Παιδιά ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση, και νιώθω την ανάγκη να σάς εξιστορήσω την ιστορία μου, για να καταλάβετε από που πηγάζει η ερώτησή μου.
Πριν οκτώ χρόνια, πορωμένος και χαρωπός, αγοράζω την SONY WEGA 29" , αυτή με τα μπλέ σφουγγαράκια στα ηχεία. Πολύ καλή εικόνα, λίγο διακριτές γραμμές, αλλά γενικά μία χαρά. Μέχρι που μία μέρα βλέποντας, μία ταινία, διακρίνω ότι οι κάθετες γραμμές στην αριστερή "κολώνα" της τηλεόρασης παραμορφώνονταν και γίνονταν καμπύλες. Την πάω στη SONY service, τότε στην Ιερά Οδό, τους την αφήνω δύο βδομάδες, και όταν μου την φέρνουν σπίτι, υποτίθεται ότι αυτοί δεν βλέπαν βλάβη. Τους δείχνω το πρόβλημα επιτόπου, αλλά ο υπάλληλος-τεχνικός που συνόδευε την τηλεόραση με έβγαζε τρελό. Προς αποφυγή "ατυχημάτων" τον διώχνω από το σπίτι, και την πάω σε ανεξάρτητο τεχνικό SONY.Αυτός επιτόπου μου την κάνει ασπρόμαυρη και μού δείχνει δύο λεκέδες μπλε και έναν κόκκινο. Μού λέει το παληκάρι τότε ότι έχω μοντέλο Β διαλογής, ότι η οθόνη είναι από κατασκευής ελαττωματική, με λάθη και στην γεωμετρία της, και ότι η SONY κατά σύστημα θα με βγάζει τρελό ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.
Την πουλάω και συμβιβάζομαι με μία 20άρα SABA(!!!) που είχα από πριν.
Μετά από 2-3 χρόνια αποφασίζω να ξαναπάρω 29άρα, και πάλι αποφασίζω για την ναυαρχίδα τότε της SONY WEGA, κοντά στα 400.000 δρχ (καλά λεφτά για τότε, περίπου 2002). Απίστευτη εικόνα, έκλαιγα από χαρά. Μετά από δύο ημέρες και βλέποντας μία διαφήμιση τoυ Κοτσόβολου με κατακόκκινο φόντο, βλέπω έναν τράστιο κίτρινο λεκέ κάτω δεξιά, και βγάζω τις πρώτες άσπρες μου τρίχες. Την άλλη ημέρα πηγαίνω στο μαγαζί και κανονίζω αντικατάσταση. Το επόμενο μοντέλο, ίδιο σε τύπο, ήταν η μέρα με την νύχτα. Η οθόνη λες και ήταν από τηλεόραση Μοναστηρακίου. Τους τη δίνω πίσω, ακυρώνω την πώληση (την είχα πάρει εξεπίτηδες με δόσεις, οπότε δεν τους είχα δώσει μία), και αποφασίζω να πάρω μία απλή 50hz, τουλάχιστον αν βγει μάπα να μην κλαίω τα λεφτά μου.
Πάω στον Κοτσόβολο, και πάλι (ό,τι και να πείτε έχετε δίκιο) αποφασίζω για μία SONY. Κανονίζω όμως με τον προϊστάμενο να την ανοίξει επιτόπου για να την δοκιμάσω. Παίρνω και το Playstation μου ανα χείρας για εγγυημένο ψηφιακό σήμα, και το συνδέουμε με την τηλεόραση. Η οθόνη ήταν χειρότερη και από Hitsona. Η μισή αριστερά ήταν θολή, με λεκέδες, και η γεωμετρία της ήταν κυμματοειδής. Όταν άρχισα να δείχνω τα προβλήματα στους υπαλλήλους, ο προϊστάμενος με έδιωξε με το ζόρι γιατί έδιωχνα τους πελάτες...
Τελικά τυχαία βρήκα την τωρινή μου τηλεόραση, μία Toshiba 3378DG 33", καταπληκτική, αλφάδι, και ας ήταν ήδη τότε μίας γενιάς πιο πίσω.
Σε όλη αυτή την αναζήτηση, όλοι όσοι ρώταγα μού έλεγαν ότι η Ελλάδα παραλαμβάνει Β' διαλογής συσκευές, ενώ οι Α' πάνε σε Γερμανία, Ολλανδία Βέλγιο (PHILIPS γαρ) Αγγλία κλπ. Αυτό το ψιλοδιαπίστωσα με τα ίδια μου τα μάτια, όταν πήγα σε έναν ανεξάρτητο εισαγωγέα με SONY από Ιαπωνία, και δεν πίστευα την ομορφιά (αλλά και την τιμή των 850.000 το 2003).
Αυτά, σάς ζάλισα, αλλά είναι η πρώτη φορά που βρίσκω ανθρώπους να πω τον πόνο μου, και οι οποίοι έστω και λίγο θα νιώσουν τα ανεπανόρθωτα ψυχολογικά τραύματα που έχω από τότε.:FSGSFGS4:
Αυτά. και ευχαριστώ για την υπομονή σας. :guitarist: