Έχω συμμετάσχει σε αγορές από 4 διαφορετικά καταστήματα. 2 δικές μου, και 2 για φίλους μου.
Για τους δύο φίλους μου οι αγορές έγιναν στα 2 καταστήματα Kaiser στο κέντρο της Αθήνας. 3η Σεπτεμβρίου το ένα και Πανεπιστημίου το άλλο, κοντά στην Ομόνοια. Πίναμε καφέ στο κέντρο της Αθήνας (διαφορετικές μέρες η κάθε περίπτωση), μία επίσκεψη σε Πλαίσιο και Γερμανό για να δουν από κοντά τα κινητά και να διαλέξουν, και κατά την διάρκεια του καφέ μπήκαμε στα σκρουτζομάγαζα στο ίντερνετ για να δούμε τιμές. Βρίσκονται περίπου στα 2/3 ή και στην μισή τιμή από Πλαίσιο, Γερμανό κτλ. Διάλεξαν από ένα Kaizer ο καθένας, και αμέσως πήγαμε στα καταστήματα και τα πήραν επιτόπου, χωρίς μεταφορικά κτλ. "Θέλω το τάδε μοντέλο που είδα στο sites σας". Ενδιαφέρει μόνο αυτούς που μένουν Αθήνα βέβαια.
Στο κατάστημα μπορέσαμε να ρωτήσουμε λεπτομέρειες για χώρα από την οποία εισήχθη το κινητό, αν έχουν ελληνικό μενού, και κυρίως αν έχουν εγγύηση αντιπροσωπείας. Και η διαφορά τιμής εξηγεί γιατί τα Kaiser ήταν γεμάτα από κόσμο, σε αντίθεση με τα άλλα πιο γνωστά μαγαζιά που προανέφερα.
Στην δική μου περίπτωση, το ένα κινητό αγοράστηκε από το eshop.gr που δεν εμφανίζεται στα σκρουτζομάγαζα. Αν και δεν είναι το φθηνότερο ιντερνετικό μαγαζί στα κινητά.
Το δεύτερο αγοράστηκε από το Smarties. Εκεί βρήκα την καλύτερη τιμή στο κινητό που με ενδιέφερε. Άγνωστο το μαγαζί, και φοβόμουν. Πήρα τηλέφωνο και τους τρέλανα στις ερωτήσεις. Αν είναι γνήσιο, αν έχει ελληνικό μενού, αν έχει εγγύηση αντιπροσωπείας κτλ. Όταν ρώτησα τι διαδικασία έχει για να το παραλάβω κυρίως από το κατάστημα, λύγισα όταν μου είπε ότι είναι ετοιμοπαράδοτο και να περάσω να το παραλάβω.
Το μαγαζί δεν είναι ακριβώς μαγαζί. Είναι ένας όροφος με γραφεία, και έναν πάγκο παραλαβής. Τα τηλέφωνα που χτυπάγανε συνέχεια ήταν καθησυχαστικά για το αν φέρνει καλά προιόντα. Άνοιξα το κουτί, περιεργάστηκα το περιεχόμενο, όλα καλά, πλήρωσα και έφυγα με το κινητό, μισή ώρα μετά το τηλεφώνημα. Βοήθησε βέβαια ότι το Smarties είναι κοντά στην γειτονιά μου, πάλι στο κέντρο της Αθήνας.
Φυσικά γνήσιο, και η αντιπροσωπεία μου επιβεβαίωσε ότι ισχύει η εγγύηση.
Όλα αυτά τα γράφω γιατί νομίζω ότι όλα αυτά τα μαγαζιά είναι καλά, και χωρίς πρόβλημα. Τα κινητά που φέρνουν είναι ευρωπαικής αντιπροσωπείας, οπότε καλύπτονται και από την ελληνική αντιπροσωπεία. Η εισαγωγή από Ευρώπη είναι και ο λόγος που πουλιούνται φθηνότερα. Τα sites γράφουν για ευρωπαική εγγύηση κτλ, και σίγουρα είναι κάτι που πρέπει να επιβεβαιώνεται πριν την αγορά. Υπάρχουν τηλέφωνα για ερωτήσεις ή παραγγελίες, φυσικές έδρες καταστημάτων, κτλ. Δύσκολα θα προκύψει πρόβλημα. Αλλά και αν προκύψει, για οτιδήποτε χρειαστεί πας κατευθείαν στην αντιπροσωπεία. Φυσικά μπορεί κάποιος να ρωτήσει για doa κτλ. Βοηθάει η ύπαρξη αριθμού τηλεφώνου σε όλα τα sites. Και αν η παραλαβή γίνει σπίτι, υπάρχει η αντικαταβολή ώστε η πληρωμή να γίνει κατά την παραλαβή. Έτσι μπορεί κάποιος να ελέγξει το προιόν πριν πληρώσει. Γιαυτό το θέμα εγώ προτιμώ παραλαβή από το κατάστημα, αλλά όπως είπα είμαι κέντρο Αθήνας και βολεύει. Σίγουρα δεν βολεύει όλον τον κόσμο.