Αγορά Canon S5 IS

Εμπλεξα πολύ άσχημα
η Canon S5 IS δεν γράφει σε raw,ξεκινά από 35 mm , ενώ θάθελα και την υποψία ευρυγώνιου,
η Fujifilm S9600 ξεκινά από 28 mm αλλά έχει οθόνη 2",μικρότερο zoom, δεν έχει σταθεροποιητή και παίρνει ... ακριβές CF
η Panasonic FZ-18 έχει τεράστιο θόρυβο ακόμη και στα 200 iso (την τσέκαρα και στο http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM)
η Olympus SP-560 σκέτη πλαστικούρα, τραβάει video 640 x 480 / 30 για μόνον 10 s
'Επιασα στα χέρια μου και τις τέσσερεις , μου άρεσε το σώμα της Canon και οι φωτος της Olympus.
Τι να κάνω;
Δεν ήθελα να πάω σε SLR μιας και δεν έχω καθόλου χρόνο για διάβασμα και πειραματισμούς τώρα, να πάω σε καινούρια entry-level με ποιό φακό για να μην ξεπεράσω τα 600 -700 ;

Ο σταθεροποιητής βοηθάει αρκετά... όταν όμως έχουμε ακούνητο θέμα. Σε γυμναστικές επιδείξεις θέλουμε εκ των πραγμάτων ταχύτητες από 1/125 και πάνω για να παγώσουμε την κίνηση (σε στιγμές με έντονη κίνηση αρκετά παραπάνω).
Οπότε ο σταθεροποιητής σου είναι άχρηστος.
Αντιθέτως χρήσιμη είναι η ικανότητα της μηχανής να ανεβάζει iso. Το iso200 της panasonic είναι περίπου το iso800 της Fuji9600 (εντάξει, σίγουρα έχει θόρυβο, αλλά πάλι μια χαρά βγάζει φωτογραφία ειδικά σε μικρές εκθέσεις, εξάλλου το iso200 της πανασόνικ δεν έχει θόρυβο; ).
Όσο για το zoom, 300mm είναι όσο θα χρειαστεί πραγματικά κανείς (γιατί ό,τι έχεις χρήσιμο είναι, μπορούσα να έχω φακό 1000mm να παίζω; ) στο 99% των περιπτώσεων. Αντίθετα, είναι πολλές οι φορές που τα 35 ή 36mm δεν θα μας φτάσουν και θα θελήσουμε κάτι πιο ευρυγώνιο.
2bg CF πάνε 25ευρώ νομίζω... δηλαδή οι SD πόσο πιο φθηνές είναι; 15 ευρώ;

Εμπλεξα πολύ άσχημα
η Canon S5 IS δεν γράφει σε raw,ξεκινά από 35 mm , ενώ θάθελα και την υποψία ευρυγώνιου,
η Fujifilm S9600 ξεκινά από 28 mm αλλά έχει οθόνη 2",μικρότερο zoom, δεν έχει σταθεροποιητή και παίρνει ... ακριβές CF
η Panasonic FZ-18 έχει τεράστιο θόρυβο ακόμη και στα 200 iso (την τσέκαρα και στο http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM)
η Olympus SP-560 σκέτη πλαστικούρα, τραβάει video 640 x 480 / 30 για μόνον 10 s
'Επιασα στα χέρια μου και τις τέσσερεις , μου άρεσε το σώμα της Canon και οι φωτος της Olympus.
Τι να κάνω;
Δεν ήθελα να πάω σε SLR μιας και δεν έχω καθόλου χρόνο για διάβασμα και πειραματισμούς τώρα, να πάω σε καινούρια entry-level με ποιό φακό για να μην ξεπεράσω τα 600 -700 ;

Μην τρομάζεις με τις dSLR, έχουν γίνει αρκετά φιλικές και μπορούν να δώσουν καλά αποτελέσματα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Ειδικά τα μικρά τους μοντέλα είναι σκόπιμα σχεδιασμένα ιδιαίτερα εύχρηστα.
Αν δεις τα βασικά πακέτα dSLR είναι εντός των οικονομικών σου ορίων, δίνοντάς σου παράλληλα την δυνατότητα να προχωρήσεις αρκετά παραπέρα όποτε κρίνεις ότι σου χρειάζεται.
Ενδεικτικά σαν παράδειγμα:
http://www.katerelos.gr/product_info.php?cPath=227_264&products_id=4005

http://www.katerelos.gr/product_info.php?cPath=227_264&products_id=4340

Αν επιμένεις να μην πας σε dSLR, θα αναγκαστείς να ιεραρχήσεις προσεκτικά τις προτεραιότητες και τις ανάγκες σου και βάση αυτών να βαθμολογήσεις τις μηχανές που σε ενδιαφέρουν. Μόνο εσύ ξέρεις τις ανάγκες σου ώστε να δώσεις βάρος όπου σε καίει περισσότερο!

Gorgy αν σ ενδιαφερει και μπορεις να περιμενεις καμια δεκαρια μερες ενδεχεται να πουλησω την nikon d40 μαζι με τον 18-55 και τον 55-200 VR. H μηχανη ειναι καινουργια, αγορασμενη τον Ιουλιο απο Αμερικη. Μικρη, ελαφρια, παρα πολυ καλη entry level. Σχεδον ολες οι φωτο που εχω σηκωσει στο φορουμ ειναι απο αυτη. Ο λογος ειναι οτι παω για αναβαθμιση σε μεγαλυτερο μοντελο αλλα ακομα δεν ξερω αν θα την βρουν να μου την φερουν απο το εξωτερικο. Ελπιζω πως ναι.

Αν σε ενδιαφερει στειλε μου πμ και θα συνεννοηθουμε.

Μια ψήφος κι από μένα στη Nikon D40 (σκέτη ή X) που δεν θα σε προβληματίσει καθόλου με την ευχρηστία της (μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως απλή point-and-shoot) και ταυτόχρονα θα έχει ουσιαστικά καλύτερη ποιότητα εικόνας από τις προαναφερθείσες compact.

Τελικά κατέληξα στην OLYMPUS SP-560 UZ που μαζί με μια κάρτα Olympus xD 2GB, φορτιστή, 2 τετράδες επαναφορτιζόμενες NiMH και τσάντα Lowerpro Edit120
στοίχισαν 420 . Ευχαριστώ όλη την ομύγηρη για τις συμβουλές και την παρέα.-bye-

Καλορίζικη!!

Άσε τις ευχαριστίες και γράψε μας τις εντυπώσεις σου, μόλις αρχίσεις να την απολαμβάνεις!