Αγορα compact φωτογραφικης μηχανης

Ιωαννης

Senior Member
30 June 2006
333
Αγαπητοι φιλοι καλημερα!
Σε λιγες μερες φευγω για διακοπες και θα ηθελα να αγορασω μια compact φωτογραφικη μηχανη, μεχρι 300-330ευρο. Δυστυχως οσο και να εχω ψαξει δεν μπορω να καταληξω. Χρειαζομαι τη βοηθεια σας πολυ περισοτερο απ τη "βοηθεια" ενος πωλητη!
Ευχαριστω!-bye-

Αγαπητοι φιλοι καλημερα!
Σε λιγες μερες φευγω για διακοπες και θα ηθελα να αγορασω μια compact φωτογραφικη μηχανη, μεχρι 300-330ευρο. Δυστυχως οσο και να εχω ψαξει δεν μπορω να καταληξω. Χρειαζομαι τη βοηθεια σας πολυ περισοτερο απ τη "βοηθεια" ενος πωλητη!
Ευχαριστω!-bye-

τί θέλεις να κάνεις με τη μηχανή; τί θα φωτογραφίζεις; τί γνώσεις έχεις; θέλεις την απόλυτη φορητότητα ή όχι; Να τραβάς κάποια πραγματα από πολύ μακριά ή να βάζεις όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα μέσα στο πλάνο σου;

Kαταρχην ευχαριστω για την γρηγορη ανταποκριση.
Οσο αφορα το θεμα μας, δεν εχω γνωσεις επι του αντικειμενου.
Θα ηθελα φορητοτητα, και με ενδιαφερουν τα προσωπα και κατα δευτερον τα τοπια.

Επισης θα ηθελα να βαζω οσο γινεται περισοτερα πραγματα στο πλανο μου.Ζηταω πολλα?

Πρώτη επιλογή η PANASONIC TZ7. Έχει φακό από υπερευρυγώνιο (δηλ. αντίστοιχο με 25άρη φακό) μέχρι ισχυρό τηλεφακό (αντίστοιχο με 300). Είναι και μικρή.

Kατι βρηκα σχετικα με αναβαθμιση firmware απο 1.1 σε 1.2. Τι λες να ψαξω για το καινουργιο η να μην ασχοληθω με αυτο; Για την ΤΖ7 μιλαω παντα.

Re: Απάντηση: Αγορα compact φωτογραφικης μηχανης

Kατι βρηκα σχετικα με αναβαθμιση firmware απο 1.1 σε 1.2. Τι λες να ψαξω για το καινουργιο η να μην ασχοληθω με αυτο; Για την ΤΖ7 μιλαω παντα.
Το 1.1 εχει νοημα σαν firmware,ενω το 1.2 το μονο που κανει ειναι να μην σε αφηνει να βαλεις ιμιτασιον μπαταρια.

Ηδη την αγορασα!
Ευχαριστω για τις πληροφοριες. Πηρα και μια καρτα μνημης 8GB κατηγοριας 6 της kingston.Εκανα καλα;
Οσο αφορα το firmware δεν θα ασχολιομουν οπως λετε , ομως καπου διαβασα οτι βελτιωνει τη λειτουργεια της μηχανης σε καποια σημεια.Αληθεια ομως, πως μπορω να δω ποιο firmware εχω;

Re: Απάντηση: Αγορα compact φωτογραφικης μηχανης

Ηδη την αγορασα!
Ευχαριστω για τις πληροφοριες. Πηρα και μια καρτα μνημης 8GB κατηγοριας 6 της kingston.Εκανα καλα;
Οσο αφορα το firmware δεν θα ασχολιομουν οπως λετε , ομως καπου διαβασα οτι βελτιωνει τη λειτουργεια της μηχανης σε καποια σημεια.Αληθεια ομως, πως μπορω να δω ποιο firmware εχω;

Φαντάζομαι στις ρυθμίσεις, που λέει τα στοιχεία της μηχανής.

Με γειά.........-bye-

Σε αυτή την κατηγορία τιμής, πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή είναι και η Fuji F200EXR, με την επέκταση δυναμικού εύρους. Φυσικά το εύρος του φακού είναι πολύ πιο περιορισμένο (αντίστοιχο 28-140mm), βέβαια αυτό είναι επόμενο του αρκετά μεγαλύτερου αισθητήρα (1/1.6'')

Μετά από αρκετό καιρό συμβίωσης με την D-60 νομίζω έφτασε ο καιρός να αρχίσω να ψάχνω για μια compact.

Οι λόγοι:

1.Θα μπορώ να την έχω σχεδόν πάντα μαζί μου
2.Θα μπορεί να την χειριστεί πολύ πιο εύκολα η γυναίκα μου
3.Νομίζω ότι πλέον οι μικρές compact μηχανές έχουν φτάσει σε πολύ καλά επίπεδα ποιότητας φωτογραφιών

Τρία χαρακτηριστικά θα ήθελα να έχει:

1.Image stabilization (οι περισσότερες αν όχι όλες έχουν πλέον)
2.AF assist (λόγω άλλου χόμπι θα αναγκάζομαι να τραβάω πολλές φωτογραφίες νύχτα)
3.Χαμηλή τιμή

Ψάχνοντας έπεσα στην Panasonic Lumix DMC-LS85

Η τιμή της είναι κάπου στα 100-120 ευρώ, στα χρήματα δηλαδή που σκοπεύω να κυμανθώ.

Πως την βλέπετε?

Υπάρχει κάτι ανάλογο σε Canon ή Nikon?

Πέτυχα τη nikon s600 στα 139 ευρώ σε μια αλυσίδα φωτογραφικών, δεν είναι καθόλου άσχημη για την τιμή.

AF Assist = το βοηθητικό (ενοχλητικό και συνάμα ανεπαρκές; ) φωτάκι, σε διαφόρους ενοχλητικούς (πλήν ίσως μόνο του βαθέος κόκκινου, πλησίον του υπερύθρου φάσματος) χρωματισμούς εντός του ορατού φάσματος συχνοτήτων.

Άν κάνω λάθος διορθώστε με αλλά... πόσα περισσότερα νομίζετε οτι κερδίζετε;
Άν δέν μπορείτε να εστιάσετε χωρίς AF Assist, τότε μάλλον κι η λήψη με χρήση AF Assist δέν σας ικανοποιεί λόγω θορύβου κι εν γένει ποιότητας εικόνας.

Διευκρινίζοντας, να υπενθυμίσω οτι, τα όποια προγράμματα μετέπειτα επεξεργασίας, διαχειρίζονται την ήδη υπάρχουσα και καταγεγραμμένη πληροφορία απο φακό κι αισθητήρα.
Τα όποια προγράμματα ΔΕΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορα compact φωτογραφικης μηχανης

Φαντάζομαι στις ρυθμίσεις, που λέει τα στοιχεία της μηχανής.

Με γειά.........-bye-

""Με γεια.Eγω θα ειμαι ο επομενος""

Σας ευχαριστω!
ΟΚ και με το firmware, εχει το τελευταιο... 1.1.-bye-