Αγορα απο Αγγλια

vasada

Supreme Member
19 August 2007
4,616
Κόρινθος
http://www.richersounds.com/showproduct.php?cda=showproduct&pid=CAMB-AZUR-840C-SIL

Συμφωνα με φιλο που μενει Αγγλια, αυτο σε ευρω κοστιζει 750 x 1.27 = 950 ευρω περιπου.

Ο φιλος ερχεται αρχες Ιουλιου, και τον εψησα να το φερει.

Συμφερει, ή υπαρχει καποια παγιδα?

Στη χειροτερη το βαζει στη χειραποσκευη χωρις το κουτι του, σαν λαπτοπ ας πουμε.

http://www.richersounds.com/showproduct.php?cda=showproduct&pid=CAMB-AZUR-840C-SIL

Συμφωνα με φιλο που μενει Αγγλια, αυτο σε ευρω κοστιζει 750 x 1.27 = 950 ευρω περιπου.

Ο φιλος ερχεται αρχες Ιουλιου, και τον εψησα να το φερει.

Συμφερει, ή υπαρχει καποια παγιδα?

Στη χειροτερη το βαζει στη χειραποσκευη χωρις το κουτι του, σαν λαπτοπ ας πουμε.

Mη βιαζεσαι..παιζει και εκεινο που σου ειπα.

άσχετο (μερικώς) μιας και έπεσα στο thread αυτό, αν παραγγείλω κομμάτια στερεοφωνικού από ινγκλατέρα μεριά δεν υφίσταται θέμα κάποιου φόρου, ain't it so? εννοώ , πώς φέρνεις (άν δεν ξέρεις, κι αν δε στο στείλουν με USPS κι αν, κι αν...) από ούσα (usa) μεριά stuff κάποιων π.χ. 100δων ευρώων και επιοικώς σε σκίζουν στο τελωνείο...? αυτό εννοώ... λόγω ευρωπαϊκής ένωσης πρέπει να ισχύει απεριόριστο ποσό αξίας αντικειμένου (xωρίς αυτό να φορολογείται)...

για κατατοπείστε και διαψεύστε αν χρειάζεται, γιατί λόγω πάρε-δώσε με ούσα έφερα κάποια macbούκια πέρσι και τα χριστούγεννά μου φέτος ήταν κατά τι .... φτωχότερα, ελέω τελώνων και φαρισαίων.... ήτοι : όποιος καεί στο χυλό φυσά και το γιαούρτι!

neXTgen

ps έχει παραγγείλει κανείς σας από αγγλία μέσω ebay κομμάτια hi-fi (από φερέγγυο εννοείται power-seller, ή να φοβηθώ για το πως αυτά θα φτάσουν ? γενικά έχω εμπιστοσύνη στο πάρε-δώσε με γηραιά αλβιώνα.... για πέτε

Last edited:
...ps έχει παραγγείλει κανείς σας από αγγλία μέσω ebay κομμάτια hi-fi (από φερέγγυο εννοείται power-seller, ή να φοβηθώ για το πως αυτά θα φτάσουν ? γενικά έχω εμπιστοσύνη στο πάρε-δώσε με γηραιά αλβιώνα.... για πέτε

Γενικά μιλώντας, δεν υπάρχει πρόβλημα. Έχω αγοράσει από ebay (Αγγλία), έχω επίσης στείλει εκεί για αναβάθμιση έναν προ, χωρίς να υπάρξει το παραμικρό. Όμως είναι και θέμα ανθρώπου: αν πέσεις σε απατεώνα... τον ήπιες...

Όσο για USA, όσο δεν μπλέκεις με εταιρείες κούριερ, είσαι καλά, γιατί όλες περνάνε τα είδη σου από τελωνείο, κάτι που δεν συμβαίνει με το Αμερικάνικο Ταχυδρομείο (USPS) και το αντίστοιχο Ελληνικό (ΕΛΤΑ) - καρατσεκαρισμένο πολλές φορές.

Γενικά μιλώντας, δεν υπάρχει πρόβλημα. Έχω αγοράσει από ebay (Αγγλία), έχω επίσης στείλει εκεί για αναβάθμιση έναν προ, χωρίς να υπάρξει το παραμικρό. Όμως είναι και θέμα ανθρώπου: αν πέσεις σε απατεώνα... τον ήπιες...

Όσο για USA, όσο δεν μπλέκεις με εταιρείες κούριερ, είσαι καλά, γιατί όλες περνάνε τα είδη σου από τελωνείο, κάτι που δεν συμβαίνει με το Αμερικάνικο Ταχυδρομείο (USPS) και το αντίστοιχο Ελληνικό (ΕΛΤΑ) - καρατσεκαρισμένο πολλές φορές.

Eγω δεν μιλαω για κανενα ταχυδρομειο. Ερχεται ο φιλος, τον εψησα να μου κουβαλησει ενα τεμαχιο μαζι, εστω και χωρις το κουτι, οποτε δεν υπαρχει τετοιο προβλημα.

Υπαρχει προβλημα συμβατοτητας, ας πουμε με το καλωδιο τροφοδοσιας?
Με την εγγυηση τι ισχυει?
Ειναι θεμα εταιριας, αν δινει πανευρωπαικη, ειναι θεμα ελληνικης αντιπροσωπιας, αν θα δεχτει να σου επισκευασει κατι αγορασμενο απο Αγγλια?

Παντως τωρα που εχει ανεβει το ευρω, οι διαφορες στην τιμη ειναι απιστευτες.

Eγω δεν μιλαω για κανενα ταχυδρομειο. Ερχεται ο φιλος, τον εψησα να μου κουβαλησει ενα τεμαχιο μαζι, εστω και χωρις το κουτι, οποτε δεν υπαρχει τετοιο προβλημα.
Με το κουτί για να μην το σπάσουνε οι μεταφορείς στο αεροπλάνο!

Υπαρχει προβλημα συμβατοτητας, ας πουμε με το καλωδιο τροφοδοσιας?
Νταξ… αλλάζεις καλώδιο… δεν είναι κάτι αυτό.
Σου μένει και δώρο ένα αγγλικό χαχαχα.

Με την εγγυηση τι ισχυει?
Ειναι θεμα εταιριας, αν δινει πανευρωπαικη, ειναι θεμα ελληνικης αντιπροσωπιας, αν θα δεχτει να σου επισκευασει κατι αγορασμενο απο Αγγλια?

Παντως τωρα που εχει ανεβει το ευρω, οι διαφορες στην τιμη ειναι απιστευτες.
Δεν φαντάζομαι να σου κάνουν τσαλιμάκια…

Δεν νομίζω να έχεις κανένα πρόβλημα απολύτως. Όσο για το καλώδιο, υπάρχουν κάτι πολύ ωραίοι αντάπτορες που μπορείς να τους βρείς παντού ή να σου φέρει έναν ο φίλος σου. Έχει πέσει πολύ η λίρα και συμφέρει να αγοράσεις από Αγγλία. Έγινε όπως ήταν πριν 10-12 χρόνια που είχα πάει για σπουδές, που ήταν φτηνότερα από Ελλάδα. Μετά μας έσκισαν, όταν έκαναν την υποτίμηση της δραχμής. Όσο για τελωνία κτλ. δεν υφίσταται τέτοιο πράγμα. Είναι σαν να αγοράζεις κάτι από Θεσσαλονίκη και να το φέρνεις Αθήνα με το αεροπλάνο. Απλά θα το ελέγξουν στο αεροδρόμιο για λόγους ασφαλείας, θα δείξει και την ταυτότητά του και θα έρθει.

Last edited:
Οποτε διαλεγω τι μ αρεσει, βρισκω στο ιντερνετ που εχει καλυτερη τιμη, τον στελνω το παιρνει, το δοκιμαζει λιγες μερες να σιγουρευτουμε οτι ειναι ΟΚ (και να το στρωσει...) και αρχες Ιουλιου λεμε "με γεια"...και εχουμε κερδισει 200-300 ευρω.

Πολυ απλο μου φαινεται. Τοσο που ανησυχώ.

Απλούστατο είναι όντος.-

Αλλά ας προσθέσω και δύο πραγματάκια:

α/ παρακολούθα τις τιμές γιατί και οι Άγγλοι προσαρμόζουν τις τιμές τους στις ευρωπαϊκές. Οπότε μπορεί τελικά να μην υπάρχει διαφορά.

β/ εάν δεις 300 ευρώ διαφορά, τότε αντί να τα κερδίσεις… σου προτείνω να τα χάσεις… κάνοντας ένα ταξίδι Αγγλία (δεν είναι η καλύτερη χώρα που μου έρχεται στο μυαλό αλλά γιατί όχι).

Μην φορτώνετε τους έρημους τους φοιτητές να μεταφέρουν κι άλλα πράγματα :-) Θα πάθουν κάνα λουμπάγκο. :jester:
Κάντε καμία επίσκεψη σε ένα φίλο στο εξωτερικό, πάντα είναι καλή φάση!:em04special_8:

Μην φορτώνετε τους έρημους τους φοιτητές να μεταφέρουν κι άλλα πράγματα :-) Θα πάθουν κάνα λουμπάγκο. :jester:
Κάντε καμία επίσκεψη σε ένα φίλο στο εξωτερικό, πάντα είναι καλή φάση!:em04special_8:

Eνταξει ωραια τα λες. Μαζι σου.

Θα τον αγγαρεψω τωρα να μου το φερει, και αμα θελω τιποτα αλλο, αλλη φορα, παω και το παιρνω μονος μου...

Last edited:
Απλούστατο είναι όντος.-

Αλλά ας προσθέσω και δύο πραγματάκια:

α/ παρακολούθα τις τιμές γιατί και οι Άγγλοι προσαρμόζουν τις τιμές τους στις ευρωπαϊκές. Οπότε μπορεί τελικά να μην υπάρχει διαφορά.

β/ εάν δεις 300 ευρώ διαφορά, τότε αντί να τα κερδίσεις… σου προτείνω να τα χάσεις… κάνοντας ένα ταξίδι Αγγλία (δεν είναι η καλύτερη χώρα που μου έρχεται στο μυαλό αλλά γιατί όχι).

:em04special_8:

Οσο για τις τιμες, τα Cambridge στα Richer Sounds ειναι παρα πολυ πιο φθηνα, απο οτι πωλουνται εδω. Στα 840Α & C, κερδιζεις 300 ευρω.
Στα αλλα οι τιμες ειναι πολυ λιγο φθηνοτερες και δεν αξιζει, σε μερικα δε (ΑRCAM) οι τιμες ειναι εκει σε λιρες οσο εδω σε ευρω. Περιεργα πραγματα.

Καθόλου περίεργο. Εξαρτάται από το τι έκπτωση κάνει το εργοστάσιο για εξαγωγή. Αν είναι αρκετά μεγάλη μπορεί η τιμή στην Ελλάδα να είναι χαμηλότερη. Υπάρχουν κι άλλες εταιρίες όπου συμβαίνει αυτό.

Οποτε διαλεγω τι μ αρεσει, βρισκω στο ιντερνετ που εχει καλυτερη τιμη, τον στελνω το παιρνει, το δοκιμαζει λιγες μερες να σιγουρευτουμε οτι ειναι ΟΚ (και να το στρωσει...) και αρχες Ιουλιου λεμε "με γεια"...και εχουμε κερδισει 200-300 ευρω.

Πολυ απλο μου φαινεται. Τοσο που ανησυχώ.

Ακριβώς έτσι είναι φίλε μου. Διότι, στην Αγγλία μπορείς να επιστρέψεις ένα προϊόν και να πάρεις τα χρήματά σου πίσω, ή να το αλλάξεις με κάποιο άλλο, βάση νόμου, μέσα στις πρώτες 10 μέρες αν θυμάμαι καλά για οποιονδήποτε λόγο. Χτύπα το λοιπόν και μην το σκέφτεσαι καθόλου.

Μπορείς να κάνεις και το εξής όμως. Να πας σε ένα μαγαζί εδώ και κατά προτήμηση στον επίσημο εισαγωγέα, με εκτυπωμένη την σελίδα από το Internet και να τους πείς "εγώ έχω μιλήσει με έναν φίλο μου που σπουδάζει Αγγλία και θα μου τον φέρει ο ίδιος τον Ιούλιο που θα έρθει για διακοπές. Επιδή όμως θέλω να υποστηρίξω την Ελληνική αγορά, αν μου δώσετε την ίδια τιμή, ίσως και λίγο παραπάνω αν θέλεις να τα δώσεις (και δικαιολόγησε το παραπάνω κόστος ως μεταφορικά που θα πληρώσουν για να το φέρουν από Αγγλία), θα το πάρω τώρα από 'σας". Το ποιό πιθανό είναι να σου πεί πάρτο από Αγγλία, αλλά δεν χάνεις να δοκιμάσεις αν φοβάσαι για οποιονδήποτε λόγο.

Και το άλλο το ήξερες? Η Ελλάδα, ανοίκει στις χώρες μαζί με την Τουρκία, την Αίγυπτο κτλ. (ίσως λόγο μικρής αγοράς, έλληψης νομοθεσίας για την προστασία του καταναλωτή...) στις οποίες οι εταιρείες στέλνουν τα τρίτης διαλογής προϊόντα. Τα πρώτης διαλογής πάνε Αμερική και ίσως και στην Αγγλία (για τα προϊόντα που κατάγονται από Αγγλία), τα δεύτερης Γερμανία και στην "Δυτική" Ευρώπη γενικότερα και ότι περοσέψει στους υπόλοιπους (Ελλάδα, την Αίγυπτο, την Τουρκία....). Αυτό ίσχυε πριν από λίγα χρόνια για πολλά είδη προϊόντων και πολλές εταιρείες και το ποιό πιθανό είναι να ισχύει ακόμα. Αυτά είναι τα προϊόντα, τα οποία είναι ελαφρώς ελατωματικά. Αν δεις για παράδειγμα τις οθόνες LCD πολλοί κατασκευαστές έχουν συγκεκριμένους όρους για να σου την αλλάξουν ή να σου την επισκευάσουν μέσα στα πλαίσια την εγγύησης αν έχει καμένα pixels. Πρέπει π.χ. να είναι πάνω από τέσσερα, να βρίσκονται στο κέντρο της οθόνης κτλ. Τις οθόνες λοιπόν με τα 2-3 καμένα pixels τις στέλνουν στο Ελλάντα και τις καλές Αμερική.

Με γειά μας παιδιά.

Καθόλου περίεργο. Εξαρτάται από το τι έκπτωση κάνει το εργοστάσιο για εξαγωγή. Αν είναι αρκετά μεγάλη μπορεί η τιμή στην Ελλάδα να είναι χαμηλότερη. Υπάρχουν κι άλλες εταιρίες όπου συμβαίνει αυτό.

Σωστό. Εξαρτάται όμως και από το ποσοστό κέρδους που θέλει να βγάλει ο επίσημος εισαγωγέας αν είναι αποκλιστικός. Διότι αν δεν είναι αποκλιστικός και μπορεί να κάνει εισαγωγή όποιο μαγαζί θέλει τότε οι τιμές συμπιέζονται ακόμα περισσότερο.

Last edited:
Οσο για τις τιμες, τα Cambridge στα Richer Sounds ειναι παρα πολυ πιο φθηνα, απο οτι πωλουνται εδω. Στα 840Α & C, κερδιζεις 300 ευρω.
Στα αλλα οι τιμες ειναι πολυ λιγο φθηνοτερες και δεν αξιζει, σε μερικα δε (ΑRCAM) οι τιμες ειναι εκει σε λιρες οσο εδω σε ευρω. Περιεργα πραγματα.

Καθόλου. Εάν υπάρχει αποκλειστικός εισαγωγέας-αντιπρόσωπος για κάποιο προϊόν στην Ελλάδα, τότε:

1. Σε περίπτωση που συνεργάζεται με μεταπωλητές-μαγαζιά που επιλέγει πάντα ο ίδιος, τότε τους λέει: Αυτή είναι η τιμή τιμοκαταλόγου, τόσο θα πουλάς κι εγώ θα σου κάνω 15-20% έκπτωση (όσο θέλει) σε αυτή την τιμή. Η τιμή τιμοκαταλόγου που δίνει, μπορεί να είναι αυξημένη σε σχέση με την πραγματική ή η πραγματική και αυτό εξαρτάται από το πόσο θέλει να βγάλει, πόσα έξοδα έχει από εκθέσεις, διαφημίσεις..., πόση έκτπωση του κάνουν κτλ.
2. Αν δεν συνεργάζεται με μεταπωλητές και έχει αυτός την αποκλειστική μεταπώληση του επίσημου εργοστασίου, τότε πάλι, μπορεί να δώσει την τιμή τιμοκαταλόγου ή αυξημένη για τους ίδιους λόγους.

Με λίγα λόγια, όλα εξαρτόνται από τον επίσημο αντιπρόσωπο αλλά και κατά πόσο τον ελέγχει η ξένη εταιρεία για τις τελικές τιμές, κάτι που είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο βέβαια να γίνει.

Τώρα. Αν υπάρχει η επίσημη αντιπροσωπία απ' ευθείας στην Ελλάδα (π.χ. Acram Hellas, λέω τώρα εγώ δεν ξέρω αν υπάρχει η συγκεκριμένη), χωρίς να παρεμβάλεται καμία Ελληνική εταιρεία, τότε θα βρείς ακριβώς τις ίδιες τιμές που υπάρχουν και στο εξωτερικό και αυτές θα είναι οι τιμές τιμοκαταλόγου.

Αν τώρα δεν υπάρχει ένας και μοναδικός επίσημος εισαγωγέας-αντιπρόσωπος και μπορεί να κάνει όποιο μαγαζί θέλει εισαγωγή στην Ελλάδα, τότε οι τιμές συνήθως συμπιέζονται λόγο ανταγωνισμού.

Όσο για το Internet, γι' αυτούς που δεν το ξέρουν, θέλει γενικά πολύ προσοχή. Αν η επίσημη εταιρεία δεν δίνει τα προϊόντα της στο Internet, τότε τα ηλεκτρονικά μαγαζιά τα παίρνουν από "κανονικά" μαγαζιά. Σε αυτή την περίπτωση, αν το εργοστάσιο πιάσει τον "κανονικό" μαγαζάτορα, θα σταματήσει να του πουλάει. Για να μην τον πιάσει λοιπόν, σβήνει τους σειριακούς αριθμούς των προϊόντων. Εαν ο σειριακός αριθμός είναι σβησμένος, το προϊόν δεν καλύπτεται από εγγύηση. Η NAD για παράδειγμα, το λέει ξεκάθαρα στην ιστοσελίδα της. Το ποιό απλό που μπορεί να κάνει κάποιος για να προστατευτεί σε αυτή την περίπτωση, πρίν αγοράσει φυσικά είναι να στείλει ένα e-mail στην επίσημη εταιρεία ή τον εισαγωγέα του προϊόντος που τον ενδιαφέρει. Φυσικά υπάρχει και η περίπτωση, ένα "κανονικό" μαγαζί να έχει και ιστοσελίδα και να διαθέτει τα προϊόντα του και μέσω Internet.

Last edited:
Ακριβώς έτσι είναι φίλε μου. Διότι, στην Αγγλία μπορείς να επιστρέψεις ένα προϊόν και να πάρεις τα χρήματά σου πίσω, ή να το αλλάξεις με κάποιο άλλο, βάση νόμου, μέσα στις πρώτες 10 μέρες..........

............και στην "Δυτική" Ευρώπη γενικότερα και ότι περοσέψει στους υπόλοιπους (Ελλάδα, την Αίγυπτο, την Τουρκία....). Αυτό ίσχυε πριν από λίγα χρόνια για πολλά είδη προϊόντων και πολλές εταιρείες και το ποιό πιθανό είναι να ισχύει ακόμα. Αυτά είναι τα προϊόντα, τα οποία είναι ελαφρώς ελατωματικά.

Με γειά μας παιδιά.

Μου χάλασες το όνειρο!!!!
Πάνω που πίστευα οτι είμαι πολιτισμένος........πχ Αγγλος...
Και οτι είμαι καλύτερος απο τους Αιγύπτιους??? τους Τούρκους κλπ??? και αυτούς τους τριτοκοσμικούς!!!!!
Γιατί το κάνεις αυτό???
Πιστεύεις δηλαδή ότι οι εδώ αντίπρόσωποι!!υπάρχει περίπτωση εν γνώσει τους να πουλούν 3ης διαλογής μηχανήματα????

Σε καμία περίπτωση. Που να ξέρουν οι άνθρωποι τι γίνεται στον ποιοτικό έλεγχο της κάθε εταιρείας. Ούτε εγώ το ξέρω εξ' άλλου. Απλά υποθέσεις κάνω σε σχέση με αυτά που έχω ακούσει. Αν ήξεραν ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, πιστεύω ότι δεν θα πουλούσαν ή τουλάχιστον θα απαιτούσαν από τις εταιρείες περισσότερα πράγματα.

Όσον αφορά την τριτοκοσμική διάσταση των πραγμάτων που ανέφερα, επιδή έχω πάει στην Αίγυπτο συγκεκριμένα, μπορώ να σου πώ με σιγουριά ότι ΝΑΙ είμαστε πάρα πολύ καλύτερη από τους Αιγύπτιους. Το θέμα είναι ότι επιδή λόγο δουλιάς συναναστρέφομαι με κόσμο από τα "προοδευμένα" κράτη, μπρορώ να σου πώ με σιγουριά ότι μας βλέπουν σαν κατώτερούς τους. Και επιδή έχω ταξιδέψει αρκετά και έχω ζήσει στο εξωτερικό, μπορώ να σου πώ και προσωπικά ότι η Ελλάδα είναι πραγματικά πολύ πίσω από την Αγγλία, την Γερμανία, το Βέλγιο κτλ. Δεν λέω κάτι καινούριο. Έτσι είναι διστυχώς και φταίμε όλοι γι'αυτό.

Βρέ φίλε
το ξέρω και το δέχομαι οτι είμαστε πίσω απο όλα τα ονομαζόμενα πολιτισμένα κράτη παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της εδώ εκάστοτε εξουσίας γιά να μας πείσει γιά το αντίθετο......πάρε γιά παράδειγμα λόγω επικαιρότητας εισαγώμενη ακρίβεια απο τα πολιτισμένα κράτη !!!!!!!!γιά εισαγώμενους μισθούς σαν των πολιτισμένων κρατών τίποτα....
Για να μην ξεφύγουμαι απο το θέμα
Το να μας βλέπουν σα τριτοκοσμικούς το δέχομαι γιατί δεν έχω και καμία καλύτερη άποψη για τον εαυτό μου και την χώρα που ζώ αλλά αυτό πιστεύω οτι γίνεται σε επίπεδο συμπεριφοράς,πολιτισμού,παιδείας κλπ...
Τώρα μου βάζεις ψύλλους στα αυτιά!!!!
Αν αυτό γίνεται και στο επίπεδο συσκευών στο εμπόριο και ειδικά στο hi-fi τι να πώ???

Last edited: