Αγορά Android κινητού

Τοσο πανω κατω εχει στα κινεζικα ιντερνετομαγαζα....προφανως δεν μιλαμε για αγορα απο ελλαδα.Το τελευταιο mid range τσιπακι της mediatek ειναι σουπερ για καλα και οικονομικα τηλεφωνα με το lenovo ισως το καλυτερο απο αυτα.

τί σημαίνει αυτό; ότι το πληρώνω και πάω και το παίρνω από την αποθήκη; μου το φέρνουν σπίτι με μηχανάκι; ότι έχει ευρωπαική εγγύηση;

συγνώμη για τα ερωτήματα αλλά μου ήλθε κάπως απότομα...

Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος δε νομίζω να έχουν ευρωπαϊκή εγγύηση. Απλά δεν περιμένεις το ταξίδι από την Κίνα και γι αυτό τον λόγο η διαφορά στην τιμή.
Κατά τ'άλλα στο στέλνουν σπίτι με μεταφορική.

Απάντηση: Re: Αγορά Android κινητού

Καλημέρα !εγώ έχω μια άλλη ερώτηση αν και δεν είμαι σίγουρος το αν θα βρω απάντηση !το μάξιμουμ που διαθέτω για ένα κινητό είναι 200 ευρώ .αυτά που θέλω εγώ κοστίζουν όμως τουλάχιστον 250 .το ερώτημα είναι ,τη γίνεται όταν κάποια εταιρία βγάζει ένα καινούργιο μοδέλο στην αγορά ?πέφτη αυτόματα το τελευτέο στην τιμή η όχι ?πχ όταν βγει το Lg G4 το G3 θα κοστίζει ακόμα το ίδιο ??
Ανάλογα από που θα το πάρεις. Τα μεγάλα μαγαζιά όντως ρίχνουν τις τιμές όταν βγει νέο μοντέλο. Αν όμως θεωρηθεί αντικαταστάτης του προηγούμενου. Αλλά γενικά τα μεγάλα μαγαζιά είναι πολύ ακριβά. Και όταν βγει το νέο μοντέλο αποσύρεται (συνήθως) το παλιό. Οπότε δύσκολα θα βρεις διαφορά. Μόνη τρύπα κέρδους είναι λίγο πριν βγει το νέο μοντέλο, όπου βλέπεις το μοντέλο που θα αντικατασταθεί να έχει πέσει στην μικρότερη τιμή που μπορούν να το δώσουν. Μόλις βγει το νέο μοντέλο όμως το παλιό συνήθως αποσύρεται.
Μία άλλη ιστορία είναι τα σκρουτζομάγαζα. Εκεί οι τιμές είναι πάντα χαμηλότερες από τα μεγάλα γνωστά μαγαζιά. Και το παλιό μοντέλο μπορείς να το δεις να διατίθεται παράλληλα με το καινούριο. Η λογική τους είναι το ξεστοκάρισμα. Το δίνω μέχρι να εξαντληθεί.
Αλλά σε μερικές όμοιες περιπτώσεις που έχω προσέξει, βλέπω όμως ότι η τιμή και του παλιού πέφτει μεν, αλλά γραμμικά. Δεν ξεπουλιέται συνήθως όταν βγαίνει το νέο μοντέλο. Το παλιό έχω προσέξει ότι θεωρείται αυτόνομη παρουσία.
Παράδειγμα είναι μία περίπτωση που κοίταζα όταν έψαχνα το δικό μου κινητό εκεί. Έβλεπα το παλιό LG L9ii να είναι αρχικά πιο ακριβό από τον αντικαταστάτη του LG L90. Και τα δύο δίνονται ακόμα. Στα μεγάλα μαγαζιά πχ εδώ και καιρό έχει αποσυρθεί το L9ii. Αλλά στα σκρουτζομάγαζα υπάρχει ακόμα. Έχει πέσει πια η τιμή και στα δύο, αλλά έπεφτε παράλληλα. Και τώρα πια απλά έχουν την ίδια περίπου τιμή.
Οπότε κανείς δεν μπορεί να σου απαντήσει τι θα γίνει με το νέο μοντέλο που λες. Και ανάλογα και από ποιο μαγαζί θα το πάρεις.
Και κάτι άλλο ακόμα. Στα σκρουτζομάγαζα ακόμα και η εποχή έχει σημασία. Σε περίοδο γιορτών πχ όλα τα μοντέλα ακριβαίνουν, για να έρθουν στην ίδια τιμή που είχαν χρειάζονται κάνα δύο βδομάδες μετά τις γιορτές.

για να λέμε και τα καλά των Ελληνικών καταστημάτων, ειδικά τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε:

αγόρασα το Huawei P8lite από e-shop (το οποίο αναφερόταν ως δίκαρτο)

με το που το παρέλαβα, πήγα σε ένα public και έκοψα τις sim μου - η συγκεκριμένη συσκευή δέχεται 1micro & 1 nano-sim
εξαρχής το τηλέφωνο δεν αναγνώριζε τη δεύτερη (nano)
νομίζοντας ότι φταίει το κόψιμο της sim, απευθύνθηκα στην εταιρεία κινητής και μου έδωσαν νέα κάρτα
το αποτέλεσμα ίδιο - το τηλέφωνο δεν αναγνώριζε ούτε αυτή

επιστρέφω τη συσκευή στην πλήρη συσκευασία της τη Δευτέρα 01/06 (μέσα στο 7ήμερο DOA)
την Τρίτη λαμβάνω μήνυμα από το σερβις ότι το προϊόν πιστώθηκε στο λογαριασμό μου
τους παίρνω τηλέφωνο την ίδια μέρα και τους ενημερώνω ότι θέλω επιστροφή χρημάτων
την Τετάρτη το ποσό πιστώνεται στην κάρτα μου

άψογη εξυπηρέτηση από το e-shop.gr, το οποίο για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα...

Από ότι λέει και στις προδιαγραφές του κινητού, το τηλέφωνο αυτό έχει μία ιδιαιτερότητα. Αν το τοποθετηθεί κάρτα μνήμης δεν δουλεύει η δεύτερη κάρτα SIM.
http://www.e-shop.gr/kinito-huawei-p8-lite-dual-black-p-TEL.008649
"...Dual Sim (αν τοποθετηθεί μνήμη Micro-SD το SIM 2 slot δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί)..."
Η μάλλον στην ίδια θύρα μπορείς να βάλεις ή κάρτα μνήμης ή κάρτα SIM.
http://www.gsmarena.com/huawei_p8lite-7201.php
"microSD, up to 128 GB (uses SIM 2 slot)"
Μήπως υπάρχει κάποια ρύθμιση στο μενού που πρέπει να ορίσεις τι θα βάλεις στην θύρα για να το αναγνωρίσει;
Δηλαδή μπορεί το τηλέφωνο να μην είναι ελαττωματικό, αλλά έτσι να δουλεύει. Αν και δεν είναι ότι καλύτερο όντως.
Πάντως το eshop.gr παλιότερα είχε πολύ κακό όνομα για το service του. Τώρα βλέπω έχει αλλάξει πολύ την τακτική του. Και εμένα με έχουν εξυπηρετήσει όποτε το χρειάστηκα. Και στο θέμα των επίγειων ψηφιακών δεκτών πχ που ξέρω, αμέσως αλλάζουν την συσκευή ακόμα και αν δεν έχει τίποτα. Τους πας τον δέκτη λέγοντας ότι δεν πιάνει κανάλια και αμέσως τον αλλάζουν. Και το πρόβλημα είναι ότι ο χρήστης απλά δεν έχει επαρκές σήμα. Αλλά το eshop.gr πάντως είναι πια πολύ εξυπηρετικό.
Εμένα μου άλλαξαν δέκτη που είχα κολλήσει μόνος μου. Είχα συγγενή που παλιότερα είχε ταλαιπωρηθεί πολύ με ένα laptop που είχε πάρει από εκεί, αλλά μάλλον έχουν αλλάξει πια τακτική.

το σωστό είναι αυτό που γράφεις:
στην ίδια θύρα παίρνει ή 2η κάρτα sim ή κάρτα μνήμης microsd

για κάποιο λόγο σε αυτό το σημείο επέμειναν πολύ και στο κατάστημα που το επέστρεψα - προφανώς υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να βάλουν και τις δύο στο 2ο slot??

δε νομίζω πως είναι θέμα ρύθμισης διότι το έψαξα αρκετά στα μενού κλπ, επίσης έγινε και το εξής - και τις 2 φορές η συσκευή διάβασε την 2η κάρτα για λίγα δευτερόλεπτα, συνδέθηκε με το δίκτυο της εταιρείας κινητής και μετά τίποτα..

επιπλέον αν ήταν εντάξει φαντάζομαι θα μου το είχαν πει και από το σερβις και θα μου το είχαν επιστρέψει

όπως και να'χει, η εξυπηρέτηση που προσφέρουν τα καλά Ελληνικά καταστήματα, ίσως αξίζει τα κάποια Χ ευρώ παραπάνω...

Είχαμε αναφερθεί παλιότερα σε κάποιες branded συσκευές (κυρίως της ΤΙΜ) που πουλάνε κάποια σκρουτζομάγαζα. Είδα σε έναν φίλο μου το πρόβλημα που δημιουργείται με αυτά. Έχει πάρει ένα LG L70 branded της ΤΙΜ. Δεν το ήξερε, ούτε εγώ το είδα αμέσως, όταν μου το έδωσε να το σετάρω το είδα και εγώ. Όπως έχουμε πει μόνο στο κουτί, στο αυτοκόλλητο με τα barcodes και τους κωδικούς φαίνεται γιατί γράφει πάνω TIM. Πολύ εύκολο να μην το προσέξεις.
Το κινητό του φίλου μου έχει το γνωστό πρόβλημα των entry level κινητών, έχει μόνο 4 GB εσωτερικό χώρο. Από ότι είδα λόγω android kit kat 4.4 έχει μόνο 1,5 GB διαθέσιμο χώρο. Τα υπόλοιπα τα τρώει το λειτουργικό. Στο τάμπλετ μου που έχει Lollipop, το λειτουργικό τρώει από μόνο του περίπου 4 GB. Άρα το πρώτο πρόβλημα είναι ότι πάνω από android 4.2 δεν θα έπρεπε να επιτρέπει η Google να πουλιούνται κινητά με 4 GB εσωτερικό χώρο. Γενικά συνεχώς βλέπω ότι το android τελικά είναι ένα απαιτητικό λειτουργικό, και όσο νεότερη έκδοση τόσο και πιο απαιτητικό είναι. θα έπρεπε η Google να θέσει κάποια στάνταρ για να μπορεί ένα κινητό να είναι android. Δεν θα έπρεπε να επιτρέπει να πουλιούνται κινητά που δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω εσωτερικού χώρου, μνήνης RAM, επεξεργαστή γραφικών κτλ.
Για να επιστρέψω στον φίλο μου, το κινητό έχει 1,5 GB ελεύθερου εσωτερικού χώρου, από τα οποία 1,25 είναι ήδη κατειλημμένα από τις εφαρμογές. Ο φίλος μου δεν ασχολείται και πολύ, αλλά είδα ότι ο γιος του έχει βάλει 2-3 παιχνιδάκια για να παίζει. Οπότε η ελεύθερη εσωτερική μνήμη τώρα πια είναι περίπου 300 ΜΒ, και του βγάζει συνεχώς μήνυμα για ανεπάρκεια χώρου! Φωτογραφίες και βίντεο δεν είναι πρόβλημα, γράφονται κατευθείαν στην κάρτα μνήμης.
Δηλαδή το κινητό του με 2-3 εφαρμογές του γιου του, που από ότι είδα πρέπει να είναι όλες γύρω στα 120 ΜΒ, γέμισε και δεν μπορεί να βάλει τίποτα άλλο! Και του βγάζει συχνά μήνυμα ανεπάρκειας χώρου!
Έχει μόνο 4 GB εσωτερικό χώρο, έχει android kit kat που φαίνεται τρώει αρκετό χώρο σε σχέση πχ με την 4.2, έχει τα σκουπίδια της Google, τις εφαρμογές της LG που ευτυχώς μπορούν να διαγραφούν, και από ότι είδα έχει και τα σκουπίδια της TIM που είναι εγκατεστημένα και τρώνε χώρο, μπαταρία, μνήμη RAM, και δεν διαγράφονται ή απενεργοποιούνται κιόλας. Και δεν χωράει να βάλει ο φίλος μου τίποτα. Sorry, αλλά αυτό το πράγμα δεν είναι τηλέφωνο. Δεν ξέρω οι συνδρομητές της TIM πως ανέχονται τέτοιες παρεμβάσεις, και πως επιτρέπει και η Google τέτοιες παρεμβάσεις. Αλλά σίγουρα αυτό το πράγμα δεν θα έπρεπε να πουλιέται στην Ελλάδα.
Τώρα εγώ έπρεπε να μάθω στον φίλο μου να σβήνει συχνά την προσωρινή μνήμη που όσο γεμίζει καταλαμβάνει χώρο, και να του δείξω πως να πάει στις εφαρμογές για να δει τι μπορεί να απεγκατασταθεί, αλλά κυρίως πως να μεταφέρει εφαρμογές στην κάρτα μνήμης που ευτυχώς επιτρέπει η LG, αλλά λίγες, κυρίως όσες έχει εγκαταστήσει ο χρήστης.
Μακριά από τα branded της ΤΙΜ λοιπόν. Δεν θα έπρεπε καν να πουλιούνται στην Ελλάδα, αλλά τι να κάνουμε...

Dual-Sim σκληροτράχηλο

Ακριβως κατι σαν το κατερπιλαρ το s50 αλλα στο ποιο φτηνό του και αν δεν υπάρχει αυτούσιο ενα συνδυασμό σμαρτφον ντουαλ Σιμ και μια θήκη για ολα τα υπόλοιπα

Για μία βδομάδα το eshop δίνει το HTC Desire 820 στα 319 ευρώ από 399 που έχει κανονικά εκεί, και στο public. Στα σκρουτζομάγαζα είναι λίγο ρευστή η κατάσταση, αλλά νομίζω ότι είναι καλή τιμή ακόμα και για σκρουτζομάγαζο. Ξεκινάει από 365, αλλά το βρήκα και γύρω στα 300, σε 2 παντελώς άγνωστα μου μαγαζιά όμως.
Προσοχή, είναι με αγγλικό μενού, αν και κανονικά με ελληνικά μηνύματα.
http://www.e-shop.gr/kinito-htc-desire-820-16gb-dual-sim-titanium-p-TEL.008045
http://www.gsmarena.com/htc_desire_820-6636.php
Από το εξωτερικό σίγουρα θα έρχεται φθηνότερο, αλλά δεν μπορεί κάποιος να αγοράσει από το εξωτερικό αυτές τις μέρες. Γιαυτό το ανεβάζω.
Μικρή μου φαίνεται η μπαταρία πάντως.

Re: Απάντηση: Αγορά Android κινητού

Για μία βδομάδα το eshop δίνει το HTC Desire 820 στα 319 ευρώ από 399 που έχει κανονικά εκεί, και στο public. Στα σκρουτζομάγαζα είναι λίγο ρευστή η κατάσταση, αλλά νομίζω ότι είναι καλή τιμή ακόμα και για σκρουτζομάγαζο. Ξεκινάει από 365, αλλά το βρήκα και γύρω στα 300, σε 2 παντελώς άγνωστα μου μαγαζιά όμως.
Προσοχή, είναι με αγγλικό μενού, αν και κανονικά με ελληνικά μηνύματα.
http://www.e-shop.gr/kinito-htc-desire-820-16gb-dual-sim-titanium-p-TEL.008045
http://www.gsmarena.com/htc_desire_820-6636.php
Από το εξωτερικό σίγουρα θα έρχεται φθηνότερο, αλλά δεν μπορεί κάποιος να αγοράσει από το εξωτερικό αυτές τις μέρες. Γιαυτό το ανεβάζω.
Μικρή μου φαίνεται η μπαταρία πάντως.

320 ευρώ για snapdragon 615 και 720p οθόνη δεν θα τα έδινα,εξάλλου έχει παίξει και στα 306 ευρώ

MLS iQTalk

Καλησπέρα,

τα smartphones της MLS υπερτερούν σε κάτι έναντι των άλλων εταιριών στο θέμα του GPS (πέραν των φωνητικών εντολών);
Πρόκειται να αγοράσω συσκευή και θέλω να λειτουργεί το GPS (ανεξαρτήτως Ιnternet) σε βουνό, και εκτός Ελλάδος;
Προτάσεις άλλων συσκευών καλοδεχούμενες!

Ευχαριστώ!

Re: MLS iQTalk

Nokia 930 η καποιο αλλο nokia,microsoft,με δωρεαν το here drive.Πολυ καλο σαν gps,δωρεαν και λειτουργει παντου και εκτος συνδεσης,τουλαχιστον στο 930 που εχω εγω.

Re: MLS iQTalk

Αν και δεν έχω μέτρο σύγκρισης,μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι το gps του mls δουλεύει άψογα,χωρίς φυσικά να χρειάζεσαι σύνδεση internet.

Απάντηση: Re: MLS iQTalk

Nokia 930 η καποιο αλλο nokia,microsoft,με δωρεαν το here drive.Πολυ καλο σαν gps,δωρεαν και λειτουργει παντου και εκτος συνδεσης,τουλαχιστον στο 930 που εχω εγω.
Απλά να αναφέρω ότι το HERE υπάρχει και για android, είναι δωρεάν, δουλεύει και εκτός σύνδεσης, έχει δωρεάν χάρτες Ελλάδας, και άλλων χωρών. Είναι και στο android ένα πολύ καλό πρόγραμμα.
Απλά το ανέφερα, αφού ο GeorgeC ρώτησε για συσκευή, όχι για πρόγραμμα. Αλλά μιας και αναφέρθηκε, το συμπληρώνω.

Μπορεί να είναι σωστά αυτά που λέτε παιδιά, αλλά είναι άλλο θέμα. Η συσκευή πωλείται ήδη στην Ελλάδα, και εκεί έχει μία πολύ καλή τιμή σε σχέση με τιμές που έχουν άλλα μαγαζιά. Είναι για όποιον ενδιαφέρεται, και εκεί απλώς θα το βρει φθηνότερα. Γιατί όπως είπα στα σκρουτζομάγαζα αρχίζει από τα 365, στο public έχει 399, και το eshop το δίνει 319. Για όποιον ενδιαφέρεται απλά είναι καλή τιμή σχέση με άλλα μαγαζιά.
Το βρήκα και κάτω από 300 σε δύο μαγαζιά, όπως είπα, αλλά είναι άγνωστα μαγαζιά, έχουν μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα υπόλοιπα, και δεν αποκλείεται να είναι απλά κράχτης. Μου έχει τύχει και αυτό παλιότερα.
Επίσης μπορεί να φαίνεται ακριβό για κάποιον που δεν ασχολείται με την ελληνική αγορά, και έχει συνηθίσει να αγοράζει κατευθείαν από την Κίνα. Αλλά αυτές τις μέρες δεν μπορεί να γίνει αγορά από Κίνα. Οπότε δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης. Εξάλλου εδώ λέμε τι υπάρχει στην ελληνική αγορά.
Οπότε το νόημα είναι ότι για όποιον ενδιαφέρεται για την συσκευή, απλά εκεί θα την βρει φθηνότερα. Για μερικές μέρες ακόμα βέβαια.
Και μία που είπα ότι δεν μπορεί να γίνει αγορά από Κίνα, τον τελευταίο καιρό βλέπω ότι έχουν αυξηθεί οι τιμές και στα σκρουτζομάγαζα. Λίγο ότι οι προμηθευτές ζητάνε προκαταβολικά όλα τα χρήματα, λίγο ότι δεν μπορούν να γίνουν αγορές λιανικής κατευθείαν από το εξωτερικό, έχουν τσιμπήσει εδώ και αρκετό καιρό οι τιμές και στα σκρουτζομάγαζα.

Re: Απάντηση: Αγορά Android κινητού

Μπορεί να είναι σωστά αυτά που λέτε παιδιά, αλλά είναι άλλο θέμα. Η συσκευή πωλείται ήδη στην Ελλάδα, και εκεί έχει μία πολύ καλή τιμή σε σχέση με τιμές που έχουν άλλα μαγαζιά. Είναι για όποιον ενδιαφέρεται, και εκεί απλώς θα το βρει φθηνότερα. Γιατί όπως είπα στα σκρουτζομάγαζα αρχίζει από τα 365, στο public έχει 399, και το eshop το δίνει 319. Για όποιον ενδιαφέρεται απλά είναι καλή τιμή σχέση με άλλα μαγαζιά.
Το βρήκα και κάτω από 300 σε δύο μαγαζιά, όπως είπα, αλλά είναι άγνωστα μαγαζιά, έχουν μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα υπόλοιπα, και δεν αποκλείεται να είναι απλά κράχτης. Μου έχει τύχει και αυτό παλιότερα.
Επίσης μπορεί να φαίνεται ακριβό για κάποιον που δεν ασχολείται με την ελληνική αγορά, και έχει συνηθίσει να αγοράζει κατευθείαν από την Κίνα. Αλλά αυτές τις μέρες δεν μπορεί να γίνει αγορά από Κίνα. Οπότε δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης. Εξάλλου εδώ λέμε τι υπάρχει στην ελληνική αγορά.
Οπότε το νόημα είναι ότι για όποιον ενδιαφέρεται για την συσκευή, απλά εκεί θα την βρει φθηνότερα. Για μερικές μέρες ακόμα βέβαια.
Και μία που είπα ότι δεν μπορεί να γίνει αγορά από Κίνα, τον τελευταίο καιρό βλέπω ότι έχουν αυξηθεί οι τιμές και στα σκρουτζομάγαζα. Λίγο ότι οι προμηθευτές ζητάνε προκαταβολικά όλα τα χρήματα, λίγο ότι δεν μπορούν να γίνουν αγορές λιανικής κατευθείαν από το εξωτερικό, έχουν τσιμπήσει εδώ και αρκετό καιρό οι τιμές και στα σκρουτζομάγαζα.

το θέμα δεν είναι ότι μόνο οι απλοί ιδιώτες δε μπορούν να κάνουν αγορές από Κίνα ή οπουδήποτε αλλού αλλά και το ότι πολλές (οι περισσότερες??) εισαγωγικές εταιρείες έχουν πολύ μεγάλο πρόβλημα να κάνουν ακριβώς το ίδιο

επομένως οι τιμές έχουν τσιμπήσει λόγω και περιορισμένης διαθεσιμότητας και αδυναμίας αναπλήρωσης στοκ

το γεγονός ότι οι προμηθευτές του εξωτερικού ζητούν προκαταβολικά το 100% της παραγγελίας ΔΕΝ είναι κάτι καινούργιο - ισχύει εδώ και αρκετό καιρό, για πάρα πολλές εταιρείες

και για να γυρίσω στο θέμα, αν δε λυθεί το θέμα με τα εμβάσματα εξωτερικού (τουλάχιστον για τις επιχειρήσεις) η αγορά θα έχει όλο και μεγαλύτερο πρόβλημα, επομένως θα βλέπουμε τις τιμές να παίρνουν την ανηφόρα όλο και συχνότερα

Όντως. Αυτό το θέμα με τις τράπεζες έχει τσακίσει την αγορά. Και το κακό είναι ότι θα χαλαρώνουν σταδιακά τα πράγματα, και ειδικά κάποια εμπορικά θέματα θα έχουν προτεραιότητα, αλλά τα capital controls όπου έχουν εφαρμοστεί μένουν για αρκετό χρόνο. Σταδιακά κάποια πράγματα χαλαρώνουν, αλλά η πλήρης επαναφορά της λειτουργίας των τραπεζών μπορεί να πάρει και κάνα δύο χρόνια. Στην Κύπρο πήρε δύο χρόνια για να αρθεί πλήρως το capital control που τους είχε επιβληθεί. Δεν λέω ότι για δύο χρόνια δεν θα μπορεί κανείς να ψωνίζει από το εξωτερικό, αλλά το σκεπτικό είναι να μένουν τα χρήματα στον τόπο που εφαρμόζεται το capital control και να μην διαρρέουν στο εξωτερικό. Αν ανοίξουν οι τράπεζες ξαφνικά όλοι θα τρέξουν να πάρουν τα λεφτά τους, οπότε πάντα η απελευθέρωση γίνεται σταδιακά μέχρι να επανέλθει η εμπιστοσύνη στο σύστημα. Θα κάνει αρκετή ζημιά στην αγορά όλη αυτή η διαδικασία.
Και δεν φτάνει αυτό, έχουμε και τις ισοτιμίες νομισμάτων. Τους τελευταίους μήνες έχει πέσει το ευρώ έναντι του δολαρίου, ακόμα και το κινέζικο νόμισμα έχει ανέβει, μέχρι που χθες αναγκάστηκαν οι κινέζοι να κάνουν μία μικρή υποτίμηση του νομίσματος τους. Αυτό σημαίνει αύξηση των τιμών και των κινέζικων προιόντων που έχουν κατακλύσει και την ελληνική αγορά. Γιαυτό και τα κινέζικα τηλέφωνα (που μας αφορούν εδώ) έχουν τσιμπήσει και αυτά εδώ και καιρό.
Αυτό θα ήταν καλό για τις εξαγωγές μας εκτός ευρώπης (αφού το ευρώ έχει πέσει), αλλά ποιες εξαγωγές αφού εξάγουμε πια ελάχιστα πράγματα;
Όλα είναι δύσκολα για το εμπόριο αυτή την εποχή. Και για τα τηλέφωνα και τάμπλετ που μας αφορούν εδώ. Εν κατακλείδι, όλα στον κλάδο που εξετάζουμε εδώ ακριβαίνουν.

Ένα κινητό έως 70 ευρώ ζητά μια φίλη. Υπάρχει κάτι? Ευχαριστώ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

... άντε το πολύ 100 ευρώ!