Αγορά αυτοκινήτου με κινητήρα πετρελαίου. Αξίζει;

Μονο για την αντισταση του αερα
Μεχρι στιγμής εψαξα στο δικτυο δεν βρηκα τη σχεση μας
Ψαξε και εσυ αν θες (δες για αριθμούς Reynolds με air resistance)
ειναι μια σχεση με εκθετες (συνηθως n,m) στις μεταβλητες που ειναι η πυκνότητα (ρ), ο συντελεστης οπισθελκουσας (Cd), η επιφανεια καθετη στη διεθυνση της ταχυτητας (Α) και η ταχυτητα (u)

Στη τελική θα στειλω φωτο απο το βιβλίο

Εχουμε και αεροδυναμιστές στη παρέα!!μπράβο..δώστε μας γνώση..δεν είναι ωραία τα forum?:grinning-smiley-043

Τα turbo των diesel δε νομιζω να ειναι διαφορετικα απο αποψη κατασκευης, απλα νομιζω οτι ειναι πιο χαμηλης πιεσης απο οτι στους βενζινοκινητηρες, και ετσι εχουν λιγοτερες φθορες (Μιλαω παντα για ΙΧ). Αυτο βεβαια εχει αρχισει ν' αλλαζει, αφου πλεον τα περισσοτερα turbo βενζινης μπαινουν για καλυτερη οικονομια και μειωση του βαρους παρα για απολυτες επιδοσεις. Απλα τα turbo απεκτησαν κακο ονομα με κατι fiat uno και coupe, renault 5 και αλλα μοτερ του '80-'90. Ας μη ξεχναμε πως και η ζεστη του ελληνικου καλοκαιριου δεν ειναι και οτι καλυτερο για τουρμπινες. Προσωπικα ειχα κατεβει απο Αγγλια με Saab 9000 Aero (250hp) το οποιο δουλευε ρολοι και με το που εφτασα νοτια Ιταλια η θερμοκρασια του νερου ηταν μονιμα διπλα στο κοκκινο μεχρι να σουρουπωσει!

Κατι ακομα που δεν αναφερθηκε στα μειονεκτηματα των ντηζελ, και ειναι ο μεγαλυτερος εχθρος της σπορ οδηγησης κατ εμε, ειναι η αποκριση στο γκαζι. Για να κινηθεις σβελτα πρεπει να πατας γκαζι πριν την κορυφη της στροφης, κατι αφενος αφυσικο και αφετερου για μεγαλα @@..... Απο εμπειρια θα ελεγα οτι τα ford ειναι καλυτερα απο τον ανταγωνισμο σ' αυτο.

Δυστυχως, με τα σημερινα drive by wire γκαζια, υπαρχουν ακομα και ατμοσφαιρικοι βενζινης με αισθητη υστερηση. To προσεξα σε μια 325 που βολταρα προσφατα και οταν ο φιλος το υπεδειξε στην bmw η απαντηση ηταν "They all do that, sir"! Φανταζομαι παντως αυτο ειναι θεμα software και θα λυθει οταν ωριμασει η τεχνολογια.

Οι θερμοκρασίες έπαιζαν σημαντικό ρόλο στα παλιά turbo αυτοκίνητα.Δεν θα ξεχάσω ταξίδι στη εθνική και σε ανάβαση με 200 περίπου ,Αυγουστο με 40 άρχισαν να κοκκινίζουν τα πάντα (πιέσεις ,θερμοκρασιες ,τουρμπίνες) και αναγκάστικα να αφήσω το γκάζι...και τότε προσπαθώντας να κατεβάσω τα όργανα ένα κορεάτικο μου τράβηξε προσπέραση που ακόμη και σήμερα μου κοστίζει..:bigcry:
Σορρυ για το :offtopic:

Πρόσφατα έμαθα γι' αυτό.
http://www.autogashellas.gr/network.php

Το κόστος είναι γύρω στα 1500 για αυτοκίνητο 1.4 και υπάρχει διακόπτης εναλλαγής βενζίνης-αερίου. Δεν το έχω μελετήσει ακόμα όμως και δεν είμαι σίγουρος αν όντως συμφέρει, ειδικά σε χαμηλού κυβισμού αυτοκίνητα.

Last edited:
Πρόσφατα έμαθα γι' αυτό.
http://www.autogashellas.gr/network.php

Το κόστος είναι γύρω στα 1500 για αυτοκίνητο 1.4 και υπάρχει διακόπτης εναλλαγής βενζίνης-αερίου. Δεν το έχω μελετήσει ακόμα όμως και δεν είμαι σίγουρος αν όντως συμφέρει, ειδικά σε χαμηλού κυβισμού αυτοκίνητα.

Συμφερει αν κάνεις αρκετά χιλιόμετρα και φυσικά όσο μεγαλύτερο το αυτοκίνητο
Χανεις όμως κάποιο χώρο στο πορτ μπαγκαζ ή σου βγαζουν την ρεζέρβα για να μπει το ντεπόζιτο

Re: Απάντηση: Αγορά αυτοκινήτου με κινητήρα πετρελαίου. Αξίζει;

Να ρωτήσω κάτι.

Όλα τα ντήζελ με τις σημερινές αποδόσεις έχουν τούρμπο.
Τα τούρμπο συγκρίνονται συνήθως με ατμοσφαιρκά βενζίνες στα ίδια κυβικά.

Τα τούρμπο των ντήζελ πόσο αξιόπιστα είναι?
Το γράφω αυτό γιατί για τις τουρμπίσιες βενζίνες δεν ακούω και τα καλύτερα όσον αφορά θέματα αξιοπιστίας...

Η ερώτηση είναι και λιγάκι ρητορική καθώς εμπίπτει στο προηγούμενο ποστ μου που έγραφε για μικρή γενικά εμπειρία στα πετρέλαια.

Λογικά τα τούρμπο έχουν πρόβλημα στις υψηλές θερμοκρασίες, στα μεγάλα υψόμετρα και στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Οι αντιπροσωπείες φυσικά δηλώνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα σε τέτοιες περιπτώσεις. Όμως όταν ζήτησα γραπτή επίσημη διαβεβαίωση ότι το αυτοκίνητο δεν θα έχει πρόβλημα σε υψόμετρο πάνω από 3.500 μ. σε + 45 βαθμούς επί πολλές ώρες και το ίδιο σε -25 δεν πήρα απάντηση από καμιά (μιλώ για τον Ιούλιο του 2009) ακόμα κι όταν πίεσα ότι θα αποτελέσει το αποκλειστκό κριτήριο αγοράς (και μάλιστα χωρίς τράμπα αυτοκινήτου). Γιατί δεν μου έδωσαν ;;;

Πολύ απλά διότι οι εγκέφαλοι των αυτοκινήτων που προορίζονται για την Ευρώπη (βενζίνη και πετρέλαιο, τούρμπο και μη) από ένα σημείο και μετά (μάλλον το 2006 ή 2007 δεν είμαι σίγουρος) δεν αφήνουν το αυτοκίνητο να λειτουργεί σε τέτοιες συνθήκες, εκτός αν υπάρχει άλλη προδιαγραφή ή αν έχει γίνει επέμβαση επί τούτου στο σέρβις της αντιπροσωπείας. Δηλαδή τα αυτοκίνητα που πωλούνται στη Σκανδιναβία και τη Ρωσία σίγουρα δεν έχουν το όριο του -25 ή εκείνα της Αιγύπτου το +45 .... αλλά αυτά που έρχονται στην Ελλάδα αντέχουν μόνο στα χαρτιά. Και δεν είναι σίγουρο ότι αν πάθεις βλάβη και είσαι στην εγγύηση θα σου το καλύψουν. Συμβαίνει ό,τι και με τις φωτογραφικές μηχανές που διαφημίζονται για πολύ ακραίες συνθήκες (π.χ. μουσώνες και Ανταρκτική), αλλά οι εταιρείες δίνουν στην πράξη 0-40 Κελσίου.

Στην πράξη το 2007 στον μεγάλο καύσωνα είχα πρόβλημα με το Opel Zafira 1.8 να κρατήσω μέσες ταχύτητες στον αυτοκινητόδρομο 130-140 χλμ. για ώρες χωρίς να φθάνω στο σημείο βρασμού με θερμοκρασίες από +42 (Κωπαίδα και Θεσσαλία) έως +49 (χαμηλά στην αρχή του Κηφισού). Για τούρμπο δεν ξέρω....

Λογικα σε ακραιες συνθηκες ολοι οι κινητηρες (και τουρμπο και ατμοσφαιρικοι) θα 'χουν προβλημα.

Τωρα τα τουρμπο σε κινητηρες πετρελαιου μην τα φοβαστε, εχουν εξελιχθει σε απιστευτο βαθμο. Και μην ξεχναμε οτι σε αλλες εφαρμογες (ναυτιλια, βιομηχανια κλπ) πετρελαιοκινητηρες με τουρμπο υπαρχουν για παρα πολλες δεκαετιες κι εχουν αποδειξει εμπρακτα την αξιοπιστια τους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά αυτοκινήτου με κινητήρα πετρελαίου. Αξίζει;

Λογικά τα τούρμπο έχουν πρόβλημα στις υψηλές θερμοκρασίες, στα μεγάλα υψόμετρα και στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Οι αντιπροσωπείες φυσικά δηλώνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα σε τέτοιες περιπτώσεις. Όμως όταν ζήτησα γραπτή επίσημη διαβεβαίωση ότι το αυτοκίνητο δεν θα έχει πρόβλημα σε υψόμετρο πάνω από 3.500 μ. σε + 45 βαθμούς επί πολλές ώρες και το ίδιο σε -25 δεν πήρα απάντηση από καμιά (μιλώ για τον Ιούλιο του 2009) ακόμα κι όταν πίεσα ότι θα αποτελέσει το αποκλειστκό κριτήριο αγοράς (και μάλιστα χωρίς τράμπα αυτοκινήτου). Γιατί δεν μου έδωσαν ;;;

Πολύ απλά διότι οι εγκέφαλοι των αυτοκινήτων που προορίζονται για την Ευρώπη (βενζίνη και πετρέλαιο, τούρμπο και μη) από ένα σημείο και μετά (μάλλον το 2006 ή 2007 δεν είμαι σίγουρος) δεν αφήνουν το αυτοκίνητο να λειτουργεί σε τέτοιες συνθήκες, εκτός αν υπάρχει άλλη προδιαγραφή ή αν έχει γίνει επέμβαση επί τούτου στο σέρβις της αντιπροσωπείας. Δηλαδή τα αυτοκίνητα που πωλούνται στη Σκανδιναβία και τη Ρωσία σίγουρα δεν έχουν το όριο του -25 ή εκείνα της Αιγύπτου το +45 .... αλλά αυτά που έρχονται στην Ελλάδα αντέχουν μόνο στα χαρτιά. Και δεν είναι σίγουρο ότι αν πάθεις βλάβη και είσαι στην εγγύηση θα σου το καλύψουν. Συμβαίνει ό,τι και με τις φωτογραφικές μηχανές που διαφημίζονται για πολύ ακραίες συνθήκες (π.χ. μουσώνες και Ανταρκτική), αλλά οι εταιρείες δίνουν στην πράξη 0-40 Κελσίου.

Στην πράξη το 2007 στον μεγάλο καύσωνα είχα πρόβλημα με το Opel Zafira 1.8 να κρατήσω μέσες ταχύτητες στον αυτοκινητόδρομο 130-140 χλμ. για ώρες χωρίς να φθάνω στο σημείο βρασμού με θερμοκρασίες από +42 (Κωπαίδα και Θεσσαλία) έως +49 (χαμηλά στην αρχή του Κηφισού). Για τούρμπο δεν ξέρω....

Νομίζω Βλάση πως δεν υπάρχει η ανάλογη ενημέρωση στους τουρμπίσιους.

Στο περσινό μίνι καύσωνα πήγαινα με ένα Vito στην Πάργα.
140 συνέχεια, 0 πρόβλημα.
Στο ύψος των Γρεβενών το θερμόμετρο έγραφε 43, ντάλα μεσημέρι.
Μέτρησα 5 αυτοκίνητα στην άκρη.
Όλως τυχαίως? ήταν του γκρούπ VAG.
Προφανώς τούρμπο.
Μα κανείς δεν ενημερώνει αυτούς τους ανθρώπους να μην γκαζώνουν με 43 βαθμούς κάψα?

τώρα που ανακοινώθηκαν τα νέα τέλη κυκλοφορίας τα πετρελαιοκίνητα είναι πιο οικονομικά...
και συγκεκριμένα το Yaris με πετρέλαιο έχει 109 γρ CO2 και άρα τέλη κυκλοφορίας 87,2 ευρώ
ενώ το αντίστοιχο με βενζίνα έχει 120 γρ CO2 και άρα τέλη κυκλοφορίας 96 ευρώ.

ένα συν ακόμα για τα πετρελαιοκίνητα...

Mε Opel Insignia 2,0l πετρελαιου:
"Μετά από 12000 μπορώ να γράψω τα παρακάτω:
7.1 - 8 μεικτές συνθήκες.
8.1 - 8.6 μεικτές συνθήκες πατημένος και τα περισσότερα εντός πόλης.
< 7 ταξίδι. Συγκεκριμένα Ξάνθη --> Κόρινθος 6.2 (44 λίτρα) με ταχύτητα + 10 χλμ από τα όρια ταχύτητας (εκτός των πολύ χαμηλών ορίων) "

Με το δικο μου (1,6Τ βενζινης) θελω +50%!

Re: Απάντηση: Αγορά αυτοκινήτου με κινητήρα πετρελαίου. Αξίζει;

Mε Opel Insignia 2,0l πετρελαιου:
"Μετά από 12000 μπορώ να γράψω τα παρακάτω:
7.1 - 8 μεικτές συνθήκες.
8.1 - 8.6 μεικτές συνθήκες πατημένος και τα περισσότερα εντός πόλης.
< 7 ταξίδι. Συγκεκριμένα Ξάνθη --> Κόρινθος 6.2 (44 λίτρα) με ταχύτητα + 10 χλμ από τα όρια ταχύτητας (εκτός των πολύ χαμηλών ορίων) "

Με το δικο μου (1,6Τ βενζινης) θελω +50%!

Βαγγέλη όταν το πήρες...'άλλο ήταν το κόστος της βενζίνης, ενω βέβαια δεν έχουν και την ίδια τιμή πώλησης!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά αυτοκινήτου με κινητήρα πετρελαίου. Αξίζει;

Βαγγέλη όταν το πήρες...'άλλο ήταν το κόστος της βενζίνης, ενω βέβαια δεν έχουν και την ίδια τιμή πώλησης!

Οταν το πηρα...λες και ηταν αιωνες πριν! Με τρομαξες βρε Φιλιππα (ποτε προς τα εδω; )-bye- Δεν εχουν την ιδια τιμη πωλησης (το πλησιασα επικινδυνα με τα εξτρα ομως) αλλα η καταναλωση...καταναλωση! Τι ειναι εκεινο το "παρεΡοζ" ; (δεν πιστευω εδω να μας καταλαβει κανενας:chinese:

Καταναλώσεις BMW X3
2.0TDiesel μέση κατανάλωση 7.5lt/100
2.0 βενζίνη, μέση κατανάλωση 12.5lt/100

Το πετρέλαιο ήταν αυτόματο, η εξάτμιση πεντακάθαρη

Αν μπορούσα θα αγόραζα το πετρέλαιο

Απάντηση: Re: Αγορά αυτοκινήτου με κινητήρα πετρελαίου. Αξίζει;

Και στους βενζίνης της Toyota μόνο λάδι βάζεις......:proud:

Καινε κι αυτοι; νομιζα οτι μονο οι Τsi της VW εχουν αυτο το προνομιο!!!

αν εχεις πετρελαιοκινητο στην αθηνα , σε παιρνουν χαμπαρι ?

Το παίρνεις με πινακίδες επαρχίας. Με τέτοια...κεσάτια που έχουν οι έμποροι και κόκκινο χαλί θα σου στρώσουν!
Για να σε σταματήσουν για τετοιο λόγο ειναι σπάνιο, δες ποσο ειναι το πρόστιμο...