συχνά γράφεται αυτή η άποψη, όπως γράφτηκε και μετά την απάντηση σου. Οπότε εγώ γράφω για το τι υπάρχει στην ελληνική αγορά που έχω ψάξει αρκετά τώρα τελευταία, άσχετα αν το κινητό που γράφω (και που παντού χαρακτηρίζεται πολύ καλό) αμέσως μετά χαρακτηρίζεται σαβούρα από άλλους. Τους 15 που ανέφερα τους ενδιαφέρει και αυτή η άποψη, αφού ότι και να λέμε για την Κίνα δεν τους ενδιαφέρει. Από αυτά που υπάρχουν στην Ελλάδα θα διαλέξουν. Όλες οι απόψεις χωράνε.
Δηλαδή περισσότερο γενικά πληροφοριακό ήταν το προηγούμενο μήνυμα μου και όχι πρόταση σε εσένα. Γιαυτό και ήταν αναλυτικό όπως λες. Εσύ από την αρχή είπες ότι θέλεις δίκαρτο. Αλλά βρήκα ευκαιρία να γράψω τα δικά μου. Και τώρα βρίσκω ευκαιρία να γράψω τα δικά μου, γιατί δεν μπορεί για όποιο κινητό γράφουμε να χαρακτηρίζεται άχρηστο και να προτείνεται αμέσως κάποιο κινέζικο. Για πολλούς δεν υπάρχουν ως προοπτική τα κινέζικα, οπότε αν μπορούμε να βοηθήσουμε με ότι υπάρχει στην ελληνική αγορά, καλό είναι να μας επιτρέπεται να τα γράφουμε. Όπως είπα όλες οι απόψεις χωράνε.
Μάλλον κατάλαβες ότι το μήνυμα αυτό δεν έχει και μεγάλη σχέση με εσένα, αλλά βρήκα αφορμή και ξέσπασα.
Το άτιμο το VfM...
Το αν ένα κινητό είναι άχρηστο ή λουκούμι εξαρτάται απο τα πόσα έσκασες για να το αποκτήσεις. Αν έδωσες δύο μισθούς και το κινητό κολλάει και δεν κάνει αυτό που θες, όπως το θες, είναι φυσικό να το θάψεις. Αν όμως έδωσες το 25% των χρημάτων ενός "high end" για το 90% των δυνατοτήτων ενός "high end", τότε συγχωρείς κάποια πράγματα.

Είμαι με το ίδιο κινητό απο το 2009 και ο λόγος που δεν άλλαξα ήταν οι τιμές. 100 για 3,5" και ψόφιο επεξεργαστή είναι λίγο κοροϊδία. Με τόσα βρίσκω στον Κινέζο μηχανάκι που κάνει αυτά που θέλω (τηλεφωνήματα, browsing, άντε και κανένα βίντεο να περνάει η ώρα).

Αναρωτιέμαι αν είναι όντως απαραίτητοι τόσοι πυρήνες. Σε tablet, ίσως. Σε κινητό όμως η αυτονομία είναι σημαντικότερη.