Αγορά Android κινητού

Re: [Επίσημο] OnePlus 5T

Αν και βγαίνουμε λίγο off topic, τα 2 βασικα κριτήρια είναι η κάμερα και η ταχύτητα-έλλειψη lag. Οπότε το samsung δεν είναι καν στις βασικές επιλογές λόγω της εμμονής της samsung σε bloatware.

Καλημέρα. Ψάχνω για καινούρια συσκευή, το budget φτάνει μέχρι 550 . Είμαι χρόνια χρήστης iphone (5s,6s), πλέον όμως σκέφτομαι να γυρίσω σε android. Τα βασικά κριτήρια για την συσκευή που ψάχνω είναι η καλή κάμερα και καθώς έρχομαι από ios, θα ήθελα μια lag-free συσκευή. Για παράδειγμα, το galaxy s8 που δοκίμασα, δεν με άφησε ικανοποιημένο σε θέμα ταχύτητας.

Καλημέρα. Ψάχνω για καινούρια συσκευή, το budget φτάνει μέχρι 550 . Είμαι χρόνια χρήστης iphone (5s,6s), πλέον όμως σκέφτομαι να γυρίσω σε android. Τα βασικά κριτήρια για την συσκευή που ψάχνω είναι η καλή κάμερα και καθώς έρχομαι από ios, θα ήθελα μια lag-free συσκευή. Για παράδειγμα, το galaxy s8 που δοκίμασα, δεν με άφησε ικανοποιημένο σε θέμα ταχύτητας.

Κοιτα και προς Oneplus 5T μεριά.

Με custom launchers δεν θα βρεις ευκολα το lag-free που ζητάς.
Αυτο οφείλεται στο γεγονος οτι το ios ουσιαστικά ειναι αδειο στις κεντρικές σελιδες του και ακομα και τα ελαχιστα widgets που εχει ειναι και αυτα κρυμμένα.
Υποτιθεται οτι στο Android εχεις μεγαλύτερη ελευθερια/ανεση/δυνατότητες, αλλα ολα αυτα βαραίνουν την συνολική εμπειρια.

Εννοείται οτι και το S8 να παρεις, lag-free θα ειναι αν του βαλεις google now launcher και δεν φορτώσεις κανενα widget (τυπου ios). Αλλα δεν αγοράζεις ενα android κινητό για να μην το εκμεταλλεύτεις. Αν δεν σε καινε τα extras που σου προσφερει το android, σκέψου να παραμείνεις στην apple. Λογικά την καλυτερη εμπειρια σε android την εχεις με τα Google pixel.

Για καλή καμερα θα πρεπει να πας σε ναυαρχίδα της LG της Samsung, της Google (pixel) και της Huawei.

Προς s8/s8+ θα πήγαινα. Εχουν πλήρες πακέτο.

Re: [Επίσημο] OnePlus 5T

Αν και βγαίνουμε λίγο off topic, τα 2 βασικα κριτήρια είναι η κάμερα και η ταχύτητα-έλλειψη lag. Οπότε το samsung δεν είναι καν στις βασικές επιλογές λόγω της εμμονής της samsung σε bloatware.

Bloatware τα samsung? :huh2:
Μηπως αναφερεσαι σε εφαρμογες της samsung? Εχω την εντυπωση οτι αφαιρουνται κιολας και πως με το νεο launcher εφυγε πολλή σαβούρα.

Τα ειπε ολα ο @vadergr . Γιατι ταλαιπωρεισαι ομως; δοκιμασες μια απο τις θεωρητικα καλυτερες υλοποιησεις του android που υπαρχει και δεν σε αφησε ικανοποιημενο. To pixel 2 στην τιμη που υπαρχει στην ελλαδα ειναι αρκετα πανω απο το budget σου. Ακομα και απο αμερικη να το βρεις, παλι ειναι >550 ευρω. Δεν μενεις καλυτερα σε apple που ξερεις πως δουλευουν ολα και δεν θα βλαστημας;

Καταρχήν, ευχαριστώ για τις προτάσεις σας. Το oneplus 5t είναι η βασική μου επιλογή, γι'αυτό είχα γράψει και στο αντίστοιχο θέμα της συσκευής. Η άλλη επιλογή που βλέπω τώρα, είναι να μείνω σε apple με το 7 plus.

Όσο για το s8 που αναφέρθηκε στο άλλο θέμα, οποιοδήποτε samsung έχω χρησιμοποιήσει από φίλο και το είχε πάνω από 3 μήνες, είχε πολύ lag. Γενικά πιστεύω από όσα έχω δει, ότι τα samsung δεν έχουν από τα καλύτερα optimization στον κόσμο του android.

Έχω το lg G6 και για τα λεφτά του είναι πολύ καλό. Χωρίς σοβαρό θέμα lagging με nova launcher πάντα. Ο αδερφός μου έχει το 3Τ και δηλώνει υπέρ ικανοποιημένος .. αν μπορούσα να πάω στα 500+ του 5Τ θα το έπαιρνα χωρίς δεύτερη σκέψη. Σχεδόν pure android εμπειρία..
Μακάρι από την επόμενη χρόνια η google να βγάλει και ένα πιο budget pixel ... κάτι τέτοιο διάβασα δλδ! Είδωμεν...

Για να καταλάβω δηλαδή, για το s8. Αν ασχοληθώ να το στήσω σωστά, θα πλησιάζει το oneplus 5t που είναι από τα κορυφαία σε θέμα ταχύτητας και έλλειψης lag;

Για να καταλάβω δηλαδή, για το s8. Αν ασχοληθώ να το στήσω σωστά, θα πλησιάζει το oneplus 5t που είναι από τα κορυφαία σε θέμα ταχύτητας και έλλειψης lag;

Εδω το κανει το S7 edge που εχω. Και με Google Launcher και με Nova Launcher.

που που;;;;
λινκ αμεσως να φτιαχτω
Κάνε ένα search για pixel 3 2018.
Δεν θυμάμαι καθόλου...
Είναι σχετικό βέβαια το τι θεωρεί η Google budget... αν το πουλάνε 500 σε σχέση με τα 1000+ είναι budget αλλά ποιος θα το πάρει;

Δυσκολεύομαι πολύ να πιστέψω ότι είχε τόσο lag το S8 καθώς είχα το S6 που είναι δυο γενιές πιο πίσω και ποτέ δεν είχα τέτοιο θέμα εκτός ίσως από κάποια μικροθέματα στο chrome (έφταιγε το συγκεκριμένο πρόγραμμα όμως). Επίσης εδώ και ένα μήνα έχω το A8 και δεν έχει κάνει lag ΠΟΤΕ.

ΥΓ. Στα iphone ούτε το wallpaper δεν μπορείς να αλλάξεις που λέει ο λόγος και πάλι τα θέματα τους τα έχουν.

Απάντηση: Re: Αγορά Android κινητού

Επιγραμματικά ναι. Δεν υστερεί σε κάτι το S8+. Αλίμονο. Μιλάμε για το κορυφαίο τηλέφωνο του 2017. Επειδή είχα πριν το Nexus 6P που είχε την καλύτερη κάμερα του 2016 θα σου πω ότι είναι ένα σκαλί μπροστά. Το μόνο κακό που έχει είναι πως δίνει ένα τι παραπάνω σε επεξεργασία και τις μαλακώνει. Από την άλλη το μόνο καλύτερο που έχω βρει είναι το iPhone 7 plus αλλά εκεί προφανώς ξεφεύγεις.

Από την άλλη το O5T δεν ξέρω τι λέει από φωτογραφίες αλλά κερδίζει σε ότι αφορά τις αναβαθμίσεις και την κοινότητα. Δηλαδή θα έχεις αναβαθμίσεις από την κοινότητα καθώς δεν έχει κλειστούς οδηγούς. Η Samsung από την άλλη είναι "κλειστό" κινητό με αποτέλεσμα να χάνεις την εγγύηση σε ενδεχόμενο πείραγμα. Είναι κάτι που πρέπει να σκεφτείς αν δεν είσαι φίλος των αλλαγών κάθε λίγο και λιγάκι.

Είχα το S8+ όπως σου έγραψα και δυστυχώς το έσπασα από τα νεύρα μου. Πραγματικά το έχω μετανιώσει. Είναι από τις ελάχιστες φορές που μετανιώνω για ζημιά που έχω κάνει. Και αυτό όχι για το κόστος αλλά για την κάμερα του.

Τώρα σε θέμα εφαρμογών κτλ ότι σου είπαν τα παιδιά. Ελάχιστες εγκατεστημένες και καμία ενόχληση. Του περνάς και ένα launcher αν θες και είσαι άρχοντας.

Κλείνοντας. Αν θες ντε και καλά κάμερα πας στο S8+. Αν θες ένα γενικής χρήσης τηλέφωνο πας στο O5T.

Στα υποψήφια και το s8.. Αν είχε το 5t την κάμερα του s8 θα ήταν η προφανής επιλογή. Πάντως υπάρχει και η επιλογή του 7 plus, υπάρχουν αρκετά μεταχειρισμένα εντός budget.

Αν παίζει και το iPhone ακόμα καλύτερα σε θέμα κάμερας. Και σε ρωτάω πάλι τι χρήση θα κάνεις. Διότι παίζει ρόλο και αυτό.

Εγώ πχ που παίζω πολύ με αρχεία δεν πλησιάζω καν τα iPhone καθώς θέλω την ελευθερία του Android με τους όποιους περιορισμούς που έχει. Αν από την άλλη είχα Mac υπολογιστή τότε θα πήγαινα την ίδια στιγμή σε iPhone λόγω της απίστευτης ενοποίησης.

Το TouchWiz δεν είναι απλά ένας launcher που αλλάζεις και τελείωσες, επίσης οι εφαρμογές που μπορείς να απενεργοποιήσεις είναι τίποτα μπροστά στις υπηρεσίες που τρέχουν από πίσω χωρίς να φαίνονται.
Το s8 δεν πλησιάζει το 5t σε θέματα ταχύτητας και smoothness, μάλιστα ούτε τα παλιά 3 και 3t φτάνει, αν κάποιον τον ενδιαφέρει μόνο η κάμερα τότε το σ8 είναι καλύτερη επιλογή μιας και έχει πάρα πολύ καλή κάμερα κυρίως σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.
Δεν το είχα το s8 αλλά το είχε ο αδερφός μου και το δούλεψα λίγο, καμία σχέση ακόμη και με το OnePlus 3 που είχα.
Για το s7 που έγραψε πριν ο Χρήστος δεν το συζητάω καν, το άντεξα δύο μέρες έχοντας πρίν το p10 και πριν από αυτό το OnePlus 3, δεν πλησίαζε καν το p10 πόσο μάλλον το OnePlus 3, ακόμη και με κλειστά τα transitions ήταν σαν να πήγαινε σε slow motion, κορυφαία οθόνη αλλά

Πήγα και είδα-χρησιμοποίησα galaxy s8 plus και iphone 7 plus. Από τα 2 αυτά, καταλήγω στο 7 plus. Αν έβλεπα από κοντά το oneplus 5t ίσως να άλλαζα γνώμη, αλλά δεν το έχει κανένα κατάστημα ούτε κανένας γνωστός μου για να το δω και δεν θέλω να πάρω συσκευή χωρίς να την έχω δοκιμάσει από κοντά. Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο και τις πληροφορίες σας!

Δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη επιλογή από το 6s που έχεις να πας στο 7+. Οκ κανεις όλα όσα θες ένα κλιπ πιο πάνω (τεχνικά) αλλα στην καθημερινή σου χρήση αν δεν είσαι πολύ ψειρας δεν θα καταλάβεις ουσιαστική διαφορά. Ούτε στην ταχύτητα ούτε στην κάμερα. Συν ότι έχεις μια ίδια συσκευή από θέμα εμφάνισης. Η αλλαγή είναι στο θέμα Plus (δες το λίγο μήπως και δεν σε βολέψει). Στη θέση σου θα πειραματιζόμουν έστω και για αλλαγή με το s8+ πολύ καλή συσκευή σίγουρα καλύτερη από το 7plus που θες.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Το έχω χρησιμοποιήσει το 7 plus, όντως δεν έχει μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα, αλλά στην κάμερα έχει τεράστια διαφορά, κυρίως λόγω σταθεροποιητή και ζουμ. Επίσης, μεγάλη διαφορά στο μέγεθος της οθόνης. Το s8 plus που είδα σήμερα, δεν βρήκα το μικρότερο, αν και φάνηκε προσεγμένη συσκευή και η οθόνη amoled είναι φοβερή, δεν με βολεύει η αναλογία της οθόνης, μου φαίνεται αρκετά μακρόστενη. Δεν ξέρω αν με καθημερινή χρήση καταφέρω να την συνηθίσω..