αγορα canon 40d η 50d

nikos psaltis

AVClub Enthusiast
8 September 2009
1,147
ΝΙΚΑΙΑ
βρισκω την 40δ 400 ευρω μεταχειρισμενη και την 50δ 450 ευρω του κουτιου χωρις εγγυηση ομως !
δεν με νοιαζουν τοσο τα καλουδια οσο η ποιοτητα του τελικου αποτελεσματος !

Την 50... δε βλεπω λογο να πας σε παλιοτερο μοντελο για 50Ε... οσα ακουστηκαν για υπερβολικο/ενοχλητικο θορυβο απο χαμηλα iso στην 50ρα, τα θεωρω παρατραβηγμενα...

πανω απο 400 ισο μεχρι στιγμης δεν τραβαω φοτογραφια, βεβεα εχω την 1000δ αλλα και με καποια απο τις παραπανω αντε μεχρι τα 800 ισο θα τραβαω

αυτος με την 50δ μου λεει οτι ειναι σφραγισμενη και οτι μπορω να την τσεκαρω μενει μαλιστα διπλα μου στον υμητο . ο κυριος 40δ εκανε ελεγχο στα κλικ και τα βρηκε 3600 περιπου πουλαει επισης και την 7δ αν δεν κανω λαθος την 40 την ειχε για back up .

οταν συναντηθω μαζι τους τι να τσεκαρω στη μηχανη ?
εχω υποψιν μου ορισμενα πραγματα ,
τα κλικ
αν εστιαζει χωρις προβλημα
αν τραβαει 6,3 ριπες το δευτερολεπτο
αλλο?

αυτος με την 50δ μου λεει οτι ειναι σφραγισμενη και οτι μπορω να την τσεκαρω μενει μαλιστα διπλα μου στον υμητο . ο κυριος 40δ εκανε ελεγχο στα κλικ και τα βρηκε 3600 περιπου πουλαει επισης και την 7δ αν δεν κανω λαθος την 40 την ειχε για back up .

Αν ειναι σφραγισμενη άρα υποτίθεται καινούργια θα πρέπει να εχει τουλάχιστον απόδειξη αγορας/εγγύηση.

σωστα !

ας ξεκινησουμε απο την αρχη λοιπον, ποια θεωρειτε οτι βγαζει καλυτερες φωτο στην ιδια μεγενθυση και πιο συγκεκριμενα στο οριο της 40δ ?

για RAW μόνο. Με resampling σε 10MP με καλό αλγόριθμο (Lanczos, Catmull-Rom στο Riot)

Με φακους που θέλουν ρυθμιση front-back focus η 50D

Με τρίποδο (= καλή έκθεση εννοείται) η 50D.

Στο χέρι ..

Mε καλή έκθεση (+1/2 Ev σε σχέση με την φωτομέτρηση) η 50D.

Mε +0 Ev .... X

Υποεκτεθειμένες ... η 40D στα χαμηλά ISO (100-200-400) ... X στα Ψηλά.

Mε υποεκτεθειμένο κοκκινο (ουρανός) .... 40D

Με τελευταίας γενιάς demosaic-denoise (LR3.x / ACR6.x) η 50D.

*Προσωπική άποψη. Μικρές διαφορές ... για ψειριάρηδες.

φακoi
canon 18-55ις 3.5...
canon 50 1.8
pentax smcoted 50 1.4
carl zeiss 135 3.5
τα 15 μεγα θα μου αχρηστεψουν τουν φακους ?(εξαιρειτα 18-55 που ειναι απαραδεκτος ουτος η αλλος)

ισως ο δικος μου ειναι λιγο μαπα η εγω να εχω υπερβολικες απαιτησεις , τι να πω αλλο απο αυτο που βλεπω στις φωτογραφιες μου . ακομα και οταν ειναι στα 18μμ εχει λιγοτερη ευκρινεια απο τον 50 1,8
α, συγνωμη που δεν διευκρινησα τι με χαλαει σε αυτον το φακο (ευκρινεια), κατα τα αλλα δεν εχω κανενα προβλημα .

Τι θα πει θα σου αχρηστέψουν τους φακούς !!!!

Ο NNOW σου έδωσε λινκ για το τι κάνει στα 15Μπ ο 18-15 IS.

To ίδιο σε αναλογία ισχύει και για τους υπόλοιπους.

Τώρα αν συγκρίνεις τον ζοομ του κιτ με τους Prime που έχεις λογικό είναι να δείχνει κατώτερος.

Οι στοιχειωδώς καλοί φακοί έχουν περισσότερη αναλυτική ικανότητα απο τέτοιους αισθητήρες σε πολλά διαφράγματα/εστιακά μήκη. Αλλά και να μην είχαν, το οτι υπερδειγματίζει ο αισθητήρας είναι καλό. Η τελική ευκρίνεια εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες ενας απο τους οποίους είναι η πυκνότητα των πιξελ. Οποιοσδήποτε απο αυτούς τους παράγοντες βελτιωθεί βελτιώνει και το τελικό αποτέλεσμα όπως σε ένα γινόμενο αΧβΧγ ...

Η αυξηση της ανάλυσης του αισθητήρα εαν δεν οδηγεί σε μείωση του SNR (σήμα/θόρυβος) μόνο καλό κάνει. Και οι μετρήσεις δείχνουν την 50D ισάξια σε SNR με την 40D.