Αγορά από Ελλάδα ή εξωτερικό?

Kufojohn

New member
25 September 2007
61
Ν.Σμύρνη & Καλλιθέα
Έχοντας μακρά και πικρή πείρα από την ελληνική αγορά (έχει τύχει να αλλάξω 5 sony crt σε ένα μήνα γιατί έβρισκα ελαττώματα τις οθόνες, γεωμετρία κλπ), και αφού άκουσα γνώμες τεχνικών, μού έχει καρφωθεί η ιδέα ότι στην Ελλάδα είμαστε τα παιδιά ενός κατώτερου θεού, και ότι τα "κομμάτια" που έρχονται είναι Β' διαλογής. Πιστεύετε ότι ισχύει κάτι τέτοιο?
Τώρα πια που η αγορά μέσω internet είναι πολύ εύκολη, μήπως θα ήταν σκόπιμο να αγοράσω το μοντέλο που θέλω από π.χ. Γερμανία?
Με τις εγγυήσεις τι γίνεται? Όλο και παραπάνω ιντερνετικά μαγαζιά δεσμεύονται για εγγύηση και μάλιστα για μεταφορά με δικά τους έξοδα.
Ευχαριστώ πολύ. :ADFADF1:

H αλήθεια φίλε GeoGeoGeo είναι ότι οι τιμές είναι όντως καλύτερες, αλλά κατά κύριο λόγο με ενδιαφέρει η διαφορά κατασκευής, ποιότητας οθόνης και εικόνας κλπ.
Ίσως αυτά που ρωτάω να είναι άτοπα και να ίσχυαν μόνο στις crt αλλά με ενδιαφέρει αν ισχύει ακόμα με τις LCD.

ίδιες είναι οι τηλεοράσεις δεν αλλάζει κάτι.όσες πιθανότητες για πρόβλημα της τιβι από την ελλάδα τις ίδιες έχεις και απ έξω

Τα μονα μοντελα που διαφερουν λογικα ειναι αυτα που πανε Αμερικη .
Εδω ευρωπη αντε να εχουμε καποιες διαφορες στο χρωμα , φινιρισμα εξωτερικα δηλ. σε καποιες χωρες τα οποια μπορει να μην ερχοντε εδω σαν ακριβοτερα και μονο γιαυτο .
Κατα τα αλλα απο το ιδιο καζανι βγαινουν ,ιδια μαγερια για ολους .

Οσο και αληθεια να λες ,δεν μπορω να πιστεψω οτι ειδικα η sony σου αλλαξε 5!!!! φορες τηλεοραση ....εκτος αν το επιθετο σου ειναι Μητσοτακης :flipout:
Τωρα αναλογα το μαγαζι παιζει και η εγγυηση και το λεει ξεκαθαρα στους ορους συναλαγης , μην περιμενεις ομως να σου αλλαξουν μια τηλεοραση γιατι εχει 2 καμμενα πιξελ .

Έχοντας μακρά και πικρή πείρα από την ελληνική αγορά (έχει τύχει να αλλάξω 5 sony crt σε ένα μήνα γιατί έβρισκα ελαττώματα τις οθόνες, γεωμετρία κλπ), και αφού άκουσα γνώμες τεχνικών, μού έχει καρφωθεί η ιδέα ότι στην Ελλάδα είμαστε τα παιδιά ενός κατώτερου θεού, και ότι τα "κομμάτια" που έρχονται είναι Β' διαλογής. Πιστεύετε ότι ισχύει κάτι τέτοιο?

:chinscratch:

Έχω ακούσει και εγώ απο άτομο με σπουδές στην Πληροφορική στην Αγγλία πώς το hardware που έρχετε στην Ελλάδα είναι β' διαλογής :rifle:

Μπορει καποτε να συνεβαινε κατι αναλογο οπως και στα αυτοκινητα ποιο παλια που η τα γδυνανε η τα εφερναν γυμνα .
Τωρα με τις ταχυτητες παραγωγης ακομα και το να κανης διαλογη ειναι χασιμο χρονου και χρηματος .

Πολύ καλό θέμα αυτό και άκρως αξιόλογο μιας και εκφράζει την απορία πολλών από εδώ!

Ξεφεύγει εντελώς από τα τετριμμένα των υπολοιπων thread, γιατί ΔΕΝ εστιάζεται σε κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο, ή στις προσωπικές εντυπώσεις κάποιου χρήστη, αλλά αναφέρεται σε μια απορία που βασανίζει πολλούς από εμάς και λόγω τιμής, αλλά και ποικιλίας και διαθεσιμότητας μοντέλων στο εξωτερικό (μιλάμε για Ευρώπη για να αποφυγουμε τελωνεια κλπ) ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ, πόσο χρήσιμη και "έξυπνη" από όλες τις πλευρές θα είναι μια αγορά από το εξωτερικό... :grandpa:

Προτείνω στους moderators να το κάνουν sticky, μιας και το δίλημα ''ΕΛΛΑΔΑ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ" είναι κάτι που απασχολεί πολλούς παλιούς και νέους χρήστες και αγοραστές!

Επίσης, να προταθούν και συγκεκριμένα καταστήματα του εξωτερικού που προτείνονται για αγορές με βάση την αξιοπιστία τους, την ασφάλεια και το χρόνο μεταφοράς, τα έξοδα των μεταφορικών, την εγγύσή τους κλπ. (λιγο πολύ όλοι ξέρουμε ποια είναι, αλλά καλό θα είναι να τα αναφέρουμε ΟΛΑ συγκεντρωμένα σε ένα thread το οποίο θα καθοδηγεί και τους νέους αγοραστές που μπαίνουν το χώρο αυτό!)

Τελος, ακόμα θα μπορούσαν να αναφερονται και προσωπικές εμπειρίες όσων έχουν κάνει αγορές από εξωτερικό προκειμένου να πείθονται και οι "άπιστοι" και διστακτικοί καταναλωτές.....

ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ότι με αυτό τον τρόπο, (μιας και το φόρουμ το διαβάζουν άνθρωποι από όλα τα πόστα του Ελληνικού εμπορίου και όχι μόνο καταναλωτές) θα αλλάξει η κατασταση που επικρατεί στα Ελληνικά δεδομένα προς το καλύτερο, και θα γίνουμε και εμεις ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ευρωπαίοι καταναλωτές με ίσα δικαιώματα και απολαβές..... :antlers:

Last edited:
Η απάντηση είναι (για μένα)..."ανάλογα με την διαφορά τιμής". Επί ίσης ή ελαφρως μεγαλύτερης αξίας ψωνίζω απο Ελλάδα και ει δυνατόν και απο την πόλη μου, όπου θα μπορεσω να επιστρέψω εύκολα το ελαττωματικό κομμάτι. Αν η διαφορά είναι μεγάλη ή δεν εισάγεται το προιόν, τοτε απο εξωτερικό (στην Γερμανία μία φορα που παρέλαβα ελαττωματικό προιόν, μου το άλλαξαν πάντως).

Η ελπιδα σε ολο τον κοσμο μπορει να πεθαινει παντα τελευταια ....αλλα στην Ελλαδα παντα πεθαινει η πορνη .
p018.gif

Στα υπολοιπα συμφωνω .

Μπορει καποτε να συνεβαινε κατι αναλογο οπως και στα αυτοκινητα ποιο παλια που η τα γδυνανε η τα εφερναν γυμνα .
Τωρα με τις ταχυτητες παραγωγης ακομα και το να κανης διαλογη ειναι χασιμο χρονου και χρηματος .

+10 Δεν υπάρχει καιρός και χρήμα για τέτοιες πολυτέλειες πλέον.

Πιστεύω καλύτερα να ψωνίζουμε από Ελλάδα τουλάχιστον ένα κομμάτι των χρημάτων πάνε σε Έλληνες οι οποίοι δουλεύουν κάθε ημέρα για το καλύτερο αύριο. Δεν εννοώ τους επιχειρηματίες και τους μεγαλοκαταστημαρτάρχες.
Εννοώ τους υπαλλήλους που αν η εταιρεία τους κάνει μεγαλύτερους τζίρους τότε και αυτοί θα συνεχίσουν να έχουν δουλειά και αύριο.

Συμφωνώ απόλυτα με την άποψη να γίνει sticky!!Είναι ένας πολύ σημαντικός τομέας για κάποιον υποψήφιο αγοραστή για να μην πιάνεται κορόιδο

Θα συμφωνήσω πως δεν αξίζει αγορά από το εξωτερικό λόγω ποιότητας. Αν όμως βρεις κάτι που είναι πολύ πιο φτηνό δεν βλέπω τον λόγο να μην το φέρεις από έξω.

Θα διαφωνήσω με τον Άγγελο περί χρημάτων που μένουν Ελλάδα. Αν οι ελληνικές εταιρίες θέλουν να κάνουν μεγαλύτερους τζίρους ας γίνουν πιο ανταγωνιστικές.

P.S Υποθέτω πως για να γίνει ένα θέμα sticky πρέπει να περιέχει συγκεκριμένες πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν αρκετά μέλη. Δεν βλέπω κάποιο τέτοιο στοιχείο στο thread μέχρι στιγμής.

Ποιους υπαλληλους ρε Αγγελε ? Αυτους που τους κρατανε με 600+ ευρω πρωι βραδυ και αντι για υπερωρια τους δινουν ρεπο και ποτε λεφτα?
Σε αυτους θα κανουμε χαρη αμα ψωνιζουμε online η απ εξω για να σχολανε και στην ωρα τους καμμια φορα .
Εξ αλλου στην Ελλαδα ο μ@λ@κ@ς ειναι ειδος ανεξαντλητο και παντα θα γεμιζουν τα μαγαζια απο δαυτους .
Σαν αυτους που με επι 3 μερες 45 βαθμους εξωτερικη θερμοκρασια πλακωνονταν το καλοκαιρι στο γκισε των ταμειων με τους υπαλληλους γιατι δεν ηρθαν να τους συνδεσουν το αρκοντισιον που μολις προχθες ειχαν παραγγειλη .:flipout:

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση, και νιώθω την ανάγκη να σάς εξιστορήσω την ιστορία μου, για να καταλάβετε από που πηγάζει η ερώτησή μου.

Πριν οκτώ χρόνια, πορωμένος και χαρωπός, αγοράζω την SONY WEGA 29" , αυτή με τα μπλέ σφουγγαράκια στα ηχεία. Πολύ καλή εικόνα, λίγο διακριτές γραμμές, αλλά γενικά μία χαρά. Μέχρι που μία μέρα βλέποντας, μία ταινία, διακρίνω ότι οι κάθετες γραμμές στην αριστερή "κολώνα" της τηλεόρασης παραμορφώνονταν και γίνονταν καμπύλες. Την πάω στη SONY service, τότε στην Ιερά Οδό, τους την αφήνω δύο βδομάδες, και όταν μου την φέρνουν σπίτι, υποτίθεται ότι αυτοί δεν βλέπαν βλάβη. Τους δείχνω το πρόβλημα επιτόπου, αλλά ο υπάλληλος-τεχνικός που συνόδευε την τηλεόραση με έβγαζε τρελό. Προς αποφυγή "ατυχημάτων" τον διώχνω από το σπίτι, και την πάω σε ανεξάρτητο τεχνικό SONY.Αυτός επιτόπου μου την κάνει ασπρόμαυρη και μού δείχνει δύο λεκέδες μπλε και έναν κόκκινο. Μού λέει το παληκάρι τότε ότι έχω μοντέλο Β διαλογής, ότι η οθόνη είναι από κατασκευής ελαττωματική, με λάθη και στην γεωμετρία της, και ότι η SONY κατά σύστημα θα με βγάζει τρελό ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.
Την πουλάω και συμβιβάζομαι με μία 20άρα SABA(!!!) που είχα από πριν.

Μετά από 2-3 χρόνια αποφασίζω να ξαναπάρω 29άρα, και πάλι αποφασίζω για την ναυαρχίδα τότε της SONY WEGA, κοντά στα 400.000 δρχ (καλά λεφτά για τότε, περίπου 2002). Απίστευτη εικόνα, έκλαιγα από χαρά. Μετά από δύο ημέρες και βλέποντας μία διαφήμιση τoυ Κοτσόβολου με κατακόκκινο φόντο, βλέπω έναν τράστιο κίτρινο λεκέ κάτω δεξιά, και βγάζω τις πρώτες άσπρες μου τρίχες. Την άλλη ημέρα πηγαίνω στο μαγαζί και κανονίζω αντικατάσταση. Το επόμενο μοντέλο, ίδιο σε τύπο, ήταν η μέρα με την νύχτα. Η οθόνη λες και ήταν από τηλεόραση Μοναστηρακίου. Τους τη δίνω πίσω, ακυρώνω την πώληση (την είχα πάρει εξεπίτηδες με δόσεις, οπότε δεν τους είχα δώσει μία), και αποφασίζω να πάρω μία απλή 50hz, τουλάχιστον αν βγει μάπα να μην κλαίω τα λεφτά μου.
Πάω στον Κοτσόβολο, και πάλι (ό,τι και να πείτε έχετε δίκιο) αποφασίζω για μία SONY. Κανονίζω όμως με τον προϊστάμενο να την ανοίξει επιτόπου για να την δοκιμάσω. Παίρνω και το Playstation μου ανα χείρας για εγγυημένο ψηφιακό σήμα, και το συνδέουμε με την τηλεόραση. Η οθόνη ήταν χειρότερη και από Hitsona. Η μισή αριστερά ήταν θολή, με λεκέδες, και η γεωμετρία της ήταν κυμματοειδής. Όταν άρχισα να δείχνω τα προβλήματα στους υπαλλήλους, ο προϊστάμενος με έδιωξε με το ζόρι γιατί έδιωχνα τους πελάτες...
Τελικά τυχαία βρήκα την τωρινή μου τηλεόραση, μία Toshiba 3378DG 33", καταπληκτική, αλφάδι, και ας ήταν ήδη τότε μίας γενιάς πιο πίσω.

Σε όλη αυτή την αναζήτηση, όλοι όσοι ρώταγα μού έλεγαν ότι η Ελλάδα παραλαμβάνει Β' διαλογής συσκευές, ενώ οι Α' πάνε σε Γερμανία, Ολλανδία Βέλγιο (PHILIPS γαρ) Αγγλία κλπ. Αυτό το ψιλοδιαπίστωσα με τα ίδια μου τα μάτια, όταν πήγα σε έναν ανεξάρτητο εισαγωγέα με SONY από Ιαπωνία, και δεν πίστευα την ομορφιά (αλλά και την τιμή των 850.000 το 2003).

Αυτά, σάς ζάλισα, αλλά είναι η πρώτη φορά που βρίσκω ανθρώπους να πω τον πόνο μου, και οι οποίοι έστω και λίγο θα νιώσουν τα ανεπανόρθωτα ψυχολογικά τραύματα που έχω από τότε.:FSGSFGS4:

Αυτά. και ευχαριστώ για την υπομονή σας. :guitarist:

Last edited:
Αγαπητε εγω αυτο που καταλαβα απο το στορυ σου ειναι ... οτι μονο εσυ θα μπορουσες να εχεις το ονομα Kufojohn:flipout:

Ενταξει πλακα κανω και μπορει να ηταν και ετσι η να παιζονταν παιχνιδια με β type λαμπες , αλλο φασον η λαμπα ομως , αλλο το πανελ .
Επισης τις Crt καποτε τις επισκευαζες γιατι μπορουσες κιολας , τωρα ουτε κατσαβιδι δεν βαζεις μεσα και εκτος κανενος τροφοδοτικου , η αλλαγη software δεν παιρνει τιποτε αλλο εκτος απο ανακυκλωση .

Συγνώμη αλλά στην περίπτωση σου δεν έχουν απολύτως καμία ευθύνη οι Έλληνες έμποροι. Δεν φταίει ο Κωτσόβολος για το γεγονός πως η Sony δεν τηρούσε ίδιες προδιαγραφές σε διαφορετικά εργοστάσια της. Στην περίπτωση σου δεν θα "τιμωρούσα" τους Έλληνες εμπόρους αγοράζοντας από έξω, αλλά την κατασκευάστρια αγοράζοντας τηλεόραση άλλης εταιρίας.

Και κάτι σχετικό ..... Panasonic 50PX71 ---- 1707 . Φέρνεις ή δεν φέρνεις από έξω μετά ?