Αγορά Android κινητού

Κώστα σου προτείνω. Xiaomi red rice με κλειστά μάτια ανταγωνίζεται κινητά άνω τον 300 με κορυφαία ποιότητα από όλα τα κινέζικα. Ε χε ι περάσει από τα χέρια μου γι'αυτό και στο προτείνω, τώρα που η miui είναι 100% μεταφρασμένη δεν χρειάζεται να το ψάχνεις πολύ.

Το ξέρω οτι είναι καλό αλλα είναι και 35- 40 ακριβότερο απο το Doogee DG350 που έχω βάλει στο μάτι...

Η μετάφραση είναι το τελευταίο που με απασχολεί, έτσι κι αλλιώς στα αγγλικά θα τρέχει.

Όχι σαν όνομα δεν μου κάθεται καλά.
Το Xiaomi το έχω πάρει στον κουνιαδο μου και το έχω ψάξει καλά.

Όχι σαν όνομα δεν μου κάθεται καλά.
Το Xiaomi το έχω πάρει στον κουνιαδο μου και το έχω ψάξει καλά.
Εντάξει, είχαμε τσακωθεί για τα κινητά πριν ένα χρόνο, δεν θα τσακωθούμε ξανα ;)
Ελπίζω να έχω δίκιο και να αξίζει τα 70.

Ρε πάρτε το Oppo Find 5 και θα ξεχάσετε τα LG G2 και τα S4!!!
Αυτά τα έχουμε ξεχάσει ήδη :)

Απάντηση: Re: Αγορά Android κινητού

Δεν με ενδιαφέρει αν τα κινέζικα σώβρακα σκίζονται εύκολα. Με τα λεφτά που θα έπαιρνα ένα Kalvin Klein παίρνω 30 κινέζικα, για να μην βαριέμαι κιόλας. Σίγουρα δεν είναι ίδιας ποιότητας αλλά την δουλειά τους την κάνουν πολύ καλά για την τιμή τους.
Εμένα όμως με ενδιαφέρει ότι ο κινέζικος ανεμιστήρας μου κάθε χρόνο χαλάει και πρέπει να πάρω άλλον. Και όταν πάω στα μαγαζιά για να πάρω ευρωπαικό βλέπω ότι δεν υπάρχει. Ότι ο κινέζικος βραστήρας που πήρε η μάνα μου πήγε χαμένος γιατί ξέφτισε αμέσως η αντίσταση και πετάει κομμάτια χρώματος στο νερό που θα καταπιώ με κάποιον τρόπο, ότι η κινέζικη σόμπα αλογόνου που πήρα (αφού για δεύτερο χρόνο είμαι χωρίς θέρμανση) έχει πάρει κάποια περίεργη κλίση στην πλαστική βάση της και φοβάμαι μήπως διαλυθεί και μου βάλει καμία φωτιά. Ότι ένα ζευγάρι φθηνά παπούτσια που είχα πάρει αποδείχτηκαν κινέζικα χωρίς να το ξέρω (όπως και οι ανεμιστήρες στην αρχή) και μετά από αρκετούς μήνες τα φόρεσα πρώτη φορά χωρίς κάλτσες και είδα ότι γέμισαν χρώμα τα πόδια μου. Φαντάσου πόσο χρώμα είχα φάει τόσο καιρό. Μαύρα παπούτσια με μαύρες κάλτσες, που να προσέξεις το χρώμα που ξέβαψε. Εκτός των ανεμιστήρων δεν τα είχα αναφέρει όλα αυτά γιατί ήταν πολύ προσωπικά και γελοία, αλλά όλα είναι ένα πακέτο. Όλα αυτά ήταν πεταμένα λεφτά που πέταξα προσπαθώντας να κάνω το αντίθετο. Να γλιτώσω λεφτά.

Στη δικιά μας περίπτωση αγοράζουμε εμείς οι καταναλωτές απευθείας από τον κατασκευαστή με αποτέλεσμα να πληρώνουμε αρκετά λιγότερο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι παίρνουμε λιγότερο ποιοτικό κινητό.
Και όποιος λοιπόν έχει τόσο κακή εμπειρία από τα κινέζικα προιόντα όπως αυτή που περιέγραψα στην αρχή του μηνύματος (που όμως όλοι την έχουν λίγο πολύ), δεν είναι περίεργο που δεν μπορεί να πειστεί ότι ο τομέας της τηλεφωνίας είναι η εξαίρεση και είναι ο μόνος τομέας των κινέζικων προιόντων που είναι ποιοτικά. Αφού βέβαια έχει διαβάσει και για μπαταρίες που έχουν εκραγεί κτλ. Οπότε η πηγή δεν έχει και πολύ σημασία.
Προτείνω η αντιπαράθεση να σταματήσει εδώ. Γιατί δεν έχει νόημα! Είναι δύο διαφορετικές απόψεις που όμως είναι και οι δύο σωστές. Δεν είναι τυχαίο που τα κινέζικα έχουν επικρατήσει παντού. Γιατί ο κόσμος πάντα θέλει να ψωνίζει φθηνότερα. Αλλά δεν μπορεί να έχει άδικο και αυτός που είναι παθών τόσα χρόνια και δεν εμπιστεύεται τα κινέζικα ότι και να του πουν. Όπως είπα άντε πες στον Στάθη (και στον κάθε παθών Στάθη) να παρατήσει το Samsung και να πάρει πχ ένα Xiaomi.
Οπότε συνεχίστε να γράφετε για τα κινέζικα που σας ενδιαφέρουν, και όλο και κάτι μαθαίνουμε και εμείς.
Αλλά η αντίδραση μου ξεκίνησε όταν είδα ότι τα κινέζικα παρουσιάζονται σαν μονόδρομος, και αν γράψεις για γνωστή μάρκα ή ελληνική αγορά χαρακτηρίζεσαι θύμα ή κορόιδο. Ο καθένας ας σεβαστεί την άποψη του άλλου. Και οι δύο είναι σωστές.

Last edited:
Αν δεν ξέρεις μην ασχολείσαι με κινητά η xiaomi είναι στην ίδια κατηγορία με την Samsung μην σου πω και ανώτερη οπότε μην παραπληροφορείς τον κόσμο που θέλει να πάρει κάτι από.κίνα

Re: Απάντηση: Αγορά Android κινητού

Αν δεν ξέρεις μην ασχολείσαι με κινητά η xiaomi είναι στην ίδια κατηγορία με την Samsung μην σου πω και ανώτερη οπότε μην παραπληροφορείς τον κόσμο που θέλει να πάρει κάτι από.κίνα

Παιδιά χαλαρώστε.
Και οι δύο πλευρές έχουν τα δίκια τους.Ουτε όλα τα επώνυμα αξίζουν τα χρήματα τους, ούτε όλα τα κινέζικα είναι ποιοτικά και φοράνε τα ίδια υλικα.
Δεν χρειάζεται να πείσουμε ο ένας τον άλλον. Ο καθένας αναφέρει τις απόψεις του και οι υπόλοιποι φιλτραρουν/κρίνουν ανάλογα.

Δεν ανοίγουμε ένα θέμα με κινητά από κίνα να μπορούν όσοι θέλουν να ρωτούν και ανταλλάσουν απόψεις

Στη δικιά μας περίπτωση αγοράζουμε εμείς οι καταναλωτές απευθείας από τον κατασκευαστή με αποτέλεσμα να πληρώνουμε αρκετά λιγότερο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι παίρνουμε λιγότερο ποιοτικό κινητό. Έχω πάρει 5 τηλέφωνα διαφόρων τιμών από 100 μέχρι 200 ευρώ κατευθείαν απο Κίνα το τελευταίο εξάμηνο και ξέρω γιατί πράγμα μιλάω. Προχθές μάλιστα φίλος παρέλαβε για την κόρη του κινητό που του κόστισε 70 ευρώ με οθόνη 4.5'' και θύμωσε γιατί μετά από μια βδομάδα το βγάλανε προσφορά στα 40!

Αυτό το "απευθείας" δημιουργεί τη διαφορά και βάζει σε υποψίες εμας τους καταναλωτές, γιατί δε μπορούμε και δε θέλουμε να δικαιολογήσουμε τη διαφορά στην τιμή.

Το να αγοράζουμε απευθείας από τον κατασκευαστή, εκτός από την παράκαμψη των ενδιάμεσων, σημαίνει και κάτι άλλο: την παράκαμψη και των ελεγκτικών μηχανισμών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Εκτός κι αν νομίζεις ότι όλα αυτά τα noname, έχουν ελεγχθεί από τους γνωστούς ελεγκτικούς οργανισμούς, και έχουν πάρει τις κλασικές πιστοποιήσεις, CE marks κλπ.... τα οποία φυσικά κοστίζουν.

Επίσης, πες στον φίλο σου (που τσαντίστηκε κιόλας γιατί έχασε τον μποναμά!!!) ότι προφανώς μπορεί στον εαυτό του να κάνει ότι θέλει, αλλά στην κόρη του θα έπρεπε να σκέφτεται λίγο περισσότερο την υγεία και την ασφάλεια της...

υγ. τα παραπάνω αφορούν αποκλειστικά τα noname, όχι φυσικά τις σοβαρές κινέζικες εταιρίες...

Το ξέρω οτι είναι καλό αλλα είναι και 35- 40 ακριβότερο απο το Doogee DG350 που έχω βάλει στο μάτι...

Η μετάφραση είναι το τελευταίο που με απασχολεί, έτσι κι αλλιώς στα αγγλικά θα τρέχει.

http://www.ibuymi.com/doogee-dg350-...ndroid-42-47-inch-ogs-screen-black-p-853.html
με τον κωδικό MYPHONE έρχεται περίπου 96 USD